Dodaj do ulubionych

Dublin, south - Merrill Lynch

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 12:01
czesc, szukam osob pracujacyh/wybierajacych sie do pracy w merrill lynchu w
leopardstown, jestem ciekaw jak sie pracuje- wszystkich przydatnych
informacji, badz moze ktos ma wolny pokoj w poblizu. zaczynam prace 4
czerwca, A moze ktos rowniez w tym samym czasie sie wybiera? z gory dziekuje,
pozdrawiam, Szczepan, moj nr gg: 5670775, mail: vincent_vega80BEZSPAMU@o2.pl
(wytnijcie BEZSPAMU)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: *.bas504.dsl.esat.net 13.05.07, 19:30
      Musze cie troszke rozczarowac-nie za dobrze trafiles,Ml to chyba jedyna firma w
      Irl,ktora nie placi za nadgodziny.Prawdopodobnie bedziesz pracowal w
      settlements,bo najwecej przyjmuja do tego dzialu ludzi zrekrutowanych w
      Polsce.Leopardstwon to straszne zadupie ,ale z centrum podstawiany jest
      bezplatny autobus.Na poczatek warto sie zachaczyc ,ale pozniej lepiej szukac
      czegos innego.Powodzenia!
      • Gość: gosc Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: 86.42.125.* 14.05.07, 23:07
        hej
        pracuje dla ML w Treasury Building.
        - kiepska atmosfera
        - duza rotacja personelu
        - praca nudna i monotonna
        - wyzysk,nadgodziny na porzadku dziennym za ktore nie placa

• Gość: szczepan Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: 192.165.213.* 16.05.07, 08:33
          :( powiedzcie chociaz ze jedzenie w kafeterii jest dobre
          • Gość: gosc Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 02.06.07, 21:45
            ohyda

a jaka stawke Ci zaproponowali na poczatek, jesli wolno zapytac?
            • Gość: ted Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.06.07, 17:58
              ML w Londynie placi niezle i jest uwazane za porzadnego pracodawce ..
              A ze nie placa nadgodzin, coz, taka maja polityke.
      • Gość: mikee Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: 89.100.135.* 03.06.07, 18:17
        jesli tak jest jak piszecie, to rzeczywiscie kiepsko. ja pracuje w BoI,
        atmosfera super za nadgodziny placa bez problemu, pakiet socjalny swietny, lecz
        kasa srednia, ale z nadgodzin robie ok. 30% dodatkowo.
        lecz merrill lynch uchodzi za swietna firme w branzy (no i to investment bank),
        kazdy tu zna i warto posiedziec 2 lata i isc do lepszej firmy.
        • Gość: gosc Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 08.06.07, 00:14
          Ale jak tu wytrzymac 2 lata???
          Praca jest tak nudna, ze az rano nie chce sie wstawac.
          Dodatkowo siedzenie po nocach.
          I ludzie sa niemili.
    • Gość: mikee Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: 89.100.135.* 03.06.07, 18:20
      merrill ma chyba w leopordstown biura gdzies przy koncu luas? jesli tak, to
      warto znalezc mieszkanie w centrum i tramwajem 22min do pracy bedziesz jechac,
      albo gdzie na trasie tramwaju, milltown, dundrum, fajne miejsca :)
      • Gość: szczepan Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: 89.101.129.* 04.06.07, 14:25
        dzieki, popracuje, zobacze. bank inwestycyjny to prawda, ale stanowiska w
        irlandii z glownym obszarem bankowosci inwetstycyjnej niewiele wspolnego maja -
        raczej robia za nich papierkowa robote. ale firma jest ta sama :)
        • Gość: gosc Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 08.06.07, 00:18
          Tak, moze w Londynie faktycznie robi sie ciekawe rzeczy, w koncu to front
          office, ale te oddzialy w Dublinie to tylko procesowanie, praca manualna i nie
          wymagajaca wysilku intelektualnego.
          Poza tym wydaje mi sie ze w Dublinie nie ma najlepszej opinii, pracodawcy i
          rektuterzy zdaja sobie sprawe ze praca tam to tylko kilkanie w kolko, praca
          nierozwijajaca itd.
          I Irlandia to nie Polska, marka firmy nie ma tu takiego znaczenia. Liczy sie to
          co sie robilo, czy w duzym banku inw, czy w 3 osobowej firmie.

P.S
          Slyszalam duzo dobrego o BOI.
          I o AIB i Ulster.
          • Gość: mikee Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: 89.100.135.* 08.06.07, 22:41
            no nie przesadzajmy ;) az tak zle to nie jest, w Dublinie rowniez mozesz
            traiding robic i reszte zwiazanej z tym zabawy.

Posiedz troche i jedz do Londynu, ja sie staralem i rekruterzy nie twierdza
            wcale, ze czegos Dublinowi brakuje. Zainteresowanie jest bardzo duze.
            Troche sie nie zgadzam, wg. mnie marka firmy ma duze znaczenie rowniez w
            Irlandii.

BoI to dobre miejsce do pracy, lecz na poczatku placa w wiekszosci przypadkow
            mniej niz konkurencja, ale swietny pakiet socjalny itp, ludzie super. Spokojna
            praca, 35h/tydz., atmosfera bardzo dobra, bo nie ma wyscigu szczurow, kazdy wie
            co go czeka.
            Za to jak sie dostaniesz do BoI Securities Services, BoI Asset Management lub
            BoI Capital lub Global Markets, to bedziesz baaaardzo zadowolony ;)
            • Gość: gosc Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: *.b-ras1.blp.dublin.eircom.net 09.06.07, 00:08
              Merrill placi wiecej od BOI ale jak sie doliczy nadgodziny (za ktore nie placa)
              to wychodzi mniej.
              Czy w BOI jest rowniez duzo Polakow?
              • Gość: mikee Re: Dublin, south - Merrill Lynch IP: 89.100.135.* 09.06.07, 00:16
                to zalezy gdzie, ja jestem w IT, to wiem ze jest jedna osoba jeszcze, ale jest
                sporo w branch'ach, kilka osob w administracji. Ogolnie nie jest wiele.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka