goniapa 12.09.06, 12:04 czy wszystkie panny mlode muszä miec francuski manikiur! pokazujecie tyle zdjec,a kazda z was ma to samo na pazkokciach, nie wspomne o tym ,ze niektore koszmarne lopaty, ktore wcale nie pasujä Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:08 W mnogości sukien, fryzur czy kwiatów paznokcie faktycznie są bardzo do siebie podobne. Ciekawa jestem, czy któraś z Was odważyła się na ciemny lakier? Moim zdaniem np. bordowe paznokcie pasowałyby do bordowych kwiatów w bukiecie Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:33 Ashton, ja miałam bordowe róże, ale na nordowe paznokcie bym się nie odważyła. Miałam rękwiczki z palcami, więc to bordo by prześwitywało. Poza tym ten kolor by bardzo dominował i przyciągał uwagę na tle bieli, a nie chciałam, aby akurat ten szczegół przyciągał uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:36 Włąściwie to sama się nie odważę mam dość krótkie paznokcie, na co dzień eksperymentuję z kolorami i deseniami, ale na ślub jasny lakier, powiększy paznokcie optycznie. No chyba że będę miała "wizje" i wyskoczę z krrrwistą czerrrwienią... Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:37 ashton napisała: > Ciekawa jestem, czy któraś z Was odważyła się na ciemny lakier? Moim zdaniem > np. bordowe paznokcie pasowałyby do bordowych kwiatów w bukiecie Ja nie wykluczam. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:08 nie, goniapa, nie musza. Ty np. mozesz isc do slubu w Gothic Style: czarne paznokcie, czarna szminka i czarny kogut pod pacha Odpowiedz Link Zgłoś
goniapa Re: francuski manikiur 12.09.06, 13:32 pewnie sama mialas takie paznokcie, dlatego taka zlosliwosc z twej strony. nie trzeba zaraz popadac w skrajnosc, biale lub czarne, troche fantazji Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:12 Niestety masz rację. Widać większość panien młodych uważa go za szczyt gustu. Im dłuższe paznokcie tym większy kicz moim zdaniem, na krótkich zresztą też wygląda kiepsko. Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:19 Nie cierpię czegoś takiego: www.slowohonoru.com/slubna/slub/gal1/9.jpg Ciekawe czy zmieściła się obrączka Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:24 Czy już nikt nie piłuje długich paznokci na kształt migdałka? O wiele lepiej to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:31 ashton napisała: > Czy już nikt nie piłuje długich paznokci na kształt migdałka? O wiele lepiej to > > wygląda... > Ja! Ale nie znam nikogo innego. Przyszła moda na łopaty, więc wszyscy muszą wyglądać tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
xa.xa Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:25 ja uwielbiam mieć długie paznokcie i bardzo podoba mi się francuski. jest delikatny i dlatego taki miałam również na ślubie. na pewno nie sugerowałam się żadną modą, bo wówczas pewnie miałabym jakieś akrylowe z ozdobami z cyrkonii lub coś w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
chihuahuaa Re: francuski manikiur 12.09.06, 17:38 Ja również miałam francuski, choć zastanawiałam sie tez nad jednolitym jasnym kolorkiem. Na swoich paznokciach bo tipsy mnie odstraszają. Według mnie french wygląda naturalnie i neutralnie. Właściwie większość kobiet na moim weselu miała właśnie francuski. Ogólnie mówiąc - bez przesady, że wszystkie panny młode ktore mają french manicure wyglądają tak samo to tylko paznokcie, prawie wcale ich nie widać. A lakier w ciemnym kolorze - jak dla mnie - wchodzi w gre tylko gdy suknia nie jest jednolicie biała a ma jakieś akcenty np. bordowe. Inaczej to wygląda nie fajnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:30 Mozna mieć nawet fiolet, jeśli się lubi Ja jestem za jasnym lakierem i taki miałam, bez białych końcówek. Odpowiedz Link Zgłoś
anetgmu Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:50 ja miałam pomalowane paznokcie jasnym lakierem, (jasny róż,prawie niewidoczny) bez białych końcówek (i tak swoje mam wyraźnie białe-niektórzy myslą że mam french), delikatnie pomalowane, wyglądało elegancko french to manicure biurowy - tak słyszałam, i chyba sie zgadzam z tym stwierdzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:47 www.euro-fashion.com.pl/galeria_forum/tila/tila2/index.html a mi sie podoba cos takiego jak na drugim obrazku w tej galerii i ostatni obrazek Albo delikatny roz na calych paznokciachi na kciuku i na serdecznym palcu dwa kwiatuszki biale ale nie moge znalezc takiego obrazka ( Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: francuski manikiur 12.09.06, 13:06 french moze sie wydawac nudny, ale ma zdecydowany plus: zawsze pasuje. Mowie to u dobrze zrobionym frenchu. Mala czarna tez jest nudna, ale jest tzw. pewniakiem na wyjscie. Bo sie w niej super wyglada. A lopaty to sa chyba modne tylko na rozyckiego, wystarczy popatrzec na zdjecia modelek w magazynach mody. Odpowiedz Link Zgłoś
aalata Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:01 a ja na cywilnym mialam czerwona suknie, czerwone buty i czerwone krwisto paznokcie - bukiet byl bialo-kremowy. na koscielnym suknia bedzie kremowa, bukiet czerwony i paznokcie prawdopodobnie tez. widzialam juz takie polaczenie i wyglada to calkiem niezle. ale wszystko zalezy od gustu i dobrego samopoczucia panny mlodej. pozdrawiam wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha111 Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:17 Ja na moim ślubie miałam białą suknię, białą lilię zamiast klasycznego bukietu i białe kwiaty wpięte we włosy, do tego miałam ciemny makijaż i bordowe paznokcie. Pani, która malowała nam paznokcie namawiała mnie na manikiur francuski ale ja przyniosłam ze sobą swój lakier i nie dałam za wygraną ;P. Wówczas pani skapitulowała i zaczęła atakować frenchem moją mamę, ale ja się wtrąciłam i powiedziałam, że to raczej do biura, a nie na ślub córki i moja mama też miała baardzo ciemne paznokcie. Poza tym potem ciemne paznokcie wyglądają ładnie i drapieżnie na zdjęciach . Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:31 Ja miałam paznokcie spiłowane w"migdał"ale tradycyjny francuz.Na intensywniejszy kolor bym sie nie zdecydowała bo nie mam dwóch palców i dopiero bylo by widać!! Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:38 rowniez frenchowi mowie "nie" choc bede miala pomalowane raczej na jasno. i tyle bez zdobien czasem mniej znaczy wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: francuski manikiur 12.09.06, 16:11 Francuski manikiur jest bardzo delikatny i piekny. Zasada jest taka, ze powinien wygladac jak naturalny paznokiec. tylko podkresla sie jego naturalne barwy i nadaje polysku. Ale te kilometrowe sztachety w kwadrat to juz wypaczenie. Co innego sposob malowania a co innego tipsy i inne sztuczne nakladki. Zwroc uwage Gonia, ze w zestawach do francuskiego manikiuru biale paseczki sa cienkie i zaokraglone. Ja piluje paznokcie w migdalki (jak ktos ladnie powiedzial) i na krotko. Ale na ciemny kolor bym sie nie odwazyla bo nie bede miala niczego w ciemnym kolorze a poza tym prawdopodobnie bardzo bym sie z nimi zle czula. Lubie paznokcie dyskretne. Odpowiedz Link Zgłoś
goniapa Re: francuski manikiur 12.09.06, 19:04 absolutnie sie zgadzam, ze jesli french ma podkreslic naturalny ksztalt i kolor, to to jest ladne, ale tak jak napisalas, "kwadratowe sztachety" to juz jest brzydkie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
felicita33 Re: francuski manikiur 13.09.06, 01:20 ja zawsze mam french i na ślubie tez miałam,bo lubię!Ale naturalne paznokcie,a nie tipsy!!! Na kciuku i przedostatnim palcu miałam kwiatuszki z różowych cyrkonii(wykorzystałam kolczyki do nosa).Mi się podobało.kosmetyczka,która mi robiła też była zachwycona moim pomysłem z kwiatuszkami,pięknie się mieniły i pasowały do bukietu. Odpowiedz Link Zgłoś