zuza_123 09.06.07, 10:49 Wesele za miesiąc i wszystko wskazuje na to , że akurat dostane ... okres Może znacie jakieś sposoby na przesunięcie, opóźnienie- bo mi tylko tabletki antykoncepcyjne do głowy przychodzą. Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maraxela Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 10:52 1 tabletk 2 wyciac jajniki-sterylizacja no tylko tabletki takie cuda raczej zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Jak opóźnić...okres 10.06.07, 12:10 3. zajść w ciążę 4.dieta kopenhaska stosowana w 100% zgodnie z instrukcją (ale nigdy nie wiesz, kiedy okres wróci) Odpowiedz Link Zgłoś
cinnamon_woman Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 10:55 Idź do ginekologa i poproś o tabletki opóźniające okres Odpowiedz Link Zgłoś
tutifrutiii Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 13:02 Oki.Ale ile wczesniej trzeba iść.Ja mam ten sam problem Czy jesli mam jeszcze dwa planowe terminy okresów przed weselem to zdąże?Czy jedne cykl przed wystarczy??Ile wczesniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 13:05 ech, ja mam ślub za 2 tygodnie i w czwartek albo piątek przed ślubem dostanę okres... tabletek nie chciałam brać, bo niezbyt dobrze się po nich czuję, zresztą miesiąc temu przez wyjazd okres opóźnił mi się 3 dni -tak to byłoby ok, na sobotę już byłoby po... w tej chwili pozostaje mi tylko nadzieja, że z powodu nerwów znów się opóźni kilka dni. w razie czego rakieta tabletek przeciwbólowych w pogotowiu... /// 14 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 14:28 tabletki zaczyna sie brac 1 dnia cyklu czyli 1 dnia krwawienia tak jest fizjologicznie (w miare)wystarczy cykl wczesniej przed data spodziewanej miesiaczki na slubie wtedy trzeba brac tabletki poprostu dluzej o pare dni .biorac pod uwage fakt ze organizm moze roznie zareagowac na chormony jak jeszcze nigdy nie bralyscie takich tabletek radze zaczac 2 cykle wczesniej zeby obaczyc czy nie bedzie efektow ubocznych na tyle silnych ze preszkadzalyby w kontynuacji zazywania hormonow Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 21:15 a moze nalezy go przyspieszyc i bedzie luz ja biore ciepla kapiel pije mocna kawe robie troche brzuszkow(ogolnie zeby sie zmeczyc)jazda na rowerze itp i jest szybciej o kilka dni Odpowiedz Link Zgłoś
loltka tabletki sa super 09.06.07, 15:16 osobiscie ejstem wielka fanka tabletek, biore je juz 6 lat. Zacznij brac juz teraz i nie rob przerwy-okresu nie ebdzie. Zreszta-nie bedzie tez PMS i wszytskich dolegliwosci miesiaczkowych, ktore moga Ci wszytsko zepsuc Odpowiedz Link Zgłoś
voda_ja Re: tabletki sa super 09.06.07, 16:38 ponoć witamina c pomaga, ale nie ma gwarancji. Odpowiedz Link Zgłoś
glagonia Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 16:41 podobno należy brac bardzo duże dawki wit.C zaraz po okresie aż do jajeczkowania. Moja kolezanka tak robiła przes slubem i przesunął jej się okres o kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 17:02 no hmmm wic C zwieksza sterzenie egzogennych estrogenow ale cy to rpzesunie hmmm sprawa watpliwa a moze wywolac w duzych dawkach biegunke a przy kamieniach nerkowych napad kolki nerkowej- Odpowiedz Link Zgłoś
mirriam777 Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 17:16 ja mam slub za tydzien i mam dostac okres ale wole okres bo wiem ze wtedy nic nie bede iała na twarzy wiec z dwojga złego wybieram okres Odpowiedz Link Zgłoś
ania_1609 Re: Jak opóźnić...okres 09.06.07, 21:31 Ja dostałam okres dzień przed ślubem, na szczęście, bo w pierwszy dzień najbardziej cierpię. W sobotę rano nospa i ibuprom, tampon i było super, nawet nie zwracałam uwagi. Okres to nie aż taka tragedia i według mnie nie ma potrzeby świrować.. Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Jak opóźnić...okres 10.06.07, 13:40 no ja tak będę miała - początek w czwartek albo piątek, więc w sobotę powinno być już ok ale też najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie będę miała żadnych niepożądanych paskudztw na twarzy i dekolcie 13 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 plastry evra, można przesunąć o 09.06.07, 23:36 tydzień, w dodatku sa antykoncepcyjne. Używam ich od 3 lat i sa niezawodne. jesli lekarz ci przepisze tabletki, to nie łudź się, że to bedzie mieszanka witaminy C z rutinoscorbinem, to będą hormony. Proponuje srodkami antykoncepcyjnymi, bo hormonów w nowoczesnych sr antykoncepcyjnych jest mało, a jak masz stracha przed diabłem jaki tam w nich siedzi, to musisz jakoś przecierpieć okres w trakcie slubu i wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Jak opóźnić...okres 10.06.07, 11:04 tabletki i plastry bo to jedyne pewne sposoby należy zacząć wcześniej bo przez pierwsze 2-3 cykle mogą być różne mniej przyjemne dolegliwości. Oczywiście nie zawsze ale najlepiej iść do lekarza i tam zapytać bo takie "domowe" sposoby mogą krzywdę zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaaa24 Re: Jak opóźnić...okres 10.06.07, 11:26 A być może stres sprawi, że sam się opóźni, lub będziesz mieć wcześniej. Jest taki lek Luteina (poprostu progesteron do ssania), na receptę i on przyspiesza okres. Bierzesz te tabletki 5 dni i po tych kilku dniach dostajesz okres. Najlepiej zapytaj o to swojego ginekologa, ale ja 2 razy brałam te tabletki, więc mówię ze swojego przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: Jak opóźnić...okres 10.06.07, 12:16 no nie wiem czy to dobry pomysl u normalnie funkcjonujacej kobity ktora nie ma problemow z regularnoscia cykli moze to zaklucic rytm biologiczny a dosc duza dawka chormony nieraz moze dawac plamienia przez jakis czas,obrzmiale piersi itd chyba najbardziej blizone do natury bylyby jednak tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
folavril możesz zajść w ciążę, opóźni Ci się o jakieś 9mc 10.06.07, 13:12 ja jeszcze nie próbowałam; poza tym myślę że skoro wychodzisz za mąż to jesteś świadoma jak zapanować nad własnym organizmem. jesli nie, to Ci współczuję i nie sądzę żeby zakładanie takich postów było jakoś specjalnie mądre. Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo przesuwanie bez pigulek ANTY 11.06.07, 11:33 Trzeba w II pol. cyklu brac progesteron (na recepte u lekarza), mozna przesunac nawet jesli do slubu pozostalo kilka dni To nie sa pigulki anty. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 jasne, wielka dawka progesteronu jest lepsza 11.06.07, 11:49 od pigułek/plastrów antykoncepcyjnych. Lepiej brać wielkie dawki hormonów niż małe dawki hormonów, zwanych antykoncepcyjnymi. radio maryja czy medycyna ludowa? Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: przesuwanie bez pigulek ANTY 11.06.07, 11:59 tak ciekawe tylko ze w pigulkach anty czesto jest tez progesteron a sam progesteron ma dzailanie antykoncepcyjne poprzez wplywen na wlasciwosci sluzu szyjkowego macicy,staje sie on bardziej gesty i utrydnia migracje plemnikow przeciez sam progesteron uzywany ejst wlasnie w tabletkach po stosunku np preparat D-norgester.pigulka anty i hormony to synonimy praktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: przesuwanie bez pigulek ANTY 11.06.07, 12:02 chodzilo ci pewnie o preparat LUteina ktory nie ejst nazywany tabletka antykoncepcyjna chyba troche mieszasz pojecia ale w sumie to rozumiem nie majac do czynienia zawodowo z medycyna mozna soe troche zamieszac Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo ???????? 11.06.07, 12:13 Medycyna ludowa? Nie, akademicka! Plus doswiadczenia wlasne: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=62981219&a=63264126 Maraxelo, gdzie myle pojecia? Jestem biochemikiem, pracuje w Medycynie po Dyplomie. Luteina to progesteron (50 mg, producent Adamed), rownie dobrze mozna brac jego funkcjonalne równoważniki - Proverę (5 lub 10 mg octanu medroksyprogesteronu) albo Duphaston (10 mg dydrogesteronu). Efekt ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: ???????? 11.06.07, 12:22 ok spoko wyjelam ksiazke KOSTWSKI "farmakologia" cytat str 378 "jak wspomniano we wstepie stosowanie progesteronu powoduje hamowanie owulacji.dzailanie to wystepuje po duzych dawkach...........Zauwazono jednak ze mniejsze dawki progesteronu rowniez dzalaja antykoncepcyjnie.antykoncepcyjne dzailanie lych dawak zasadniczo nalezy wiazac z ich wplywem na sluz............ itd."wiec moze mi wytlumaczysz o co ci chodzilo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo zatrzymac okres bez tabletek anty 11.06.07, 12:29 nie chodzilo mi o dzialanie antykoncepcyjne. Zalozmy, ze dziewczyna ma cykle o roznej dlugosci, powiedzmy 25-35 dni. Slub wypada w 29 dc i przyszla panna mloda boi sie, ze dostanie okres, ale nie chce brac tabletek. Co powinna zrobic? Na kilka dni przed spodziewanym terminem miesiaczki (ale lepiej: przed 15 dc) idzie do lekarza i mowi, o co chodzi. Lekarz przepisuje Duphaston albo Provere. Dziewcze zaczyna to lykac w II polowie cyklu, najpozniej na kilka dni przed spodziewana miesiaczka. Poziom progesteronu nie spada, nie dochodzi do wystapienia miesiaczki (czyli postepujemy tak jak w niedomodze lutealnej, poronieniu zagrazajacym z innych powodow albo wtornym braku miesiaczki). Po slubie dziewczyna przestaje lykac tabletki, okres (prawdziwy, a nie krwawienie z odstawienia, bo byla owulacja) pojawia sie po ok. 3 dniach. Nie ma zahamowania owulacji, nie ma rozregulowania cyklu i klopotow z plodnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: zatrzymac okres bez tabletek anty 11.06.07, 12:32 no spoko takie rozumowanie jest do przyjecia szacun tylko ze samo slowo natykoncepcyjne jest wieloznaczne i progesteron je ma w sumie ciezko zdefiniowac tabletki antykoncepcyjne bo na doba sprawe samo zwiekszenie uwalniania sluzu to tez jest antykoncepcja chyba ze ja mam inne podejscie do probeolmu Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 12:40 Mam powazne watpliwosci, co do tego, czy progesteron ma dzialanie antykoncepcyjne (zapobiegajace poczeciu, czyli zaplodnieniu), skoro po kilku minutach pleminiki sa w jajowodzie. Sama sobie odpowiedz. Albo wez do reki Pharmindex i sprawdz mechanizm dzialania. A ze antykoncepcja postkoitalna dziala, to fakt, tylko ze nie antykoncepcyjnie, ale antyimplantacyjnie. Z punktu widzenia kobiety jeden pies - byl seks, ciazy nie ma. Z punktu widzenia kogos oblatanego w naukach przyrodniczych roznica jest zasadnicza. Dlatego nie nazywam środkow postkoitalnych antykoncepcyjnymi, ale antyimplantacyjnymi, tak jak spirala. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 12:49 tu mzna dyskutowac bo w wiekszych dawkach hamuja owulacjiPno a jak kobieta bierze to kilka dni wczesniej i pozniej wspolzyje i ma gesty sluz to to jest dzialanie antykoncepsyjne wec progesteron w dyzych dawkach moze 1 zachamowac owujacje 2 w miejszych nie hamuje ale ma wplyw na sluz 3 po stosunku zapobiega implantacji wiec nie wiem dla mnie on moz byc podciagniety pod dzialanie antykoncepcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 13:04 No tak, tylko ze ja pisalam o antykoncepcji postkoitalnej, a Postinor czy Escapelle bierze sie po (do 72 godz), a nie przed stosunkiem, wiec nie dopuszczaja do implantacji, a nie zaplodnienia, wiec anti CONCEPTIO (przeciw POCZECIU) nie dzialaja Ginekolodzy mącą dziewczynom w glowach mowiac, ze tabletki postkoitalne to "antykoncepcja" , a nie srodek wczesnoporonny, bo poronienie to usuniecie zagniezdzonego zarodka. Ale srodki "antyciążowe" dzielą się - po prawdzie - na: 1) antykoncepcyjne (nie dopuszczaja do zaplodnienia), 2) antyimplantacyjne - nie dopuszczaja do zagniezdzenia sie bruzdkującego zarodka (spirala, ale takze pigulka antykoncepcyjna, ktora w ok. 20% przypadkow nie hamuje owulacji, tylko wlasnie nie dopuszcza do implantacji - informacja nie z RM tylko z ostatniego glownego grzbietu MpD - oraz wlasnie progesteron przyjety po stosunku, czyli w pigulkach "po") 3) poronne - usuwaja zagniezdzony zarodek Ale schodzimy z tematu Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 13:08 dobra bo tak mozemy dyskutowac do rana haha zawieszenie broni ja osobicie w wasnych doswiadczen zdecydowalabym sie na okres w czasie slubu niz mieszanie przy swoim cyklu bo pozniej to ciezko wrocic do regularnosci i osobiscie uwazam ze to nic strasznego miec okres na slubie lepiej sobie lyknac rozkurczajacy i rpzeciwbulowy niz hormony Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 13:29 wiesz co ja jednak wole nie miec @ w dniu slubu ( a tak mi wlasnie wypada) gdyz 1 dzien mam tragiczny i nawet nospa nie pomaga, po za tym 1 dzien jest obfity a suknie mam wielka i bedzie mi ciezko zmieniac tampona czy podpaske a po 3 nie chce sie stresowac ze cos mi przecieka itp ten @ w sniu slubu to taki chibił trafil i nie chce sie stresowac i biegac do wc co chwile i sprawdzac. wole konfort psychiczny niz stres. po za tym jesli lekarz nie widzi przeciwskazan to dlaczego mam mu nie wierzyc???????? Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 13:46 jak zawsze mialas okres regularnie i wszytko bylo ok to nie sadze zeby ci to rozregulowalo ja mam problemy regularnoscia i wkoncu od paru miesiecy mam w miare regularnie wiec nie chce kombinowac Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 15:40 raczej nie narzekam na złe samopoczucie i wadliwe narzady rodne hehe wiec te 2 mies z tabletkami jak mowil moj lekarz nie zaszkodza przy staraniu sie! Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 13:54 1. Nie musisz miec okresu w dniu slubu. 2. Mozna to osiagnac bez tabletek. Przeczytaj wypowiedzi powyzej. 3. Najpierw placisz za antykoncepcje, potem za leczenie nieplodnosci (ciekawe skad taka epidemia) - rownowartosc dobrej klasy samochodu, a na starosc za leczenie powiklan. Ja przewlekle biore leki na astme. Lekarka notorycznie wypisywala mi leki za ponad 100 zl miesiecznie, po ktorych mialam zaburzenia rytmu serca (zglaszalam jej to!). W koncu zachorowala i poszlam do innej, ktora zlapala sie za glowe i przepisala inne. Teraz place niecale 6 (sześć) zł na 3 miesiące (!) i nie mam zadnych powiklan, a astma jest lepiej kontrolowana. Ciekawe, gdzie pierwsza pani doktor byla w tym roku na wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 13:59 ja stosuje orezerwaywy i wole sibie niczym nie mieszac jak juz mam okres to jest cod a ten cod od paru miesiecy ejst regularny-cierpie na PCO wiec w moim przypadku wole nic nie regulowac Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 15:44 1. wole nie gdybac i miec 100% pewnosci ze nie bede miala@ w dniu slubu 2. wybacz - ale ani witaminy C tonami jesc nie bede ani nie tkne duphastonu czy innych hormonów - juz wole wziazc cos co bralam wczesniej przez 5 lat i "pomeczyc" sie na tabletakch te 2 miesiace niz pozniej 3 mies po duphastonie który zekomo mial mi przywrocic cykl. 3. Najpierw placisz za antykoncepcje, potem za leczenie nieplodnosci (ciekawe > skad taka epidemia) - rownowartosc dobrej klasy samochodu, a na starosc za > leczenie powiklan. wg mnie troszke przesadzasz z tymi czarnymi scenariuszami... Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo Re: progesteron to NIE antykoncepcja 11.06.07, 15:57 zastanow sie, czy rzeczywiscie jest to wina duphastonu Regulacja cyklu to skomplikowany uklad zaleznosci miedzy hormonami podwzgorza, przysadki i gonad. Jak rozumiem najpierw zawiesil ci sie cykl, potem dostalas duphaston na wywolanie, a nastepnie wydluzyl sie. Skad wiesz, ze za wydluzony cykl nie odpowiada czynnik, ktory spowodowal zawieszenie sie okresu za pierwszym razem? Zreszta: twoj brzuch, twoja sprawa. Bierz co chcesz, to ty poniesiesz konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
jula.b Re: ???????? 11.06.07, 15:46 Izazdo, jakieś 2 tyg temu przeczytałam to w innym miejscu Twoje wypowiedzi na temat duphastonu i biorę - pytanie czy 1 tabl dziennie wystarczy aby faktycznie opóźnić @? Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo Re: ???????? 11.06.07, 15:53 Przyjmuj takie dawki, jakie zapisal ci lekarz (mam nadzieje, ze powiedzialas mu, o co chodzi?). Standardowe dawkowanie opisane jest na ulotce, ale czasami trzeba je zmodyfikowac ze wzgledu np. na mase ciala (nie wiem, czy tak jest w przypadku duphastonu, ale inne leki przelicza sie na kg masy ciala) lub choroby towarzyszace (np. niewydolnosc nerek). Ja lykalam jedna, wszystko bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl witaj w klubie!tez wypada mi@ na slub ale 11.06.07, 12:06 ja poszlam do swojego gina powiedzialam o co chodzi dal mi recepte na 2 opakowania (nie biore od 3 lat ale teraz musialam ) i powiedzial ze nie wpłynie to negatywnie (te 2 opakowania) a to ze chcemy od razu po slubie zaczac sie starac o dziecko. na przesuniecie nie znam nic innego jak tabletki niestety - tez sie wzbranialam przez tabletakmi ale wole juz je brac niz stresowac sie ze np w dniu slubu dostane albo i nie dostane - po co mi dodatkowy taki stres... Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo Re: witaj w klubie!tez wypada mi@ na slub ale 11.06.07, 12:16 monaliso, im dluzej pracuje w branzy medycznej, tym mniej wierze lekarzom. PO CO chcesz lykac hormony, skoro zamierzacie starac sie o dzidziusia, jesli mozna przesunac okres inaczej? Mnie lekarze urzadzili tak, ze prawie 2 lata nie mialam owulacji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=62981219&a=63264126 Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: witaj w klubie!tez wypada mi@ na slub ale 11.06.07, 12:24 > > PO CO chcesz > lykac hormony, skoro zamierzacie starac sie o dzidziusia, jesli mozna przesunac > hmmm sory ty redagujesz texty hmmm a progesteron nie jest hormonem aaaaaaaaaaaaaaaaaaa no to bardzo ciekawe wiesci ale chyba tego numeru medycyny po dyplomie nie czytalam preferuje medycyne praktyczna a tam nic nie pisalo ze progesteron juz hormonem nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo Re: witaj w klubie!tez wypada mi@ na slub ale 11.06.07, 12:33 Maraxela, oczywiscie ze jest hormonem - z biochemicznego punktu widzenia. Uzywam zargonu rodem z kolorowych pisemek, bo jak pisze normalnie, to polowa nie rozumie. Jak mi nie wierzysz, ze pracuje w MpD, to wez do reki wydania specjalne (neurodiabetologia Michalaka, alergologia Kurka, zakazenia ukladu moczowego Durlikowej, w druku jest gastroenterlologia Chojnackiego) i zobacz w stopke, login mam od imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: witaj w klubie!tez wypada mi@ na slub ale 11.06.07, 12:39 szczerze mowiac nie czytuje tego chyba musze zaczac tylko ile kosztuje jedno pismo? mam juz 5 zeszytow medycyny praktycznej do przeczytania w wolnym czasie wiec hmmm moze przy okazji pochlone medycyne po dyplomiez ta luteina mozna dyskutowac bo to jednak dawka np w czopkach 50,0 mg a np diane(ok wiem wiem przestarzaly przykad ale jedynie rpzyklad) ma etinyestradiolu 0,035 MG wiec roznica jest zasadnicza a skutki nie porzadne przy progesteronie tez sie zdaza zatrzymanie miesaiczki czesto krwawienia wiec to tez taki zlty srodek nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: witaj w klubie!tez wypada mi@ na slub ale 11.06.07, 12:50 biore minipigułke wiec nie zaszkodze chyba sobie tym bardzo przez 2 mies po za tym chyba lekarz wie co mowi i jesli powiedzial by ze hormony były by dl amnie zgubne jesli chce zajsc w ciaze napewno bym ich nie brala i mam nadzieje ze po odstawieniu bedzie OK takze nie pisałabym sie na inna metode przesuniecia @ w przypadku slubu jak tylko pigułka anty. nie chce sie stresowac czy aby dostlalam @ czy jeszcze nie. Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: Jak opóźnić...okres 11.06.07, 12:22 a ja nie chce opozniac i mi sie sam opoznia teraz (juz 8 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: Jak opóźnić...okres 11.06.07, 12:57 wiatropylna nie jestem a w niepokalane poczecie tez nie wierze. ostatnio mi sie rozregulowal strasznie. za 2 tyg obrona pracy mgr, sesja itd to moze dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:01 ostatnio wsrod anegdot krazacych po szpitalu slyszalam o niepokalanym poczeciu dziewczyna z chlopakiem bawili sie w piting czy jak to sie zwie (pewnie nie tak ale trudno) no i ona byla dziewica a jej chlopak przez nieuwage przeniosl jej sperme w okolicy pochwy i jakis cudem zaciazyla bedac dziewica wiec ja w niepokalane poczecie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:05 mam nadzieje ze sie pojawi. lekarz mi powiedzial zeby zaczynac sie martwic jak od najdluzszego ostatnio cyklu spozni sie 2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:09 haha a to sie wygadalas strzygula hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
strzygula Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:16 nie bardzo rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:16 taaa, tyle że ciąża dziewicy nie ma nic wspólnego z niepokalanym poczęciem Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:17 Matka Boska tez byla dziewicą Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:23 ale o co martwic? ze to ciaza czy ze zaburzenia w cyklu lub choroba jakas???? ja bym na twoim miejscu nie czekala tak długo jak on mowi bo to moze byc cos gorszego niz tylko stres przed obrona! Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:28 bez przesady sprawdzic zawsze moze ale stres moze zdzialac cuda i jezeli zawsze mialas regularnie nie wspolzyjesz ic os jest nie tak to sprawdzic mozna aczkolwiek ja obstaje za stresem i mysle ze bedzie wszytko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:35 no wiesz, ja napisalam jak JA bym zrobila - kazdy robi jak uwaza - jej organizm jej zdrowie jej sprawa - ona zna najlepiej siebie! pewnie ze w 99% to kwestia stresu ale ja dla swietego spokoju sama dla siebie bym tego nie lekcewazyla - z narzadami rodnymi nie ma zartów ale moze ja tylko jestem taka strachliwa jesli o tę sfere chodzi)) Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: ja wierze w niepokalane poczecie 11.06.07, 13:44 z punktu widzenia lekarza ginekologa(zaznaczam ja nim nie ejstem) jakby mial kazde opoznienie okresu o pare dni mial szczegolowo badac to szybko by pieniazkow zabraklo w funduszu i tak to sie sprowadza to duzego wywazenia jezeli chodzi o rpzepisywane badania,nawet jak pojdzie do lekarza i powie ze jej sie spoznia 2 tyg to co najyzej zrobi usg jak bedzie dociekliwy wyjatkowo no chyba ze pojdziesz prywatnie to inna sprawa takie realia Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl Re: Jak opóźnić...okres 11.06.07, 13:16 po 1 skad mam wiedziec ze stosujesz wstrzemiezliwosc? a po 2 ja przed obrona stanelam w miejscu i @ spozniał mi sie 2 miesiace))) dostalam duphaston i po 15 dniach dostalam @ dzieki ktoremu z 28 dni cyklu przeistoczyl mi sie w 40 dniowe cykle i dzieki ktorym mam teraz na 7 lipca dostac @ wiec dziekuje bardzo dlatego bede brala jeszcze przez miesiac antyki a pozniej mam nadzieje wroce do normy! powodzenia! ps rozregulowanie @ poprzez stres zdarza sie bbbb czesto ale lepiej tego nie lekcewaz tylko idzi juz teraz do (innego lekarza - nie czekaj 2 tyg) lekarza i nich przywoci ci @ bo pozniej mozesz miec problemy. Odpowiedz Link Zgłoś