Dodaj do ulubionych

francuski manikiur

12.09.06, 12:04
czy wszystkie panny mlode muszä miec francuski manikiur!
pokazujecie tyle zdjec,a kazda z was ma to samo na pazkokciach, nie wspomne o
tym ,ze niektore koszmarne lopaty, ktore wcale nie pasujä
Obserwuj wątek
    • ashton Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:08
      W mnogości sukien, fryzur czy kwiatów paznokcie faktycznie są bardzo do siebie
      podobne.
      Ciekawa jestem, czy któraś z Was odważyła się na ciemny lakier? Moim zdaniem
      np. bordowe paznokcie pasowałyby do bordowych kwiatów w bukiecie wink
      • agnrek Re: Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:33
        Ashton,
        ja miałam bordowe róże, ale na nordowe paznokcie bym się nie odważyła. Miałam
        rękwiczki z palcami, więc to bordo by prześwitywało. Poza tym ten kolor by
        bardzo dominował i przyciągał uwagę na tle bieli, a nie chciałam, aby akurat
        ten szczegół przyciągał uwagę.
        • ashton Re: Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:36
          Włąściwie to sama się nie odważę wink mam dość krótkie paznokcie, na co dzień
          eksperymentuję z kolorami i deseniami, ale na ślub jasny lakier, powiększy
          paznokcie optycznie. No chyba że będę miała "wizje" i wyskoczę z krrrwistą
          czerrrwienią...
      • marvy Re: Też to zauważyłam :-) 12.09.06, 12:37
        ashton napisała:

> Ciekawa jestem, czy któraś z Was odważyła się na ciemny lakier? Moim zdaniem
        > np. bordowe paznokcie pasowałyby do bordowych kwiatów w bukiecie wink

Ja nie wykluczam.
    • mayagaramond Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:08
      nie, goniapa, nie musza. Ty np. mozesz isc do slubu w Gothic Style: czarne
      paznokcie, czarna szminka i czarny kogut pod pacha
      • goniapa Re: francuski manikiur 12.09.06, 13:32
        pewnie sama mialas takie paznokcie, dlatego taka zlosliwosc z twej strony.
        nie trzeba zaraz popadac w skrajnosc, biale lub czarne, troche fantazji
    • marvy Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:12
      Niestety masz rację. Widać większość panien młodych uważa go za szczyt gustu.
      Im dłuższe paznokcie tym większy kicz moim zdaniem, na krótkich zresztą też
      wygląda kiepsko.
      • marvy Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:19
        Nie cierpię czegoś takiego: www.slowohonoru.com/slubna/slub/gal1/9.jpg
        Ciekawe czy zmieściła się obrączkasmile
        • ashton Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:24
          Czy już nikt nie piłuje długich paznokci na kształt migdałka? O wiele lepiej to
          wygląda...
          • marvy Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:31
            ashton napisała:

> Czy już nikt nie piłuje długich paznokci na kształt migdałka? O wiele lepiej
            to
            >
            > wygląda...
            >

Ja! Ale nie znam nikogo innego. Przyszła moda na łopaty, więc wszyscy muszą
            wyglądać tak samo.
    • xa.xa Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:25
      ja uwielbiam mieć długie paznokcie i bardzo podoba mi się francuski. jest
      delikatny i dlatego taki miałam również na ślubie. na pewno nie sugerowałam się
      żadną modą, bo wówczas pewnie miałabym jakieś akrylowe z ozdobami z cyrkonii
      lub coś w tym stylu
      • chihuahuaa Re: francuski manikiur 12.09.06, 17:38
        Ja również miałam francuski, choć zastanawiałam sie tez nad jednolitym jasnym
        kolorkiem. Na swoich paznokciach bo tipsy mnie odstraszają. Według mnie french
        wygląda naturalnie i neutralnie. Właściwie większość kobiet na moim weselu miała
        właśnie francuski.
        Ogólnie mówiąc - bez przesady, że wszystkie panny młode ktore mają french
        manicure wyglądają tak samo big_grin to tylko paznokcie, prawie wcale ich nie widać.
        A lakier w ciemnym kolorze - jak dla mnie - wchodzi w gre tylko gdy suknia nie
        jest jednolicie biała a ma jakieś akcenty np. bordowe. Inaczej to wygląda nie
        fajnie.
        pozdrawiam
    • agnrek Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:30
      Mozna mieć nawet fiolet, jeśli się lubi smile
      Ja jestem za jasnym lakierem i taki miałam, bez białych końcówek.
      • anetgmu Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:50
        ja miałam pomalowane paznokcie jasnym lakierem, (jasny róż,prawie niewidoczny)
        bez białych końcówek (i tak swoje mam wyraźnie białe-niektórzy myslą że mam
        french), delikatnie pomalowane, wyglądało eleganckosmile french to manicure
        biurowy - tak słyszałam, i chyba sie zgadzam z tym stwierdzeniemsmile
    • mariolkka Re: francuski manikiur 12.09.06, 12:47
      www.euro-fashion.com.pl/galeria_forum/tila/tila2/index.html
      a mi sie podoba cos takiego jak na drugim obrazku w tej galerii i ostatni
      obrazek smile
      Albo delikatny roz na calych paznokciachi na kciuku i na serdecznym palcu dwa
      kwiatuszki biale smile ale nie moge znalezc takiego obrazka sad(
      • mayagaramond Re: francuski manikiur 12.09.06, 13:06
        french moze sie wydawac nudny, ale ma zdecydowany plus: zawsze pasuje. Mowie to
        u dobrze zrobionym frenchu. Mala czarna tez jest nudna, ale jest tzw. pewniakiem
        na wyjscie. Bo sie w niej super wyglada.
        A lopaty to sa chyba modne tylko na rozyckiego, wystarczy popatrzec na zdjecia
        modelek w magazynach mody.
    • aalata Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:01
      a ja na cywilnym mialam czerwona suknie, czerwone buty i czerwone krwisto
      paznokcie - bukiet byl bialo-kremowy.
      na koscielnym suknia bedzie kremowa, bukiet czerwony i paznokcie prawdopodobnie
      tez. widzialam juz takie polaczenie i wyglada to calkiem niezle. ale wszystko
      zalezy od gustu i dobrego samopoczucia panny mlodej.
      pozdrawiam wszystkie.
      • agatha111 Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:17
        Ja na moim ślubie miałam białą suknię, białą lilię zamiast klasycznego bukietu
        i białe kwiaty wpięte we włosy, do tego miałam ciemny makijaż i bordowe
        paznokcie. Pani, która malowała nam paznokcie namawiała mnie na manikiur
        francuski ale ja przyniosłam ze sobą swój lakier i nie dałam za wygraną ;P.
        Wówczas pani skapitulowała i zaczęła atakować frenchem moją mamę, ale ja się
        wtrąciłam i powiedziałam, że to raczej do biura, a nie na ślub córki i moja
        mama też miała baardzo ciemne paznokcie.
        Poza tym potem ciemne paznokcie wyglądają ładnie i drapieżnie na zdjęciach .
    • agata781 Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:31
      Ja miałam paznokcie spiłowane w"migdał"ale tradycyjny francuz.Na intensywniejszy
      kolor bym sie nie zdecydowała bo nie mam dwóch palców i dopiero bylo by widać!!
    • dc22 Re: francuski manikiur 12.09.06, 14:38
      rowniez frenchowi mowie "nie"
      choc bede miala pomalowane raczej na jasno.
      i tyle
      bez zdobien

czasem mniej znaczy wiecej... smile
    • nionczka Re: francuski manikiur 12.09.06, 16:11
      Francuski manikiur jest bardzo delikatny i piekny. Zasada jest taka, ze
      powinien wygladac jak naturalny paznokiec. tylko podkresla sie jego naturalne
      barwy i nadaje polysku. Ale te kilometrowe sztachety w kwadrat to juz
      wypaczenie. Co innego sposob malowania a co innego tipsy i inne sztuczne
      nakladki. Zwroc uwage Gonia, ze w zestawach do francuskiego manikiuru biale
      paseczki sa cienkie i zaokraglone.

Ja piluje paznokcie w migdalki (jak ktos ladnie powiedzial) i na krotko. Ale na
      ciemny kolor bym sie nie odwazyla bo nie bede miala niczego w ciemnym kolorze a
      poza tym prawdopodobnie bardzo bym sie z nimi zle czula. Lubie paznokcie
      dyskretne.
      • goniapa Re: francuski manikiur 12.09.06, 19:04
        absolutnie sie zgadzam, ze jesli french ma podkreslic naturalny ksztalt i
        kolor, to to jest ladne, ale tak jak napisalas, "kwadratowe sztachety" to juz
        jest brzydkie!!!!!
    • felicita33 Re: francuski manikiur 13.09.06, 01:20
      ja zawsze mam french i na ślubie tez miałam,bo lubię!Ale naturalne paznokcie,a
      nie tipsy!!! Na kciuku i przedostatnim palcu miałam kwiatuszki z różowych
      cyrkonii(wykorzystałam kolczyki do nosa).Mi się podobało.kosmetyczka,która mi
      robiła też była zachwycona moim pomysłem z kwiatuszkami,pięknie się mieniły i
      pasowały do bukietu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka