venecja1 28.03.03, 16:02 widzieliscie gdzies w warszawie sztućce do ślimaków??? nigdzie nie mogę dostać :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: sztućce do ślimaków????? 29.03.03, 00:25 a maly widelczyk nie wystarczy ? plus kawalek bulki do sosu? w restauracjach nie podaja specjalnych sztuccow, moze opowiedz jak wygladaja? pozdrowki, aniutek Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: sztućce do ślimaków????? 29.03.03, 01:05 zalezy jak podane, jesli zapieczone w masle w specjalnym kamionkowym naczyniu z wglebieniami, to widelczyk jest ok, ale jesli sa w skorupkach to sa takie specjalne szczypce lyzeczkowe, ktorymi chwyta sie skorupke. Niestety nie pisze z W-wy. pozdrawiam za to aniutka i reszte;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: sztućce do ślimaków????? 29.03.03, 04:01 hehehe Mufka :) czlek sie uczy cale zycie - nie mialam pojecia o szczypcach ;( dzieki i pozdrowki tez sle, aniutek Odpowiedz Link Zgłoś
venecja1 Re: sztućce do ślimaków????? 31.03.03, 09:57 chodzi mi wlasnie o takie szczypce i widelczyk z dwoma zebami (normalny nie miesci sie w skorupce), chcialabym kupic rowniez tacke do zapiekania slimakow (taka z wglebieniami)... ciezka sprawa - nigdzie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
felicia Re: sztućce do ślimaków????? 31.03.03, 12:11 Hej, wpisz na Onecie lub w Google takie hasło: ukazuje się jedna hurtownia. Może w niej podadzą ci namiary na jakieś sklepy. Może też spytaj w Duce w Galerii Mokotów, mają tam różne niezłe gadżety domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
venecja1 Re: sztućce do ślimaków????? 31.03.03, 13:23 w duce pytalam - nie maja, maja jedynie tacki do zapiekania slimakow ale koszmarnie drogie hurtownie juz namierzylam - dzieki :)))) zadzwonie, moze uda sie ich namowic na sprzedaz detaliczna ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: sztućce do ślimaków????? 31.03.03, 22:06 venecja1 napisała: > chodzi mi wlasnie o takie szczypce i widelczyk z dwoma zebami (normalny nie > miesci sie w skorupce), chcialabym kupic rowniez tacke do zapiekania slimakow > (taka z wglebieniami)... ciezka sprawa - nigdzie nie ma Tackę (kamionkową albo ceramiczną) z wgłębieniami widziałam w sklepach DUKA. Ale szczypczyków i dwuzębnych widelców w sprzedaży w Polsce nie widziałam nigdzie. Fakt, że nigdy nie szukałam. Może w DUCE będą mieli, skoro mają tacki do zapiekania? Odpowiedz Link Zgłoś
venecja1 Re: sztućce do ślimaków????? 01.04.03, 09:26 kamionkowe naczynka do slimakow rzeczywiscie widzialam w duce, ale kosztuja 70 zl za szt :( a ja potrzebuje kilka sztuk :( jak nic bede musiala posukac za granica w kazdym razie dzieki za info :) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: sztućce do ślimaków????? 01.04.03, 10:06 venecja1 napisała: > kamionkowe naczynka do slimakow rzeczywiscie widzialam w duce, ale kosztuja 70 > zl za szt :( a ja potrzebuje kilka sztuk :( > jak nic bede musiala posukac za granica > w kazdym razie dzieki za info :) A może w Dekoradorze można znaleźć? DUKA jest b. droga, to prawda. Radzę też zajrzeć do sklepów na Świętokrzyskiej (pisałam o nich w wątku o garnkach do gotowania na parze - dwa sklepy z AGD pomiędzy delikatesami Porto a sklepem z sukniami ślubnymi). Mają mnóstwo różnych cudeniek kuchennych. Ceny też zróżnicowane. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
venecja1 Re: sztućce do ślimaków????? 01.04.03, 12:40 rzeczywiscie, zapomnialam o swietokrzyskiej, dzieki :) wpadne tam znalazlam w internecie firma riso, ktora zaopatruje restalracje, zadzwonilam i dowiedzialam sie, ze jest mozliwosc kupna indywidualnie. Maja i sztucce i talerzyki do slimakow, juz zamowilam nawet, ale jesli znajde ladniejsze (te sa dosyc proste) to chetnie kupie dzieki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś