Dodaj do ulubionych

czynniki tzw techniczne

23.03.04, 11:09
czy to tez migrena czy migrenowe bole glowy jesli dzialaja na nas zle obecnosc
fal magnetycznych, czy innych? Lub inne promieniowanie wytwarzane przez
elektryczne urzadzenia?
Obserwuj wątek
    • lek.med.piotrp Re: czynniki tzw techniczne 23.03.04, 19:33
      Generalnie urzadzenia domowe ktore moga wytwarzac jakies promieniowanie sa
      bezpieczne i to promieniowanie jest bardzo male.Okreslaja to normy ktorych
      producenci lamac nie moga.Wsrod migrenikow najwiekszy wplyw moga miec
      promieniowanie zwiazane z wyswietlaniem obrazu przez monitor komputera czy
      telewizor.Najlepszym wyjsciem jest monitor LCD gdzie nie ma promieniowania bo
      obraz wyswietlany jest na specjalnej szklistej matrycy.
      • sabba Re: czynniki tzw techniczne 23.03.04, 19:39
        temat mi sie nasunal bo niedawno w mojej okolicy postawili takie wiatraki
        magazynujace energie wietrzna. Nie mam pojecia na jakiej zasadzie ta energia
        jest tam akumulowana, ale wiele ludzi w okolicy skarzy sie na bezsennosc itp. i
        ze preawdopodobnie zrodlem tego sa wlasnmie te energetyczne wiatraki. Trzeba by
        sie tym bardziej zainteresowac.
        • venus22 Re: czynniki tzw techniczne 23.03.04, 19:48
          Na ten temat akurat nic nie wiem, ale byc moze, byc moze.

Nie bez powodu tutaj rodzice dzieci w szkole kategorycznie protestuja przeciwko
          zbudowaniu wiezy do komorki.

Jesli chodzi o monitor, to wiem ze szkodzi ten "blask". (swiatlo z monitora)
          Zalicza sie do bodzcow wzrokowych.
          tak samo jak ogladanie telewizji.
          V.
          Nie kazdy tak reaguje, rzecz jasna.
          Venus
        • lek.med.piotrp Re: czynniki tzw techniczne 23.03.04, 21:12
          Wiatraki o ktorych mowisz dzialaja najprosciej mowiac na zasadzie dynama od
          roweru.Przetwarzaja energie mechaniczna na elektryczna i dodatkowo magazynuja
          ja w akumulatorach i nastepnie energia jest przesylana w miare potrzeb do
          osrodkow w ktorych wsytepuje zapotrzebowanie na nia.Nie sadze by mialo to
          jakikolwiek wplyw na samopoczucie czlowieka.Jest to bardzo bezpieczna i
          nowoczesna metoda pozyskiwania energii,ekologiczna.Wokol przewodow
          odprowadzajacych energie tworzy sie pole magnetyczne zwiazane z przeplywem
          pradu,ale tez dlatego umieszcza sie druty na sporej wysokosci zeby nie mialo to
          wplywu na czlowieka.Z wiatrakow kable energetyczne puszcza sie ziemia co wydaje
          sie najlepiej tlumi efekty zwiazane z polem magnetycznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka