Dodaj do ulubionych

4 miesiące do ślubu i brak sukienki??

16.05.07, 13:53
CZy warto wogole zacząc chodzić po salonach w Warszawie jeśli ślub mam we
wrześniu a czytałam że na sukienki czeka się ok 4 miesiące czasem dłużej??
Czy od razu iść do krawcowej??
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: 4 miesiące do ślubu i brak sukienki?? 16.05.07, 13:55
      Próbujsmile Moja suknia przyszła po 5 tygodniachsmile
    • ashton Re: 4 miesiące do ślubu i brak sukienki?? 16.05.07, 13:57
      Mika, już wczoraj pisałam że ja do salonu (Carmen - polecam!) poszłam 1,5
      miesiąca przed ślubem i nawet nikt okiem nie mrugnął że tak późno. Fakt że nie
      zamawiałam sukni z pierwszych stron gazet wink
    • bystra_26 luz, klient nasz pan! 16.05.07, 14:56
      Są salony, gdzie im zależy i są w stanie sprowadzić suknię w 3 miesiące, zrobić
      poprawki i zdążyć tydzień przed ślubem. Uważaj jednak na panie wciskarki, które
      próbują wymusić na Tobie decyzję tu i teraz, bo za 2 dni to już będzie
      musztarda po obiedzie. Bzdura - boją się, że jak zobaczysz, co oferuje
      konkurencja i że tam dostaniesz jakiś rabat, to do nich nie wrócisz.

Uważaj też na próbę wciśnięcia sukni, która jest w salonie egemplarzem do
      mierzenia. Wtedy musza Ci znacznie obniżyc cenę, zwłaszcza jak suknia nie jest
      z bieżącej kolekcji.

No i zawsze są suknie do odkupienia. Wtedy potrzebne są tylko poprawki. Jak
      marzysz o konkretnym markowym modelu, to może warto kupić suknię używaną, a
      przeciez nie zniszczoną, za pół ceny?
      • mika9983 Re: luz, klient nasz pan! 16.05.07, 14:59
        W których saolonach w wawie są suknie do odkupienia za pół ceny bo mnie to
        bardzo interesujesmile)) będę bardzo wdzięczna za podpowiedz zaoszczędzi mni
        mnóstwo czasu
        • mika9983 Re: luz, klient nasz pan! 16.05.07, 15:23
          up
          • bystra_26 Re: luz, klient nasz pan! 16.05.07, 15:28
            za pół ceny to nie z salonu, ale od pierwszej użytkowniczki, czyli na Allegro
            czy dwukropku

po pół ceny w salonie dostaniesz w listopadzie/grudniu dopiero, bo są
            wyprzedaże, by zrobić miejsce na nowa kolekcję
        • mna Re: luz, klient nasz pan! 17.05.07, 12:06
          Kiedyś słyszlam że w salonie carmen można kupioną tam suknie odsprzedać później
          za pol ceny rozumiem że sa one potem do kupieniea dla kolejnych dziewczyn po
          doliczeniu marży salony za jakieś 60-70%ceny nowej sukni a mogą być przecież
          jak nowe po jednokrotnym uzyciu.
    • mika9983 Re: 4 miesiące do ślubu i brak sukienki?? 16.05.07, 15:30
      a jakbym wybrała w salonie egzemplarz do mierzenia to ile są mi w stanie
      spuścić?? a teraz nie ma w salonach sukien z zeszłego sezonu i w jakiej one są
      teraz cenie??
    • amoniaaa moja rada 16.05.07, 16:16
      moją suknię zaczęłam szyć na początku lipca a ślub miałam 3 września smile nie
      spiesz sie... ja suknię odebrałam tydzień przed weselem i przez ten tydzień
      jeszcze troche schudłam i suknia w pasie była lekko luźna. Po co Ci suknia na 4
      miesiące przed ślubem??? smile pozdrawiam
    • edytkao Re: 4 miesiące do ślubu i brak sukienki?? 17.05.07, 02:31
      Przez chwile stnelam przed faktem, ze bede musiala przyspieszac slub- tak
      szybko, jak sie da.Oczywiscie zalezalao to nie tylko od sukni, ktorej jeszcze
      wtedy nie mialam (i dotad nie mam, dopiero sie szyje smile ) , ale np. rowniez
      od zalatwienia formalnosci koscielnych.Sytuacja miala miejsce ba poczatku
      kwietnia chcialam przyspieszyc slub np. na poczatek maja(pierwotny termin, jaki
      ostatecznie pzostal to 28 lipca). Dzwonilam wtedy o salonach z sukniami,
      przedstawiajac swojasytuacje i pytalam,ile potrzebuja minimalnie czasu, by
      uszyc lub sprowadzic mi suknie.W wiekszosci odpowiadali (choc byla to
      rzeczywiscie wyjatkowa sytuacja), ze potrzebuja pelne 4 tygodnie, nawet jesli
      pytalam o suknie, o ktorej wczesniej mowili,ze zamawia sie ja na minimum 4
      miesiace przed slubem). Tak wiec nue martw sie, masz jeszcze bardzo duzo czasu,
      ale zeby bylo bezstresowo, na 3 miesiace orzed slubem, a wiec pod koniec maja
      lub na poczatku czerwca powinnas ja zamowic. W salonie"Farage Galaxy" i "Tylko
      ona" , gdzie ostatecznie zamowilam sukienke ok. 3 tygodnie pozniej(gdy czynnik
      zmuszajacy mnie do przyspieszenia slubu zniknal)byli bardzo otwarci,
      wyrozumiali i i starali sie sprostac sytuacji i potrzebom, tam potrzebowali
      najwyzej 4 tygodni na realizacje zamowienia.
    • mooonika80 Re: 4 miesiące do ślubu i brak sukienki?? 17.05.07, 09:28
      nie ma co panikowac.jest tyle sukien i tyle salonów przeciez.na pewno cos
      znajdziesz
    • czarodziejkakubusia Re: 4 miesiące do ślubu i brak sukienki?? 17.05.07, 12:53
      Ja w Poznaniu czekam 3 miesiące,ale pewnie w 2 w stresie,tez by się dało,więc
      uważam,że masz dość czasu.Poza tym w salonach też krawcowe szyją.powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka