Dodaj do ulubionych

Wieczorek panieński

09.10.06, 19:14
Hej Dziewczyny.Za półtora tygodnia organizuję swój wieczorek
panieński.Postanowiłyśmy z koleżankami,że spedzimy go w domu,tylko mam
problem jak je fajnie ugościć? Może Wy znacie przepisy na jakieś fajne
dania,drinki,desery,które nadałyby się na taką okazję.pozdrawiam wink
Obserwuj wątek
    • ziel_lona Re: Wieczorek panieński 09.10.06, 22:25
      dania drinki i desery to polecam ci forum Galeria potraw (ew. forum Kuchnia) i
      forum Napoje i wino
      Tona przepisow plus fotki a i zawsze mozan spytac o cos konkretnego wink

Co do wieczorku - i fajnego spedzania czasu - ostatnio slyszalam ze modne jest
      zaproszenie wrozki wink [nie wiem niestty ile to kosztuje] do domu no i wrozy ona
      Pannie mlodej i dziewczynom
      Oczywiscie same dobre wrozby tego dnia smilesmilesmile
      • wesola_internautka Re: Wieczorek panieński 09.10.06, 23:46
        a zapraszacie tylko najbliższe przyjaciółki czy "zwykłe"(przepraszam za
        określenie) koleżanki tez? smile
        • dr_kaczusia Re: Wieczorek panieński 09.10.06, 23:57
          ja zaprosilam bratowa, dziewczyny z paczki ze szkoly sredniej i ze studiow smile
          bylo fajnie, pozanaly sie i nawet polubily smile byly to dziewczyny, ktore byly
          zaproszone na wesele...

natomiast moj owczesny narzeczony zapraszal weselnikow plci meskiej: swoich
          znajomych, mezow-chlopakow moich kolezanek tez (bo z paczki), kuzynow (moich
          tez)...

o to wlasnie mielismy spiecie bo ja nie zapraszalam jego rozlicznych kuzynek,
          ale wg mnie kobiety wola bardziej kameralnie i w bliskim gronie, a chlopy im
          wiecej tym lepiej do kufla wink tak tez mu powiedzialam i ucielam dyskusje wink

co do potraw to wyszukaj moze jakas fajna zapiekanke smile albo ciasteczka... ja
          mialam ochote zrobic "sprosne ciasteczka" (ale niestety nie starczylo mi czasu
          sad) za to przynioslam moj ulubiony Creme Casis (czyli francuski likier
          porzeczkowy, ktory pije sie z wytrawnym bialym winkiem, super, pyszny i lekko
          wchodzi, a maci w glowie smile)
    • anulka9919 Re: Wieczorek panieński 10.10.06, 18:46
      Dzięki dziewczynki.Z tą wróżką to dobry pomysł - rozejrzę się za jakąś.A co do
      koleżanek to u mnie też będzie tak bardziej kameralnie - tylko 6 czy 7
      dziewczyn.Piszcie jak macie jeszcze jakieś pomysły wink
      • mrowka_r Re: Wieczorek panieński 10.10.06, 20:11
        Anulka9919 -> mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko temu, ze podlacze sie pod
        Twoj post bo też robie niedługo (28.10) wieczór panieński.
        Zapraszam ok. 10 kolezanek, ale wiem, że nie wszystkie beda mogly sie teog dnia
        pojawic. Mam jednak nadzieje, ze imprezka sie uda smile
        • mayagaramond Re: Wieczorek panieński 10.10.06, 22:29
          zaraz mnie wysmiejecie, ale ja na obczyznie mieszkam i zaprosilabym na wspolne
          lepienie pierogow albo tarcie ziemniakow na plackismile Czasem tak na studiach
          robilysmy.
          Aha i upieklabym szarlotke, bo umiem i uwielbiam.
    • abkasia Re: Wieczorek panieński 11.10.06, 12:32
      mi sie wydaje ze to nie przyszla panna mloda, powinna organizowac swoj wieczor
      panienski tylko jej swiadkowa. JA mialam nieziemski wieczor... poczatek u mnie w
      domu( tez swiadkowa sie tym zajela, mnie wygonila z domu na ten czas)bylo
      mnostwo swiec dobra muzyka, martini, ananas i salatka, i prezent dla mnie (
      urocza bielizna)Nastepnie poszlysmy do knajpy, gdzie bawilysmy sie cala noc z 2
      profesjonalnymi tancerzami( klasa s)ktorzy zostali wynajeci....bylo nieziemsko,
      bo ja kocham tanczyc...
      radze zmobilizowac swiadkowa!wink))
    • maga801 Re: Wieczorek panieński 11.10.06, 12:38
      a może zasugerujesz dziewczynom, żeby to one się tym zajęły? piszę tak, bo wśród
      moich znajomych jest taka zasada, że narzeczenia są zapraszani na gotową imprezę
      - panie i panowie osobno. Osoba zapraszana nie musi się o nic martwić, po prostu
      przychodzi na ustaloną godzinę w ustalone miejsce. Ja tak miałam i moje
      koleżanki również. Kupujemy wtedy prezent i robimy jedzonko. Poleca wszelkiego
      rodzaju zapiekanki, makarony, sałatki i wino - to nasz sprowdzony zestaw
      • mrowka_r Re: Wieczorek panieński 11.10.06, 22:11
        U mnie taka opcja nie przjedzie bo moje najlepsze przyjaciólki które moglby mi
        tego rodzaju imprezke zoraganizowac nie beda na moim wieczorku (jedna jest w
        Hiszpanii, pozostałe 350 km ode mnie).
        Więc zapraszam moje koleżanki (te które mieszkają w Wawie) na mała imprezke do
        siebie. Dziewczyny nie znają sie miedzy sobą ale mam nadzieje, ze mimo to bedzie
        fajnie smile Moja swiadkowa mieszka ze mna, ale to nie jest "imprezowa" osobka wiec
        nie mam co na nią liczyc tongue_out
        • mada.d.n Re: Wieczorek panieński 11.10.06, 22:24
          ja byłam na dwóch typach panieńskich - jeden to wieczór w domu panny młodej,
          ona wraz z siostrą wszystko przygotowywała - parę osób po uzgodnieniu
          przyniosło sałatki itp - było mnóstwo jedzonka, prezenty i papalnie do białego
          rana przy winku i martini. i inna impreza - przyajciółce z roku zrobiłyśmy
          imprezę-niespodziankę - ona tylko miała się pojawić w domu swojej siostry o
          określonej godzinie. i wiece co - przy tej drugiej imprezie bardziej się
          bawiłam - zrobiłyśmy prezenty z jajem, jakieś fotki facetów, trochę się
          najadłyśmy, wypiłyśmy po piwku i poszłyśmy do naszego ulubionego klubu smile i
          tańce do białego rana smile

jeszcze dużo czasu... bardzo dużo...
          • mrowka_r Re: Wieczorek panieński 11.10.06, 22:38
            Zapomnialam dodać, że ja też jestem wyjątkowo nie_dyskoteko_klubowym typem tongue_out
            więc jakoś sobie nie wyobrażam harców na parkiecie w klubie. A przynajmniej nie
            w tym towarzystwie które się szykuje na moj wieczór tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka