Dodaj do ulubionych

ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukienkę ??

14.05.07, 16:07
Ja czekam juz ponad 3 miesiące a miały być 2 jak po tych dwóch zadzwoniłam do
salonu usłyszałam,że nikt mi nie obiecywał,że to będą dwa miesiące "no fakt
może ja i moja mama jesteśmy przygłuchawe ale wiem co słyszałam". Minęły 3
miesiące a nadal nikt z salonu się nie pofatygował zadzwonić.
Obserwuj wątek
    • zosiaczek25 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 16:20
      Ja zamowilam 3.04 i ma byc gotowa na tydzien przed slubem- czyli po 3 miesiacach
      z haczykiem. w salonie zdjeli ze mnie miare i powiedzieli, ze nie mam co sie
      martwic, ze mieszkam daleko i nie moge przyjsc na przymiarke, bo maja moja miare
      i uszyja ja i tak. Tydzien przed slubem maja byc tylko poprawki. Ale tez sie
      martwie, bo juz kiedys czytalam na forum czyjes zle doswiadczenia. Moze lepiej
      jest zadzwonic tak w polowie umowionego czasu, zeby sie zorientowac, czy nie
      zapomnieli i czy juz szyja? Ale co wtedy powiedziec? "Dzien dobry, zamowilam u
      panstwa suknie taka a taka. Jaki jest postep w jej szyciu."? Nie wiem.
      • ashton Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 16:25
        Zamawiałam na koniec lipca (25 bodajże), jedyna przymiarka miała być 4
        września, jak zadzwonili kilka dni wcześniej z salonu i powiedzieli że coś tam
        jest nie tak i przymiarka dwa dni później, to mało nie umarłam ze strachu,
        przypomniały mi się wszystkie forumowe historie... Nic się jednak wielkiego nie
        stało. Przymiarka się odbyła, suknia do gigantycznego zwężenia i też się bałam
        że w tydzień nie zdążą. Odebrałam 14 września, dwa dni przed ślubem.
        Moim zdaniem w gestii salonu jest kontakt z klientem, gdy coś jest nie tak...
        • madziuchna1978 Do ashton 15.05.07, 10:19
          Witaj.

Ja z innej beczki.
          napisałaś, ze Twoja suknia była do gigantycznego zwężania.

Ja zamówiłam rozmiar 38 - oakazało sie podczas odbierania kiecki, ze jest sporo
          za duża, a ja niestety chyba jescze chudnę... Myślisz, że dopasują?

No bo jak sie okaże, że "spadłam" z 36 rozmiaru do 34....

Ile Ci zwężali o dwa numery czy jeden?

pozdrawiam
    • gatta26 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 16:23
      Zamówiłam na początku kwietnia, ma być po 25.07. więc czekam. Mam w umowie
      napisane, że ma być po 25.07. Ale z drugiej strony to po 25.07. to znaczy
      dokładnie kiedy??? Bo może być i we wrześniu wink, a ślub mam 25.08. uncertain Ale licze
      na uczciwośc salonu.
    • inkageo Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 16:23
      Zamówiłam 26 lutego, 17 kwietnia miałam przymiarkę, suknia Pronovias.
      • kunsia Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 16:26
        zamowilam na poczatku lutego pronovias i dalej czekam...
      • misiaczek187 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 16:29
        Ja raz już dzwoniłam i pani z salonu powiedziała,że zaraz się dowie i oddzwoni
        zadzwoniła z informacją,że suknia będzie za tydzień więc wtedy zadzwoni od tego
        czasu minęły trzy tygodnie i dalej cisza ślub co prawda na początku sierpnia
        ale mogli by chociaż oddzwonić kiedy się spodziewają skoro są tacy niesłowni. A
        słyszałam już wiele historii co do spóźnień albo sukienek odbiegających
        wyglądem od tych,które zamówiono...
    • dottanovia 3 miesiące 14.05.07, 16:32
      Zamówiona w lutym, właśnie została dostarczona do salonu. Jednakże na przymiarkę
      poczekam, gdyż jest przewidziana na czerwiec.
      • kunsia Re: 3 miesiące 14.05.07, 16:33
        Dotta odezwij sie do mnie prosze...
    • dr_kaczusia Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 16:33
      wiesz co, czekalam ok 3m-cy, ale tak mialo byc.
    • kunsia Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:21
      kurcze postraszylyscie mnie wiec dzwonilam do salonu...
      suknia zamowiona 9 lutego i narazie nie ma w salonie i nie widomo kiedy
      bedzie ...ma byc przed weselem...czy mam sie martwic?
      • misiaczek187 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:30
        No ja się troszkę martwię w sumie chyba raczej jestem zła,że jak pytałam w
        salonie to coś mi obiecano,a później tego nie dotrzymano tak samo było jak
        dzwonilam i niby miała być a czekam dalej nie wiem czy mam dzwonić znowu, bo
        nie chcę usłyszeć,że może przesadzam albo wyolbrzymiam sprawe...martwie sie
        tym,gdyż nie mam ani butów ani żadnej biżuterii bo pani z salonu stwierdziła,że
        próbkę materiału dostane na pierwszej przymiarce bo bez niego trudno będzie mi
        dobrać kolor dodatków i kwiatów i tak jest do ślubu niecałe 3 miesiące a ja
        jestem bez niczego sad
        • kunsia Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:31
          Wez ja mam do slubu 1,5 miesiaca niecale i tez nie mam sukienki...

ale to dziwne ze materialu ci nie dala...ja tam bym poszla i kupila cos na czuja
          • misiaczek187 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:41
            ach szkoda gadać fakt,że nie przejmuje się może aż tak tym,że jeszcze tyle
            czasu zostało ale tymi dodatkami i samym faktem,że kupuje coś za 3 tyś zł a
            nikt z salonu nawet nie raczy określić się kiedy będzie bo tłumaczenie w stylu
            będzie za tydzień napewno a nadal jej nie ma wydaje mi sie troche nie w
            porządku co do klienta. Sama prowadze firme i kiedy ktoscos zamawia to staram
            sie nie obiecywac kiedy to bedzie bo wiadomo jak to jest ale mam kontakt z
            klientem..
            • nikola.b Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:46
              moja sukienka ma byc pod koniec lipca na dwa miesiace przed slubem i mam
              nadzieje ze bedzie tak mam w umowie. standardowo bez znaczenia kiedy sie
              zamawia i kiedy slub to suknia jest na miesiac przed.
            • inkageo Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:47
              Ja byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, bo tydzień po zamówieniu sukni dostałam
              wiadomość z salonu, że otrzymali potwierdzenie zamówienia z datą dostarczenia i
              wiedziałam dokładnie kiedy suknia będzie w salonie! Czyli panie w salonie
              dokładnie wiedzą kiedy suknia będzie, w każdym razie w moim. W umowie pierwszą
              przymiarkę miałam w czerwcu, ale ponieważ suknia przyszła wcześniej to miałam
              możliwość decyzji, czy chcę ją widzieć natychmiastsmile I to jest ok, po mojej
              przymiarce suknia jest cała w szpilkach, więc mam pewność, że nikt inny nie
              będzie jej mierzył i brudził..
          • monitchka26 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:46
            Ja zamówiłam w połowie grudnia, ślub mam 11 sierpnia (ladera z Pronovias),
            dzwoniłam jakiś czas temu i suknia ma być pod koniec czerwca i wtedy przymiarka
            a odbiór w połowie lipca, bo zaznaczyłam, że potrzebuje ją w lipcu. Nie wiem czy
            mam dzwonić znowu i się upewniać bo trochę się zaniepokoiłam tym co piszecie. Ja
            to już cezkam ponad 5 miesięcy sad
            • kunsia Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 14.05.07, 17:59
              oj no to ty bardzo dlugo czekasz ja tylko slyszalam o standardowych 3
              miesiacach, ja bym poszla i ja zabrala zeby mi np nie dali komus jej do
              przymierzenia itp
              • mafia212 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 15.05.07, 11:40
                zamówiona na początku lutego, przymiarka w połowie lipca (sukienki jeszcze nie
                ma)
                • misiaczek187 Re: ile czekałyście bądź nadal czekacie na sukien 15.05.07, 11:46
                  ach nawet nie wiem jaki kolor garnituru będzie pasować do tej sukienki...szkoda
                  gadać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka