Dodaj do ulubionych

sala na działkach

08.01.07, 14:00
Witam jestem tu nowa czy któraś moze z dziewczyn miała swoje wesele na sali
działowej? Jak na takich salach wyglada to wszystko?

Obserwuj wątek
    • mada.d.n Re: sala na działkach 08.01.07, 14:12
      co prawda osobiście nie robiłam ani nie robię wesela na działkach, ale mój
      kuzyn miał 4 miesiące temu
      nie wiem jakie były koszty; wynajęli znajomego kucharza i 2 panie do pomocy;
      zastawy mieli własne (pozbierane po rodzinie, zatem każdy miał zastawę z innej
      parafii, ale to nieistotne, tak mi się rzuciło - zboczenie zawodowe); niestety
      zrobili błąd, bo nie wynajęli kelnerek i podawały panie pomagające w kuchni na
      zmianę z rodzicami, którzy prawie nie posiedzieli tylko biegali z talerzami;
      panie z kuchni nie były zbyt odpowiednio ubrane (po prostu "kuchennie") więc
      nie wyglądały zbyt dobrze biegając między elegancko ubranymi gośćmi (proponuję
      zwrócić na to uwagę); co do muzyki - był wynajęty zespół, nagłośnienie było
      ich, podobnie z oświetleniem
      wydaje mi się, że jest tu więcej do ustalanie i pilnowania niż przy organizacji
      wesela w restauracji, ale wiadomo, że dużo mniejsze koszty

życzę powodzenia smile

166 dni smile
      Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
      jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
    • epox123 Re: sala na działkach 08.01.07, 14:19
      Witam,ja dopiero będe miała takie wesele,na sali na działkach,a jak to
      wyglada,nie będe czarować,ale jest troche wiecej biegania za wzystkim,sale mam
      wynajeta od środy do wtorku następnego tygodnia,narazie wpłaciłam zaliczki
      150zł,na mojej sali są różne warianty cenowe-zależy to od ilości
      gości,najdrozszy to 550zł plus wynajem naczyń 450zł-to jakbyś robiła wesele do
      120 osób,do tego też musisz doliczyć zużyte media-woda,prąd,gaz
      ** niektóre sale są jeszcze takie,że masz piece na węgiel i gaz jest w
      butlach,więc musisz o to zapytać**
      jeżeli jeszcze coś Cię interesuje pytaj,chętnie pomogę jeżeli będę mogła

Pozdrawiam smile
      • renatalorens do epox 08.01.07, 14:45
        Czy masz podpisaną jakąś umowę na wynajem takiej sali działkowej?
        Pzdr
        • epox123 Re: do epox 08.01.07, 14:52
          jak wpłacasz zaliczke to dostajesz już od nich gotową umowe przedwstępną,a
          właściwą umowe będziemy spisywać dwa lud tydzień przed ślubem jak już będziemy
          wiedzieli ilu będziemy mieli gości,jest tam napisane jakie pomieszczenia
          wynajmujesz,oraz od kiedy do kiedy masz sale
    • stokrottka2 Re: sala na działkach 09.01.07, 10:14
      Ja tez robię wesele w wynajętej sali na działkach, przede wszystkim ze względu
      na niższy koszt takiego wesela. Na pewno będzie dużo "bieganiny" ale mam
      nadzieję że wszystko wyjdzie fajnie i na dodatek niezbyt drogo. Co do umowy to
      my podpisaliśmy umowę na wynajęcie sali i płacimy ustaloną kwotę niezależnie od
      liczby gości. Pozdrawiam!
      • jola.pedagogspoleczny Re: sala na działkach 09.01.07, 11:40
        Ja 3,5 roku temu byłam na takim weselu. Było zupełnie normalnie i muszę
        przyznać, że było to jedno z lepszych wesel w moim życiu. Trwalo jakos do 1-2 w
        nocy. Nie było orkiestry (dzięki Bogu), tylko muzyka z płyt, ale reszta była po
        prostu tradycyjna. Młodzi sami jednak załatwiali i dowozili produkty spożywcze,
        z których były gotowane dania i sami musieli ciasto zalatwiać. zatrudnili
        kucharki i kelnerki. Musieli tez dzień później ,,posprzatac''. Jednak koszt
        całego wesela na ponad 50 osób łacznie z urzędem, ubraniami młodych (panna
        młoda szyła sukienkę u prywatnej krawcowej), kwiatami, przystrojeniem sali itd
        wyniósł wtedy coś koło 5000zł z jednym z większych miast Polski!
        Jak widac coś za coś...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka