Dodaj do ulubionych

pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE!

18.01.07, 11:45
Dziewczyny, czy któraś z Was szyła suknie podobną do tej, która Wam się
spodobała w jakimś salonie, ale powiedzmy, że była dla Was za droga??? Jesli
tak to gdzie i ile Was to wymiosło? Ja znalazłam naprawdę "Tą" sukienkę, ale
nie mogę jej kupić bo jest za droga. Jednocześnie wiem, że tylko w niej chce
iść do ślubu. HELP!!!!!!
Obserwuj wątek
    • emilchna Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:03
      Jakbyś podała symbol/wzór/model to może któraś niegdyś Panna Młoda wink
      oferuje "tą" suknie? Nie myślałaś o odkupieniu od pierwszej właścicielki? Ja
      sprzedaje właśnie swoją... Co do szycia konkretnego modelu jest z tym różnie,
      czasem można coś zmienić pod siebie, wymyślić jakieś inne rozwiązanie dogodne
      przyszłej właścicielce, ale czasem można się zdenerwować na te poprawki jakie
      sobie panie krawcowe same wprowadzają. Nigdy nie wie się na 100% jak dokładnie
      wyjdzie suknia - kwestia dobrej, solidnej i słuchającej oczekiwań klientów
      krawcowej wink
    • kacha95 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:09
      ja szyłam swoja wymarzoną, ale nie dlatego że była za droga ale dlatego że była
      w polsce niedostępna - wyniosła mnie połowę taniej niż taka którą ew byłabym
      zakupić w salonie.
      a drogo to zalęzy ile dla ciebie jest drogo.
      ja w cenie miałam sukienkę idealnie dopasowaną + bolerko koronkowe + welon
      długi i krótki, szyłam w Warszawie
      • fasolka1980 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:26
        Kacha95, czy mogłabys mi przesłać na gazetowego namiary na swoja krawcową?

dzieki wielki!
      • elza_lui Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:26
        Witam!
        A czy mogłabyś podać namiary na tę pracownię? Jeśli nie na forum to na maila
        gazetowego poproszę smile
        Pozdrawiam
        E.
      • laetitia111 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 22.01.07, 10:59
        Czy mogę również prosić o namiary do Twojej krawcowej?

Z góry dziękismile
    • ozi29 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:27
      Moja koleżanka szyła sukienke slubna, na wzór farage galaxy 4000, efekt był
      tragiczny - lekko mówiąć! Dlatego ja bym wolała odkupić używana, niż szyc.
      No chyba, że masz jakaś sprawdzoną krawcową, to warto zaryzykować smile
    • karolkaolsztyn Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:28
      Ja szyję swoją w pracowni sukien ślubnych w Iławie (warm.-maz.). Wychodzi
      znacznie taniej niż w salonie, a suknia wybrana została z katalogu. Wcześniej
      taką samą przymierzyłam w Olsztynie w firmowym salonie. W salonie kosztowała 2
      tys. zł za wypożyczenie, a za uszycie zapłacę 1.200 zł i sukienka będzie moja.
      Mogę oddać ją do komisu, który jest w tej pracowni i zwrócą mi połowę zapłaconej
      kwoty. Obsługa jest miła i kompetentna. Można ich spotkać na różnych targach
      ślubnych np. w Trójmieście, Toruniu, czy właśnie w Olsztynie. Ja ich znalazłam
      właśnie tam. Wiem, że mają bardzo dużo zamówień, a dziewczyny przyjeżdżają nawet
      z Gdańska. Po prostu świetna jakość za niską cenę. Moja sukienka
      suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=orfila
    • monika1881 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:56
      No dobra. Dzięki za radysmile Moja suknie rzeczywiście będzie wymagała pracy, ale
      cóż może znajdę kompetentna krawcową. A może któraś z Was ma do odsprzedania
      podobną suknię jak
      www.slubne.pl/pid=3&col=29&item_id=1445&cmd=show_item&gallery_id=&shift=2
      Szczególnie zależy mi na takich ramiączkachsmile Mam 164 cm wzrostu i nie
      przepadam za obcasami więc dodajmy 5 cm obcassmile

Pozdrowionka i dzięki za odpowiedzismile
      • monika1881 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 15:58
        widzę, że suknia się nie otwiera, więc jest na stronie www.slubne.pl w zakładce
        Salon Ona i On na 2 stronie pierwsza po prawej Sposa Royale.
        • basia1125 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 17:07
          Mmmmmmm, ja tez marze o tej sukience
          Jest cudna
          I wlasnie tez sie zastanawiam czy krawcowa podola?
          • mayagaramond Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 17:14
            Podola pod warunkiem, ze znajdziesz material, ktory do tego fasonu pasuje. To
            pewnie jakies tafty i tiule bo sukienka nie jest lejaca. Kwiatka na biodrze robi
            sie recznie, tak przynajmniej robila moja babcia szyjac suknie, ktorej dekolt
            byl ozdobiona rozyczkami.
            • basia1125 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 19:31
              Zobaczymy, moze jeszcze zmienie zdanie ale jak na razie, to mmmmm nie sadzesmile

Mój watek dot.tej sukni i krawcowej w poscie "Ona i On".

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=55366472
          • monika1881 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 19.01.07, 08:36
            Basia1125 a kiedy Twój ślub? Jak przed moim (30 czerwca 2007) to chętnie
            odkupię od Ciebie tę suknię jak już sie zdecydujesz ją kupićsmile A jesli po moim
            to z kolei chętnie odsprzedam, jak ja zdecyduję się ją kupić (praktycznie to
            już zdecydowałam, że będę ją miała. Nie wiem tylko czy uszyje, czy pojadę do
            Białegostoku)

Pozdrawiam
        • kacha95 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 19.01.07, 08:24
          myśle ze suknia wcale nie jest trudna do uszycia kwestia doboru dobrej koronki
          a matriał - materiał ślubny każdy jest podobny sa tylko lekkie i bardziej
          sztywne materiały i dobór koloru- osoba ktora szyje suknie slubne mysle ze
          zrobi to bez problemu i pokaże ci probki materiałów
    • atulka2 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 22:35
      ja szyłam swoją u krawcowej w Jastrzębiu woj.ślaskie,wyszła pięknie, nawet
      lepiej niż z salonu
      • maja1116 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 18.01.07, 22:50
        W salonie Gracya w białymstoku można taką nabyć.Nie wiem ile dokładnie
        kosztuje,ale coś ok 2400 jak nowa.Można uszyć identyczną na wymiar.Szyją jak z
        obrazka co zaniesiesz to masz.Nie przeczytałam z kąd jesteś i może za daleka
        droga,ale do tego salonu przyjeżdżają młodzi z Gdańska,Totunia,Lublina.(poza
        kolejnością)Naprawdę profesjonalny salon,a właścicielka jeszcze lepsza.
        • monika1881 Re: pracownie sukien slubnych - pytanie WAŻNE! 19.01.07, 08:34
          Maja1116 a czy to dokładnie ta sama suknie w tym Białymstoku jest czy podobna?
          Dzięki za tę cenna informację naprawdę poprawiłaś mi humorsmile
          • basia1125 Nasza suknia 19.01.07, 10:28
            Moniko, ja mam wesele 14.06.2008, wiec w zasadzie daloby sie to zrobic.
            Ja pisalam maila do salonu do W-wy i odpowiedzieli mi, ze ta sukienka jest do
            nabycia tylko w Warszawie a kosztuje 3990 zl, wiec sporo kasy.
            Ja mieszkam na poludniu, wiec do Bialegostoku mam kawal drogi, zeby tam sprawdzic.
            A skad Ty jestes?
            Mozemy skontaktowac sie przez maila gazetowego?
            Bo chyba nawet mamy podobne wymiarysuspicious
            • monika1881 Re: Nasza suknia 19.01.07, 12:48
              Basiu ja nie mam maila gazetowego. Gdybys chciała to pisz na
              monika188@poczta.fm. Mieszkam w Warszawie ale narzeczony jest z podlaskiego.
              Jutro idę do krawcowej zobaczyć czy i za ile uszyłaby tą sukienkę, a jesli
              krzyknie za dużo to pojadę pewnie do Białegostokusmile Jak będę jechała to napewno
              się odezwę. Napisz mi w mailu jakiś kontakt do siebie i zobaczymy co zrobimy z
              ta nasza sukienkąsmile
              • maja1116 Re: Nasza suknia 19.01.07, 13:37
                Basiu,suknia nie wiem czy taka sama,maja tam kilka podobnych,ale jak
                pisalam,moga uszyc kazda(prawie wszystkie koronki mozna nabyc w Polsce)bylam
                swiadkiem ,jak dziewczyny odbieraly sukienki"kopie" mozesz odwioedzic
                strone,nie ma tam wszystkich sukienek do obejrzenia,polowe szyja tylko na
                zamowienie. www.gracya.com.pl
                • maja1116 Re: Nasza suknia 19.01.07, 13:41
                  ...na tej stronie sa wszystkie suknie z przed roku i nie znajdziesz nic
                  ciekawego,co najwyzej kontakt.Sprowadzaja suknie cosmobella i demetrios.
              • kasia-k Re: Nasza suknia 19.01.07, 14:20
                monika1881 napisała:

> Basiu ja nie mam maila gazetowego.

no pewnie że masz gazetowego. każdy kto jest zalogowany na forum ma gazetowego

twój mail to: monika1881@gazeta.pl

jak bedziesz zalogowana na forum to kliknij sobie na szarym pasku w POCZTĘ i
                trafisz do swojej skrzynki

smile
                • monika1881 Re: Nasza suknia 19.01.07, 15:03
                  Acha, no widzisz jaka ze mnie internautkasad dzięki za infosmile pozdrawiam
                  • basia1125 Re: Nasza suknia 19.01.07, 19:33
                    No, to kontaktujmy sie przez gazete, oki?
                    Ja osobiscie robie tak, ze przez gazetowego zalatwiam wszystkie sprawy weselne i
                    tylko weselne. smile
                    • monika1881 Re: Nasza suknia 22.01.07, 10:26
                      Oki. Ja juz wysłałam Ci maila na gazetowegosmile Pozdrawiam i życzę owocnych
                      poszukiwańsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka