Dodaj do ulubionych

11.08.2007 jak się trzymacie?

17.04.07, 22:23
Ja dziś byłam na pierwszej przymiarce, i znalazłam ładną sukienkę smile Essie z
salonu Carmen (padam z nóg, ale w następnym tygodniu jade znowu smile poza tym
całkiem wypadły nam z głowy pierwsze nauki sad ciekawe, czy jeszcze na drugich
można się zapisać... W czwartek podpisujemy umowę z salą, ale nie mamy foto,
zespołu, zaproszeń, nic smile kurcze, do tego praca mgr. leży i kwitnie smile hihi
zwariuję niedługo... a co tam u Was słychać, jak sobie dajecie radę z
przygotowaniami? Gdzie macie ślub? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • literka82 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 17.04.07, 23:05
      My bierzemy slub 18.08
      Mysle ze idzie nam calkiem niezle bo mamy sale, orkiestre, kosciol, samochod,
      fotografa, kamerzyste, obraczki juz zamowione Nawet na kurs tanca sie
      zapisalismysmilesmile Pozdrawiam
    • janeczka23 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 17.04.07, 23:13
      U nas też w miare dobrze. Koścół, sala, zesół, samochód (prawdopodobnie nasz
      własny), kamerzysta, fotograf, nauki przedmałżeńskie, moja suknia już są. Na
      razie męczymy (dosłownie)się w wymyślaniu zaproszeń. Obrączki kupimy pewnie w
      czerwcu. Praca magisterska jest w połowie a kiedy reszta...obym ubroniła sie w
      czerwcusmile
    • bb90 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 17.04.07, 23:37
      My oczekujemy na 4.08.2007 smile
      w zasadzie wszystko co najtrudniejsze do załatwienia to już mamy, a co może
      jeszcze poczekać to odstawiliśmy na później smile za moment bronimy magisterek, ja
      w przyszłym tygodniu...piiii....
      • adrianna79 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 18.04.07, 01:56
        my tez slubujemy 11-go. mamy wszystko oprocz ubrania i butow mlodego, mojej
        obraczki, no i pomyslu na podroz poslubna. pozdrawiam!
        • niedodzwiedz Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 18.04.07, 07:46
          my tez 11.08.2007, raczej zostały nam te sprawy, ktore trzeba załatwiac tuz
          przed, wszystko najwazniejsze jestsmile)jeszcze dla przyszlego MEZA
          garnitur...Boze, juz nie moge sie doczekac!!!!
          • monitchka1 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 18.04.07, 08:12
            ja też 11smilemamy kościół,pałacyk (pałacyk Czartoryskich w Sieniawie),
            kamerzystę, moją suknię, nauki, samochód,podróż poślubna, jeszcze garnitur,
            obrączki, kurs tańca.
    • madnessa Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 18.04.07, 08:26
      11.08.2007 to też data naszego ślubu.
      Mamy już salę, zespół, zamówiona suknia i obrączki, kupione zaproszenia.
      Nauki mamy w czerwcu (takie tygodniowe). Nie mamy brania dal młodego, ja butów +
      innych dodatków. Ślub i wesele - okolice Jeleniej Góry.
      Pozdrawiam
    • cler27 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 18.04.07, 08:58
      Witam !
      My pobieramy się 14 sierpnia 2007r.
      Suknia się szyje ( byłam już na 1-szej przymiarce ), mam już bieliznę, buty,
      pończoszki, stroiczek do włosów. Kupiłam też już szarfy z organzy do dekoracji
      auta.
      W tym tygodniu 'zaklepujemy' USC i restaurację. Potem wybieramy się po
      garnitur, koszulę i buty dla Mojego Narzeczonego ( krawat już jest ).
      Pozdrawiam smile
    • mst10 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 18.04.07, 09:02
      Hej, my też 11 sierpnia! I nawet juz chyba między sobą wymieniałyśmy uwagi smile
      Oprócz przyjęcia, gospelu i fotografa nie mamy nic dopiętego na 100%. Dziś np.
      jedziemy do księdza dowiedzić się o szczegóły - ślub w "trzeciej" parafii, gdyż
      w naszej nie było wolnych terminów. A, i nauki zaliczone - jeszcze poradnia
      brr. Więc głowa do góry!O sukience jeszcze nie myśle - zaczynam po majówce smile
    • alicjawu trzymamy się, a puścić się boimy ;-))) 18.04.07, 09:40
      tak - sala, zespół, samochód, kucharka, garnitur, buty moje i jego, wzór
      zaproszeń, fotograf, kamera, lista gości,
      nie - nauki (koniec kwietnia) poradnia, suknia (przymiarka za miesiąc),
      wszystkie dokumenty formalne, bukiet, dekoracja sali,
      i problem z tańcem ;-(
      ale ciągle wydaje mi się, że zdążymy smile)))
    • madnessa Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 18.04.07, 12:42
      Zostało nam 3 miesięce i 23 dni !!!
      • biedroneczqa Jejku tak mało??????? 18.04.07, 19:46
        To dopiero teraz mam wrażenie, że nie zdążę uncertain mój luby zaliczył bierzmowanie,
        a jutro wielki dzień, chyba idziemy podpisac tą umowę z salą El Corazon, to
        znaczy: chyba - na pewno wink jejku, nie wiem jak u Was, ale zapisanie się w
        kościele na ślub to pikuś, ale jak już damy zaliczkę, na salę.... brrr... nie
        będzie odwrotu, dopiero dziś czuję, że coś zaczyna się "zmieniać" i nie wiem,
        czy podołam. Nigdy nie byłam bardziej pewna tego, że chcę tego ślubu, z resztą
        jesteśmy już 5 lat ze sobą (4 po zaręczynach) ale wiecie co... czuję się zakbym
        to jutro ślub brała hihi. Sczególnie po wczorajszych przymiarkach smile dziś
        weszłam do pracki, wszyscy pytają: jak znalazłaś jakąś sukienkę???
        A ja : tak oczywiście, ale za nic nie pamietam, jak ta "Essie" wyglądała...
        spac nie mogę, a rano wyłączam budzik i idę dalej spać ... spóźniam się do
        pracy.... jak na mnie to dziwne, bo budzik dla mnie to świętość, ja wstawałam
        zawzse od razu uncertain do pracy punktualnie... brrr.... a do tego jeszcze nic nie
        załatwione sad
        • progress04 Re: Jejku tak mało??????? 18.04.07, 20:03
          tak późno sala? my musieliśmy zarezerwować ponad rok temu, ale to nie
          Warszawa,chociaz na brak restauracji nie narzekamy.
          to samo kościół- w zeszłym roku w maju 11.08.07 był już zarezerwowany na 16sta
          i zdecydowaliśmy sie na 17stą. fotograf jest. samochód jest.obrączki wybrane,
          sukienka zamówiona. dodatki dla mnie kupione. nauki kościelne i w poradni są.
          tort zamówiony. z tego co będziemy załatwiac w najbliższym miesiącu brakuje
          ubrania dla narzeczonego, zaproszeń, zarezerwowania terminu w kwiaciarni i
          dokumentów z USC.
          • biedroneczqa niom :) 18.04.07, 20:30
            No, tak późno, bo w sumie nic w tej części Wawy nie było wolnego, ale jedna
            forumowiczka poleciła mi niedawno "El Corazon" i sie okazało, że mają jeszcze
            wolne terminy, jest idealna, taka jak chcieliśmy smile bez balonów i takich
            tam... - właśnie dlatego dopiero teraz. 11 sierpnia o 16tej smile 17ta zajęta
            była. A juz mieliśmy przekładać na 2008 wink zapomnaiłam: mam buty - siostra
            pożyczy swoje smile i samochód rodziców i tort też już prawie mamy, na wszystkie
            imrezy rodzinne zamawiamy w jednej i tej samej cukierni. Ale jakieś dokumenty
            czy coś,,,, nic smile mimo wszystko mam nadzieję, że jakoś się uda ... nie może
            być inaczej!
            • biedroneczqa :( 19.04.07, 17:48
              Się okazało, że na czas wakacji właściciele biurowca planują remont, a ta
              restauracja i sala mieszczą się w biurowcu sad znowu pod górkę... to i tak
              dobrze, że poiformowali nas o tym teraz, przed podpisaniem umowy sad szukamy
              dalej
              • aneczka_ Re: :( 23.04.07, 19:19
                a my już podpisaliśmy umowę z El Corazon i to na początku grudnia
                wpłaciliśmy 30% zaliczki a teraz jestesmy bez sali
                sad(((
    • iosellin Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 19.04.07, 22:46
      my tez 11.08 i zalatwianie idzie w porzadku, wszystko powoli do przodu z malym
      wyjatkiem - mamy nonstop problemy z zalatwieniem slubu w USC smile Najpierw sie
      okazalo, ze musze czekac 3 dni na odpis aktu urodzenia (mimo ze w tym samym usc
      skladalam ten akt przy okazji wyrabiania dowodu osobistego) a jak juz odebralam
      i zadowoleni idziemy podpisac oswiadczenia to okazalo sie... ze akt urodzenia
      pana mlodego jest niewazny, bo urzednicy wpisali tylko rok urodzenia bez daty,
      do urzedu nijak nie idzie sie dodzwonic bo nie odbieraja a zeby bylo fajniej,
      to moj urodzony w innym koncu Polski, a ten felerny akt odbierali rodzice,
      ktorzy mieszkaja tez jakies 100km od tego urzedu :p
      Echhhh biurokracja, wrr;p
    • gabip1 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 19.04.07, 23:01
      My też 11.08 ja jestem z okolic Jeleniej Gory, slub w Ksiązu. Załatwione mamy
      prawie wszystko, sala od roku, fotograf od grudnia, nauki skończylismy przed
      Wielkanoca( trwały 8 tyg). Suknie mam od 3 tyg, garnitur od 2 miesiecy, dj od
      4. Obraczki leza w pudeleczku od miesiaca, czekaja na grawer, a zaproszenia
      rowozilismy osobiscie podczas swiat wielkanocnych ( najlepszy moment zeby
      zastac rodzine, ktora rozsypana jest po calym swiecie). Brakuje butow, kwiatow,
      i poszukuje dobrej cukierni. Może macie jakies namiary? W maju idziemy spisac
      prtokol i siadam do pisania pracy mgr. Powodzenia
    • mademoiselle27 Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 20.04.07, 10:41
      Ja dziś będę zamawiać zaproszenia ślubnesmile
      Prawie wszystko już załatwione, oprócz garnituru dla N., bo on ma nadzieję
      powiększyć jeszcze swoje mięśnie do czasu ślubusmile

Coraz bardziej się zaczynam stresować i coraz dziwniejsze miewam sny...
      • olalukasz Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 20.04.07, 17:23
        u nas sala, orkiestra, fotograf opłacone, suknia i smoking kupione, zaproszenia
        wybrane, dzisiaj zamawiamy i na razie to tyle.
        • olalukasz Re: 11.08.2007 jak się trzymacie? 20.04.07, 17:25
          olalukasz napisała:

> u nas sala, orkiestra, fotograf opłacone, suknia i smoking kupione,
          zaproszenia
          >
          > wybrane, dzisiaj zamawiamy i na razie to tyle. a i zapomniałam o obrączkach,
          ze są już w domu smile

Do załatwienia; kościół, kwiaty, tort, makijaż, fryzjer, i inne pierdołki
          • biedroneczqa Rest Hotel !!!!! O d r a d z a m !!! 21.04.07, 22:11
            Dobra, znaleźliśmy jeszcze kilka knajpek w Warszawie z "wolnym" 11.08.2007r smile
            w tym tygodniu jedziemy oglądać... wczoraj byliśmy w Rest hotel, oddali nową
            salę, ale właściciel jest po prostu (...wole wstawić 3kpropki) , wiecie co?
            zadajecie standartowe pytania, a on do recepcjonistki mówi, "ty się lepiej
            normalnymi gośćmi zajmij, widzisz, że czekają. A panie termin zamawiają? Jak
            nie to do widzenia uncertain cholera, wiecie co? Tego jeszcze nie było. Nie to, że
            wyglądał, jakby sobie dopiero golnał ze dwie ćwiarteczki, to jeszcze takie
            zachowanie uncertain jejku, nigdy więcej tam moja stopa nie postanie. No ale szukamy
            dalej smile jak znajdziemy, to na majówkę zamawiamy zaproszenia i obraczki, potem
            foto, film, orkiestra, jakoś pójdzie wink pozdr.
            • madnessa Re: Rest Hotel !!!!! O d r a d z a m !!! 23.04.07, 19:30
              Zyczę żeby wszystko udało się po waszej myśli.
              U nas przygotowania spokojnie idą do przodu.
              A czas płynie - zostało nam 3 misiące i 17 dni.
              • frida_a :)) 23.04.07, 19:42
                U nas, jakos leci , zostało nam jeszcze zamównienie ciasta , kwiatów , kupno
                napoi i alkoholu a! i garnitur dla mojego smile no i jeszcze butów nie mam sad
                • biedroneczqa Nadal bez sali :(bu 02.05.07, 20:48
                  No a my nadal bez sali, kurcze dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę sad nie mamy
                  sali, więc na razie jedynie możemy oglądać obraczki i te inne, bo już szukamy i
                  szukamy i nic. 12maja jedziemy do Rest Hotel jeszcze raz, ale tym razem przed
                  weselem... zobaczymy jak to wszytko wygląda, pal licho właściciela wink nie to
                  jest tego dnia najważniejsze. A co u Was??? POZDRAWIAMY smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka