justajjd 17.01.07, 09:03 czy ktos moze podpowiedziec czy zna jakies piekne miejsce w wojewodztwie opolskiem nadajace sie na wesele??? prosze pomozcie justyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inkageo Re: wesele w okolicach Opola 17.01.07, 10:33 Witaj My organizujemy wesele w Opolu w hotelu Mercure (koło dworca). Sala jest prosta i nowoczesna, do wyboru stoliki okrągłe lub klasyczna podkowa, menu w roku 2006 zaczynało się od 99 zł/osoby, nam pasowało takie za 129 zł. Teraz zmienił się szef kuchni i czekam na ich najnowsze propozycje. Były też atrakcyjne rabaty na noclegi - tylko 50-60 zł/osoba. Apartament dla pary młodej gratis jak wszędzie. Nie polecam Niewodnik pod Opolem, byłam tam niedawno na weselu i było bardzo wiele niedociągnięć organizacyjnych, obsługa się nie spisała, zupy i sosy z torebek, ogólnie też brak dbałości o szczegóły. Duszno - nie ma klimatyzacji. Jeżeli masz jakieś pytania to pisz Jest jeszcze zamek Piastów Śląskich w Brzegu, katering z Ratuszowej (na zamku nie ma restauracji), koszt wynajęcia sali to chyba 3700 zł za jeden dzień, a z poprawinami 6000 zł (nie pamiętam czy to z vatem czy bez) może trochę przekręcam. Katering z ratuszowej zaczyna się chyba od 85 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
justajjd Re: wesele w okolicach Opola 17.01.07, 12:55 Super dzieki za dokladna odpowiedz. mam pytanie - jesli chodzi o zamek w Brzegu, czy znasz kogos kto tam robil wesele, czy warto nad tym sie zastanowic?? Skontaktuje sie rowniez z hotelem Mercure, dzieki za info. justyna Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: wesele w okolicach Opola 17.01.07, 13:19 Znajomi mieli wesele w zamku, ale to było z 7-8 lat temu..od tego czasu pewnie dużo się zmieniło.. Nie znam żadnych szczegółów Ślub bierzemy w kościele pod zamkiem, ale zdecydowaliśmy się na wesele w Opolu ze względu na noclegi. Mam ponad 40 osób do przenocowania, a na zamku nie ma takiej możliwości.. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: wesele w okolicach Opola 17.01.07, 11:04 A tu link do naszego opolskiego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=47337067&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś