mirabelle7 18.06.08, 15:31 Probuje na roznych forach dowiedziec sie , czy ktos zna lub korzystal z uslug firmy Perfect Moments ? Bede wdzieczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pokojnr3 Re: perfect moments 19.06.08, 10:27 na goldenline jest zalogowana osoba, która to prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelle7 Re: perfect moments 20.06.08, 15:08 No , tak .... Ale raczej nie powie mi jakie ma z nimi doswiadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mat Re: perfect moments 20.06.08, 18:35 Ja miałam z nimi kontakt, chciałam komuś zlecić organizację ślubu (mamy 2 sierpnia). Pani na spotkaniu była nastawiona entuzjastycznie, ale kiedy dowiedziała się, że nie chcemy opcji "full", która kosztowała ok. 15 000 zł za całość plus oczywiście koszty "materiałów" czyli wynajmu sali, fotografa, sukni i miliona innych potrzebnych do slubu i na wesele rzeczy, przestała być entuzjastyczna. Poza tym sprawy praktyczne - na godzinnym spotkaniu szczegółowo nas wypytywała, co chcemy aby zorganizowała, a co zrobimy sami. Np. samochód będzie rodziców, więc nie chcielismy limuzyny, co pani skwitowała skrzywioną miną. Gdy potem dostałam mailem ofertę z wyceną, ok. 1/3 rzeczy nie zgadzała się, tzn. wycena obejmowała rzeczy, których nie chcieliśmy, a te, które chcieliśmy aby zorganizowali, nie znalazły się w niej. A najlepsze było to, że excel, w którym była nasza wycena, w drugiej zakładce zawierał pełne dane innej pary i wycenę dla nich! Ja bym nie chciała, żeby moje dane były rozsyłane przez niekompetentną firmę... Kolejnym problemem była umowa - pani przesłała projekt umowy, w której było zapisane, że cena obejmuje zaproponowanie 3 firm do wyboru na każdą usługę (tzn. 3 fotografów, 3 kwiaciarnie itp.). Kiedy poprosiłam, aby dopisać, że będą to firmy, które mają wolne terminy wtedy, odmówiła, twierdząc, że nie może tego zagwarantować. Czyli płacilibyśmy za zaproponowanie kogoś, kto i tak mógłby nie mieć dla nas czasu i i tak szukać musielibyśmy sami. Dodam, że spotkania z wedding planerami odbywały się we czerwcu i lipcu w zeszłym roku, więc z odpowiednim wyprzedzeniem. Na koniec, kiedy poprosiłam o poprawienie oferty, tak aby znalazły się na niej wszystkie rzeczy, które chcieliśmy im zlecić oraz te, których nie chcieliśmy, pani odpisała, że na razie nie ma czasu, ale ofertę prześle później. Nie przesłała do dziś. Z innymi wedding plannerami było podobnie, tzn. moim zdaniem nastawieni są na klientów z dużym budżetem i takich, którzy nie będą np. czepiać się tego, że obrusy miały być białe, a są różowe. Ale może jest jakiś wyjątek, o którym nie wiem - znalezienia takiego wedding planera Wam życzę! A my w końcu organizujemy sami. Najważniejsze, aby jak najszybciej zabukować 3 rzeczy: salę, muzykę i fotografa. Reszta, jeśli macie np. rok czasu, bez problemu i specjalnych wyrzeczeń da się zorganizować przez ten czas, a będziecie mieli dokładnie to, co chcecie i tak jak chcecie. A wedding planerzy muszą się jeszcze sporo nauczyć, jeśli chodzi o podejście do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
eventi Re: perfect moments 23.06.08, 12:38 asia_mat napisała: > Ja miałam z nimi kontakt, chciałam komuś zlecić organizację ślubu (mamy 2 > sierpnia). Pani na spotkaniu była nastawiona entuzjastycznie, ale kiedy > dowiedziała się, że nie chcemy opcji "full", która kosztowała ok. 15 000 zł za > całość plus oczywiście koszty "materiałów" czyli wynajmu sali, fotografa, sukni > i miliona innych potrzebnych do slubu i na wesele rzeczy, przestała być > entuzjastyczna. > > Z innymi wedding plannerami było podobnie, tzn. moim zdaniem nastawieni są na > klientów z dużym budżetem i takich, którzy nie będą np. czepiać się tego, że > obrusy miały być białe, a są różowe. Ale może jest jakiś wyjątek, o którym nie > wiem - znalezienia takiego wedding planera Wam życzę! Nie moge zdodzić się, ze wedding planerom zależy tylko na klientach z "dużym budżetem" i tych mniej wybrednych. Ja zapraszam do siebie tych nawet bardzo wybrednych i z mniejszymi możliwościami finansowymi W Polsce wciąż panuje przekonanie, ze ta usługa jest wyłącznie dla osób z pełną kieszenią, w innych krajach od dawna juz tak nie jest. A umowę powinno się indywidualnie konstruować pod każdego klienta, oczywiście przy porozumieniu z obu stron. Równiez życzę znalezienia odpowiedniego wedding planera, a także polecam siebie Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mat Re: perfect moments 23.06.08, 17:11 Oczywiście, każdy wedding planner tak mówi i tak nawet pisze na swojej stronie, ale rzeczywistość wskazuje co innego... I nie jest to opinia po spotkaniu z jedną, dwoma, ani nawet trzema firmami i to nawet nie tylko z jednego miasta. I nie jestem też jakimś szczególnie wybrednym klientem, jedyne co mnie irytuje to postawa typu "płać i siedź cicho"... Odpowiedz Link Zgłoś
mirabelle7 Re: perfect moments 23.06.08, 12:57 Bardzo dziekuje za tak dokladna i wyczerpujaca odpowiedz . Chcialabym wierzyc , ze nie jest to zla wola i podejscie firmy tylko (jak to sie czesto zdarza) osobiste podejscie pracownika . Moze ktos jeszcze slyszal cokolwiek o tej firmie ? A moze jest ktos komu firma ta zorganizowala wesele ? Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: perfect moments 23.06.08, 19:09 a gdzie chcesz zorganizowac slub+przyjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
viol.kar Re: perfect moments 29.10.14, 23:13 nam organizowala slub i wesele firma z Krakowa - Erato Events. Polecam, bo maja najlepsza cene na rynku jesli chodzi o tego typu uslugi, a ze sa mlodzi to bardzo sie staraja i sa pod klienta. Wszystko bylo zorganizowane bardzo dobrze i na nasz przecietny budzet, a my mielismy spokojne glowy w dniu slubu Odpowiedz Link Zgłoś
stazystka2014 Re: perfect moments 09.11.14, 00:01 Witam Znam tę pseudo firmę od środka.miałam okazję pracować u nich za darmo w tragicznych warunkach.początkowo są przemili i manipulują potencjalną ofiarą chcąc jak najwięcej wycisnąć z darmowej siły roboczej.na koniec i tak wystawiają opinię niekorzystną dla darmowej siły roboczej, mimo że pracuje się tam po 18 godzin nawet i nieraz i wraca się w środku nocy na własną rękę.nie doceniają innych ludzi, mimo że sami przeważnie dyrygują tylko to i tak inni co odwalają z nich robotę w brudzie i warunkach tragicznych, to i tak ,,ludzie nie nauczeni pracy,,. dodatkowo perfect jak nazwa wskazuje m być perfact czyli wg. mnie dokłdnie, czysto.niestety tak nie jest, oszczędzają na wszystkim i dją klientom brudne pokrowce bo szkoda na pralnię albo na lepszy detergent.ceny mają wygurowane ale sami korzystają z chińszczyzny. zgodzę się z przedmówcami, nic się nie zmieniło od początk działania firmy.nie szanują drugiego człowieka a deklarują że są głęboko wierzącymi katolikami, co jest nie prawdą, bo tak jak oni ludzi traktują nawet ateiści nie traktują drugiego bliźniego.staż w tej firmie to sprzątanie ich zagrzybiałych brudów w magazynie, remonty i prasowanie niedopranych pokrowców i tkanin.do kwiatów zatrudnia florystki, bo samej się nie chce tego robić. nie można wyrażać otwarcie własnego zdania bo to się nie podoba. wg nich konkurencja zawsze robi brzydsze rzeczy od nich i bez gustu. ah zapomniałabym, brak własnych pomysłów, wzorują się na innych firmach warszawskich. zlecam rozsądek przed wyborem bo w tej cenie można dostać naprawdę perfekcyjnie wykonan.ą usługę w innej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
lenka16xx Re: perfect moments 16.07.15, 10:06 Stażystko droga. a czy zdajesz sobie sprawę, ze konsultant slubny to nie florysta? To tak jak us zleciła firmie która zajmuje sie malowaniem ścian np. Montaż okien... Moi drugie agencje slubne przeważnie nie posiadają własnych pokrowców na krzesła i innych wszelakich ,,ozdobników" - sa to rzeczy wypożyczane od firm dekoratorskich. Po trzecie ci ma tutaj do rzeczy wiara? Czy osoba będąca ateista nie moze byc wedding plannerem? Bzdury dziewczyno napisalAs i tyle. szkoda tylko,,ze pary młode, które to czytają maja tak mylne wyobrażenie o pracy wedding plannera. dzieki Tobie właśnie ,,stażystko". Odpowiedz Link Zgłoś