panna_na_wydaniu 17.12.06, 13:31 Dziewczyny ile blach ciasta zamówić tak na około 100 osób? Nie mam pojęcia jak to się liczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
epox123 Re: ciasto 17.12.06, 13:33 Ciasta liczy się po 3 kawałki na osobe,z blachy wychodzi 30 kawałków,więc jedna blacha ciasta na 10 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: ciasto 17.12.06, 19:15 Widziałaś kiedyś żeby na weselu ktoś zjadł 3 kawałki ciasta,no chyba,że to bardzo małe kawałeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
viva76 Re: ciasto 18.12.06, 11:52 Do marcysi, jak goście są słodkożerni to ciasto wacale nei jest sprawą malo ważną. Na weselu z poprawianmi u mojej siostry było 45 osób słodko lubni prawie wszyscy pożarli tort i 8 blach ciasta. Ciacha byłu pyszne bo domowej roboty , może dlatego. Zabawa była przednia a alkoholu poszło tylko 5 butelek 0,7 i uważam że to trunki były sprawą drugoplanową. Impreza trwała do 6 rano Odpowiedz Link Zgłoś
www.cukierniawerynski.pl Re: ciasto 17.12.06, 19:48 Witam, jeżeli jest to okres letni to proponuję mniejsza ilośc ciast, natomiast jeżeli jest to zimowy to większą. Reguła jest taka, że liczymy 0,15 dkg ciasta na osobę. Wychodzi około 15 kg czyli 6-7 blaszek ciasta, do tego proponuje zamówić ciastka sztukowe (bankietowe),np: w sumie 50 szt i to w zupełności wystarczy. Wiem z doświadczenia, że jeżeli wesele jest organizowane w restauracjach i menu jest bogate w różne potrawy, to niestety ciasta stają sie kategorią drugorzędną wśród serwowanych potraw. do tego oczywiście szyszki weselne dla gości, czyli udełeczka z ciastkami i ciastami. Jeżeli natomiast planujemy wesele z poprawinami, proponuje zamówic ciasto o 0,10 dkg więcej na osobę. Czyli 25 kg w sumie. Mozna policzyć to jeszcze inaczej, jeżeli goście Panstwa Mlodych lubia słodkości i wesele jest z poprawinami, proponuję 1 blaszkę na 10 osób czyli około 0,30 dkg na osobę. My pytamy zawsze naszych Klientów o właśnie takie szczegóły, ponieważ staramy sie oszczędzac pieniądze naszych Klientów. Natomiast każde zamówienie traktujemy indywidyualnie i staramy sie dostoswac do potrzeb Klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: ciasto 17.12.06, 22:22 Bardzo dziekuję za odpowiedzi. Jeśli możecie napiszcie mi ile tak mniej więcej kosztuje blacha ciasta? W rodzinnym mieście gdzie się pobieramy będę dopiero na Wigilię i oczywiście wybiorę sie do cukierni zapytać o cenę, ale liczę wydatki i tak orintacyjnie chciałabym wiedzieć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
www.cukierniawerynski.pl Re: ciasto 22.12.06, 19:05 Cena ciasta zależy od jego rodzaju. Sernik ma inną cenę, od ciast biskzoptowych. Najlepiej będzie gdy uda się Oani do cukierni i sprawdzi ceny wyrobów. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: ciasto 22.12.06, 20:20 Bardzo dziękuję już byłam w cukierni i wszystko wiem Odpowiedz Link Zgłoś