mapi9 05.04.07, 15:30 Dziewczyny powiedzcie mi czy pod suknię z gorsetem zakłada się stanik?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 15:35 Ja zakładałam, bo nie mam dużego biustu, a gorset jeszcze mnien dodatkowo spłaszczał. Nigdy nie chodzę bez stanika,więc źle bym się bez niego czuła. Odpowiedz Link Zgłoś
eva_luna2 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 15:37 wydaje mi się ze stanik jest potrzebny po to, zeby trzymac wszystko 'w ryzach' Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 15:47 Chyba wszystko zależy od gorsetu. Trzeba tez wziąc pod uwagę to, że gorsety są grubsze, wkładając jeszcze dodatkowo biustonosz będzie Ci bardzo gorąco! Ja mam górę przezroczystą, więc będę miała wszyste wkładki. Suknia wygląda jak z gorsetem, ale jest w jednym kawałku. Z tym, że góra jest "gorsetowata". Chyba najlepiej przymierzyć suknię z biustonoszem i bez. Sprawdzisz jak się będziesz lepiej czuła )) Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:22 ja zakładam - taki bez tamiączek oczywiście, sprawdzony model (lejaby), a dodatkowo będę miała wszyte miseczki w sukni Odpowiedz Link Zgłoś
mela81 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:24 jeżeli gorset jest dobrze uszyty nie ma potrzeby wkładania biustonosza ,porządnie usztywniony gorset sam powinien trzymać biust jak biustonosz Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:26 wszystko się zgadza - masz rację, ale... ja mam mały biust i muszę go maxymalnie wypchnąć... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:36 ja też zakładam biustonosz- moim zadanie wtedy biust sie ładniej prezentuje- jest pełniejszy. No ja wielkich piersi nie mam( 75B) więc dodatkowo mi ten biustonosz trochę biust powiększy Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:52 jeden juz nawet przymierzłam, ale jakoś nieładnie na mnie leżał...może ktoś poda namiary na firme z ładnymi bardotkami (i wygodnymi!) w kolorze ecru Odpowiedz Link Zgłoś
sensiblue Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 16:55 mam sprawdzony model z Lejaby - mają białe, cieliste i czarne - nie dość że mam mały biust (choć dla Nas wystarczający ))) ), to dość wąsko osadzony - zatem triumph itp - odpada (firmy niemieckie i polskie robią biustonosze na szersze plecy i szerzej rozstawiony biust, włoskie, francukie, hiszpańskie - przeciwnie) Odpowiedz Link Zgłoś
alex996 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 18:20 Ja zakładam. Wczoraj byłam na przymiarce w salonie i krawcowa poradziła mi na 100% biustonosz. Sprawdzałysmy opcje z wkładkami silikonowymi i bez oraz ze zwykłym biustonoszem i ten ostatni okazał sie najbardziej trfny. Silikonowe samonośne wkładki bardzo obciążały biust w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 18:25 Ja znalazlam idealny kolor (ecru dokladnie taki jak moja suknia) i fason (bardotka z odpinanymi ramiaczkami) w Etamie (nie wiem czy jest w Polsce). Jesli dobrze pamietam model nazywa sie Passion Magic Up (i jaki efekt!). na stronie Etamu niestety go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 19:40 Ja zamówiłam ten firmy Lupoline, dzisiaj przyszedł, ale jest za mały, odesłałam już do wymiany. Jakość i fason bardzo fajne, ma silikonowy pasek i dobrze się trzyma Cena też zachęcająca www.sklep.lupoline.pl/model,615.html Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania tylko nie Lupoline:( 05.04.07, 19:50 mam jeden biustonosz taki usztywniany (bardzo podobny do tego na zdjęciu) i przy lekkim spceniu się w okolicach biustu wydaje bardzo nieprzyjemny zapach. Jest usztywniony jakimś sztucznym dziadostwem zamiast gąbką. Na weselu podczas tańców na pewno się spocisz. A ja nie jestem grubaskiem z dużym biustem... Ale przyznać muszę, że jest bardzo wygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: tylko nie Lupoline:( 05.04.07, 19:53 O kurcze, na forum moda czytałam same pozytywne opinie o tej firmie i zamówiłam.. Dzięki za ostrzeżenie, przetestuję go! Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: tylko nie Lupoline:( 05.04.07, 19:56 www.sklep.lupoline.pl/model,977.html mam ten tylko brązowy i to chyba ta pianka micro tak śmierdzi A le wypróbuj go bo może ja jestem jakaś inna Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Naturana 05.04.07, 19:56 Bardzo chciałam kupić ten z Naturany, jest bardzo mocno usztywniony i bardzo powiększa biust, ale nigdzie nie znalazłam małego rozmiaru.. img114.imageshack.us/my.php?image=naturana87312400kremss2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: Naturana 05.04.07, 20:00 bardzo fajny Ja planuję podobny. Podoba mi się ten bilbordowy Triumpha ale boję się, że koronka bo bokach szybko się naciągnie. Podobny to niego mają w Intimissimi, jest w kolekcji postawowej. Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką koronkowych biustonoszy, figi-co innego Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Naturana 05.04.07, 20:09 Dla mnie wszystkie bardotki z Triumpha są do bani bo nie mają wkładek i są cieńko-miękkie Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Naturana 05.04.07, 20:18 bardotki triumpha sa wogole jakis takie "niedorobione" inkageo - wysłałam Ci kryolany Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Naturana 05.04.07, 20:21 Super Dzięki Mam dług wdzięczności Mam nadzieję, że też będę mogła Ci kiedyś pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: Naturana 05.04.07, 20:23 rzeczywiście mam jeden biustonosz triumpha taki usztywniany (jak prawie moje wszystkie i podczas suszenia na ręcznikowcu trszkę go zagięłam i do tej pory widac to zagięcie pod obcisłą bluzką (deformuje mi normalnie cycusia Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Primark 05.04.07, 20:31 Ja kilka lat temu kupiłam pierwszy biustonosz w taniutkiej sieci Primark w Londynie (są po 5 funtów) i okazał się rewelacją. Na początku nosiłam głównie gładki fason T-shirt bra. Te biustonosze Primark są mięciutki, ślicznie powiększają biust i dają naturalny efekt. Piorę je w pralce i nic się nie odkształca! Z następnego wyjazdu przywiozłam całą walizkę i żałuję, że nie kupiłam ani jednej bardotki.. Kupiłam też kilka modeli pokrytych koronką z odpinanymi ramiączkami i koronkowym tyłem, też są profilowane termicznie, bezszfowe i piorę je w pralce! Szkoda, że nie ma tej sieci w Polsce.. I często zmieniają wzory i fasony, więc trzeba kupować na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
justeczka1 Re: do inkageo 06.04.07, 16:29 a nie wszystkie triumpha sa sa do bani. na poczatku tez mi sie wydawalo, ze nic tam dla siebie nie znajde, a tu nagle udalo mi sie kupic swietny stanik. biala bardotka, bardzo usztywniona i "magiczna", bo nawet moje 70A wyglada dzieki niej calkiem calkiem niestety, do mojej sukienki slubnej odpada, bo jest za bardzo wykrojona Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 19:32 Dziekuję za dobre rady.Jutro jadę po suknię to jeszcze zobaczę jak to wszystko będzie wyglądać.Czy dobry gorset czy nie to biustonosz będę mieć po karmieniu synka piersią już nie wyglądam tak jak kiedyś,ale się opłacało Odpowiedz Link Zgłoś
kasila Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 19:54 cześć! ja będę miała stanik a konkretnie gorset. kiedy zaczęłyśmy rozglądać się za suknią pomyślałyśmy że dobrze będzie przymieżać suknie na moja bieliznę-taką którą będę miała na sobie tego dnia. dodam, że wkładki wszyte w suknie nie wchodziły w grę(wygladałam jakbym byla bez stanika-fatalnie, nic się nie układało ), bo mam 75E\F.stanik też był za słaby (bez ramiączek-bo suknia bez ramion- mogłoby go wcale nie być).a gorset dobrze przytrzymuje.ja kupiłam triumph`a (cały komplet) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barabasia2 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 21:06 Hej, ja kupiłam coś takiego szamanka.pl/images/fullsize/StraplessSiliconBra.jpg Myślę, że to dobre rozwiązanie dla dziewczyn, które będą miały goret lub suknie z głęboko wyciętymi plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
progress04 Re: Biustonosz?????????? 05.04.07, 21:46 ja mam 80b i tylko 160cm wzrostu. pomimo, że sukienka ma gorset zakładam stanik, bo niestety, parę lat temu drastycznie schudłam i mój biust bez stanika nie wygląda tak , jakbym chciała za to w staniku i to usztywniającym jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
alex996 do barabasia2 06.04.07, 11:30 Ja miałam własnie cos takiego na przymiarce sukienki i okazało sie ze potwornie ja defasonuje. Te wkładki powikszaja jedynie biust, ale jednoczesnie obciazaja w dół. Nie polecam tego na ślub. Ja nosiłam te wkładki do koszulek na ramionczka i po około 6 godz. zbiera sie pod nimi pot pod wpływem którego wkładki się odlepiają. Odpowiedz Link Zgłoś
frida_a Do Kasila 05.04.07, 22:53 hej , masz moze fotke tego gorsetu ? duzo płaciłas? JA nosze 75 C i mam sukinke z gorsetem profilowanym i nadal nie wiem czy zakładac biustonosz czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynak83 Re: Biustonosz?????????? 06.04.07, 15:51 kasila, kupiłaś gorset triumpha w rozmiarze 75 f? ciekawa jestem bo ja jak szukałam czegoś dla siebie to największy rozmiar jaki był to d. A nie biosz się ze sukienka ześlizgnie się po gorsecie? Mi panie odradzały takie rozwiązanie (też mam sukienkę bez ramiączek)... Odpowiedz Link Zgłoś
cler27 Re: Biustonosz?????????? 06.04.07, 09:00 Krawcowa mi powiedziała wyraźnie : do przymiarki proszę przyjść w staniku, który włożę w dniu ślubu pod suknię ( a sukienka będzie miała klasyczny gorset ). Po co ? ano po to, żeby biust był lepiej wyeksponowany. Inna sprawa, że ona musi idealnie skroić górę gorsetu No i kupiłam komplecik z Triumpha : Fashion Style 05, w kolorze ecru. Śliczny Do tego pończoszki ecru... Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś