werron 19.09.06, 20:02 dziewczynki mam pytanie: czy ktoś był na przedmałżeńskich kursach weekendowych? gdzie i jak było? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia225 Re: kursy weekendowe- pytanie 19.09.06, 22:33 Hej, ja bylam w Krakowie - sa prawie co tydzien, tylko zawsze w innej parafi - tzn cyklicznie - parafie sie powtarzaja. Było bardzo miło - sobota od 8 do 17 chyba, niedziela - od 9 do 14 + wspolna msza. Prowadził ksiądz i małżeństwo wykładowców z UJ - bardzo miło, i sympatycznie i "nowocześnie". I na dodtatek serwowali nam do woli kawe i herbate, rano drozdzowki, i obiad u siostr na plebani Opłata - 70 zl / osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: kursy weekendowe- pytanie 19.09.06, 22:37 Ja byłam w Oławie koło Wrocławia w parafii Św. Piotra i Pawła. Zajęcia trwały od godziny 18 do 20 w sobotę i niedzielę (tylko dwa spotkania), dostaliśmy zaświadczenie o ukończeniu kursu. Nie płaciliśmy ani grosza Odpowiedz Link Zgłoś
werron Re: kursy weekendowe- pytanie 19.09.06, 22:45 wiem że te kursy nie obejmują spotkan w poradni.Ale czy te spotkania w poradni mozna zrobic tez duzo wczesniej?czy jednak sa jakiś ograniczenia czasowe? Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: kursy weekendowe- pytanie 19.09.06, 22:48 Pewnie że można wcześniej My mamy ślub za rok, a już niedługo wybierzemy się do poradni Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś