Dodaj do ulubionych

puszyste panny mlode:)

09.05.07, 22:45
witam.domyslam sie ze wiekszosc zagladajacych tu dziewczyn to raczej szczuple
panny mlode mogace cieszyc sie mila dla oka figurasmilejednak napewno nie
wszystkie dziewczyny moga cieszyc sie rozmiarem np.36,dlatego chcialam sie
dowiedziec czy sa tutaj panny mlode(badz juz szczesliwe mezatki)ktore nosza
rozmiar np. 48 do 52?moze napiszecie jaki fason sukni wybralyscie aby w tym
wyjatkowym dniu czuc sie rownie pieknie jak szczuple kolezankismilez checia
obejrze jakies fotki(na gazetowego)moze ktoras bedzie dla mnie inspiracja na
ta wymarzona suknie?smilepozdrawiam.puszysta
Obserwuj wątek
    • gatta26 Re: puszyste panny mlode:) 09.05.07, 22:51
      Ja wprawdzie nosze rozmiar 44/46, ale do tych większych panien młodych jak
      najbardziej się zaliczam. Mierzyłam rózne fasony sukien i o dziwo - najlepiej
      wyglądałam w sukniach jednoczęściowych z odkrytymi ramionami (przed przymiarkami
      nawet takiego fasonu nie brałam pod uwagę). Suknie wybrałam taką
      www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/61?osCsid=ca5b6325b4c5b9955af1a0c19252fef9
      Teraz czekam z niecierpliwościa na przylot sukni i przymiarkę smile. Fotki na
      maila chetnie wyślę, ale ... dopiero po 25.08. Pozdrawiam!
    • iskra25 Witam-rozmiarek 46 :) 09.05.07, 22:54
      Ale tu (na formu) jest cały asortyment rozmiarów smile))
      Ja wybrałam model Sondic z kolekcji Herms.Zdjęcia bardzo chętnie prześle po 20
      maja-wtedy będę miała pierwsze przymiarki.
      A Ty już się za czyms rozglądałaś???I kiedy jest Finał?
      cieplutkie pozrowionka od DUŻEJ Panny Młodej smile
      • fidia1 Re: do iskra25 10.05.07, 09:09
        ja też zdecydowałam się na ten model sukienki. Jest piękna i elegancka. W
        którym salonie zamawiałaś?
        • iskra25 Re: do iskra25 10.05.07, 22:12
          kupiłam w Warszawie SCARABEO na Grochowskiej 121/125.Bardzo miła tam jest
          obsługa-polecam z czystym sumieniem.Potem zamówiła suknie tam moja przyjaciółka
          i jeszcze koleżanka z pracy-tylko już inne modele ale obydwie z kolekcji Herms.
          Udało mi się kupić przeceniony model z salonu i zapłaciłam "tylko" 1600 więc
          uważam że całkiem niezły interes smile
          Teraz mam problem czy mieć welon czy tylko jakiś kwiat we włosach albo diademik-
          i chyba zrezygnuje z welonu bo jakoś mi się nie widzi do tej sukni.
          A Ty masz już jakieś pomysły na dodatki?
          • fidia1 Re: do iskra25 15.05.07, 09:36
            ja będę miała długi welon bez lamówek, mgiełka, pasuje idealnie, przymierzałamsmile
            • iskra25 Re: do iskra25 15.05.07, 12:41
              To ja dopiero poszaleje z dodatkami po 20 maja-wtedy mam pierwszą przymiarke smile
              Ale chyba jednak zrezygnuje z welonu.
              • fidia1 Re: do iskra25 15.05.07, 15:28
                ja 19 mam pierwszą przymiarkęsmile))dodatki już właściwie wszystkie mam, brakuje
                tylko welonu, ale ma być cięty dopiero podczas przymiarki. Ślub już 26 majasmile
                • iskra25 Re: do iskra25 15.05.07, 16:41
                  ja po 20 chcę zadzwonić i umówić się na przymiarki.Ślub mam 23 czerwca więc
                  jeszcze trochę czasu-ale z natury jestem panikara i wolę wszystko wcześniej.
                  To miłej przymiarki smile
                  I mam prośbę-wklej proszę swoje zdjęcia z przymiarki albo podeślij mi na priva-
                  strasznie jestem ciekawa jak ta suknia wygląda na kimś żywym-a nie na
                  modelce smile) obiecuje zrewanżować się tym samym smile
                  A ogłoszenia o sprzedaży tego modelu już wszystkie znam na pamięć smile
                  • fidia1 Re: do iskra25 16.05.07, 09:04
                    na pewno wyślę Ci zdjęcie po przymiarce, już się nie mogę doczekać i zaczynam
                    panikować czy na pewno wszystko będzie dobrze z suknią, bo czasu mam już
                    niewiele. Wszystko załatwione, dodatki kupione, a sukni i welonu nie ma...
                    • iskra25 Re: do iskra25 16.05.07, 11:47
                      Wszystko będzie dobrze-nie panikuj!!!
                      Ja przyznam że jestem spokojna ale w nocy mam takie sny o tym ślubie i weselu
                      że w realu nigdy bym na to nie wpadła smile))
                      A jaki kolor garnituru ma Twój N.?
                      Mój ma ciemny grafit, matowy i bordowe dodatki(kamizelka, fular, spinki) ale
                      zastanawia się teraz na spokojnie nad jakimś innym(bardziej z połyskiem albo
                      inny krój).
                      • fidia1 Re: do iskra25 16.05.07, 13:07
                        mój ma czarny garnitur, białą koszulę i biały z troszkę innymi białymi wzorkami
                        krawat - postawiliśmy na klasykęsmile bukiet będę miała z różowych róż z
                        wybielanymi korzeniami a N identyczną butonierkę
    • eell Re: puszyste panny mlode:) 10.05.07, 10:46
      No to jestem kolejna! Do szczuplych i wiotkich tez sie nie zaliczam wink rozmiar
      44 (w porywach 46).
      A kiecka jaka wybralam to pronovias jaiba - drugi rzad, ostatnia.
      www.noviasdesevilla.com/_moda/galeria.php?fir=21&colec=25&subcolec=10
      Fotki dopiero po 7 lipca smile
    • ashton Re: puszyste panny mlode:) 10.05.07, 10:58
      Może i wielce grubą babą nie jestem, niestety sylwetkę mam bardzo
      nieproporcjonalną - mała góra, duży dół. Pięknie mnie wymodelowała prosta
      suknia jednoczęściowa bez ramiączek, rozszerzająca się od bioder. Nigdy bym się
      nie spodziewała, że dobrze będę w takim fasonie wyglądać.
      Puszyste dziewczyny zazwyczaj mogą pochwalić się pięknymi dekoltami - nie
      bójcie się więc głęboko wyciętych sukni! Dół wiadomo nie rybka, typowe "bezy"
      też nie bardzo pasują, najlepiej A. Ale co ja tu będę gadać. Mierzyć, mierzyć,
      mierzyć. I przygotować sobie kilka ciętych odzywek na wypadek, jakby "miłe"
      panie w salonach równie "miło" informowały, że takich rozmiarów nie ma i nie
      będzie wink
      • eell Re: puszyste panny mlode:) 10.05.07, 13:25
        Co do mierzenia i salonow, to polecam trzy: Promesa w Al.Jana Pawla, Scarabeo
        na Pradze i Madonna na Wilczej.
        We wszystkich mila i pomocna obsluga oraz mozliwosc zmierzenia dowolnej ilosci
        sukien.
        W innych salonach niby nie spotkalam sie z zadnym nieprzyjemnym komentarzem,
        ale w niektorych wyraznie paniom nie chcialo sie pracowac (nie wnikam czy z
        powodu mojego rozmiaru czy nie wink)
    • karusia28 Re: puszyste panny mlode:) 10.05.07, 20:23
      dziekuje dziewczyny za odzewsmileja rowniez zaliczam sie do tych wiekszych panien
      mlodych.na dzien dzisiejszy jestem zdecydowana na szycie sukienki.wybralam
      gorset i spodnice.nie czuje sie w odkrytych ramionach wiec gorset planuje
      zrobic z rekawkiem z koronki(gestej koronki)spodnica bedzie z lekkim trenem,z
      boku podpieta kwiatem a to co bedzie odslanialo podpiecie bedzie taka sama
      koronka jak na gorsecie.do tego chcialabym jakis piekny bukiet z roz i
      tulipanow,mysle rowniez nad dlugim do ziemi welonem ale jeszcze nie jestes
      zdecydowanasmiledodam rowniez ze suknia oczywiscie biala i bedzie mnie kosztowala
      1200zl.pozdrawiam.
    • nikusia1986 Re: puszyste panny mlode:) 15.05.07, 17:12
      smile ja również jestem z Wami smile
      niestety mój dzień już za mną sad co poniektóre starsze forumniaczki znają mnie z tego, że strasznie stawałam w obronie młodych mężatek smile w wkońcu sama taką jestem smile
      ale wacając do tematu z miłą chęcią prześle fotki na gazetowe, bo po pokazaniu ich na forum, owszem były przychyle opinie i miłe słowa, no ale również trafiło się pare nie zbyt miłych sad

jeśli coś to proszę bardzo się "określić" smile napewno prześlę (tylko są to zdjęcia bez twarzy-zrobione pod kątem sprzedaży smile)
    • niesia19 Re: puszyste panny mlode:) 15.05.07, 20:05
      Zobacz tutaj: www.karina.net.pl/ mają w swojej kolekcji część dla puszystych
      • katrine Re: puszyste panny mlode:) 16.05.07, 16:04
        Fajne te rozmiary XXL w Karine - szkoda ze rok temu nie bylo... tam kupiłam
        suknie, b. fajna ale widze ze mozna to byłoby zrobić lepiej. Ten rozmiar XXL na
        fotkach to tak 40-42-44, czyli standard. Bo większość dostępnych do mierzenia w
        salonach nadaje się na wieszaki i manekiny (sorki panie w rozm 34-36, ale
        czułam się kiepsko jak nic nie mogłam normalnie zmierzyć bo było za ciasne wink
    • mistrz1938 Re: puszyste panny mlode:) 15.05.07, 23:25
      no cóż puszystą panną młodą byłam 2 lata temu. teraz to już jestem mężatką z
      dłuuugim stażemwink
      nie miałam odwagi kupować sukni w salonie. noszę rozmiar 48 i nie miałam szans
      żeby jakąkolwiek suknię przymierzyć. w salonach na wieszakach wiszą rozmiary
      36 - 38. bałam się że nawet jeśli suknię zamówię bo podoba mi się na wieszaku
      to będę w niej źle wyglądać albo źle się w niej czuć. w związku z powyższym
      zgłuszyłam rodziców na suknię znanej projektantki - Teresy Sedy. czułam się w
      niej bosko. była prosta, elegancka, z dłuuugim trenem. zakrywała co potrzeba a
      odkrywała walory. czułam się jak księżniczka.
      • karusia28 do mistrz 1938 15.05.07, 23:53
        czy moglabys w takim razie podeslac jakies foto na gazetowego,jestem bardzo
        ciekawa efektusmilez tego co pisalas zapowiada sie ciekawie....smilepozdrawiam i
        czekam na jakies foty.
    • akinom29 Re: puszyste panny mlode:) 16.05.07, 12:27
      Karusia, wyslalam Ci na priv wieloryba w sukni z gorsetem (znaczy swoje zdjecia
      oczywioscie)wink
    • kingadaw Re: puszyste panny mlode:) 16.05.07, 12:32
      www.alfredangelo.com/images/products/0/79025aec-6cbf-4ec4-b289-7b6c0477c64a.enlargedNormal.jpg
      www.alfredangelo.com/images/products/0/0da8b75e-d78b-4b69-b2fa-e7cfc8c1c313.enlargedNormal.jpg
      www.plussizebridal.com/images/5025-main.jpg
      www.bonny.com/index.php?option=com_staticxt&staticfile=gowns.php?gline=6
      • gatta26 Re: puszyste panny mlode:) 16.05.07, 16:18
        www.bonny.com/index.php?option=com_staticxt&staticfile=gowns.php?id=513&gline=6&start_page=0&featured=N
        ta jest piękna!!!!
        • ashton Re: puszyste panny mlode:) 16.05.07, 16:21
          Świetna! Prosta, ale bez przesady. Co mi się nie podoba w takich
          typowo "puszystych" sukniach, to właśnie ich zbytnia prostota...
    • anula789 Re: puszyste panny mlode:) 17.05.07, 21:44
      jesli macie jakies swoje zdjecia to ja rowniez poprosze na gazetowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka