03.02.09, 22:33
Czy bardzo dlugie welony sa w modzie???
Obserwuj wątek
    • stworzenje Re: welon??? 06.02.09, 14:48
      majkaz3 napisała:

> Czy bardzo dlugie welony sa w modzie???

na modę to nie patrz. Tyko na to czy Tobie w takim dobrze i czy będzie pasować
      do całości smile.
      • grelcia81 Re: welon??? 07.02.09, 20:08
        W 100 % popieram wink)
        • magdus-ia Re: welon??? 10.02.09, 09:17
          popieram smile
          • tykra welon-TAK 10.02.09, 10:03
            Będę miała długi welon do ziemi, na wykończeniu z koronką, wydaje mi się , ze
            tai welon dodaje uroku, a poza tym jest dodatkiem, który możemy założyć tylko
            przy tej jedynej okazji i nigdy więcej, więc czemu nie welon? Też na początku
            nie byłam pewna czy mi będzie pasować, ale jak się okazało tak. Tylko
            zastanawiam się czy na wesele nie założyć krótkiego, bo co zrobić z tym długim,
            trzymać go cały czas w ręku? trochę niewygodnie...
    • costerco Re: welon??? 10.02.09, 14:37
      długości welony nie dobiera się wg mody, a tego aby pasował do sukienki. Mnie
      najbardziej podobają sie długie welony i sama zaplanowałam taki mega długi do
      ziemi albo nawet ciągnący się po ziemi z tym, ze ja welon będę miała tylko do
      sesji zdjęciowej.
      • sobusia1986 Re: welon??? 10.02.09, 14:58
        Ja też będe miała długi welon ale nie do ziemi, taki 1,5 m powinien
        wystarczyć.Bardzo podobają mi się długie welony ale zastanawiam się czy do
        sukienki z trenem tez pasują.Niby juz mierzylam do mojej sukienki i wszyscy mi
        mówili ze pasujewink
        • tykra Re: welon??? 10.02.09, 15:13
          ja także mam suknię z długim trenem i wydaje mi się, że z długim welonem to
          pasuje, stanowi zgraną całość, tylko co zrobić z tym welonem na weselu?
          • costerco Re: welon??? 10.02.09, 17:46
            na weselu możesz go odpiąć lub zmienić na krótszy. są też takie welony 2
            warstwowe - jedna dłuższa, 2 krótsza i wtedy po prostu odpinasz 1 część. Z
            drugiej strony welon to nie jest aż taki wydatek, więc zawsze możesz go zmienić
            na wygodną wersję smile
        • stworzenje do sobusia1986 10.02.09, 16:07
          sobusia1986 napisała:

> Ja też będe miała długi welon ale nie do ziemi, taki 1,5 m powinien
          > wystarczyć.Bardzo podobają mi się długie welony ale zastanawiam się czy do

kuzynka miała do sukni rybki z trenem welon 2,5m długi i wyglądało bardzo
          ładnie. Szczególnie jak szła w kościele do ołtarza.
          • sobusia1986 Re: do stworzenje 10.02.09, 18:57
            2,5 metrowy to dla mnie za duzo zostane przy krótszymwinkI tez bede miala
            odpinany tzn ta dłuższa część.Dzieki za rady.
          • biala-kawa Re: do sobusia1986 10.02.09, 21:20
            Mnie się długie welony bardzo podobają. Jak PM idzie do ołtarza wyglądają
            ślicznie, ale jak to jest już przy ołtarzu, gdy trzeba wstawać, klękać, siadać?
            Ja się trochę boję czy się w niego nie zaplączę smile
            • stworzenje do biala-kawa 10.02.09, 21:59
              biala-kawa napisała:

> ślicznie, ale jak to jest już przy ołtarzu, gdy trzeba wstawać, klękać, siadać?
              > Ja się trochę boję czy się w niego nie zaplączę smile

z obserwacji: kuzynka się nie zaplątała w kościele ani nic. Pomocna dłoń mile
              widziana od Świadkowej -oczywiście jak jest rozgarnięta smile.Raczej siadała na
              welonie delikatnie go sobie podciągając do góry przy siadaniu, bo układać taki
              welon 2,5m za oparcie krzesła to raczej niewygodnie. Na weselu było gorzej z tym
              welonem.
              Albo opcja taka:
              Któraś tu proponuje wersję dłuższą odpinaną i myślę, że dobrze radzi.Co by się w
              tańcach nie kłopotać z takim kawałem tiuuulu smile. Albo można ten długi
              delikatnie złożyć na pół i brzegiem zabranym z dołu jakoś wpiąć we włosy -
              trudne bo kuzynce spadała taka konstrukcja. Ale można zawczasu przed ślubem
              tycią pentelkę sobie doszyć na brzegu welonu i wtedy spinką za nią złapać wtedy
              kiedy potrzeba i dopiąć do reszty na głowie smile.
              • biala-kawa Re: do biala-kawa 10.02.09, 22:39
                Pomysł fajny - muszę nad czymś takim pomyśleć wink

Tak to jest jak człowiek całe życie w spodniach biegał i mu dobrze z tym było, a
                teraz się martwi, że w długiej sukience i z długim welonem zęby straci wink
      • paskud_agg Re: welon??? 01.06.09, 09:36
        Ja tak samo smile
        Do sesji zdjęciowej planuję sobie uszyć dłuuugi welon, a na ślub z imprezą -
        krótki. Tiul jest tani, więc za te parę groszy mogę zaszaleć wink

A tak przy okazji: wie ktoś gdzie kupić przezroczysty grzebyk do welonu?
    • karola_rb Re: welon??? 10.02.09, 21:44
      Dziewczyny mam pytanie, czy jeśli mam suknie bez trenu, to czy może być do niej
      welon taki trochę dłuższy i lekko ciągnący się po ziemi? czy tylko taki ok.
      1,5m, żeby był lekko nad ziemią? jak to lepiej będzie wyglądać. bardzo proszę o
      rady.
      • sobusia1986 Re: do karola_rb 11.02.09, 15:15
        Ja uważam ze,ładnie będzie wyglądał ten ciągnący sie po ziemii.Ale to tez zalezy
        jaka jest sukienka bo jak bardziej prosta to welon moze byc dluzszy, a jezeli
        bardziej wytworna to lepiej nie przytłumic jej dlugim welonem.
        • karola_rb Re: do sobusia1986 11.02.09, 16:10
          sukienka jest taka:
          annaisbridal.pl/pl/kolekcja_2009.php?k=jackie
          dekolt jest wysadzany kamyczkami i koralikami, które się mienią, tył (tzn góra
          tyłu wzdłuż wiązania) plus przekątna z przodu też są nimi ozdobiony.
        • sobusia1986 Re: do karola_rb 11.02.09, 19:55
          Sliczna sukienkawinkAle moim zdaniem skromna więc gładki długi welon bedzie
          idealny.Ale decyzja nalezy do Ciebiewink
          P.S.Twoja sukienka jest w podobnym stylu co mojawink
          • karola_rb Re: do sobusia1986 11.02.09, 21:18
            dziekuje bardzo. pochodze po salonach i poszukam jakiegos welonu w rozsądnej
            cenie, a jak nie to sama uszyje oczywiscie z pomocą mamy smile
    • milka_81 Re: welon??? 01.06.09, 11:52
      a ja będe miała i wcale nie uważam żeby to był obciach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka