astka3 18.05.07, 09:01 ja zastanawiam się nad walcem Wodeckiego...a wy co bedziecie tańczyć? najętniej zatańczylibyśmy Reamonn "star" bo to nasza piosenka ale raczej nie wypali ze względu na tradycje weselne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biedrona82 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:05 my wspólnie z moim N. wybraliśmy na pierwszy taniec piosenkę UNIVERSE "Zostań ze mną..." piękna piosenka i piękne słowa Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka_01 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:07 Wybieram "Chodź,pomaluj mój świat" 2+1 To przepiekna piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
kazikss Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:25 My wybraliśmy "Unchained Melody" (piosenka z filmu "Uwierz w Ducha"), także dlatego że to walc angielski i do tego o wyraźnym rytmie (bardzo łatwo do tego walca zatańczyć). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:29 My będziemy tańczyc do "Moje Jedyne marzenie" Anny Jantar Odpowiedz Link Zgłoś
rubin04 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:37 U nas najnowszy pomysł (pomysł mojego M. - zaangażował się!) to "Shape of my heart" Stinga ale nie wiem co sie do tego da zatanczyc.. Walca?? Moze ktos wie, bo mi słoń na ucho nadepnał Odpowiedz Link Zgłoś
agnes2605 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:52 u nas będzie SIMPLY RED "if you don't know me by now" pozdrowienia dla was wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:47 tańczyliśmy do "Oczarowania" Z.Wodeckiego Odpowiedz Link Zgłoś
astka3 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:51 no też planuje do Oczarowania jak wam poszło? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kazikss Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:53 Do tego tez tanczylem, ale jesli mam byc szczery wole wersję oryginalną czyli "Fascination" Odpowiedz Link Zgłoś
kazikss Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 09:58 tzn. nie pierwszy taniec tanczylem, ale do tego m.in. uczylismy sie tanczyc. (Ja mam slaby zmysl muzyczny, ale wydaje mi sie ze to jest dosc trudna piosenka) Odpowiedz Link Zgłoś
astka3 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 10:00 a masz jakiś namiar na tę oryginalną? nie wiem, ale chyba nie słyszałam, albo po prostu bie kojarzę... pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek263 Wodecki - Oczarowanie 18.05.07, 10:16 My też tańczymy walca angielskiego.mamy już ułożoną choreografię przez instruktorkę i teraz tylko ćwiczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Wodecki - Oczarowanie 18.05.07, 10:18 wlasnie powiedz mi czy oczarowanie wodeckiego to walc angielski? bo pytalam kilku osob i jedni mowia ze to wiedenski inni ze to szybki walc angielski a jeszcze inni ze to walc angielski z przedluzonymi krokami czyli bardzo wolny i jak tu sie ustawic? tez bardzo nam sie podoba ta piosenka Odpowiedz Link Zgłoś
kazikss Re: Wodecki - Oczarowanie 18.05.07, 10:24 Tak to jest walc angielski, ale w sumie mozna do tego tanczyc jak do wiedenskiego (oba sa na 3) (tylko ze angielski ma 2x wolniejsza melodie wiec obroty nie beda tak efektowne, ale mimo wszystko angielski jest duzo ciekawszy bo sa tam naprawde rozne kroki a nie tylko krecenie sie w kolko (podstawowych figur da sie nauczyc w 10godz, na wesele w zupelnosci to wystarczy, a babcie beda zachwycone Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Wodecki - Oczarowanie 18.05.07, 10:33 kazikss napisał: > (tylko ze angielski ma 2x wolniejsza melodie wiec > obroty nie beda tak efektowne, ale mimo wszystko angielski jest duzo ciekawszy > bo sa tam naprawde rozne kroki a nie tylko krecenie sie w kolko (podstawowych > figur da sie nauczyc w 10godz, na wesele w zupelnosci to wystarczy, a babcie > beda zachwycone my sie nauczylismy walca ang.- teraz chcemy pocwiczyc do konkretnej piosenki i wlasnie kilka osob nam odradzilo ten taniec - zupelnie nie wiem dlczego czy do tej piosenki walc jest wolny czy nieco szybszy niz standardowy walc ang.? moze inaczej - tu jest tekst piosenki: Czy to tylko chwila? O nie Dziś wiem,że to miłość Na pewno to wiem Rozświetliło nas światło wszystkich gwiazd I już żyć bez siebie przestaliśmy umieć czy 1szy krok robimy na "CHWILA"? Odpowiedz Link Zgłoś
kazikss Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 10:20 przesil sowje namiary na kazik.surala@gmail.pl To wyśle (mam w *.Wmf niestety a nie w mp3 bo mi sie pomerdalo jak zgrywalem z plyty ale mysle ze na poczatek wystarczy) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 jak nam się (nie)udało pięknie zatańczyć 18.05.07, 10:52 Oto fragment z naszego opisu ślubno-weselnego: Tuż po tym jak skończyłam jeść, z mamą poszłyśmy podpiąc tren, żeby nie było sytuacji, że orkiestra poprosi do pierwszego tańca, a my będziemy krzyczeć: jeszcze nie, jeszcze nie! Kiedy nas nie było – do Młodego podszedł Szef orkiestry i powiedział, że jest problem: zapomnięli tekstu, więc mogą nam zagrać wybraną piosenkę, ale będzie to tylko wersja instrumentalna. W ostatnim momencie okazało się jednak, że słowa są – udało im się je zdobyć. Dziewczyna, która z nimi śpiewała, przez cały obiad „wisiała” na telefonie, a ktoś jej ściągał słowa z internetu. Pierwszy taniec to ... niestety – naszym zdaniem – niewypał. Niby wszystko było przećwiczone, zaplanowane i wyglądało, że będzie O.K., tymczasem jednak... wygrał stres. Dodatkowo ta sytuacja z tekstem, i to, że jak szliśmy na parkiet M. nadepnął mi na sukienkę i nieco odczepił się tren (ale już go nie poprawiliśmy bo nie było czasu). Dodatkowo zaskoczyła nas aranżancja. Ćwiczyliśmy do oryginału i podczas rozmów z orkiestrą prosiliśmy, żeby ich wykonanie było jak najbardziej zbliżone do wykonania Wodeckiego. Tak się też nastawiliśmy, ale niestety brzmiało nieco inaczej, przez co trochę się pogubiliśmy. Pewnie byłoby lepiej, gdybyśmy wczesniej słyszeli ich wykonanie. Zupełnie zapomnieliśmy o rytmie, wyglądzie, wykończeniu... Zaliczyliśmy małe „szarpanko” w jednym momencie (ups!) To wszystko nad czym pracowaliśmy tyle czasu zupełnie nam wyleciało z głowy... ALE ... to chyba wiemy tylko my. Bo mój tato, po skończonym tańcu, nazyt głośno i nie do końca taktownie stwierdził: „No córka, nie przyniosłaś mi wstydu!”. Goście też mówili, że było bardzo ładnie, ale mu czujemy niedosyt, bo wiemy, że mogłobyć lepiej!!! (czekamy teraz na film, żeby zobaczyć, czy mamy się wstydzić, czy możemy jednak zrobić duże uffff!!!) Może jednak faktycznie nie było az tak źle jak nam sie wydaje? No i później - w trakcie wesela - poprawiliśmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: jak nam się (nie)udało pięknie zatańczyć 18.05.07, 10:57 wlasnie tego sie boje ze bedziemy cwiczyc do oryginalu a nagle zespol zagra piosenke, wiadomo kazdy ma inna interpretacje i co? z moim tancjorem i w stresie to nie bedzie latwe )) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: jak nam się (nie)udało pięknie zatańczyć 18.05.07, 11:06 tak sobie teraz myslę, że niestety ten nasz pierwszy taniec, to był moment, którego tak najbardziej się baliśmy. Wcale nie kościoła, momentu przysięgi - wówczas towarzyszyła mi wielka ogromna i nie mozliwa do opisania radość! Ale własnie tego pierwszego tańca. Mamy jednak tą satysfakcję, że później się zrehabilitowaliśmy (w naszych własnych oczach.) Bedzie dobrze! Zobaczycie! Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: jak nam się (nie)udało pięknie zatańczyć 18.05.07, 11:14 oby ) jeszcze niecały miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
daissy6 Re: jak nam się (nie)udało pięknie zatańczyć 18.05.07, 11:20 My właśnie aby uniknąć takich sytuacji ćwiczymy i tańczymy do oryginału, zespół nie zagra nam naszej 1 pisenki, gdyz obawiamy się wykonania, tempa-mogą zagrać ciut szybciej lub ciut wlniej i wtedy może nam coś nie wyjść. Generalnie tańczymy bardzo dobrze, tak więc nie obawiam się tańca, wolę jednak, żeby zespół nie nawalił więc puszczą mi piosenkę z płyty ) Odpowiedz Link Zgłoś
messta Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 11:16 Edith Piaf - La Foule)) Odpowiedz Link Zgłoś
kazikss Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 11:30 Apropo ale moze troche do tematu, sugeruje nie uczyc sie choreografii. Na sali na ktorej tanczycie moga byc zupelnie inne warunki niz w domu lub innym miejscu gdzie sie uczyliscie, nie mowiac o tym ze macie inne buty i stroj (chyba ze ktos cwiczy w sukni slubnej, a uwierzcie to bardzo duzo zmienia, zwlaszcza gdy suknia jest dluga facet musi bardzo skrocic kroki by nie "przydepnac"). Przykladowo nuty mpoga sie slizgac po parkiecie/posadzce w takim wypadku zostaja wam do zrobienia tylko obroty bo kazda figura sie rozjedzie i nie ma szans na wejscie w takt. Moze sie okazac ze wbiegnie wam jakies dziecko obecne na weselu, po sali nagle przemknie kelner lub inne atrakcje ktore "rozwala" przygotowany uklad. W takim wypadku zazwyczaj jenda polowka chce kontynuwac przerwana figure druga zaczyna juz dalsza czesc, dochodzi do przepychanek i ogolnie stwarza problem. Lepiej zeby facet choc troche nauczyl sie porwadzic (poprostu musicie ze soba troszke pocwiczyc, wtedy sie "wyczujecie" - tu uwaga do pan, miejcie DUUUZO cierpliwosci do faceta, prowadzenie nie jest latwe, ale cierpliwosc sie oplaci). Trudniejsze elementy sygnalizujcie sobie mowiac np. "teraz promenada", "wist" (musicie te elementy tez jakos miedzy soboa ponazywac zeby wiedziec co oznaczaja dane stwierdzenia, tutaj tez poprostu przyda sie troche dogrania).Najlepeij zeby decyzje podejmowal facet, z racji pozycji i sposobu tanczenia on widzi na jaka figure jest w danym moemencie miejsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 11:47 a tu akurat nie do końca się zgodzę. My ćwiczyliśmy choreografię, ale... wszystkie wspomnaine aspekty wzięliśmy pod uwagę, czyli: - w studio tańca mieliśmy zaznaczony fragment sali mniej więcej tej wielkości, który mieliśmy mieć do dyspozycji na sali weselnej - ostatnie dwie lekcje ćwiczyliśmy w butach ślubnych, a ja dodatkowo w halce Fakt, że może to nie była super choreografia: po prostu zostalismy nauczeniu kilku figur, które tylko od nas zależało kiedy wykonamy. Więc każde wykonanie było nieco inne. Natomiast faktycznie polecam, żeby ponazywać sobie figury i sygnalizowac zamiar ich wykonania podczas tańca - to nam bardzo ułatwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe ta mi sie podoba 18.05.07, 12:05 www.youtube.com/watch?v=e0pKTA-R8ms ale co to za piosenka? Odpowiedz Link Zgłoś
apluzina Re: ta mi sie podoba 18.05.07, 13:47 Gigliola Cinquetti "Non ho l'eta' " Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: ta mi sie podoba 18.05.07, 15:07 apluzina napisała: > Gigliola Cinquetti "Non ho l'eta' " dzieki ) Odpowiedz Link Zgłoś
muminek80 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 13:34 U nas "The way you look tonight" Frank Sinatra Odpowiedz Link Zgłoś
aniolek263 Gioseppe - taniec - odp na pytanie 18.05.07, 14:40 My wychodzimy na srodek sale, klaniamy sie do publicznosc i pozniej do siebie i dopiero w tym momencie dj ma za zadanie puscic nam muzyke. Zaczynamy tanczyc na pierwsze slowa...czy to tylko chwila... Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: Gioseppe - taniec - odp na pytanie 18.05.07, 15:08 czyli na "CZY" noga w tył?) jakos sluchajac wydaje mi sie ze bardziej powinno sie zaczac na "chwila" hehe swietnie sie tlumaczy na odleglosc Odpowiedz Link Zgłoś
emisia21 Re: Gioseppe - taniec - odp na pytanie 21.05.07, 11:21 My wybraliśmy "miętowe pocałunki" Seweryna Krajewskiego, śliczna piosenka... Odpowiedz Link Zgłoś
anula789 Re: Gioseppe - taniec - odp na pytanie 21.05.07, 11:37 Jesli mozesz to przeslij mi ta piosenke na gazetowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bb90 żadnego walca tylko... 18.05.07, 15:25 ..."Nothing else matters" - Metallica to uwielbiamy, przy tym się świetnie czujemy. Nie jakieś tam walce połamańce, uczone na siłe. Niech je tańczą Ci, co się w nich świetnie czują, bo dla takich ludzi przeznaczony jest walc, innym polecam wybrać to, co się po prostu lubi. Wolne czy szybkie, bardziej czy mniej "eleganckie" ale ulubione pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Bajor 18.05.07, 15:36 nie ma sprawy, wybiore to co lubie tylko niech mnie ktos oswieci co mozna zatanczyc do FEMME FATALE BAJORA )) Odpowiedz Link Zgłoś
orangewhatever Re: Bajor 19.07.07, 19:36 o mmmamo...a nie można się po prostu pobujać? trzeba robić jakieś specjalne figury i pokazówkę, która zazwyczaj wychodzi raczej śmiesznie niż wzruszająco...?? Odpowiedz Link Zgłoś
zosiaczek25 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 18.05.07, 15:32 Jesli wogole dojdzie do wesela, bo wkurzeni rodzinka nie pobierzemy sie w tajemnicy, to pewnie INXS "Never Tear Us Apart" z dedykacja dla tesciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mixxxer12 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 19.05.07, 10:54 My mieliśmy za pierwszy utwór "Dzień dobry, kocham cię, dziś posmarowałem Tobą chleb" Strachy na Lachy. Większość gość trochę zdębiała jak to usłyszała, ale potem tekst im się spodobał. Ciekawe co by na to powiedział Grabaż?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ddu Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 20.05.07, 21:14 przekażę grabażowi my zastanawiamy się nad "Miły mój", kiedy powiedziałam to jednemu z juzyków Marysi Peszek, wzruszył się Odpowiedz Link Zgłoś
wilde3 Re: for you-marsz mendelsona 19.05.07, 11:44 raczej nie gustujemy w tego typu muzyce ale ta jest moim zdaniem ladna i swietnie pasujaca na tego typu uroczystosc-a od srody idziemy na pierwsze lekcje tanca Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka97 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 19.05.07, 11:57 MY FARBA CHCE TU ZOSTAC Odpowiedz Link Zgłoś
marketa77 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 19.05.07, 12:18 Fajny kawałek jest Kindla "z kims takim jak Ty" Odpowiedz Link Zgłoś
karo206 do marketa77:) 19.05.07, 12:33 Wielki dzieki za podpowiedz tej piosenki, szukalam jej, ale jakos nie mialam pojecia kto to spiewa, a sprawdzilam twoja propozycje, bo nie wiedzialam kto to i co to jest za piosenkaNie koniecznie na pierwsza piosenke, bo na to bede musiala pewnie jeszcze poczekac, ale fajnie wiedziec Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
majki32 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 19.05.07, 18:42 My tańczyliśmy do Akademii Pana Kleksa - Witajcie w Naszej Bajce Odpowiedz Link Zgłoś
lilia111 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 19.05.07, 23:33 Ja wybrałam piękną piosenkę - Leonard Cohen » Dance me to the end of love zobacz sobie teledysk jest naprawdę wzruszający. Odpowiedz Link Zgłoś
rickyfernando Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 20.05.07, 09:07 Troche piosenek na pierwszy taniec znajdziesz tutaj: www.netslub.pl/p_taniec1.php Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 20.05.07, 10:21 Farba "Chce tu zostac" Odpowiedz Link Zgłoś
kocurki_dwa Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 20.05.07, 15:30 My sie musimy zastanowić albo złoty krążek albo Kancelaria-zabiorę cię Odpowiedz Link Zgłoś
maadziula Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 21.05.07, 09:42 hej a co myślicie na pierwszy taniec ""niedorosła miłość" GEORGINIA Odpowiedz Link Zgłoś
pablos11 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 21.05.07, 13:32 Zyio "magiczne słowa" Odpowiedz Link Zgłoś
remifa26 "Bo jesteś" lub "Niecierpliwi" 21.05.07, 15:32 My wybraliśmy Krawczyka "Bo jesteś" ale zastanawiamy się jeszcze nad Piaskiem"Niecierpliwi", bo są śliczne słowa: Noc się kiedyś skończy więc chodźmy zanim znajdą nas to ostatni szept nim będzie nasz ostatni raz potem możesz być najbardziej niecierpliwa ja wezmę z twoich rąk to wszystko co mi dasz to na naszej drodze rozstąpi się morze będę wierzyć że pokonam ból pokonam lęk nim będziemy sami łukiem ciał rozgrzanych narysuję je ich każdy mały cień są ludzie są serca jeden żar są myśli namiętne w twoich ja są głowy są słowa których brak są myśli i w tobie będę ja potem będę tak tak bardzo niecierpliwy aż zatrzesz z moich ust najmniejsze ślady dnia to na naszej.. Odpowiedz Link Zgłoś
tequilla78 Re: "Bo jesteś" lub "Niecierpliwi" 21.05.07, 16:15 My wybralismy "Moon River" ze Śniadania u Tiffany'ego do walca angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
turana Re: "Bo jesteś" lub "Niecierpliwi" 23.05.07, 00:14 My rowniez "Moon river" a myslalam ze jestesmy jedyni) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilorek Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 21.05.07, 16:29 My bedziemy tanczyc do kubanskiej piosenki z filmu Dirty Dancing 2.Jest to szybka piosenka. Odpowiedz Link Zgłoś
sieczka2 Re: co wybieracie na pierwszą pisenkę? 22.05.07, 23:58 ziyo ,magiczne słowa , Odpowiedz Link Zgłoś