Dodaj do ulubionych

ile za garnitur?

02.08.07, 23:13
Właśnie wróciłam z rajdu po sklepach z moim N. Szukaliśmy garnituru dla
niego. Znaleźliśmy piękny garnitur, świetnie uszyty,genialnie się układający-
koszt 3400. Taki mniej doskonały około 2000...Czyste szaleństwo, nie stac
nas. Ale patrząc na to z drugiej strony, to czy ja nie popełniłam większego
szaleństwa kupując suknię za 2400 na jeden raz? On będzie miec garnitur który
mu pewnie jeszcze przez jakis czas posłuży. I kto powiedział że tylko panna
młoda ma się czuć wyjątkowo i pięknie wyglądac w tym jedynym dniu? Jakie
podejście do tematu maja wasi narzeczeni?
Obserwuj wątek
    • foty.foty Re: ile za garnitur? 02.08.07, 23:23
      my kupilismy piekny smoking na jana pawla za 2500 tys z dodatkiami.
      i tez na jeden raz raczej;]
      • miska_malcova Re: ile za garnitur? 02.08.07, 23:32
        tylko dobry garnitur. A dobry niestety kosztuje. Mój mąż kupił na ślub piękny
        granatowy garnitur w Vistuli i nadal mu służy. Zapłaciliśmy za niego 1000ł, ale
        to dawno było. Garnitur wyglada nadal ekstra, a mąż nie przytył, to ciagle w
        niego sie mieści smile tylko dodatki zmienia smile
      • mayagaramond Re: ile za garnitur? 02.08.07, 23:34
        Moj N wydal na garnitur od Hugo Bossa ok 450 EUR, nie pamietam dokladnie. To i
        tak polowa mojej sukienki, no i garnitur na pewno jeszcze zalozy. Do tego
        doszala jeszcze koszula, krawat no i buty. W kazdym badz razie nie kupilibysmy
        niczego, co tak "srednio" wyglada, bo na to szkoda kasy.
        Co nie oznacza, ze masz wydac 3400, bo to niemalo. Poszukajcie jeszcze, N mojej
        przyjaciolki zaplacil za garnitur Wolczanki 800 zloty i wygladal rewelacyjnie. W
        Factory w W-Wa Ursus.
        • miska_malcova Re: ile za garnitur? 02.08.07, 23:43
          bo Wólczanka, Vistula, Sunset Suits, a nawet Bytom maja kapitalne garnitury.
          Piekne i solidne tkaniny, tylko trzeba poweszyc smile A nie ma nic gorszego od
          faceta w garniturze uszytym z byle szmaty
          • szoko13 Re: ile za garnitur? 03.08.07, 09:54
            A ja byłam w szoku - najpier oglądaliśmy garnitury w Warszawie (do salonów
            ślubnych nawet nie zaglądaliśmy bo zdzierają za samą okazję jaką jest ślub) i
            ceny były faktycznie dość wysokie, pojechaliśmy do Radomia skąd pochodzi
            Narzeczony i ku mojemu zaskoczeniu okazało się, że garnitury firm Wólczanka,
            Vistula, Sunset Suits, Bytom można tam kupić w cenie 599-1500 zł (za te
            najlepsze + wymsknęła nam się informacja, że to na ślub). W Sunsecie śrendnia
            cena za garnitur między 599 a 700zł! to chyba 3 razy mniej niż w Warszawie, a
            szycie na miarę (też w sunset) - ok 550-650zł?

Pozdrawiam

PK
        • mam6lat Re: ile za garnitur? 04.08.07, 00:19
          Factory w Ursusie to dobry pomysł tam jest kilka garniturowych sklepów
          i zdecydowanie nizsze ceny;
          dzis w drodze do Poznania kupilismy w Feruzzi
          piekny lniany - w sam raz na niedzielne poprawiny
          (400zł wiec "tanio")
    • dodaa84 Re: ile za garnitur? 02.08.07, 23:40
      my zapłaciliśmy chyba 750 zł. 3400 na garnitur to dużo, ale gdybym naprawdę
      miała kase to bym i tyle dała!!smile
      • nantu Re: ile za garnitur? 02.08.07, 23:46
        garnitur mojego N kosztowal jakies 1200 zl, ale do tego doszla marynarka z
        musznikiem za prawie 400, ale warto bo material porzadny i super wyglada, ale
        ponad 3000 to moim zdaniem przesada, mozna kupic bardzo porzadny za mniejsze
        pieniadze
    • kasiaisebastian Re: ile za garnitur? 03.08.07, 00:35
      Ja wybralem raczej garnitur wieczorowy, czarny i prosta muche. Nie lubie
      garniturow robionych tylko pod slub, bo uwazam ze wygladaja nienaturalnie.
      Szukalem wogole czegos w stylu ostatniego Jamesa Bonda. Tak swietnie jak on w
      kasynie, wygladac nie bede, ale trzeba sie miec na kim wzorowac. Kupilem
      garnitur z mucha i koszula za £200 na londynskiej Oxford Street, dokupilem
      jeszcze druga koszule i zapinki (te juz w Polsce). Pozostaja jeszcze buty i
      komplet zdaje sie byc gotowy.
    • pumeczka Re: ile za garnitur? 03.08.07, 07:49
      vistula 45% wełny 550,00 zł w promocji, nastawiliśmy się na sunset suits, ale
      nic ciekawego z taką domieszką wełny nie wpadło nam w ręce, dopiero po
      buszowaniu po mniej ekskluzywnych salonach męskich naszły nam w oczy vistule w
      promocyjnych cenach, myśleliśmy o koszcie garnituru ok 1000,00 zł a tak mamy
      cały koszt garderoby pana młodego w tej kwociesmile
      • misiak67 Re: ile za garnitur? 03.08.07, 08:18
        my zapłaciliśmy za garnitur ok. 900 zł w sklepie firmowym Bytomia w Warszawie
        na Świętokrzyskiej i jesteśmy zachwyceni jakością. 100% wełny i skręt (to
        podobno ważne) 140. Bardzo dobra jakość w stosunku do ceny. Leży jak ulał.

mój suwaczek
        • kasiad50 Re: ile za garnitur? 03.08.07, 08:32
          My za cudny garnitur kupiony w Vistuli zapłaciliśmy 1700 zł.
          Do tego doszły 2 koszule, buty, spinki i krawat i cały koszt Pana Młodego
          zamknął się w 2500 zł.
          Ale Mąż garnitur i koszule będzie nosił, a ja nic nie zrobię z sukienką, a
          wydałam na nią 3000 zł.
          Ale na Męża nigdy nie żałuję pieniędzy, tym bardziej na ślub smile
        • m_dusia.sw Re: ile za garnitur? 03.08.07, 08:37
          My kupiliśmy garnitur w sklepie firmowym Próchnika w Poznaniu i zapłaciliśmy za
          niego 630 zł (rewelacyjny materiał,piękny ciemny kolor i przede wszystkim
          idealny rozmiar), dotatkowo za złotówkę kupiliśmy koszulę, za drugą złotówkę
          kupiliśmy krawat.Trafiliśmy na taką promocję, że do każdego garnituru był
          krawat i koszula za złotówkę.
          • eva_luna2 Re: ile za garnitur? 03.08.07, 09:11
            my zaplacilismy za garnitur ok 800 zl (Vistula), nie chcielismy 100% welny bo po
            pierwszym usiasciu strasznie sie gniecie i brzydko wyglada. Tak wiec mamy 70%
            welny z dodatkiem, lezy jak ulal.
    • grudniowa Re: ile za garnitur? 03.08.07, 09:25
      Byliśmy i Vistuli i w Próchniku i Bytomiu. Niestety, nie wiem czemu ale te
      garnitury źle leżą. Nie widziałam różnicy dopóki N nie zmierzył garnituru za te
      nieszczęsne 3400. A na wełne nie dajcie się nabierać! Pomiętolcie (że tak
      powiem) chwilkę materiał w ręce i sprawdźcie czy nie jest bardzo pomięty.
      Dobrej jakości materiał ( w tym równiez dobra wełna) powinny się rozprostować.
      hyba że jest to garnitur z materiału który mnie się z zasady np. jedwab, len.
    • molle Re: ile za garnitur? 03.08.07, 09:25
      moj eN. kupil sobie w zeszlym tygodniu garnitur z wyprzedazy za ok 400 zł (ale
      to jest klasyczny czarny garnitur, zaden krzyk mody,a on w nim dbrze wygladal i
      sie czul), ogladalismy tez drozsze , nawet duzo drozsze ale jednak zdecydowal
      sie na tanszy (stwierdzil ze nie bedzie placil 2000)
      • dottis3 Re: ile za garnitur? 03.08.07, 09:47
        Witam.My tez kupiliśmy garnitur i kamizelke z musznikiem łącznie za 500 zł.Skład to wełna i elana (pół na pół) dzieki czemu sie nie gniecie.A wygląda super.Moj N niezbyt chętnie chadza w garniturze wiec sam sie uparł ze nie ma sensu kupowac droższego.Sklepy z krawiectwem męskim Der&Red.Fajne garniturki i w dodatku wszystkie ewentualne przeróbki w cenie garnituru.Maja tam tez fajne surduty i co najlepsze to mozna przyjsc po slubie i skrócą to na normalną marynarke bez dopłaty.Polecam.Zdziwiłam sie ze to takie fajne sklepy.
    • agnrek Re: ile za garnitur? 03.08.07, 09:57
      Powiem tak - cienki i słaby jakościowo garnitur z poliestru kupić w promocji już
      za 400 pln, ale czy warto? Każdy mężczyzna powinien mieć w szafie dobry garnitur
      z wełny, to wydatek od 1000 pln, jak również porządną białą koszulę na wiele okazji.
      My kupiliśmy granatowo-czarny w bardzo delikatny prążek, o klasycznym kroju,
      więc założy go jeszcze wiele razy.
      • eva_luna2 Re: ile za garnitur? 03.08.07, 10:04
        moj tata kupil na slub mojej siostry piekny garnitur welniany za 1000zl. czy
        bylo warto?NIE. Bo po ubraniu, poruszaniu sie troche, usiasciu tu i tam garnitur
        wyglada tragicznie- pognieciony i jak psu z gardla. Mnie tez zalezalo zeby kupic
        DOBRY garnitur, tzn dobrej jakosci ale jak ogladalismy garnitury welniane to
        historia z gnieceniem sie powtarzala. w sumie zaplacilismy 800 za mieszanke,
        jest czarny w brazowy cienki prazek. Wg mnie rewelacja.
        • agnrek Re: ile za garnitur? 04.08.07, 11:03
          Garnitur nie może być z czystej wełny, musi mieć kilka procent domieszki
          poliestru, aby się nie gniótł.
    • olajla Re: ile za garnitur? 03.08.07, 10:45
      Vistula - 800 zł, przeceniony z 1300. Przepiekny grafitowy kolor. Koszula,
      spinki i krawat - Wólczanka (razem ok. 250 zł). Nad butami i paskiem jeszcze
      myślimysmile
      • biedroneczqa Re: ile za garnitur? 03.08.07, 21:49
        jejku dziewczyny, przerażacie mnie uncertain my kupiliśmy w KDT w "Recman" za 350 i
        jest sliczny, lekki, dobry gatunkowo, wszystko ok. tylko koszule i
        musznik "dokupujemy" ale garnitur za 2000 uncertain w życiu! ps dorki jeśli kogos
        uraziłam, nie o to mi chodziło, ale moim zdaniem nie warto. Z drugiej strony
        jak kogos stac, i chec zaszalec wink pozdr.
        • biedroneczqa literówki ;) 03.08.07, 21:52
          Przepraszam za literówki wink miało być "sorki" i "chce zaszaleć". Pozdr.
      • agnrek Re: ile za garnitur? 04.08.07, 11:05
        Do garnituru nie zakłada się paska,a tym bardziej na wyjście, to jest
        nieelegancki dodatek, pasuje bardziej do pracy czy do dżinsów. Lepiej poprawić
        spodnie w pasie u krawcowej niż mieć wybrzuszenie w pasie pod marynarką.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka