Dodaj do ulubionych

polecam poradnie w wilanowie....

05.04.07, 12:21
dwa spotkania po 20 minut, trzy wpisiki i z głowysmile) pani czeka na chętnych
co tydzień o 17.
Obserwuj wątek
    • pronovia Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:23
      Jakiś adres? Telefon?
      POzdrawiam
      • magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:27
        niestety nie podam telefonu bo tam nie dzwoniłam tylko pojechałam osobiscie
        wybadać sprawe; ul. Biedronki, mały budyneczek po lewej stronie wejscia do
        kościoła. znajdziesz napewno szczególnie że jest wielka tabliczka z napisem"
        PORADNIA ŻYCIA W RODZINIE".
        • pronovia Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:29
          dziękuję serdecznie!
          • ashton Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:30
            Również polecam Wilanów - fakt że spotkania trwały dłużej bo dobrało się
            wyjątkowo skore do dyskusji towarzystwo wink
            • magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:35
              a ogladałaś film? o tym jaka musi być gleba żeby ziarenko które na nią spadnie
              zmieniło się w roślinkę? (podpowiedź: odpowiednio wilgotna)smile Moja znajoma
              która była tydzień przede mna miała tę przyjemnoścsmile i siedziała tam 2 godzinysmile
              • ashton Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:38
                Ooo, na film niestety się nie załapałam (chodziłam w sierpniu ub. roku, z
                forumowego polecenia zresztą). Naprawdę bardzo miło spotkania wspominam, dla
                mnie też ważne było aby nie kazano mi wykresów robić (mam "problemy kobiece",
                ale kogo by to tam obchodziło?).
                • pronovia To na tych kursach każą rysować wykresy??? 12.04.07, 12:32
                  A co jak ktoś zażywa pigułki antykoncepcyjne???
                  • bystra_26 pax 12.04.07, 14:35
                    Wykresy można zrobić co najwyżej w domu. Jednak każda pani świadoma jest, że
                    jak ktoś bierze pigułki, to te wykresy nic są niewarte.

Zasadniczo celem tych spotkań jest zapoznanie się z metodami NPR, zdobycie
                    wiedzy, a na drugim i trzecim spotkaniu ćwiczenie w interpretacji wykresów -
                    instruktorzy maja takie ćwiczebne. A jak się uprą, żeby przynieść swoje, to
                    wchodzisz na forum NPR i możesz sobie znaleźć przykładowe do skopiowania.

Wbrew pozorom wiedza o NPR jest przydatna, zwłaszcza jak już będziecie chcieli
                    mieć dziecko. Skutecznie skraca okres starań.
                    • pronovia A co znaczy magiczny skrót NPR? :) 12.04.07, 14:58
                      • bystra_26 Naturalne Planowanie Rodziny 12.04.07, 15:26
                        czyli objawowo-termiczne metody rozpoznawania okresów kobiecej płodności
          • magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:33
            a i co najwazniejsze-przynajmniej dla mnie-spotkania sa w grupach, nie ma
            żadnych pogadanek o kalendarzyku itp.smile
            • bystra_26 Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:51
              bo kalendarzyk jest przestarzały i nikt go w Kościele nie naucza

uczy się natomiast NPR, czyli metod objawowo-termicznych, żeby wiedzieć kiedy
              kobieta ma dni płodne - to się bardzo przydaje też jak chce się mieć dziecko,
              bo współżyjąc w ciemno, czyli nie wiedząc kiedy kobieta ma dni płodne, dopiero
              po dwóch latach bezowocnych starań można stwierdzić niepłodność; a przy NPR
              dziecko poczyna się średnio w ciągu trzech cykli, gdy podejmuje się współżycie
              w dniach płodnych

skutecznośc NPR stosowanych w celu odłożenia poczęcia jest taka jak pigułek
              hormonalnych
              • talula19 Re: polecam poradnie w wilanowie.... 06.04.07, 09:23
                www.archidiecezja.warszawa.pl/upload/binaries/dokument7/poradnie.pdf
                Powyżej jest lista poradni w Warszawie... w tym w Wilanowie trzy, o której z nich mówicie? św. Anny, św. Bonifacego, św. Kazimierza?
                • talula19 Re: polecam poradnie w wilanowie.... 06.04.07, 09:24
                  www.archidiecezja.warszawa.pl/duszpasterstwo/duszpasterstworodzin/poradnie/?a=553
                  teraz chyba powinno się otworzyć
                  • magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 06.04.07, 09:48
                    W parafii św. Anny.
    • freshbratek Re: polecam poradnie w wilanowie.... 12.04.07, 19:52
      sluchajcie jestem w bardzo pozytywnym szokusmile
      bylismy w wilanowie- starsza pani zbiera ludziska w kolo i zaczyna wspolna
      pogadanke, bylo bardzo smiesznie i sympatycznie.
      my co prawda w godzinke zrobilismy 2 wpisiki i po 3 musimy jechac za tydzien
      ale mysle ze warto bedziesmile
      odradzam poradnie w kosciele na bonifacego - kobieta od razu przeszla ze nas tu
      bedzie egzaminowac pisemnie badz ustnie- takze podejscie nas zniechecilosmile
      majac teraz porownanie, do wilanowa zapraszam KAZDA SRODA O 17:00
      my bedziemy.
      • kottyg Re: polecam poradnie w wilanowie.... 10.06.07, 13:25
        A trzeba sie tam wczesniej umawiac czy wystarczy przyjsc w sr. o 17?
        Bardzo licze na "wspolna pogadane" zamiast nauki mierzenia temperaturysmile
    • diplomatica ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 14:16
      bylismy tam z moim N. Pani mila i generalnie nie jest najgorzej,
      ale nie bylam w stanie jej słuchac - pogadanka byla na temat eutanazji i aborcji
      jakim to jest zlem itp.
      tylko ja sie czulam jakbym byla na konwecji wyborczej pewnej partii, ktora uwaza
      ze 100% polakow to katolicy, tylko zapomniala wspomniec o tym ze kazdy człowiek
      dostał wolną wolę....
      • janeczka23 Re: ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 16:32
        Ja również byłam na spotkaniu w Wilanowie - nie zgadzam si, że Pani prowadząca
        zakłada ze 100% osób w Polsce to katolicy, zakłada, że wszyscy którzy są na
        spotkaniu to katolicy a jeśli są katolikami (bo biora katolicki ślub) to musza
        isc zgodnie z tym co kościól mówi -nie aborcji i nie eutanazji! jak sie z tym
        nie zgadzasz to nie jestes chyba katoliczka
        • diplomatica Re: ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 17:18
          ja odnioslam takie wrazenie jak opisalam powyzej,
          ja nigdy nie poddalabym sie aborcji (a na pewno nie chcialabym byc w sytuacji
          ktora wymagalaby ode mnie podjecie takiej decyzji) ani eutanazji
          tylko ze uwazam ze kazdy ma wolna wole, katolik zas korzystajac z wolnej woli
          bedzie wiedzial co ma zrobic,
          pani ta jednak mowila o koniecznosci wprowadzenia odpowiednich zmian w prawie, a
          to juz zaklada ze wszyscy to katolicy, tylko ze jesli wszyscy to katolicy to po
          co to wprowadzac do ustawodawstwa, bo przeciez katolicy nie poddadza sie aborcji
          czy eutanazji...
          • janeczka23 Re: ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 18:47
            hmm..nie wiem czy mówiła o ustawosastwie - zwyczjnie nie pamiętam smilezgadzam sie
            z tym, że nie kązdy człowiek w naszym kraju jest katolikiem, więc nie kazdemu
            trzeba narzucac to co mówi kościól
            • kottyg Re: ja odnioslam inne wrazenie 11.06.07, 13:11
              A abstarhujace do tego jakie ta pani ma poglady :p
              czy ktos moglby mi powiedziec czy trzeba sie tam umawiac a jesli tak to podac
              numer tel.
              Pleaaseeee smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka