Dodaj do ulubionych

Zdjęcia z salonu

08.11.06, 14:34
Idę niedługo zapłacić za suknię ślubną. Następnym razem zobaczę ją prawdopodobie dopiero w lipcu. Dlatego przy okazji pobytu w salonie chciałabym jeszcze raz założyc suknię i porobić kilka zdjęć, żeby później dodatki dopasować. Myślicie że babki będą miały coś przeciwko? Widziałam tu na forum kilka zdjęć z przymierzalni więc chyba problemów nie robią?
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 14:35
      Problemów nie robią, jeśli robisz zdjęcia sukni, którą kupiłaś. W innym
      przpadku możesz mieć problem.
    • aga07 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 14:41
      Mi co prawda udało się zrobić zdjęcia,ale tylko w jednym a w drugim bez twarzy.W większości mówią,że po wpłaceniu zaliczki,albo całości.Tobie powinni pozwolić

suwaczki.waszslub.pl/waszslub.php?d=2007070700400430%22%20target=%22_
    • justi54 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 14:46
      Mogą robić problemy np że jesteś z konkurencji, że "projektant" nie zezwala bo
      do momentu wpłaty całości suknie to jego własność i takie tam inne teksty. Ale
      ktoś znajomy może Ci zrobić zdjęcie z nienacka wtydy przecież obsługa nie
      wyrwie mu aparatu. Tylko nie mów że chcesz zdjęcie bo musisz dokupić dodatki,
      bo te oni oferują u siebie.
      • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 14:47
        O kurde, to co mam powiedzieć?
        • lobo25 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 14:58
          pozwola jesli beda mialy taki kaprys, mnie w jednym pozwolila a w drugim nie,
          zgadnij w ktorym kupilam..?
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:04
            No tak. Choć na razie były bardzo miłe. Z drugiej strony tego modelu nie ma w katalogach to skąd mam wziąć zdjęcie jak mi nie pozwolą zrobić?
        • agnrek Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:03
          Dziewczyny, przecież to prosta sprawa - nie pozwalają, bo jakiś procent z nas
          ogląda i robi sobie zdjęcia, a Pani Krysia w innym zakładzie szyje na wzór smile
          I za 1/4 ceny! Zdjęcia z netu sa niedokładne, więc trzeba sfotografować na żywo.
          Kiedyś mnie prosiła na forum dziewczyna o zdjęcia sukni z bliska, bo chciała
          skopiować sobie haft - tego w necie nie widać.
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:05
            No tak, ale ja będę miała suknię zapłaconą w 100%.
        • justi54 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:06
          Spróbuj powiedzieć że potrzebujesz dla mamy która mieszka za granicą a
          przyjedzie dopiero na twój ślub, albo że potrzebujesz do dobrania fryzury,
          makijażu, bukietu albo garnituru dla pana młodego (chyba że dany salon również
          takowe sprzedaje to wtedy nie przejdzie). Na pewno coś wymyślisz albo nam coś
          jeszcze przyjdzie do głowy.
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:09
            Tak, myślę że powiem o bukiecie i fryzurze. Bo garnitury, dodatki i buty to oni tam mają i juz mówiły babki że przy ostatniej przymiarce dobierzemy. Chyba śnią, nie zapłacę 160zł za jakiegos badziewnego kwiatka na szyję.
    • inkageo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:27
      Uważam, że to żadna łaska z ich strony.. Jak dotąd we wszystkich salnach
      mówiono mi, że po wpłaceniu zaliczki mogę zrobić nawet 100 zdjęćwink Wyjątkiem
      jest Lisa Ferrera - bez wpłacania zaliczki można u nich fotografować się we
      wszystkich sukienkachsmilesmile Na pewno się zgodząsmile
      • mayagaramond Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:36
        a ja chcialam sobie porobic zdjecia polaroidem, zeby na moim weselu z tej odysei
        wystawe zrobic.
    • nionczka Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:48
      Zawsze lepiej spytac. Mi pozwolila, ale powiedziala, ze zazwyczaj nie pozwalaja
      bo potem przychodza takie panie z rozyckiego i szyja na wzor ze zdjecia. Ale mi
      chyba dobrze z oczu patrzylo i pozwolila. Czasem pozwalaja ile chcesz jak
      zamowisz suknie. Ja robilam zdjecia w 3 modelach bez zamawiania zadnej.
      (Cymbeline, Zamojskiego, W-wa)
    • olivia1980 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:55
      Czegoś tu nie rozumiem...Jesli płacisz to nie lepiej zabrać suknię do domu i
      trzymać w szafie??? Przynajmniej będziesz miała pewność, że w Twojej kiecce nie
      pójdzie do ślubu do lipca parę innych osób.
      • nionczka Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 15:58
        Placisz za suknie, ale jej jeszcze nie ma. Bedzie dopiero na Ciebie uszyta. W
        salonach slubnych trzymaja tylko suknie do przymiarki albo te komisowe. Nowe sa
        szyte na miare. Sa za drogie, zeby trzymac tak iles tam modeli w ilus
        rozmiarach. Mogloby sie okazac, ze maja suknie za 3000 i nikt jej nie chce albo
        potrzeba innych rozmiarów niz te, ktore sa.
        • olivia1980 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:01
          Dziwne. Ja jakoś najpierw wpłaciłam zaliczkę (10%), a przy odbiorze płacę
          całość. Jak można płacić za kota w worku??? W życiu bym nie wpłaciła kasy nie
          widząc sukni.
          • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:04
            Może w każdym salonie jest inaczej. U mnie trzeba całość wpłacic do pierwszej przymiarki. Ale ja tam wolę wczesniej i mieć już problem z głowy.
            • olivia1980 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:07
              Bardzo dziwna polityka. Oby się nie okazało jak już zapłacisz, że suknia jest
              nie w tym kolorze, nie w tym rozmiarze, a co najgorsza nie ten model bo i to
              się zdarza itp. , ale to Twoja sprawa. Nie chciałabym Cię urazić ale moim
              zdaniem troszę naiwna jesteś.
              • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:09
                Rozumiem Twój punkt widzenia ale nie zamierzam dłużej na ten temat dyskutować. Prosiłam o opinie na inny temat. Kwestia zapłaty za suknię nie jest dla mnie żadnym problemem.
              • nionczka Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:16
                Oliwia, pewnie, ze moze sie tak zdarzyc, ze suknia bedzie nie w tym kolorze albo
                nie w tym rozmiarze. Pomylki sie zdarzaja wszedzie. Ale salony nie robia tego ze
                zlej woli (raczej ze zlej organizacji). I tak wtedy musza to wszytsko odkrecic i
                zmiescic sie w czasie. Jeli tego nie zrobia maja powazne problemy a tych staraja
                sie uniknac: Salonom tez zalezy, zeby mlode wyszly zadowolone.
        • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:02
          Dokładnie! Przy zamawianiu spisali moje wymiary i przesłali do zakładu gdzie to szyją. Suknia będzie gotowa jakoś na wiosnę ale jeszcze robią przed ślubem dokładne dopasowanie. Do tego czasu suknia wisi gdzieś w magazynie.
          A w domu to bym nie chciała jej trzymać. Zajmuje kupę miejsca a przy psie i kocie na pewno w końcu jakies kłaki by sie do niej dostały.
          • olivia1980 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:03
            No to gratuluję!
            • olivia1980 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:05
              Nie wiem czy wiesz ale suknie są prawie zawsze zafoliowane.
              • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:06
                Nie wiem czy wiesz, ale mojemu kotu żadna folia nie straszna
                • olivia1980 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 16:08
                  Rób jak chcesz - nie moje pieniądze, nie moja sukienka. Chciałam Ci tylko
                  dobrze doradzić a czy z tego skorzystasz to już Twoja sprawa.
              • joasia84 Re: Zdjęcia z salonu 08.11.06, 17:44
                Nie wiem czy wiesz ale suknia nie powinna być trzymana w foli bo np. kolor
                biały może zżółknąć. Najlepiej w poszwie - białej jeśli sukienkę przetrzymujesz
                dłużej przed ślubem w domu
    • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 13.11.06, 21:17
      No i byłam! Zdjęcia zrobiłam bez problemu. Panie były bardzo sympatyczne i jak tylko spytałam czy mogę to jedna poleciała po sukienkę. Nie musiałam nawet nic tłumaczyć smile
      • nantu Re: Zdjęcia z salonu 13.11.06, 21:18
        to pokaz suknie jak juz zdjecie maszwink
        • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 13.11.06, 21:21
          Wiesz, ale to ryzyko tyle tu złośnic... A tak na serio to jutro dopiero zgram do komputera bo kabelka nie mam w domu.
          • nantu Re: Zdjęcia z salonu 13.11.06, 21:35
            to jutro, jak nie chcesz tutaj wklejac to wyslij mi na gazetowegowink
            • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 13.11.06, 21:37
              Ok smile
      • justi54 Re: Zdjęcia z salonu 14.11.06, 08:15
        Trafiłaś na fajny salon a może panie również czytają to forum. Podobno część
        tzw forumowiczek to firmy "weselne" różnej maści. Czekamy na zdjęcia Twojej
        sukni, nie przejmuj się ewentualną krytyką w końcu to Twój wybór a może jednak
        ktoś coś praktycznego Ci doradzi i będziesz zadowolona. Miłych przygotowań do
        ślubu i opisuj nam co robisz.
        • wilvo Re: Zdjęcia z salonu 14.11.06, 08:33
          Dzięki smile Jak wrócę z pracy to postaram się wrzucić tutaj zdjęcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka