magdalenow 05.04.07, 12:21 dwa spotkania po 20 minut, trzy wpisiki i z głowy) pani czeka na chętnych co tydzień o 17. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pronovia Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:23 Jakiś adres? Telefon? POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:27 niestety nie podam telefonu bo tam nie dzwoniłam tylko pojechałam osobiscie wybadać sprawe; ul. Biedronki, mały budyneczek po lewej stronie wejscia do kościoła. znajdziesz napewno szczególnie że jest wielka tabliczka z napisem" PORADNIA ŻYCIA W RODZINIE". Odpowiedz Link Zgłoś
pronovia Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:29 dziękuję serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:30 Również polecam Wilanów - fakt że spotkania trwały dłużej bo dobrało się wyjątkowo skore do dyskusji towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:35 a ogladałaś film? o tym jaka musi być gleba żeby ziarenko które na nią spadnie zmieniło się w roślinkę? (podpowiedź: odpowiednio wilgotna) Moja znajoma która była tydzień przede mna miała tę przyjemnośc i siedziała tam 2 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:38 Ooo, na film niestety się nie załapałam (chodziłam w sierpniu ub. roku, z forumowego polecenia zresztą). Naprawdę bardzo miło spotkania wspominam, dla mnie też ważne było aby nie kazano mi wykresów robić (mam "problemy kobiece", ale kogo by to tam obchodziło?). Odpowiedz Link Zgłoś
pronovia To na tych kursach każą rysować wykresy??? 12.04.07, 12:32 A co jak ktoś zażywa pigułki antykoncepcyjne??? Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 pax 12.04.07, 14:35 Wykresy można zrobić co najwyżej w domu. Jednak każda pani świadoma jest, że jak ktoś bierze pigułki, to te wykresy nic są niewarte. Zasadniczo celem tych spotkań jest zapoznanie się z metodami NPR, zdobycie wiedzy, a na drugim i trzecim spotkaniu ćwiczenie w interpretacji wykresów - instruktorzy maja takie ćwiczebne. A jak się uprą, żeby przynieść swoje, to wchodzisz na forum NPR i możesz sobie znaleźć przykładowe do skopiowania. Wbrew pozorom wiedza o NPR jest przydatna, zwłaszcza jak już będziecie chcieli mieć dziecko. Skutecznie skraca okres starań. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 Naturalne Planowanie Rodziny 12.04.07, 15:26 czyli objawowo-termiczne metody rozpoznawania okresów kobiecej płodności Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:33 a i co najwazniejsze-przynajmniej dla mnie-spotkania sa w grupach, nie ma żadnych pogadanek o kalendarzyku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 Re: polecam poradnie w wilanowie.... 05.04.07, 12:51 bo kalendarzyk jest przestarzały i nikt go w Kościele nie naucza uczy się natomiast NPR, czyli metod objawowo-termicznych, żeby wiedzieć kiedy kobieta ma dni płodne - to się bardzo przydaje też jak chce się mieć dziecko, bo współżyjąc w ciemno, czyli nie wiedząc kiedy kobieta ma dni płodne, dopiero po dwóch latach bezowocnych starań można stwierdzić niepłodność; a przy NPR dziecko poczyna się średnio w ciągu trzech cykli, gdy podejmuje się współżycie w dniach płodnych skutecznośc NPR stosowanych w celu odłożenia poczęcia jest taka jak pigułek hormonalnych Odpowiedz Link Zgłoś
talula19 Re: polecam poradnie w wilanowie.... 06.04.07, 09:23 www.archidiecezja.warszawa.pl/upload/binaries/dokument7/poradnie.pdf Powyżej jest lista poradni w Warszawie... w tym w Wilanowie trzy, o której z nich mówicie? św. Anny, św. Bonifacego, św. Kazimierza? Odpowiedz Link Zgłoś
talula19 Re: polecam poradnie w wilanowie.... 06.04.07, 09:24 www.archidiecezja.warszawa.pl/duszpasterstwo/duszpasterstworodzin/poradnie/?a=553 teraz chyba powinno się otworzyć Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenow Re: polecam poradnie w wilanowie.... 06.04.07, 09:48 W parafii św. Anny. Odpowiedz Link Zgłoś
freshbratek Re: polecam poradnie w wilanowie.... 12.04.07, 19:52 sluchajcie jestem w bardzo pozytywnym szoku bylismy w wilanowie- starsza pani zbiera ludziska w kolo i zaczyna wspolna pogadanke, bylo bardzo smiesznie i sympatycznie. my co prawda w godzinke zrobilismy 2 wpisiki i po 3 musimy jechac za tydzien ale mysle ze warto bedzie odradzam poradnie w kosciele na bonifacego - kobieta od razu przeszla ze nas tu bedzie egzaminowac pisemnie badz ustnie- takze podejscie nas zniechecilo majac teraz porownanie, do wilanowa zapraszam KAZDA SRODA O 17:00 my bedziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kottyg Re: polecam poradnie w wilanowie.... 10.06.07, 13:25 A trzeba sie tam wczesniej umawiac czy wystarczy przyjsc w sr. o 17? Bardzo licze na "wspolna pogadane" zamiast nauki mierzenia temperatury Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatica ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 14:16 bylismy tam z moim N. Pani mila i generalnie nie jest najgorzej, ale nie bylam w stanie jej słuchac - pogadanka byla na temat eutanazji i aborcji jakim to jest zlem itp. tylko ja sie czulam jakbym byla na konwecji wyborczej pewnej partii, ktora uwaza ze 100% polakow to katolicy, tylko zapomniala wspomniec o tym ze kazdy człowiek dostał wolną wolę.... Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka23 Re: ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 16:32 Ja również byłam na spotkaniu w Wilanowie - nie zgadzam si, że Pani prowadząca zakłada ze 100% osób w Polsce to katolicy, zakłada, że wszyscy którzy są na spotkaniu to katolicy a jeśli są katolikami (bo biora katolicki ślub) to musza isc zgodnie z tym co kościól mówi -nie aborcji i nie eutanazji! jak sie z tym nie zgadzasz to nie jestes chyba katoliczka Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatica Re: ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 17:18 ja odnioslam takie wrazenie jak opisalam powyzej, ja nigdy nie poddalabym sie aborcji (a na pewno nie chcialabym byc w sytuacji ktora wymagalaby ode mnie podjecie takiej decyzji) ani eutanazji tylko ze uwazam ze kazdy ma wolna wole, katolik zas korzystajac z wolnej woli bedzie wiedzial co ma zrobic, pani ta jednak mowila o koniecznosci wprowadzenia odpowiednich zmian w prawie, a to juz zaklada ze wszyscy to katolicy, tylko ze jesli wszyscy to katolicy to po co to wprowadzac do ustawodawstwa, bo przeciez katolicy nie poddadza sie aborcji czy eutanazji... Odpowiedz Link Zgłoś
janeczka23 Re: ja odnioslam inne wrazenie 10.06.07, 18:47 hmm..nie wiem czy mówiła o ustawosastwie - zwyczjnie nie pamiętam zgadzam sie z tym, że nie kązdy człowiek w naszym kraju jest katolikiem, więc nie kazdemu trzeba narzucac to co mówi kościól Odpowiedz Link Zgłoś
kottyg Re: ja odnioslam inne wrazenie 11.06.07, 13:11 A abstarhujace do tego jakie ta pani ma poglady :p czy ktos moglby mi powiedziec czy trzeba sie tam umawiac a jesli tak to podac numer tel. Pleaaseeee Odpowiedz Link Zgłoś