Dodaj do ulubionych

Biustonosz??????????

05.04.07, 15:30
Dziewczyny powiedzcie mi czy pod suknię z gorsetem zakłada się stanik??
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 15:35
      Ja zakładałam, bo nie mam dużego biustu, a gorset jeszcze mnien dodatkowo
      spłaszczał. Nigdy nie chodzę bez stanika,więc źle bym się bez niego czuła.
      • eva_luna2 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 15:37
        wydaje mi się ze stanik jest potrzebny po to, zeby trzymac wszystko 'w ryzach'
        • olenka_a Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 15:47
          Chyba wszystko zależy od gorsetu. Trzeba tez wziąc pod uwagę to, że gorsety są
          grubsze, wkładając jeszcze dodatkowo biustonosz będzie Ci bardzo gorąco!

Ja mam górę przezroczystą, więc będę miała wszyste wkładki. Suknia wygląda jak
          z gorsetem, ale jest w jednym kawałku. Z tym, że góra jest "gorsetowata".

Chyba najlepiej przymierzyć suknię z biustonoszem i bez. Sprawdzisz jak się
          będziesz lepiej czuła wink))
    • sensiblue Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:22
      ja zakładam - taki bez tamiączek oczywiście, sprawdzony model (lejaby), a
      dodatkowo będę miała wszyte miseczki w sukni
      • mela81 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:24
        jeżeli gorset jest dobrze uszyty nie ma potrzeby wkładania
        biustonosza ,porządnie usztywniony gorset sam powinien trzymać biust jak
        biustonosz
        • sensiblue Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:26
          wszystko się zgadza - masz rację, ale... ja mam mały biust i muszę go
          maxymalnie wypchnąć... ;/
          • pomidorekk Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:36
            ja też zakładam biustonosz- moim zadanie wtedy biust sie ładniej prezentuje-
            jest pełniejszy.
            No ja wielkich piersi nie mam( 75B) więc dodatkowo mi ten biustonosz trochę
            biust powiększy smile
            • sensiblue Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:43
              witaj w klubie smile)))
              • pomidorekk Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:52
                jeden juz nawet przymierzłam, ale jakoś nieładnie na mnie leżał...może ktoś
                poda namiary na firme z ładnymi bardotkami (i wygodnymi!) w kolorze ecrusmile
                • sensiblue Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:55
                  mam sprawdzony model z Lejaby - mają białe, cieliste i czarne - nie dość że mam
                  mały biust (choć dla Nas wystarczający smile))) ), to dość wąsko osadzony - zatem
                  triumph itp - odpada (firmy niemieckie i polskie robią biustonosze na szersze
                  plecy i szerzej rozstawiony biust, włoskie, francukie, hiszpańskie - przeciwnie)
                  • alex996 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 18:20
                    Ja zakładam. Wczoraj byłam na przymiarce w salonie i krawcowa poradziła mi na
                    100% biustonosz. Sprawdzałysmy opcje z wkładkami silikonowymi i bez oraz ze
                    zwykłym biustonoszem i ten ostatni okazał sie najbardziej trfny.
                    Silikonowe samonośne wkładki bardzo obciążały biust w dół.
                • nionczka Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 18:25
                  Ja znalazlam idealny kolor (ecru dokladnie taki jak moja suknia) i fason
                  (bardotka z odpinanymi ramiaczkami) w Etamie (nie wiem czy jest w Polsce).
                  Jesli dobrze pamietam model nazywa sie Passion Magic Up (i jaki efekt!).
                  na stronie Etamu niestety go nie ma.
                  • inkageo Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 19:40
                    Ja zamówiłam ten firmy Lupoline, dzisiaj przyszedł, ale jest za mały, odesłałam
                    już do wymiany. Jakość i fason bardzo fajne, ma silikonowy pasek i dobrze się
                    trzymasmile Cena też zachęcającasmile
                    www.sklep.lupoline.pl/model,615.html
                    • kenzoania tylko nie Lupoline:( 05.04.07, 19:50
                      mam jeden biustonosz taki usztywniany (bardzo podobny do tego na zdjęciu) i
                      przy lekkim spceniu się w okolicach biustu wydaje bardzo nieprzyjemny zapach.
                      Jest usztywniony jakimś sztucznym dziadostwem zamiast gąbką. Na weselu podczas
                      tańców na pewno się spocisz. A ja nie jestem grubaskiem z dużym biustem...
                      Ale przyznać muszę, że jest bardzo wygodny.
                      • inkageo Re: tylko nie Lupoline:( 05.04.07, 19:53
                        O kurcze, na forum moda czytałam same pozytywne opinie o tej firmie i
                        zamówiłam.. Dzięki za ostrzeżenie, przetestuję go!
                        • kenzoania Re: tylko nie Lupoline:( 05.04.07, 19:56
                          www.sklep.lupoline.pl/model,977.html
                          mam ten tylko brązowy i to chyba ta pianka micro tak śmierdzi sad
                          A le wypróbuj go bo może ja jestem jakaś inna wink
                        • inkageo Naturana 05.04.07, 19:56
                          Bardzo chciałam kupić ten z Naturany, jest bardzo mocno usztywniony i bardzo
                          powiększa biust, ale nigdzie nie znalazłam małego rozmiaru..sad
                          img114.imageshack.us/my.php?image=naturana87312400kremss2.jpg
                          • kenzoania Re: Naturana 05.04.07, 20:00
                            bardzo fajny smile Ja planuję podobny. Podoba mi się ten bilbordowy Triumpha ale
                            boję się, że koronka bo bokach szybko się naciągnie. Podobny to niego mają w
                            Intimissimi, jest w kolekcji postawowej. Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką
                            koronkowych biustonoszy, figi-co innego wink
                            • inkageo Re: Naturana 05.04.07, 20:09
                              Dla mnie wszystkie bardotki z Triumpha są do bani bo nie mają wkładek i są
                              cieńko-miękkiewink
                              • gioseppe Re: Naturana 05.04.07, 20:18
                                bardotki triumpha sa wogole jakis takie "niedorobione"

inkageo - wysłałam Ci kryolany
                                • inkageo Re: Naturana 05.04.07, 20:21
                                  Supersmile Dziękismile Mam dług wdzięcznoścismile Mam nadzieję, że też będę mogła Ci
                                  kiedyś pomócsmile
                                  • gioseppe Re: Naturana 05.04.07, 20:23
                                    nie ma sprawy

jezdze tamtedy dosc czesto wink
                              • kenzoania Re: Naturana 05.04.07, 20:23
                                rzeczywiście mam jeden biustonosz triumpha taki usztywniany (jak prawie moje
                                wszystkiewink i podczas suszenia na ręcznikowcu trszkę go zagięłam i do tej pory
                                widac to zagięcie pod obcisłą bluzką (deformuje mi normalnie cycusiasmile
                                • inkageo Primark 05.04.07, 20:31
                                  Ja kilka lat temu kupiłam pierwszy biustonosz w taniutkiej sieci Primark w
                                  Londynie (są po 5 funtów) i okazał się rewelacją. Na początku nosiłam głównie
                                  gładki fason T-shirt bra. Te biustonosze Primark są mięciutki, ślicznie
                                  powiększają biust i dają naturalny efekt. Piorę je w pralce i nic się nie
                                  odkształca! Z następnego wyjazdu przywiozłam całą walizkę i żałuję, że nie
                                  kupiłam ani jednej bardotki.. Kupiłam też kilka modeli pokrytych koronką z
                                  odpinanymi ramiączkami i koronkowym tyłem, też są profilowane termicznie,
                                  bezszfowe i piorę je w pralce!smile Szkoda, że nie ma tej sieci w Polsce..sad I
                                  często zmieniają wzory i fasony, więc trzeba kupować na zapaswink
                                  • kenzoania Re: Primark 05.04.07, 21:02
                                    no to w podróż poślubną do Londynu wink
                              • justeczka1 Re: do inkageo 06.04.07, 16:29
                                a nie wszystkie triumpha sa sa do bani. na poczatku tez mi sie wydawalo, ze nic
                                tam dla siebie nie znajde, a tu nagle udalo mi sie kupic swietny stanik. biala
                                bardotka, bardzo usztywniona i "magiczna", bo nawet moje 70A wyglada dzieki
                                niej calkiem calkiemsmile niestety, do mojej sukienki slubnej odpada, bo jest za
                                bardzo wykrojonasmile
    • mapi9 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 19:32
      Dziekuję za dobre rady.Jutro jadę po suknię to jeszcze zobaczę jak to wszystko
      będzie wyglądać.Czy dobry gorset czy nie to biustonosz będę mieć po karmieniu
      synka piersią już nie wyglądam tak jak kiedyś,ale się opłacało smile
    • kasila Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 19:54
      cześć! ja będę miała stanik a konkretnie gorset. kiedy zaczęłyśmy rozglądać się
      za suknią pomyślałyśmy że dobrze będzie przymieżać suknie na moja bieliznę-taką
      którą będę miała na sobie tego dnia. dodam, że wkładki wszyte w suknie nie
      wchodziły w grę(wygladałam jakbym byla bez stanika-fatalnie, nic się nie
      układało ), bo mam 75E\F.stanik też był za słaby (bez ramiączek-bo suknia bez
      ramion- mogłoby go wcale nie być).a gorset dobrze przytrzymuje.ja kupiłam
      triumph`a (cały komplet)
      pozdrawiam
      • barabasia2 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 21:06
        Hej, ja kupiłam coś takiego
        szamanka.pl/images/fullsize/StraplessSiliconBra.jpg
        Myślę, że to dobre rozwiązanie dla dziewczyn, które będą miały goret lub suknie
        z głęboko wyciętymi plecami.
        • progress04 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 21:46
          ja mam 80b i tylko 160cm wzrostu.
          pomimo, że sukienka ma gorset zakładam stanik, bo niestety, parę lat temu
          drastycznie schudłam i mój biust bez stanika nie wygląda tak , jakbym chciałauncertain
          za to w staniku i to usztywniającym jest super.
        • alex996 do barabasia2 06.04.07, 11:30
          Ja miałam własnie cos takiego na przymiarce sukienki i okazało sie ze potwornie
          ja defasonuje.
          Te wkładki powikszaja jedynie biust, ale jednoczesnie obciazaja w dół.
          Nie polecam tego na ślub. Ja nosiłam te wkładki do koszulek na ramionczka i po
          około 6 godz. zbiera sie pod nimi pot pod wpływem którego wkładki się odlepiają.
      • frida_a Do Kasila 05.04.07, 22:53
        hej , masz moze fotke tego gorsetu ? duzo płaciłas?
        JA nosze 75 C i mam sukinke z gorsetem profilowanym i nadal nie wiem czy
        zakładac biustonosz czy nie ? sad
      • katarzynak83 Re: Biustonosz?????????? 06.04.07, 15:51
        kasila, kupiłaś gorset triumpha w rozmiarze 75 f? ciekawa jestem bo ja jak
        szukałam czegoś dla siebie to największy rozmiar jaki był to d.
        A nie biosz się ze sukienka ześlizgnie się po gorsecie? Mi panie odradzały
        takie rozwiązanie (też mam sukienkę bez ramiączek)...
    • cler27 Re: Biustonosz?????????? 06.04.07, 09:00
      Krawcowa mi powiedziała wyraźnie : do przymiarki proszę przyjść w staniku,
      który włożę w dniu ślubu pod suknię ( a sukienka będzie miała klasyczny
      gorset ). Po co ? ano po to, żeby biust był lepiej wyeksponowany. Inna sprawa,
      że ona musi idealnie skroić górę gorsetu smile
      No i kupiłam komplecik z Triumpha : Fashion Style 05, w kolorze ecru.
      Śliczny smile Do tego pończoszki ecru... smile
      Pozdrawiam !
    • eoos jaki? wygodny! ;) 06.04.07, 12:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka