Dodaj do ulubionych

co myślicie o diademach?

23.03.07, 09:00
co myslicie o daiademie zamiast welonu czy kwata we włosach?
Obserwuj wątek
    • golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:03
      ja miałam - to jedyna ozdoba we włosach jaka wg mnie pasowała do mojej sukni
      i uważam, że: albo welon albo kwiatek albo diadem
    • kroolik7 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:05
      pewno ktoś sie zaraz oburzy, ale co mi tam , wg mnie to jest tandetne, i
      kojarzy mi się z księżniczką (czytaj dziewczynką , która urodziła się po to
      żeby organizować swój ślub). Nie wiem , ale kwiat, czy nawet welon jest duzo
      bardziej elegancki. a co do diademów to np te sprzedawane na allegro z jakiś
      sztucznych świecidełek to juz wogóle masakra . Lepiej chyba nic nie mieć na
      głowie niż jakieś pseudokorony.
      • niunia9615 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:06
        no może masz racje. Ale generalnie to jest jednak cos "innego"/
        • niunia9615 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:07
          Golinda a jaki miałaś ten diademik?smile
          • golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:14
            taki:

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae930a8e427cf61f.html
            www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ab016049118b6d1.html
            • niunia9615 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:17
              rzeczywiście bardzo ładny. Delikatny..Włąśnie takiego czegoś szukam!
            • kamelia04.08.2007 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:32
              po prostu super, sliczne włosy (nie trawię koków), ładny diadem, prosty i
              elegancki bukiet. wszystko razem pasuje, rewelacyjnie dobrane, gratuluję golindo
            • kroolik7 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:39
              a ja dalej swoje , do tak pięknych włosów i ładnej buźki widzi mi się tylko
              kwiatek skromny.
            • costerco Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 18:39
              OOO, wygladałas przepięknie!!! Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna i piękna Panna
              młoda była. Jest też na forum wątek o bukietach z kalii, dziewczyny łamią sobie
              głowy, a takie kwiatki bardzo ładnie wygladają.
            • callaa Re: co myślicie o diademach? 19.04.07, 18:57
              Czy mozesz napisac gdzie kupilas ten diadem? Te, ktore do tej pory ogladalam
              wygladaja jak z odpustu, a Twoj jest sliczny. Moze chcesz go sprzedac?wink
              • golinda Re: co myślicie o diademach? 19.04.07, 20:10
                w Susan Blanche
                nie sprzedam go, bo to miła pamiątka, jak będę miała córeczkę na pewno całe
                dzieicństwo spędzi z nim na głowie smile))
                ale dziękuję za miłe słowa
                • callaa Re: co myślicie o diademach? 19.04.07, 21:30
                  Szkodasad
                  Niestety na ich stronie nic nie znalazlam, a do Warszawy mam spory kawalekwink
                  Hmmm, nie pozostalo mi nic innego jak szukac dalej...
        • kroolik7 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:13
          no właśnie ostatnio to chyba się robi bardzo popularne, więc nie wiem czy
          innego. Niemniej jednak , to zależy poprostu czy pasuje do Ciebie do Twojej
          sukni.Ja wkładając diadem czułabym się fatalnie, i wyglądałabym jakbym się
          przebrała do ślubu a nie ubrała. Może idź z kimś zaufanym przymierz i niech
          ktoś Ci doradzi.
      • golinda kroolik 23.03.07, 09:07
        uff! dobrze, że mój był wysadzany brylantami, a nie jakimiś cyrkoniami...
        • kroolik7 Re: kroolik 23.03.07, 09:09
          no może i uff, mi nie przeszkadza to że ktoś to założy , ja bym nie założyła.
          jeśli się dobrze czułas w nim to ok.
      • a1ma kroolik7 18.04.07, 16:07
        Może nie tak ostro, bo jednak o gustach... wink ale zgadzam się - to trochę
        tandetne, z tej samej kategorii co tablice rejestracyjne "para młoda", nalepki
        na wódkę czy rękawiczki bez palców uncertain
    • kamelia04.08.2007 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:07
      mam uczucia ambiwalentne. z jednej strony diadem lepszy od tej firanki na
      głowie, trzeba jednak uważać, żeby nie zrobić z siebie ksieżniczki z bajki na
      weselu stylizowanym na ludowe badź "tradycyjne".
      Jeśli masz styl tzw. klasyczny to bedzie ok, ale odpada suknia abażur/beza.

ja prawdopodobnie wybiorę kwiat we włosach rozpuszczonych
    • kenzoania Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:19
      mnie osobiście się to nie podoba ale to rzecz gustu wink
    • ashton Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:42
      Pasuje, jeśli kobieta jest naprawdę kobieca. Chłopczyce niech omijają szerokim
      łukiem, chyba że chcą się z siebie w diademie pośmiać wink
    • misumi Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 10:10
      a mi się podoba i bedę miała ale taki bardzo delikatny i oczywiście na brylanty
      mnie nie stać więc będzie z cyrkoniami takimi bardzo "drobniutkimi" bo sam
      didaemik jest bardzo delikatny
      • golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 11:41
        misumi:

diademy z brylantami miewa na głowie królowa Anglii i jej podobne wink
        • monitchka1 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 11:42
          Diademy - Boże broń.
          • monitchka1 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 11:47
            Planuję na ślub właśnie takie włoski jak golinda - a tak na marginesie to
            śliczna z ciebie kobietkasmile
        • misumi Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 11:55
          dlatego tak napisałam wink))
          • anusiaczek87 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 12:47
            ja diademu bym nie zalozyla bo suknia dosc szeroka na dole, a poza tym wydaje
            mi sie, ze do mojej buzki diadem by nie pasowal
            ale Ty golinda wygladalas slicznie

moim zdaniem diademy nie sa porazka jesli nie masz do niego jeszcze welonu..
            • anusiaczek87 golinda 23.03.07, 12:48
              podejrzalam Twoj album na fotosiku wink bukiet mialas z piwonii? piekny!
              • jusgoz Re: golinda 23.03.07, 12:51
                To czy się diademy podobają, to rzecz gustu i kazdy ma prawo do swojego zdania.
                Mnie się akurat podobają. I moje pytanie do Was - możecie polecić jakiś
                konkretny sklep w Warszawie, w którym można kupić taki delikatny? Bo wszystkie,
                które oglądałam niestety są dalekie stylem od zaprezentowanego...smile

Pzdr.
                • golinda Re: golinda 23.03.07, 13:00
                  ja kupiłam w Susan Blanche
              • golinda Re: golinda 23.03.07, 13:02
                bukiet był z kantadeskii smile
                • jusgoz Re: golinda 23.03.07, 13:38
                  dziękuję za informacjęsmile
                • jola.pedagogspoleczny Re: golinda 23.03.07, 13:42
                  Ja od kiedy pamiętam (od wczesnego dzieciństwa) zawsze marzyłam o diademie...
                  Jestem typem bardziej chłopczycy- zawsze w spodniach, lubi samochody, broni
                  brata przed zaborczymi ,,kolegami''... Jednak z drugiej strony diadem zawsze
                  był moim niespełnionym marzeniem. W dniu ślubu może jednak ono stac się
                  rzeczywistością! Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi, czy inni uważają go za
                  tandetę czy szczyt elegancji. Dla mnei ważne jest, że na tą okazję diademy
                  zakładane sa dość często i właśnie wtedy mogę i ja go założyć ;-P
                  PS Ostatnio przy przymierzaniu sukni pani w salonie dała mi też do
                  przymierzenia welon i zaczęłam się łamać... ;-P
    • memphis90 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 13:57
      Cóż, z przykładu Golindy można wnioskować, że to kwestia dobrania dodatku do
      sukienki, urody itd. Nie jestem wielką fanką diademów, ale Ty wyglądałaś
      śliczniesmile Ja będę miała długi welon, a do koka podpięte jakieś drobne kwiaty
      (welon będzie tylko do kościoła).
      • ashton Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 13:59
        Mierzyć. I tyle. Niestety marzenia mogą zostać boleśnie zweryfikowane sad
        • golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 14:04
          racja, ashton!
          ja też chciałam skromną białą suknię i długi welon wink
          a założyłam zupełnie co innego, choć panie w salonie chciały mi wcisnąć welon,
          taki za łopatki w kolorze jaśniejszym od sukni (niby ecru - gryzł się kolorem z
          suknią) ze złotym haftem u dołu - tragedia!
          wg mnie do tej sukni w ogóle welon nie pasuje, choć widziałam na allegro, że
          innym pannom młodym udało się wepchnąć ten welon

dziewczyny, dziękuję za miłe słowa. wy też na pewno będziecie piękne!
          warto się trochę poświęcić i zadbać o szczegóły smile
        • memphis90 Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 09:03
          Otóż to- ja całe życie odgrazalam się, że nigdy w życiu żadnej bezy nie włożę,
          beza jest okropna itd. Chciałam zwiewną, wiotką, koronkową i w rybkę, rękawy
          długie i powiewające itd. I, oczywiscie, wyglądłam jak strach na wróble, w
          dodatku z szerokimi biodrami i za małym biustemsmile I co ostatecznie kupilam-
          oczywiscie sukienkę-bezę, w kórej wyglądam ślicznie. Teraz metodą prób i błędów
          komletuję dodatki.
          • ashton Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 09:10
            Ja się odgrażałam że nigdy w życiu odkrytych ramion, bo przecież taaakaaa
            gruuubaaa jestem i jak to będzie wyglądać jak się będzie tłuszcz wylewał... wink
    • nombrilek Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 09:31
      A mnie sie bardzo podoba i bede miała diadem i welon
    • mademoiselle27 Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 11:48
      Golinda, a gdzie kupywałaś/szyłaś swoją suknie? Bo właśnie taką chcę mieć!
      Pzdr.
      • golinda Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 15:06
        suknię kupowałam w Susan Blanche, to jest Demetrios 887
        jeśli masz ten sam rozmiar, to mogę ci ją sprzedać wink
    • czarodziejkakubusia Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 12:05
      Uważam,że to świetna rzecz!Sama bym sobie chętnie taki sprawiła,lecz przy moim
      dziewczęcym typie urody,nie wiem czy byłby wskazany.
    • mela81 Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 15:55
      jak dla mnie jak najbardziej byle nie za wysoki w,no iszystko zależy od tego
      jaka jest suknia i czy będzie pasował,
      • nikola.b Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 12:43
        a ktos moze sie orientuje gdzie mozna kupic takie diademy jak te z linka?? bo
        wszedzie u nas sa takie juz niby korony a ja bym chciala taki niski delikatny
        www.belairebridal.com/
        • misia166 do nikola 18.04.07, 13:28
          nikola swietna strona, można coś z niej zamówić czy nie bardzo
          • golinda Re: do nikola 18.04.07, 13:32
            ja swój kupiłam w Susan Blanche, wg mnie był raczej z tych mniejszych
            • nikola.b Re: do nikola 18.04.07, 18:57
              ehhh no wlasnie nie znalazlam na stronie niczego takiego jak sklep internetowy
              niestety nie ma jak tego kupic w polsce a z przyslugi znajomych nie skorzystam
              bo nawet w angli nie maja sklepu w londynie tylko w jakiejs nieznanej mi
              miejscowosci sad ale przepiekne rzeczy maja prawda?? i te welony...ahhh
              pomarzyc zawsze mozna ...
              • mela81 Re: do nikola 18.04.07, 18:59
                piękne te diademy
                • nikola.b Re: do nikola 18.04.07, 19:33
                  ha znalazlam je w sklepie internetowym ...chyba bo jakas dziwna ta strona :-
                  )...ale jeeezu ile one kosztuja. a tak w ogole to fajna jest ta stronka bo do
                  kazdego diademu ktory tam proponuja jest jego zdjecie juz w gotowej fryzurze smile

www.glamgal.com/tiaras_pg1.html
    • nikola.b Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 20:05
      a tu jeszcze jeden sklep interntowy z artykulami bel aire smile
      www.advantagebridal.com/belairnov.html
    • aniak1211 Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 20:16
      jak dla mnie diademy w naszym kraju sa tandetne!Jak zwykle moda z zachodu.Ja
      sama oczywiscie nie bede miala diademu,ale czasem podoba mi sie.Za granica to
      dopiero maja diademy,nie takie tandetne i plastikowe.Zerknij
      clothes.listings.ebay.co.uk/Bridal-Accessories_Tiaras_W0QQfromZR4QQlopgZ2QQsacatZ98742QQsocmdZListingItemList
      • nikola.b Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 20:25
        no wlasnie zapomnialam o ebay'u smile hmm moze cos znajde bo jak juz cos wybiore
        to sie okazuje ze nie wysylaja do pl sad
        • curiosity Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 07:59
          mi sie diademy zawsze bardzo podobaly... czulabym sie jak idiotka z welonem,
          albo jakims kwiatem, ktory na pewno o 3 nad ranem nie jest juz swiezy smile
          mam suknie ecru, wlasciwie nawet bardziej bezowa niz ecru i mialam problem bo w
          polsce wszystkie zlote diademy sa obrzydliwie tandetne...zdecydowalam ze kupie
          jakis srebrny ktory nie bedzie sie rzucal w oczy swoim plastikiem smile i
          znalazlam wczoraj piekny, bardzo pasujacy do mojej sukni, diadem z perlami - do
          tego dokupilam naszyjnik i kolczyki rowniez z perlami... dzis rano
          przymierzylam sobie cala bizuterie i bardzo sie sobie tak podobam, choc
          przyznam ze taka bizuteria w polaczeniu z fryzura "prosto z lozka" i pizama
          wygladala dosyc zabawnie smile
          • mika824 Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 09:01
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=186258368
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=185655426
            aukcja.onet.pl/show_item.php?item=186978090
            • elwirkaka Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 12:36
              A tego typu diademy Wam się podobają:
              www.ozdobydowlosow.com/sklep/catalog/index.php?cPath=36 ?
              • golinda Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 12:43
                mnie się nie podobają, bardziej przypominają jakiś poskręcany drut
                ceny zawyżone jak na coś takiego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka