Dodaj do ulubionych

Załamałam się :(

20.03.07, 17:30
W sam dzień ślubu wypadnie mi prawdopodobnie okres, który koszmarnie znoszę -
zwijam się z bólu, nie mówiąc już o jego obfitości. Do tego pewnie wysoka
temperatura. To wszystko załamuje mnie i napawa lękiem, że w tak pięknym dniu
będę myślała tylko o jednym...Tabletki anty zabronione przez lekarza, a ponoć
innego sposobu na uniknięcie @ nie ma crying
Obserwuj wątek
    • maraxela Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:36
      to zalezy jeszcze od tego dlaczego tabletki sa zabronione.pogadaj z lekarzem
      podejrzewam ze jezeli wlaczysz je tylko na miesiac to nic sie nie stanie.no
      innego sposobu raczej nie ma.czy chodzi o powiklania zakrzepowo zatorowe ??

"Ludzie mowia ze jestem zlym czlowiekiem. Ale to nieprawda. Ja mam serce malego
      chlopca ,W sloiku na biurku"
    • uccellino Oto, co mi przychodzi do głowy "na gorąco" 20.03.07, 17:41
      1. Zrezygnuj z jakichkolwiek wesel, przyjęć itp. Sam ślub powinnaś wytrzymać na
      prochach, a nie będziesz się męczyć bez potrzeby.

2. Dlaczego masz zabronione antykoncepty? Może przez 2-3 miesiące możesz wziąć w
      takich okolicznościach? Każdy lekarz powinien to zrozumieć, więc jeśli tylko Cię
      to nie zabije, ani nie nasili jakiegoś poważnego schorzenia, powinien wypisać.
      Tylko zakręć się wokół tego jak najszybciej, bo wiadomo, że na pigułce na
      początku też możesz czuć się koszmarnie. Aha, zawsze warto pójść do 3-4 lekarzy,
      bo może ten jeden jest zbyt ostrożny, a inny uzna, że nie ma zagrożenia.

3. Zajdź w ciążę na 2-3 miesiące przed ślubem smile)) Nie umiem sobie wyobrazić
      przyjemniejszego sposobu uniknięcia @ smile))

4. A daty ślubu już nie możesz zmienić? Kiedy ten ślub?
      • gioseppe Re: Oto, co mi przychodzi do głowy "na gorąco" 20.03.07, 17:57
        a jak sie okaze ze akurat ona bedzie miala mdlosci?
        przeciez moga byc roznie, o roznych porach dnia
        nie bedzie to raczej mile przezycie podczas slubu/wesela wink
        • uccellino W tej sytuacji jest jakieś 60% polskich... 20.03.07, 18:02
          ...panien młodych i jakoś dają radę smile)) Ona już wie, że przy @ czuje się
          fatalnie, a jest szansa, że w ciąży będzie lepiej. Zresztą dlatego
          zaproponowałam 2-3 m-ce, a nie 3 tygodnie smile))
    • anetina Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:41
      olami1 napisała:

ponoć
      > innego sposobu na uniknięcie @ nie ma crying

na pewno jest inny sposób big_grin
      ciąża smile
    • inkageo Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:46
      Jeżeli rzeczywiście masz jakieś poważne problemy ze zdrowiem i pigułek nie
      będziesz mogła brać przez ten miesiąc, to niech Ci chociaż lekarz przepisze
      porządne przeciwbóle.. Wiem co to męczarnie przy okresie, mi pomaga ketonal, na
      takie silne to nawet forte..
      • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:53
        Zgadzam się z inką, ketonal jest super!!! Mnie tylko on pomaga, podczas okresu
        zwijam się z bólu, płacze , a tak poza tym wyglądam jak z krzyża zdjęta, jeżeli
        masz tak samo to musi ci przypisać coś porządnego...Nie wiem jak Tobie, ale mnie
        nawet nospa nie pomaga sad
        • olami1 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:55
          Witaj w klubie winkW tym miesiacu wszyscy mnie pytali czy przypadkiem nie jestem
          na cos powaznie chora bo wygladam okropnie a to tylko @.
          • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:56
            Masakra, ja czasami muszę brać zwolnienie z pracy, bo po prostu nie daje rady sad
        • inkageo Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:55
          Na mnie też nic innego nie działa.. No-spa to tylko ziewanie powodujewink
          • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:56
            nawet forte big_grin nic a nic!
          • gioseppe Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:58
            mi po 2-3 tabletkach nospy przechodzi wink
            ale lezenie z butelka/termoforem zawsze nieuniknione...
      • nionczka Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:58
        Ja tez uwielbiam ketonal forte. Dostalam od dentystki po wyrwaniu ósemki. Na
        dodatek maly do lykania a jaki skuteczny.
        • inkageo Re: Załamałam się :( 20.03.07, 18:02
          Ja z forte przeszłam na 50 mg, a efekt u mnie ten samsmile Błogość i zero
          bólusmilesmilesmile
    • olami1 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:49
      Tabletki zabronił mi lekarz z powodu hiperprolaktynemii oraz licznych torbieli
      w piersiach i ich okropnej bolesności.Też się nad tym zastanawiam czy 2-3 m-ce
      by mi zaszkodziło. O rezygnacji z jakiejkolwiek czesci uroczystosci z takiego
      powodu nie ma mowy - w koncu to jedyny taki dzien w zyciu, innej okazji juz nie
      bedzie, a z ciaza tak ale jeszcze nie teraz-zaczynamy starania pod koniec roku.
      Słyszałam o jakiś domowych sposobach na przyspieszenie badz opoznienie typu sok
      z cytryny, czarna malwa, krwawnik ale dla mnie to troche jak wrozenie z fusow.
      • maraxela Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:51
        a moze red bullsmile
      • inkageo Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:52
        Spróbuj z ketonalem przy najbliższym okresie.. Mnie nie raz uratowałsmile
      • olami1 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:52
        Mam tak obfite okresy, ze w 2 pierwszych dniach musze zmieniac podpaski co 1,5-
        2 godziny. Moze głupio to zabrzmi ale najbardziej boje sie oprocz bolu, plamy
        na białej sukni.
        Dzieki serdeczne za dotychczasowe odpowiedzi.
        • inkageo Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:57
          Rozwiązanie - największy tampon + podpaskasmile
          Ja mam wrażenie, że po ketonalu to krwawienie mam mniejsze.. Ale może to tylko
          złudzenie..
          • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 18:00
            Też mam takie wrażenie, mniej obfite krwawienie jak najbardziej po ketanolu plus
            prawie w ogóle bólu! Ale wiadomo, dyskomfort nadal pozostaje... szara cera, itp
            sad na to nie ma recepty, niestetysad
        • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:58
          Ja również mam bardzo obfite okresy, do niedawna nawet ze skrzepami sad makabra!
          • olami1 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 18:02
            Skrzepy to ja mam zawsze. Nie pamietam kiedy ich nie było.
            • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 18:04
              A wiesz, że ich obecność zazwyczaj świadczy o jakiejś chorobiesad?
              • olami1 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 18:10
                Robiłam mase badan ale nigdy zaden lekarz nie mowił mi o nieprawidłowosciach.
              • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 18:11
                Aha, rozumiem, bo ja jak je miałam, to albo miałam zapalenie jajników, albo
                torbiele i tak w kółko sad
          • uccellino Sorry, ale jak wyglądają te skrzepy??? 20.03.07, 18:06
            • ozi29 Re: Sorry, ale jak wyglądają te skrzepy??? 20.03.07, 18:07
              hmmm, nie wiem jak Ci to opisać smile zazwyczaj miałam jakby krwotok i takie prawie
              buraczkowo-czarne skrzepy, nie mam pojęcia jak je opisać big_grin
              • uccellino Przepraszam wszystkich za naturalizm, ale te.... 20.03.07, 18:12
                ...skrzepy są miękkie czy twarde? Pytam, bo miałam bardzo dużą torbiel jajnika i
                bardzo uważnie się obserwuję, a praktycznie od zawsze mam takie czopy śluzu -
                grube, gęste, ale miękkie - i teraz się zaczęłam zastanawiać, czy one są OK...
                • ozi29 Re: Przepraszam wszystkich za naturalizm, ale te. 20.03.07, 18:18
                  ja miałam takie miekko-twarde ... sama nie wiem...
                  • kakao2006 Re: Przepraszam wszystkich za naturalizm, ale te. 21.03.07, 19:37
                    Te fragmenty to złuszczające się endometrium macicy. Wszystko o.k. smile
      • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:55
        Też miałam kiedyś liczne torbiele na piersiach sad i brałam wtedy leczniczo super
        nieszkodliwą Diane big_grin może ona w ostateczności ?
        • olami1 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:56
          Serio mowisz? Ja czytałam wiele niedobrych rzeczy o Diane 35.
          • ozi29 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:57
            No, ja ja brałam jakieś 5 lat temu, pomogła! Ale skutki uboczne są okropne...
            jak dla mnie!
      • gioseppe Re: Załamałam się :( 20.03.07, 17:59
        olami1 napisała:

> Słyszałam o jakiś domowych sposobach na przyspieszenie badz opoznienie typu sok
        >
        > z cytryny, czarna malwa, krwawnik ale dla mnie to troche jak wrozenie z fusow.

podobno duze ilosci kawy powoduja pozniejszy "przyplyw"
        a
        cieple kapiele przyspieszaja okres
      • uccellino Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:00
        A co Ci za różnicę robi te pół roku z ciążą? Czasem najlepiej, gdy życiowe
        decyzje zapadają pod taka presją - przynajmniej nie ma wiecznych wahań, czy to
        już, czy nie. Za dwa-trzy lata patrzyłabyś pewnie z wdzięcznością na ten
        nieszczęsny zbieg terminów, który przyniósł Ci przyspieszone Maleństwo smile)))

No i trochę jestem zaskoczona, że wesele stawiasz wyżej niż zdrowie... Czy
        jesteś pewna tej kolejności? Przecież piszesz, że @ praktycznie wyłącza Cię z
        życia, więc w imię czego chcesz aż tak pogwałcić potrzeby organizmu?

Aha, i jeszcze sprowadź sobie szybciutko "Women's Bodies, Women's Wisdom" dr
        Christiane Northrup, bo z tą książką może się okazać, że szybciutko pozbędziesz
        się bolów menstruacyjnych smile))

Powodzenia!
        • inkageo Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:05
          Z ciążą to nie jest dobry pomysł... Ślub to duży stres, który dziecku chyba nie
          jest potrzebny.. Na dodatek każda kobieta ciążę przechodzi inaczej, jedne czują
          się świetnie i wyglądają pięknie..inne mają problemy z cerą, nastrojem i
          samopoczuciem.. Głośna muzyka, alkohol.. Lepiej nie..
          • uccellino To wszystko prawda. Sama, gdybym zaszła... 20.03.07, 18:16
            ...w ciążę, po prostu odwołałabym ślub. Ale tu mamy do czynienia z sytuacją typu
            "tak źle i tak niedobrze" - jakoś to trzeba rozwiązać! Nie wiem, dla mnie
            problem autorki wątku jest naprawdę zupełnie przerażający i uważam, że tym razem
            młoda ciążą to najlepszy sposób na jego rozwiązanie. Z alkoholu i głośnej muzyki
            naprawdę można zrezygnować.
        • olami1 Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:07
          No tak mam, ze ten dzien jest dla mnie naprawde wazniejszy niz zdrowie choc to
          moze mało madre, ale tak bardzo sie ciesze i jestem tak szczesliwa, ze nie
          potrafie inaczej myslec.
          Co do ciazy to moim zdaniem nie jest to rozwiazanie - nie chce zaciazyc dla
          własnej wygody aby sie w tym dniu nie meczyc ale z potrzeby macierzynstwa.
          Takie podejscie jest troche egoistyczne.
          • ozi29 Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:09
            Nie, no w ciąży na własnym weselu, bez wpadkismile, ja bym się nie zdecydowała za
            żadne skarby, co innego jakby nie było wyjściatongue_out
          • inkageo Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:15
            Spokojnie, będzie oksmile Nie znam jeszcze osoby, której ketonal forte nie
            pomógłsmile Ja mam takie bóle, że czasem mdleję i wymiotuję, a po jednej tabletce
            zapominam, że mam okres...przypominam sobie dopiero jak tampon przeciekniewink
            Teraz biorę anty i jest ok, ale jak robię przerwy to ból wraca..
            • ozi29 Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:19
              Ja też mdlałam zawsze, plus byłam blada jak ściana, nawet przy mojej ciemnej
              karnacji...
              • inkageo Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:23
                I jeszcze oblewają mnie zimne potysmile Calusieńkąsmile
                • ozi29 Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 18:24
                  Ja to w ogóle czasami się zastanawiam czy aby w ciąży nie jestem, bo jak mam
                  dostać okres, to mam dolegliwości typowo ciążowe smile
                  • mayagaramond Re: Nooo, przy torbielach bym nie ryzykowała! 20.03.07, 19:29
                    Skoro masz takie obfite miesiaczki, to nie bedziesz mogla pic alkoholu. Wtedy
                    prawodpodobnie jeszcze wiecej sie tej krwi leje. Ja tak dokladnie nie wiem, bo
                    mam bardzo skape, a odkad biore pigulke to prawie zadne, bole tez jak reka odjal.
      • mada.d.n "domowe" sposoby 20.03.07, 19:58
        byłam dzisiaj na 3 spotkaniu w poradni, pytałam się pani o niefarmakologiczne
        sposoby przesuniecia okresu - powiedziała, że takich nie ma!!!!!
        może się przesunąć pod wpływem stresu, zmiany trybu życia, klimatu, ale nie -
        jak gdiześ można wyczytać -witamina C itp.
        ps. kobieta prowadzi poradnię rozpoznawania płodności w ośrodku medycznym

95 dni smile
        Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
        jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
      • panna_mysza Re: Załamałam się :( 21.03.07, 23:00
        moja pani gin. nie ma nic przeciwko przepisywaniu mi anty mimo, ze moja
        prolaktyna bije rekordy:/. nieszkodliwosc potwierdzilo dwoch innych lekarzy,
        wiec moze faktycznie powinnas pojsc na konsultacje jeszcze do kogos?
      • zosia2007 Re: Załamałam się :( 22.03.07, 13:13
        Nie przejmuj się tak, może zdarzyć się tak, że na kilka dni przed ślubem
        będziesz bardzo zdenerwowana i twój okres sam się przesunie o kilka dni.
    • lorin84 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 19:58
      Faktycznie najlepiej by było (jeżeli naprawdę nie będziesz mogła brać
      anty)gdybyś użyła tamponów i do tego dużą podpaskę nawet tą nocnąsad do tego
      mocne tabletki i powinno być wszystko okej!!! Mam nadzieje że ja nie będę miała
      takiego problemu.
    • dex31 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 20:00
      No to będzie krwawa mery smile))

olami1 napisała:

> W sam dzień ślubu wypadnie mi prawdopodobnie okres, który koszmarnie znoszę -
      > zwijam się z bólu, nie mówiąc już o jego obfitości. Do tego pewnie wysoka
      > temperatura. To wszystko załamuje mnie i napawa lękiem, że w tak pięknym dniu
      > będę myślała tylko o jednym...Tabletki anty zabronione przez lekarza, a ponoć
      > innego sposobu na uniknięcie @ nie ma crying
      • lobo25 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 20:02
        olami nie zalamuj sie - jesli chodzi o przeciwbolowe to tylko ketonal forte -
        nic mi nie pomagalo a to dziala. Poza tym nie martw sie na zapas.. bedziesz
        miala tyle stresu ze okres moze sie przesunac..
        • anusiaczek87 Re: Załamałam się :( 20.03.07, 20:21
          troche mnie przestraszylyscie z tymi skrzepami, moje moze nie sa twarde, ale
          mam takie "kawalki" w tym co leci.. a poza tymwydaje mi sie ze kiedys moja krew
          byla raczej czerwona, a teraz przez wiekszosc okresu jest brunatna uncertain
          • diatus odnośnie skrzepów 21.03.07, 18:40
            dziewczyny, bez paniki! przeciez podczas okresu jest tez wydalana sluzowka z macicy i ona moze przyjmowac takie "ksztalty". nigdy do tej pory sie tym nie niepokoilam uznajac to za zupelnie naturalne... zreszta z innych powodow mialam robione usg transvaginalne i wszystko bylo w porzadku smile
    • k_linka Re: Załamałam się :( 20.03.07, 22:51
      Sa sposoby przesuniecia (przyspieszenia) okresu bez uzycia tabletek
      antykoncepcyjnych. Ale zamiast plakac na forum pogadaj z ginekologiem
      • ikonkai Re: Załamałam się :( 21.03.07, 16:16
        Moja bratowa wziela tabletke ktora opoznila miesiaczke o kilka dni,( przepisuje
        ginekolog).
      • olami1 Re: Załamałam się :( 22.03.07, 07:51
        k_linka pytałam się w szpitalu na Karowej na ostatniej wizycie i pani dr
        powiedziała mi, że nie ma możliwości. Swoja drogą była niemiła i chyba chciała
        jak najszybciej pozbyc sie mnie bo było dużo pacjentek w poczekalni.
        Możesz napisać jakie to sposoby? Jestem ciekawa, moze pojde do innego lekarza
        ale zalezy mi w zwiazku z moimi problemami abym trafiła na kogos bardzo
        kompetentnego, kto mi nie zaszkodzi, a o takich dzis chyba trudno.
        • kingadaw Re: Załamałam się :( 22.03.07, 09:13
          Polecam Vegantalgin H - bez recepty, tylko po tym nei wolno prowadzić samochodów
          i takie tam. No i no-spa...
          Mnie też ten problem spędza sen z powiek i oczami wyobraźni już widzę piękna
          czerwoną plamę na sukni... :-o

A już myślałam, że skrzepy to mam tylko ja, najgorzej jest w pierwszy dzień,
          ostatnio musiałam sie zwolnić z pracy bo zwymiotowałam z bólu.

Co ciekawe zawsze jak mam okres to mam multum klientów w banku...
    • bystra_26 BEZ hormonów 22.03.07, 09:52
      1) organizm nie zegarek, więc po drodze może się zdarzyc wiele rzeczy i okres
      będzie wczesniej/później, na zapas nie ma co się męczyć

u mnie w miesiącu przed slubem miałam dość przygotowań, załatwiania,
      dogadywania, czyli STRES, przez co owulacja mi sie przesunęła i okres przyszedł
      duzo później

2) na bolesne miesiączki, skoro Twój lekarz twierdzi, że Ci pod względem
      medycznym nic nie dolega, radzę brać MAGNEZ (ale taki dobrze przyswajalny -
      Magne b6 lub Slowmag), codziennie według ulotki, na poczatku trochę większe
      dawki, potem tak profilaktycznie

Jest duża szansa, że to pomoże, bo większość współczesnych Europejczyków ma go
      za mało w diecie, a jak już ma to duzo traci pijąca kawę i herbatę - które też
      proponuję ograniczyć, jeśli pijesz.

3) czytałam postuydośc pobieżnie, więc może źle zrozumiałam, ale czy ktoś Ci
      prponował rozwiązanie tego problemu przez zajście w ciążę?

Jak masz rozsądek, to go użyj. Dziecko nie może być środkiem do rozwiązywania
      tak małych problemów.
      • olami1 Re: BEZ hormonów 22.03.07, 13:03
        Bystra 26-mam takie samo zdanie na temat ciązy w moim wypadku jak Ty. Napisałam
        o tym wczesniej - ciąza to nie zabawa, a dziecko nie powinno pojawiac sie na
        swiecie z pobudek egoistycznych ale macierzynskich.
    • maga801 Re: Załamałam się :( 22.03.07, 15:39
      są dobre środki przeciwbólowe. mam ten sam problem, co Ty. Hormonów nie biorę,
      bo ostatnio to sie dla mnie źle skończyło.
      Wybierz się do dobrego ginekologa i zapytaj o silne środki przciwbólowe, które
      nie otępiają. Mi pomaga Nimesil, który likwiduje wszystkie dolegliwości
      związane z bolesną miesiączką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka