ardnaa 10.11.06, 08:51 Czy Wam się to podoba? Rękawiczki do sukni ślubnej? Prrzeciez to wiocha n maksa, nie wierzcie ciociaom babciom i mamą. BŁŁEEE obrzydlistwo, nie widzicie tego. Jak stare m maleńkie. Troche gustu dziewczeta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izimi Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 08:53 no masz racje - paskudztwo !! Uważam, że czerwone, zmarznięte łapska grudniowej panny młodej są o wiele seksowniejsze !! Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl mi sie podobaja i bede miala takie do łokcia ale.. 10.11.06, 09:21 ...wiochą nie jest założenie rekawiczek do sukni ale pisanie takich komentarzy jak twoj! Odpowiedz Link Zgłoś
asik801 Re: mi sie podobaja i bede miala takie do łokcia 10.11.06, 09:32 Popieram!!! Też będę miała do łokcia, dla mnie to elegancja a nie wiocha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:21 ardnaa napisała: > Prrzeciez to wiocha n > maksa, nie wierzcie ciociaom babciom i mamą. BŁŁEEE obrzydlistwo, nie > widzicie tego. Troche gustu dziewczeta Rozumiem, że mamy wierzyć tobie?? To raz, a dwa skąd ta pewność w swoje racje? Hm??? Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:25 Nawet mi nie mow o rekawiczkach, w zyciu bym ich nie załozyła!Acz kolwiek na niektorych forumkach mi sie podobaja;P Odpowiedz Link Zgłoś
librea Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:30 ja nie miałam rękawiczek, bo się baaardzo źle czułam. nie podobają mi się rękawiczki, ale jak ktoś się dobrze czuje w nich to ok Odpowiedz Link Zgłoś
teea.s Re: Matko Boska rękawiczki 11.11.06, 15:44 hmm... ja na przyklad nie mam wyboru. mam na rece tetuaz zeby nie czuc pogardliwego wzroku ksiedza zakladam dlugie rekawiczki. po co ma krzywo patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
litorija Re: Matko Boska rękawiczki 11.11.06, 19:21 bzdura na 102 to co napisala osoba rozpoczynajaca watek. Po pierwsze wszystko zalezy od fasonu sukni 2. od ilosci i jakosci dodatkow 3. od wlasnego chce czy nie chce. Przy sukniach z gorsetem dlugie rekawice wygladaja czesto bardzo elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
litorija ! 11.11.06, 19:24 A i jak sie powolujesz na Matke Boska to zauważ ze na zadnym z wizerunkow, ktore Ja przedstawiaja, nie ma ona odkrytych ramion, a rekawy siegaja Jej do polowy dloni. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:34 Nie podobają mi się rękawiczki bez palców tylko z gumką na środkowym palcu bo skracają ręce chociaż wiem że są praktyczne przy zakładaniu obrączki. Mnie się podobają ale takie jakie miała Julia Roberts w "Prrety Women" do czerwonej sukni jak leciała z Richardem do San Francisco do opery. Myślę że takie białe rękawiczki plus ten sam fason ale białej ślubnej sukni bez innych dodatków np. biżuterii, welonu byłby super. Jak myślicie dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
asik801 Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:36 Też mi sie podobaja dlugie białe z zakrytymi palcami. Takie sobie wymyśliłam. Sukienki jeszcze tak do końca nie mam wybranej ale myślalam o Sincerity 3143. Podoba mi się atki prosty fason i do tego takie właśnie rękawiczki Tylko welon nie wiem czy długi, krótki czy może do kościoła i jeden i drugi) Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:50 rekawiczki tak, ale do prostego fasonu sukni, tak jak u juz wspomnianej julii roberts albo jak audrey hepburn w "sniadaniu u tiffany'ego" Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:54 Rękawiczki tylko do bardzo prostej sukni, inaczej przerost formy nad treścią. Z palcami są bardzo ładne, ale niepotrzebne zamieszanie przy zakładaniu obrączek Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:55 O tak Auddrey była wyrocznią elegancji swojej epoki nie tylko w filamach ale też w życiu prywatnym (nie chodzi mi tylko o chiuchy ale również o styl życia). Ogólnie dla mnie prosty fason sukni i absolutny brak dodatków a rękawiczki za łokcie to mój numer 1. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 09:59 no jak audrey to koniecznie z cygaretka, taka z ustnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
marta.pio Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 13:46 Wiochą jest nieznajomość ojczystego języka. MamOM a nie mamą... Z Giertychem jesteś spokrewniona czy jak?? A propos rękawiczek - beznadzieja (a nie wiocha) roku moim zdaniem to rękawiczki z gumką bez palców. Ohyda. Rękawiczki z palcami są bardzo eleganckie oczywiście pod warunkiem, że są odpowiednio dobrane. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 14:04 Myslę, że bardzo przesadzasz. Ja miałam skromna suknię, rękawiczki z satyny przed łokieć, całe - z palcami. Nie założyłabym z pętelką na palec czy ozdabianych koronką. Odpowiedz Link Zgłoś
mimarika Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 18:30 ardnaa, może zwróć się do wielkich kreatorów mody ze swą uwagą? hmm, miałam suknię jednego z lepszych projektantów, oryginalna, sprowadzoną na indywidualne życzenie ( nie sądzeę, ażeby było CIę na nią stać) i własnie w komplecie do niej są m in. rękawiczki -prawie do ramion - kończyły się na środkowej wysokości mostka) Wiesz, jesteś taką elegantką z super gustem - czemu nie projektujesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 18:54 mimarika napisała: > ( nie sądzeę, ażeby było CIę na nią stać) to pokazałaś klasę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimarika Re: Matko Boska rękawiczki 11.11.06, 15:39 golinda, nie piszę tu po to, by pokazywać klasę ( naprawdę nie interesuje mnie, co myślą o mnie obcy). po prostu piszę swooje zdanie) a propos klasy - jak wiesz, ludzie zklasą nie krzyczą...I rząd wykrzykników u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 18:52 pewnie gdybym brała ślub zimą, to bym założyła nie rozumiem tylko czemu mają służyć rękawiczki na jeden palec zakładane latem ani to eleganckie, ani ładne..., ale ktoś chce, to niech zakłada (najlepiej wyglądają na grubych rękach...jak pasztetowa...) Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaa Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 22:04 > (najlepiej wyglądają na grubych rękach...jak pasztetowa...) Zgadzam się w 100%, mnie sie jeszcze z szynka kojarzy- taką sznurem obwiązaną Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Matko Boska rękawiczki 10.11.06, 22:25 golinda napisała: > (najlepiej wyglądają na grubych rękach...jak pasztetowa... mysle, ze rownie atrakcyjnie prezentuja sie na takich "opieczonych", z solarium Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Matko Boska rękawiczki 11.11.06, 20:44 a skąd dziewczynko wiesz, czy kogoś stać na twoją wyjątkową sukienkę, czy nie? żałosne to było, podobnie jak tekst o solarium... widzisz, niektórzy w środku lata (a sierpień to właśnie taka pora) są opaleni, bo świeci słońce i mają ciemną karnację dla twojej informacji: w solarium bywam trzy razy w roku, na początku wiosny ale pewnie ty wiesz lepiej, gdzie i jak się opalam...(ty i tobie podobne) a moich uwag o rękawiczkach nie bierz do siebie...gdybyś uważniej przeczytała, to zauważyłabyś, że piszę o rękawiczkach na jeden palec, które bardzo mi się nie podobają, zwłaszcza u pulchnych dziewczyn-jeśli do takich się zaliczasz, nie powinnaś zakładać żadnych długich rękawiczek-i to nie jest złośliwość, tylko dobra rada każda dziewczyna w tym dniu może wyglądać pięknie, pod warunkiem, że wszystko dobierze do swojej urody Odpowiedz Link Zgłoś
beksa.lala Mi sie podobają 10.11.06, 18:59 Moja babcia, wielka dama, chodzi w rękawiczkach odkąd pamiętam. Skórkowych zimą, ażurowych latem. W tegoroczne lipcowe upały miała je np. w samochodzie, a ściągała, gdy wychodziła na dwór. Nie brudzi rąk i wygląda przeelegancko. Ja zakładam rekawiczki, gdy tylko robi sie trochę zimniej, żeby nie kłuło niektorych w oczy, choć i tak przez ok. miesiąc jestem jedyną w autobusie, w pracy, która juz je nosi. Do slubu raczej planuję. Azurowe, białe, z koronka na końcu. Ale rękawiczki, normalne, z palcami, nie te nałokietniki. W czasie mszy zdejmę. Odpowiedz Link Zgłoś
beksa.lala Re: Mi sie podobają 11.11.06, 07:09 No popatrz, a ja Ci nie napisałam w Twoim wątku, że WSIÓRSKIE przez Ó. To zgrubienie od wsiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma celownik 11.11.06, 00:43 > maksa, nie wierzcie ciociaom babciom i mamą. mamOM! Ludzie, co Wy z tym celownikiem, naprawdę tak trudno się nauczyć pisać po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: Matko Boska rękawiczki 11.11.06, 20:53 a nie pomyślałyście o tych które na przykład mają jakieś blizny albo znamię ???? hmmm??? no właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś