Dodaj do ulubionych

Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opiniami

14.02.07, 09:27
jw do tych co noszą
Obserwuj wątek
    • konwalia-82 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 09:42
      A jeszcze jedno- interesuje mnie białe złoto lub łączone.
    • ashton Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 09:43
      Obrączek wprawdzie nie mamy z Kruka (stosunkowo drogie były), ale mam "kruczy"
      pierścionek zaręczynowy - białe złoto, bardzo delikatny. Nosi się znakomicie,
      po dwóch latach jest jak nowy.
    • przytul.anka Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 09:47
      Od 4 miesięcy noszę i jest ok.Obrączki mają klasyczny wzór (gładkie,
      zaokrąglone, 4mm). Nie zaleznie jakiej firmy obrączkę kupiszto:
      1.Im prostszy wzór tym łatwiej zmienić rozmiar lub odświeżyć obrączkę
      2.Gładkie obrączki się rysują (można wypolerować)
      3.Matowe się ścierają i robią się gładkie, nie zawsze daje się odświeżyć
      Im więcej rzeczy robisz z obrączką na ręku tym bardziej się niszczy.
      Były już watki o obrączkach i pierścionkach z Apartu, Kruka itp. i nie było
      zgody które lepsze i trwalszesmile
      • magda_ok DO przytul.anka 14.02.07, 14:09
        Moglabys przeslac na mojego maila jakies szczegoly dot. tej sukni ktora chcesz
        sprzedac?
        Z gory dzieki!
        magda_ok@gazeta.pl
    • paola_23 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 10:25
      moi rodzice mają do dziś obrączki wykonane przez Kruka a mama nawet pierścionek
      zaręczynowy. Pierścionki nadal wyglądają pięknie, mimo iż minęło ponad 25 lat...
      W przypadku mnie i męża było inaczej. Mamy obrączki wykonane ze złota, którym
      dysponowaliśmy i na dodatek na wzór Kruka. Kosztowało nas to nieco ponad 300zł.
      a w katalogu K. była cena 1200zł. Nasze obrączki w większości składają się z
      żółtego złota, z dodatkiem dwóch obręczy z białego złota.
    • monia76 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 10:58
      rod z białego złota z naszych obrączek starł się po 5 miesiącach tak że zrobiły
      się całkowicie żółte. teraz obrączki są 3 miesiące po kolejnym rodowaniu znów
      są matowe i za moment zżółkną. radzę omijać tę firmę z daleka.
      • monitchka1 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 11:01
        Mam pierścionek zaręczynowy z Kruka, po 3 dniach odpadła mi cyrkonia, a kolejna
        po kilku następnym, oddałam do naprawy i naprawiają oczywiście za darmo i
        odnawiaja, ale bez przesady po kilku dniach odpadł kamień.
    • magdachomska Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 13:13
      smile witam - ja dostałam pierścionek z białego złota z szafirkiem z Kruka -
      obraczki tez mam z Kruka z białego zlota smile Obrączki rysują się jak każde, ale
      nic nie zchodzi a ryski można oddac do polerowania. Cena jest dużo nizsza niż w
      Aparcie - gdy my kupowaliśmy obrączki cena w kruku z białego zlota wynosila coś
      kolo 350 zl za 4 mm/ szt a w Aparcie kolo 550zł różnica duża a co za tym idzie
      wcale nie lepsza jakość Aparta. Poza tym w Kruku pięknie grawerują bez zadnych
      dodatkowych opłac z czym spotkalam się u innych jubilerów.
      • maga801 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 16:24
        A ja sie nie zgodzę. W Aparcie nie jest aż tak drogo. Gdyby tak było, nie
        kupiłabym tam obrączek.
        Swoje białe nosimy już drugi rok. Są lekko porysowane, ale to w niczym nie
        przeszkadza. Rod się nie starł. Polecam
        • orsynia Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 16:33
          Moim zdaniem w aparcie jest bardzo drogo. Za parę obrączek z białego złota
          trzeba zapłacić około 2700 zł. Podobne obrączki w red rubin kosztują 900 zł.
          • maga801 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 16:36
            to pewnie zalezy od tego, jakie chcesz obrączki. My za parę zapłaciliśmy 500
            złotych. Klasyczne, białe, płaskie, ze ściętymi krawędziami. Inna, niższa
            półkawink))
            • orsynia apart 14.02.07, 16:43
              Tak ale Ty mówisz o cenach z przed dwóch latwink Poza tym ja pokazuję różnicę
              cenową podobnych obrączek - nie ważne z jakiej półkismile
              • maga801 Re: apart 14.02.07, 16:49
                ok. Zgadzam się. Ale... mogę tylko powiedzieć, że z tymi obrączkami nie dzieje
                się nic złego. Obsługa i serwis są w porządku. Nie wiem natomiast, jak to jest
                w drugiej z wymienianych przez Ciebie firm
              • rozczarowana-klientka Re: apart 25.11.14, 01:38
                Nie wiem o czym pisała resza, nie chce się sugerować opiniami, jedyne czego chce w tym momencie to wylać swój żal na tę " PROFESJONALNĄ" firmę! Sytuacja miała miejsce w centrum handlowym w Mikołowie. Zaręczyny... to miał być najwspanialszy dzień w moim życiu... i był dopóki mój narzeczony nie zabrał mnie do APARTU by dopasować pierścionek, który u nich kupił. Jako ta która miała go nosić byłam potrzebna przy przymiarce, no i zaczeło się... od tego , że pierścionek miał być nieużywany. Ekspedientka zaczeła obwiniać nas jako klientów za niekompetencje swojej koleżanki która rzekomo miała nam przekazać wyuczoną regółkę, że pierścionek ma być nienoszony. Potraktowała nas jak śmiecia! wszystko z " kulturą"! Czułam się jak ta która jest wszystkiemu winna. Oczywiście ekspedientka wie wszystko co jej kolezanka ze zmiany mówiła w chwili sprzedazy. Wiem i rozumiem, że błędy zdarzają się wszędzie ale NA MIŁOŚĆ BOSKĄ nie jesteśmy na bazarze! Sposób rozmowy z nami był co najmniej nie na miejscu! Druga sprawa, ja jako narzeczona nie muszę znać szegółów transakcji jak i ceny pierścionka. Narzeczony nie chciał mi jej zdradzić i zapewniał o dyskrecji firmy..... Gdy przyszliśmy owa "profesjonalistka" wystawiła rachunek na lade i zaczeła kręcić nosem ze pierścionek noszony, że kolezanka musiała powiedzieć o warunkach zwrotu itp itd..... no PROFESJONALIZM W PEŁNI!!! No i co do ceny... okazuje się, że człowiek kupując u nich biżuterię za przeszło półtora tysiąca jest ŚMIECIEM! Jeszcze raz powtarzam, rozumiem pomyłki ale takie potraktowanie klienta jest dla mnie ŻENUJĄCE!!! Dodam, że pierścionek miałam za palcu 24h. Zdążyliśmy wrócić z podróżyi wziąć prysznic i wyspać się, następnego dnia nie robiłam dosłownie nic prócz pisania na komputerze. Ekspedientka uznała, że musi wysłać zapytanie czy w tej sytuacji można dokonać wymiany pierścionka. Procedury procedurami ale mam nadzieje, że nie okaze sie ze kolejny profesjonalista uzna że moja pościel dokonała takich zniszczeń, że pierścionka nie można wymienić mniejszy rozmiar..............
    • inkageo Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 13:38
      Nie wybierzemy obrączek z Kruka, bo po perypetiach z pierścionkiem, który
      dostałam bez okazji od narzeczonego omijamy ich szerokim łukiem... Jakość
      fatalna, reklamacji mają strasznie dużo i ciągnął się miesiącami, obsługa w
      razie wystąpienia problemów jest arogancka... Pierścionek przebarwiał się na
      wszystkie kolory tęczy w miejscach łączenia białego złota z żółtym, panie
      najpierw sugerowały, że to podróba, później że pewnie celowo moczę go w
      kwasie!!! Po kilku miesiącach przeprosili i przyznali, że mieli niesolidnego
      wykonawcę i zerwali z nim umowę.. Dostałam nowy pierścionek, ale już nie taki
      sam. Wzornictwo mają fajne, ale z tego co dowiedziałam się w trakcie kolejnych
      reklamacji, sami nie produkują biżuterii, tylko zamawiają w różnych źródłach,
      stąd różna jakość produktów.. Mam jeszcze zaufanie do Apartu, bo nigdy nie
      miałam tam żadnych problemów i nieprzyjemności..
    • niunia2828 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 15:53
      a nie lepiej kupić u złotnika.. my kupujemy obrączki klasyczne 4mm 8 gramowe i
      bedzie nas to kosztowało niecałe 600 za pare z rabatem.. za taką samą parę w
      kruku wyłożyłabym jak nic 1000... zastanów się - wiem zę fajna firma ale po co
      przepłacać za same logo i nazwę firmy
    • karolin-k wybor żaden 14.02.07, 16:23
      byłam w Kruku w pon, nic nie mieli co by mnie choć troche zachwyciło
      • biedroneczqa Re: OK :) 14.02.07, 17:05
        Ja mam pierścionek zaręczynowy od Kruka... od lat prawie 4 wink na tyle, co
        przeszedł, jest do prawdy niezniszczalny - jak nowy; obrączki też planujemy tam
        kupić. Pozdrawiam
    • monia76 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 17:09
      i jeszcze coś co znalazłam w necie wolyniec.republika.pl/obraczki.html
      historia identyczna jak nasza sad
      • ziompolka Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 17:18
        Obecnie także jesteśmy na etapie poszukiwania obrączek i powiem szczerze,
        porównując obrączki "markowych firm" a la Kruk bądź Apart z obrączkami u
        zwykłych, anonimowych złotników różnicy nie zauważyłam, a przecież metki na
        obrączce mieć nie będziemy...My raczej nie poszalejemy i zamówimy obraczki u
        zwykłego złotnika (o kilkaset złotych tańsze). A co się tyczy Kruka, to mój
        pierścionek zaręczynowy ( z białego złota)został kupiony właśnie tam...I biały
        był tylko przez kilka miesięcy, a teraz jest żółciutki jak słoneczko - co mi
        generalnie nie przeszkadzasmile)
        Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań
    • spodnica_w_kratke Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 14.02.07, 18:19
      a wg mnie nie ma roznicy-pierscionek mialam z Apartu i o ile on sam byl ok, o
      tyle obsluga i miesiac (!) oczekiwania na jego powiekszenie zniechecily mnie do
      kupna obraczek w tej firmie. U Kruka za to byla przemila obsluga, za 2 obraczki
      z bialego nierodowanego zlota -jedna 4mm a druga 3mm z brylancikiem-
      zaplacilismy 598 zl. Bez problemu, w innym salonie Kruka, z rownie mila
      obsluga, przyjeli moja obraczke ostanio do zmieniejszenenia i po 4 dniach, mimo
      grawerki i brylantu- co utrudnia wszelkie zmiany- obraczka byla gotowa,
      wypolerowana do odbioru, powiaomili smsem. A z kolei moja kolezanka polubila
      Apart, nie przypadl jej Kruk, wiec regul nie masmile
      • malina2006 pierścionek i obrączka z kruka 15.02.07, 00:13
        Hej. Ja mam zarówno pierścionek, jak i obrączkę z Kruka. I jedno, i drugie nosi
        się znajomicie, nic się nie dzieje z materiałem poza normalnym zużywaniem się.
        Obydwie rzeczy mam z białego złota (obrączka mieszane). To nieprawda, że białe
        złoto z Kruka żółknie - ktoś lansował taką opinię - nic takiego nie ma miejsca.

Do obrączek dostaliśmy przepiękne dwie filiżanki porcelanowe i list, w którym
        Kruk napisał,że ma nadzieję, że nasze dzieci też będą ich klientami smile)

Pozdrawiam!
        • inkageo Re: pierścionek i obrączka z kruka 15.02.07, 08:25
          Monia niczego nie "lansuje" tylko pisze o tym co stało się z jej obrączką..
          Wodocznie Ty miałaś szczęście..
        • monia76 Re: pierścionek i obrączka z kruka 15.02.07, 09:14
          malina2006 napisała:
          To nieprawda, że białe
          > złoto z Kruka żółknie - ktoś lansował taką opinię - nic takiego nie ma
          miejsca.
          >

lansuję taką opinię, bo to prawda smile mam chyba prawo mówić o faktach. tym
          bardziej, że czuję się niezmiernie rozczarowana tym, że obrączki, które miały
          być na całe życie zżółkły po 6 miesiącach.

• elkam80 Re: pierścionek i obrączka z kruka 15.02.07, 11:15
          To widocznie ja też mam szczęście.
          Pierścionek mam z Kruka już 2,5 roku, obrączki z łączonego złota nosimy z mężem
          od pół roku. Poza ryskami które są normalną rzeczą nie widzę w nich zmiany.
          Mąż nawet grzebie w niej przy samochodzie - różnica - jest trochę bardziej
          "poorana" niż moja.
          Ja jestem bardzo zadowolona.

Nasze obrączki:
          img86.imageshack.us/my.php?image=obr261czkism3.jpg
          • gioseppe Re: pierścionek i obrączka z kruka 15.02.07, 11:27
            napisałaś ze te obrączki są żółte-cale? matowe czy błyszczące
            • gioseppe Re: pierścionek i obrączka z kruka 15.02.07, 11:27
              to nie mialo byc tu wink
    • konwalia-82 Re: Jakość obrączek W.Kruk - podzielcie się opini 15.02.07, 08:10
      Widzę, że rozpętałam burzę...
      Chcemy tam kupić obrączki, bo mają model, którego nigdzie indziej nie spotkałam.
      Tyle, że nie tani (ale obrączki będę nosić dłużej niż suknię wink).
      Ja mam pierścionek z białego złota z Kruka i nic się z nim nie dzieje.
      Chętnie poznam więcej Waszych opinii na temat obrączek- piszcie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka