tezromantyczka 26.03.07, 17:55 Jak wysoki macie obcas w swoich butach ślubnych? Ja kupiłam szpilki 8 cm - narzeczony jest sporo wyższy (20 cm), a poza tym noszę taki obcas na codzień, więc cierpieć nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inkageo Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 18:00 Miałam kupić 9 cm, ale chyba są wyższe... Czekam bo sprowadzają mój rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
tezromantyczka Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 18:02 O to miło, że nie jestem jedyna. Już kilka zwolenniczek paskudnych, praktycznych"kwadratowych" słupków mnie skrytykowało (w realu). Odpowiedz Link Zgłoś
kakao2006 Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 18:08 5,5 cm obcas www.butyslubne.pl/index_pliki/Oferta/KLAUDIA32241316.JPG Zeby przetańczyć w nich całą noc i nie zmieniać na jakieś kapcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mela81 Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 18:15 jak jesteś przyzwyczajona to jak najbardziej, ja do kośćioła planuje wysoki ,a na przebranie tak z 6 cm Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 18:21 Wiesz, jak nosisz takie na codzien, jestes przyzwyczajona, to czemu nie. Ja na codzien nosze sportowe buty (m.in. dlatego, ze inne zadko dostaje w swoim rozmiarze) czasem tylko 5cm szpileczki. Kupilam sobie jakis czas temu butki na 8cm obcasie i tak mnie stopa bolala, ze myslalam, ze jest zlamana. Ale nie mam zludzen, latwiej jest nosic wyzsze obcasy, gdy sie ma wieksza stope niz gdy sie nosi rozmiar 35. Ogladalam butki w necie i widze, ze wlanie chyba jest moda na wysokie obcasy do slubu, wiec nie przejmuj sie. Mam nadzieje, ze mi uda sie znalezc cos fajnego na zgrabnej nizszej szpileczce. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia.p25 Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 19:23 Wysokie obcasy wyglądają dużo bardziej efektownie, więc jeśli jesteś przyzwyczajona, to powinno być ok, pamiętaj jednak, że będziesz w nich tańczyć przez całą noc. Ja chyba zdecyduje się na 5-6-centymetrowe szpilki Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 19:40 Ja na co dzień noszę 5-6 cm i taki też miała w dniu slubu. Bolą mnie stopy i kręgosłup na wyzszych, więc nie chciałam kuleć zamiast tańczyć Odpowiedz Link Zgłoś
joasia84 Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 19:54 Ja mam 7 cm obcas - nie wiem czy numer buta ma coś do tego bo ja noszę 35,5 - 36 ale chodzę dosyć często na wysokim obcasie albo min. 5 cm obcas Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 20:01 8 cm, ale buty były tak hiperwygodne, że nie czuło się wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu 6 cm 26.03.07, 20:22 Ja mam 6-cio centymetrowe. Codziennie noszę buty na obcasie (czasem wyższe), także nie będzie problemu Odpowiedz Link Zgłoś
kajka10 Re: 8cm 26.03.07, 22:30 No to jestem jedyna chyba ktora preferuje nizsze obcasy. Butki mam na 3,5cm obcasie. Wyzszych nie chcialam bo za wysoka jestem na wyzsze (180cm), schylac do gosci bym sie musiala he he... A i na nizszym obcasie czuje sie bardziej komfortowo, no i jeszcze jednen problem z glowy ... nie bede sie musiala martwic o to jak isc zeby sie nie zabic he he Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
siog 8-10 cm 26.03.07, 22:39 uwielbiam wysokie obcasy i wiekszosc moich butow takie ma teraz jestem na etapie poszukiwan)) Odpowiedz Link Zgłoś
kogiel_mogiel Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 22:41 niecaly 1 cm. On jest nizszy o jakies 1,5 -2 cm i nic na to nie poradze. Nie potrafie sie odwazyc, aby mu powiedziec zeby to on mial wyzsze buty. Mam 175 cm. Kiedys mosilam 7 cm obcasy, ale jego nie mialam. Teraz juz nie chce zaminiac jego na wyzsze obcasy) Zazdroszcze Wam , ze mozecie nosic takie wysokie obcasy. Z drugiej zas srtony tlumacze sobie, ze dla zdrowia nie slucham muzyki przez sluchawaki, nie pale, nie chodze na obcasach.... Zawsze jednak lezka kreci mi sie w oku na widok wysokich obcasow. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 22:43 wyższe obcasy dla faceta, czyli jakie? mój N ma ok 2-2,5cm Odpowiedz Link Zgłoś
kogiel_mogiel Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 23:19 piszac , ze wysze obcasy dla faceta myslalam o takich ponad centymetr, albo zastosowanie wkladek do butow. Zauwazylam, ze zaczelam sie garbic od kiedy jestem z nim (nie lubie gorowac : ( ) coz takie, milosci w cm sie nie mierzy (choc moja ciocia uwaza inaczej, ale ona jest dziwna ) Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 23:22 mój M. ma buty nawet na 4 cm podstawie ale on ma buty kajaki Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: Jaka wysokość obcasa? 26.03.07, 22:58 A ja nie mogę mieć wyższego niż 5 cm Babka w salonie śłubnym powiedziała, że wtedy sukienka będzie za krótka, chociaz ja mam 164 wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś