Dodaj do ulubionych

shooters band i zespół ITD - unikajcie

06.12.06, 13:30
może i oni grają ładnie na weselach ale nie polecam....

Pertraktowałam z obydwomai zespołami przez ostatnie 3 tygodnie, i co? I nic.

Nie poważnie traktują klientów.

Najpierw shooters band zapewniał mnie że ma wolny termin, jak doszło do
spotkania i rozmowy okazało się ze nie.

Podali mi namiary na itd, pisanie maili 2 tygodnie, prośby moje o numer
konta, o podanie kwoty za poprawiny, czekanie, pitu pitu i nagle mail
'przykro nam ale część zespołu ma okazje zagrac zagranicą'....

Fakt, jestem zła - ale widzę że ogólnie podejście i traktowanie klienta
poważnie, jest baaaaaaaardzo wyluzowane, wręcz nonszalanckie.

Żenada.
Obserwuj wątek
    • olalukasz Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 13:41
      Witaj,

a kiedy masz wesele? my mamy 11.08 i własnie 4.12 podpisaliśmy umowę z Shooters
      band, wszystko było na czas, kontakt bezproblemowy, bardzo mili ludzie, na
      spotkanie lider przybył bez spóźnienia, postawa "prokliencka", my byliśmy
      zadowoleni z poziomu ich usług.Bez problemu wysłali nam o umówionej godzinie
      umowę, propozycje zabaw, listę kawałków, które grają, koszty dojazdu i
      noclegu pokrywają we własnym zakresie, cena przystępna 3500. Trochę mnie
      zmartwiłaś tym jakie masz doświadczneia z tym zeposłem, przyznam Ci szczerze,
      bo bardzo mi zależało na dobrej kapeli
      • listek_a Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 13:50
        3500 to jest przystępna cena? matkooooo
        • olalukasz Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 13:54
          dla nas jest to cena ok, biorąc pod uwagę nasze wczesniejsze rozmowy z zespołem
          no names, który za swoj występ chciał 6 tys. szczerze mówiąc nie znalazłam
          tańszej kapeli, która miałaby porównywalny poziom do shootersband
          • mimi78 Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 14:05
            cena jak cena, jeżeli chcieli - którzykolwiek - więcej, mogli powiedzieć i
            tyle, a nie zwodzić i marnować mój czas...

tak, nadal jestem bez zespołu, termin się zbliża i nie mam już prawie żadnego
            wyboru...
            • olalukasz Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 14:10
              powiedz mi proszę na kiedy macie termin slubu??
        • lady_nuestra Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 14:25
          cena jest przystępna jak na Warszawę.
          • olalukasz Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 14:34
            zgadzam się z Tobą w 100 %
    • dixie2 Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 06.12.06, 13:46
      To się dzieje często a wszystko sprowadza się niestety do kwestii "kto da
      więcej". Oni mailowali (pertraktowali) nie tylko z Tobą, ale i wieloma innymi
      osobami, aby wybrać tą która po prostu zapłaci więcejsad
      "Granie za granicą" to zwykła wymówka.

Racja - jest to niepoważne traktowanie klienta i o takich sytuacjach trzeba
      ostrzegać.
    • olera24 oooo cześc mimi:) 06.12.06, 15:41
      dawno Cie nie byłosmile szkoda ze jak juz napisałaś to z takim problememcrying Już by
      sprawe jasno postawili na poczatku, a nie zwodzili ileś tam tygodni. Ostrzeżenie
      sie przyda dla potomnychsmile
      • dorka21 Re: oooo cześc mimi:) 06.12.06, 18:09
        ja miałam zespół z którego byliśmy zadowoleni i goscie też jak chcesz to mogę
        podac namiary. Ja miałam wesele w Warszawie.
        • mimi78 Re: oooo cześc mimi:) 07.12.06, 01:12
          podaj na mailasmile
          ale i tak pewnie mają zajęte terminy....
          • foty.foty ja mam pozytywne odczucia;) 07.12.06, 02:02
            a ja nie rozumiem stwierdzenia ze "zwodza bo czekaja kto da wiecej...."
            oni biora 3500tys od kazdego....moze ktos inny szybciej sie zdecydowal od ciebie
            i wiaodmo ze wybrali kogos kto byl pewny na nich w 100%...
            ja z shooters band mam bardzo dobre odczucia..
            grali u moich 2kolezanek(wszyscy byli zachwyceni)
            w sierpniu zagraja i u mnie...
            kontakt z nimi naprawde dobry , wszystko malilowo i telefonicznie, spotkanie
            bardzo mile,zreszta na forum znalalam bardzo dobre opinie o tym zespolewink
            zreszta jak mozna komus wystawic z gory zla opinie skoro nawet nie wiesz jak
            sprawdzaja sie na weselu....
            co do spraw weselnych trzeba bardzo wszystkiego pilnowac...bo potem sa takie
            nieprzyjemnie sytuacje jak u ciebie...
            pozdrawiam
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=47436086&a=47436086

• mimi78 no ale co z tego 07.12.06, 13:50
              foty.foty napisała:

> a ja nie rozumiem stwierdzenia ze "zwodza bo czekaja kto da wiecej...."
              > oni biora 3500tys od kazdego....moze ktos inny szybciej sie zdecydowal od
              ciebi
              > e
              > i wiaodmo ze wybrali kogos kto byl pewny na nich w 100%...

pomyliłaś bajki.

Shooters zapewniał mnie że ma wolny termin, podczas rozmowy okazało się że nie -
              ale państwo którzy byli wcześniej, też chcą tą datę tyle że umowy nie
              podpisali i nie zapłacili zaliczki i mieli się 'zastanowić'. Ja przyszłam
              przygotowana na rozmowę, z zaliczką i gotowa do podpisania umowy.
              Potem odbył się jakiś cyrk o którym szkoda gadać.
              Pan z zespołu wyszedł z tamtą parą. Trudno.

Dostałam od nich w ramach 'rekompensaty' numer do itd.
              Sprawdziłam strone, rozmawiałam i byłam gotowa podpisać umowę.
              Ponieważ nie miałam możliwości zobaczyć ich osobiście a na stornie jest jakies
              4 piosenki, zadałam mnóstwo pytań - które zazwyczaj zadaje się na spotkaniu.
              Do ceny 3500 dodali 200 za dojazd plus nocleg dla kierowcy. Na co się zgodziłam.

I czekałam, czekałam czeeeeeeeeeeeeeeeeeeekałam aż potwierdzą mi cenę poprawin,
              aż podadzą mi numer konta do zaliczki. I się doczekałam maila
              że jednak paru z nich ma zagrać wtedy zagranicą i nie dadzą rady...

Profeska.

> zreszta jak mozna komus wystawic z gory zla opinie skoro nawet nie wiesz jak
              > sprawdzaja sie na weselu....

Może jeszcze raz przeczytaj mój post, ze zrozumieniem.

> co do spraw weselnych trzeba bardzo wszystkiego pilnowac...bo potem sa takie
              > nieprzyjemnie sytuacje jak u ciebie...

Sugerowanie przez Ciebie że ja ich nie pilnuję i moją winą jest że zespoły te
              zachowały się wobec mnie jako klienta conajmniej, nieprofesjonalnie, pozostawię
              bez komentarza.
              • foty.foty hmmmm 07.12.06, 15:04
                powiem tylko tyle:

czytalam wiele opinni na temat tego zespolu, bylam na kilku weselach gdzie grali
                i nic im zarzucic nie moge...
                wszedzie sa pozytywne opinie...nigdzie nie spotkalam sie ze zla-twoja jest
                pierwsza...
                no chyba ze konkurencja chce im zrobic psikusawink...
                u mnie beda grac i dla mnie to jest wazne..bo wiem ze to jeden z najlepszych
                zespolow...
                a tobie jakos srednio chce mi sie wierzyc...dziwnie to wyglada..
                ale moze sie myle...
                • mimi78 Re: hmmmm 07.12.06, 16:11
                  foty.foty napisała:

> powiem tylko tyle:
                  >
                  > czytalam wiele opinni na temat tego zespolu, bylam na kilku weselach gdzie
                  gral
                  > i
                  > i nic im zarzucic nie moge...
                  > wszedzie sa pozytywne opinie...nigdzie nie spotkalam sie ze zla-twoja jest
                  > pierwsza...
                  > no chyba ze konkurencja chce im zrobic psikusawink...
                  > u mnie beda grac i dla mnie to jest wazne..bo wiem ze to jeden z najlepszych
                  > zespolow...
                  > a tobie jakos srednio chce mi sie wierzyc...dziwnie to wyglada..
                  > ale moze sie myle...

JESZCZE RAZ
                  nie krytykuję to jak grają, nie grają i co wogóle robią na weselu

ale powinni zainwestować w kalendarz. Umawiają się, zapewniając że data jest
                  wolna, a potem, nagle okazuje się że ktoś inny też się umówił - i rozkładają
                  ręce. TYmbardziej że inna para nic nie podpisała i nie dała zaliczki - na co JA
                  byłam przygotowana odrazu.

Nie chce mi się po raz ENTY pisać o tej sytuacji.
                  Przykre zdarzenie - tym bardziej że zespół który polecili w zamian zachował się
                  jeszcze bardziej niepoważnie.
                  • dorka21 Re: hmmmm 07.12.06, 17:20
                    kiedyś musi być ten pierwszy razsmile
          • dorka21 Re: oooo cześc mimi:) 07.12.06, 08:39
            wysłałam mailasmile
    • adrian4u Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 07.12.06, 03:04
      spróbuj beściaków z zespołu BEST - i są naprawdę dobrzysmile
      w zasadzie to tak dobrzy, że na największy przegląd w Mikołajkach (zespół z
      Wawy) zapraszają ich poza konkursem big_grinbig_grinbig_grin

Sam ich znam - fakt - słyszałem wiele razy w wielu sytuacjach i majac
      porownanie, to ciężko znaleźć porównaniesmile

no i link do stronki zespołu
      ttp://www.best.netprojekt.pl/
    • kaahu Sprostowanie do Shooter's Band 09.12.06, 11:24
      Mimi,

najprawdopodobniej to my jesteśmy parą, która "podebrała" Wam Shooter's i muszę
      napisać kilka słów na ich obronę, bo mam wrażenie, że trochę się rozpędziłaś...
      Z tego co wiem, my zgłosiliśmy się do nich pierwsi - mail, telefon, itp.
      Umówiliśmy się na spotkanie i ponieważ w tym momencie nie było żadnej pary
      OSTATECZNIE zdecydowanej na ten termin, daliśmy sobie 2 dni czasu do namysłu, z
      zastrzeżeniem, że jeżeli jednak ktoś będzie zainteresowany tą datą, to prosimy
      zespół o kontakt i wtedy podejmiemy decyzję szybciej. I w tym momencie pan z
      zespołu okazał się lojalny - dał nam natychmiast znać, że albo teraz
      podejmujemy decyzję i spisujemy umowę, albo termin jest Wasz. I tak podjęliśmy
      decyzję w sekundę. Niewątpliwie miało na to wpływ zachowanie pana Andrzeja i
      to, że dotrzymał słowa. Wg nas postąpił profesjonalnie i udowodnił, że oprócz
      tego, że grają dobrze to jeszcze przyjemnie prowadzi się z nimi interesy smile
      Rozumiem, że w tej chwili masz problem i współczuję, ale chyba trochę zbyt
      wiele emocji w Twoich postach i brak obiektywizmu. Masz pewnie świadomość, że
      wybrany przez Was termin jest oblegany - nie ma sensu psuć opinii dobremu
      zespołowi, tylko dlatego, że ktoś był pierwszy. Jestem przekonana, że gdybyś
      była na naszym miejscu to byłabyś zachwycona, że zespół potraktował Cię w taki
      sposób a nie po cichu sprzedał termin komuś innemu, kto od ręki dał im
      pieniądze... My zawarliśmy z zespołem "ustną umowę" i oni się z niej wywiązali.
      Mam nadzieję, że moje słowa pokażą całą sytuację z drugiej strony i ludzie sami
      ocenią czy to faktycznie była żenada... My jesteśmy zadowoleni i polecamy smile
      • dorka21 Re: Sprostowanie do Shooter's Band 09.12.06, 17:19
        trudno w takich momentach nie okazywać emocji i doskonale rozumiem autorke
        posta. Ciekawa jestem czy Ty bys zachowała pełny spokój będąc po drugiej
        stronie tego interesu! A poza tym o takiej sytuacji informuje sie dwie
        zainteresowane pary i uprzedza co sie może wydarzyć.
        • kaahu Re: Sprostowanie do Shooter's Band 09.12.06, 23:34
          Oczywiście, że trudno. Sama miałam identyczną sytuację miesiąc wcześniej, ale
          co mogłam zrobić? Szukać dalej i tyle... Nikomu nie mówiłam z tego
          powodu: "unikajcie zespołu X". Nie jest winą kapeli, że ktoś inny planuje ślub
          na ten sam termin...
    • tomekxyz Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 10.12.06, 11:50
      Skoro klient ma prawo rezerwować ustnie wcześniej termin, a później znaleźć
      inny zespół, często nawet nie informując o tym i chce mieć czas do namysłu, to
      trudno mieć pretensje do zespołu, że wybrał klienta, który był piewszy lub
      zaoferował korzystniejszą propozycję. Pretensje byś mogła mieć, gdyby te
      zespoły podpisały z Tobą umowę, a następnie ją zerwały. Dopóki nie ma umowy, Ty
      nie masz zespołu, a zespół klienta i nie macie wobec siebie żadnych zobowiązań.

Wiele osób jest jednak myśli podobnie: zespół "musi", a klient "może" jak ma
      ochotę dotrzymać słowa. No i poźniej są różne nieporozumienia.
      Czy spotkałaś wypowiedzi na forum, żeby zespoły opluwały klientów, za to, że
      ich słownie czy wstępnie zarezerwowali, a poźniej wynajęli kogoś innego? To
      własnie podobna sytuacja, tylko Ty znalazłaś sie z drugiej strony. Może akurat
      miałaś dobre intencje, to trzeba było szybciej podpisać umowę. Wielu klientów
      robi tak jak opisałem. Rezerwują ustnie czy emailem zespoły, a poźniej często
      wynajmują inny, bo np tańszy. Czyli klent ma takie prawo, a zespół nie?
      Pozdrawiam
    • tommuzyk Re: shooters band i zespół ITD - unikajcie 12.12.06, 18:01
      Będę bronił.
      Z ITD w sprawie wesela dogadałem się bez problemu.

Temat natomiast doskonale znam temat z drugiej strony.
      Zazwyczaj ustawia się kilku klientów na jeden termin. Potem - kto pierwszy ten
      lepszy, bo wiadomo że część się nie zdecyduje. Normalne prawo rynku. Niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka