zoselin1987 27.08.09, 23:15 To,co najprawdopodobniej wykorzystamy na naszym ślubie. Auto < lub coś w tym stylu>, dekoracja kościoła wraz z bramą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:16 Przepraszam za duży rozmiar zdjęć,ale dopiero się uczę je wstawiać ;p Dla mnie to i tak nie lada wyczyn. Zaraz wkleję jeszcze jedno zdjęcie auta. Miłego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:36 bardzo dobrze Ci idzie wklejanie fotek . Ehh wszystko fajne oprócz tej przewalistej dekoracji kościoła ,a sama brama niestety jak dla mnie kicz w budynkach-kościołach z minionych epok... Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:39 heh dzięki stworzenje ;p Szybko się uczę. co do dekoracji kościoła.Chodzi mi przede wszystkim o postawieniu tych szklanych kul i o krzesła w jaki sposób są przystrojone. Ten jak mówisz 'kicz';p jestem w stanie sobie odpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:48 Zgadzam się, te bramy sa moim zdaniem śmieszne. Takie usilne sciaganie z amerykanskich filmow. Niestety kiepsko to wyglada w sorowym gotyckim wnetrzu Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:51 generalnie znikąd nie ściągałam nie wiem czy z amerykańskich filmów czy nie. Jakoś tak niewiadomo czemu wpadła mi w oko,ale teraz myślę,że ta dekoracja z kulami jest na tyle rzucająca się w oczy,że brama jest może i zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:52 marina111 napisała: > Zgadzam się, te bramy sa moim zdaniem śmieszne. Takie usilne > sciaganie z amerykanskich filmow. Niestety kiepsko to wyglada w > sorowym gotyckim wnetrzu albo w pełnym przepychu baroku ze złoceniami dup! i wsadzona taka brama ups... Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:56 Fakt,że kościół jest w stylu barokowym czyli sam w sobie bardzo bogaty.No,ale co. Te kule tak mi się podobają. Dajcie spokój już z tą bramą wredne ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 00:09 Ciezko mi dac spokoj bo one baaardzo negatywnie mi sie kojaza. Z kapleksami jakimis Wybierz lepiej te wience ze swiecami na stojakach. Krzesła tez fajnie przybrane Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 00:12 Dobra dobra nawet mnie przekonałyście Mówicie,że żadnej bramy? Odpuścić sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 00:26 Odpuscic. delikatna dekoracja wzdłuz głownej nawy moim zdaniem to wszystko bo wartorobic. Do tego kwiaty na ołtazu nawiazujace do twoich w bukiecie i tyle. Nie ma co przesadzac. Kosciół jest sam w sobie piekny (no chyba ze tobie akurat traafi się jakis nieudany) i nie ma senu go zdobic. Ja wogóle nie popieram zdobienia kosciołow. Na swoim slubie chce miec tylko kwiaty ładne w wazonach (tam gdzie zwykle one stoja, zadnych dodatkowych). Bede miała wstazki wzdłuz glownej nawy przyczepione do ławek ale to ze wzgledów praktycznych (zeby ludzie nie wychodzili z ławek prosto nam pod nogi jak bedziemy wychodzili z koscioła) Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 00:30 Nie no wiem wiem,że trzeba uważać,żeby nie przesadzić. Kościół jest piękny sam w sobie,ale w ogóle się nie decydować na dekorację to też tak bym nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 09:49 zoselin1987 napisała: > Nie no wiem wiem,że trzeba uważać,żeby nie przesadzić. Kościół jest piękny sam > w > sobie,ale w ogóle się nie decydować na dekorację to też tak bym nie chciała. "kościół piękny sam w sobie" i dlatego ogólnie jestem z dekoracjami na nie...nic, zero co najwyżej kwiaty przy ołtarzu, dywan i starczy . My dekoracji nie mieliśmy-neogotyk, przed naszym ślubem musieli je sprzątnąć poprzednicy.Nie i koniec.Był tylko czerwony dywan który tam od lat jest rozkładany. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 27.08.09, 23:36 Te duze zdjecia lepiej sie oglada. Fajne te stelaze ze swiecami, choc z moja obsesja to napewno bym sobie takiego nie zafundowała Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 07:43 zoselin, wklejaj te wieksze fotki, wszyscy tu tak robia, poza tym lepiej się ogląda kolezanko stworzenje, coz to za slownictwo...? to damie nie przystoi jesli chodzi o te brame-daruj sobie, ani t ładne ani praktyczne, fajne dekoracje te zielone kwiatowe i pomysł z zatknietym kwiatem na krzesle, choc to chyba nie jest moj ulubiony kolor ja mam taki luk w moim kosciele fabrycznie, koscioł mały, tzn. moze niedokladnie taki, ale podobny Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 09:38 Bardzo fajna dekoracja samochodu Widzę, że udało Ci się coś ciekawego znaleźć. Co do kościoła, to mnie też ta brama się nie podoba. Lepiej odpuścić, żeby nie przesadzić z dekoracją. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 11:37 Jak dla mnie oba samochody super, te szklane kule ze świecami też pięknie wyglądają, ale brama to szczyt kiczu i szczerze mówiąc różowe wstążki na krzesłach też. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:10 którego najta? Tego garbuska? Odpowiedz Link Zgłoś
fuksiowy Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:19 Według mnie wszelkiego rodzaju dekoracje wzdłuż głównego przejścia młodych nie wyglądają dobrze. A ten łuk to naprawdę masakra. Zrezygnuj z niego bo trąci amerykańskim kiczem w najgorszym wydaniu. Podpisują się pod słowami którejś z dziewczyn. Czerwony dywan, kwiaty na ołtarzu i to wszystko. Te tiulowe dekoracje ani eleganckie, ale ładne, ani nie pasują do kościoła. Prosta elegancja zawsze jest najlepsza. PS my mieliśmy czerwony dywan, kwiaty na ołtarzu i piękne rzeźbione drewniane krzesła z bordowym obiciem. Bez żadnych satynowych kiczowatych futerałów. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:22 fuksiowy napisała: > PS my mieliśmy czerwony dywan, kwiaty na ołtarzu i piękne rzeźbione drewniane > krzesła z bordowym obiciem. Bez żadnych satynowych kiczowatych futerałów. > no chyba nie jesteśmy z jednego miasta,bo w naszym kościele jest identycznie z krzesłami i dywanem jak piszesz . Odpowiedz Link Zgłoś
fuksiowy Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:30 Warszawa, Bazylika Najświętszego Serca Jezusowego na Kawęczyńskiej. Jeden z piękniejszych kościołów w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:21 O bramie wszystko zostało powiedziane, ale te szklane kule mi się podobają Nie lubię w zasadzie dekoracji w kościele, wersja minimum jest najbardziej słuszna IMO - ale te kule nawet bez wiechci sztucznych kwiatów prezentowałyby się nieźle. Aha, tych prześcieradeł na krzesłach też nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
fuksiowy Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:35 Prześcieradła na krzesłach naprawdę wyglądają źle. Ilekroć widzę coś na takiego w pięknym kościele intryguje mnie czym się kierują ludzie decydując na coś takiego. A bardziej w temacie. Jak kościół ładny to naprawdę nie ma co go przygłuszać dekoracjami. Przecież to Wy macie błyszczeć a nie tiulowa tkanina na brzegu ławki. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:38 Dobra, brama się nie spodobała nikomu-ok Ale co macie do przebrania krzeseł to dalej nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
fuksiowy Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:45 Moja opinia odnośnie krzeseł. Taki pokrowiec z materiału wygląda marnie. Jak dla mnie trąci tandetą i kiczem. Ale to moje zdanie a ja jestem cięta na amerykańskie kicze ściągane do Polski. Te pokrowce zwykle są z taniego materiału, lichej jakości, ponadto co to niby ma być? ubranko dla krzesełka? Dużo lepiej wyglądają eleganckie stylowe masywne krzesła. Oczywiście pasujące do wystroju kościoła. Bo czy taki kawałek tkaniny okręcony na krześle pasuje wg Ciebie do wzniosłego klimatu świątyni? Szczytem szczytów dla mnie jest jak oprócz krzesełek kawałek tej tkaniny jest rzucony na klęcznik. Ale są gusta i guściki. CO podoba się mnie nie musi podobać się innym. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:51 używasz mocnych słów 'tandeta' i 'kicz'. Naprawdę nie uważam,że aż tak jest to tandetne i kiczowate. Ale ok. 'ubranko dla krzesełka'. Zwał jak zwał. Niech będzie i tak. Owszem. Co podoba się jednym, innym nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
fuksiowy Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 14:32 zoselin1987 napisała: > używasz mocnych słów 'tandeta' i 'kicz'. Tandeta to nic innego jak coś lichego, nietrwałego, marnego wykonania. I takie właśnie są te pokrowce. Oczywiście w mojej opinii. Jak Tobie marzy się taka dekoracja to ją bierz. Przecież to Twój ślub. My tu tylko doradzamy, bo o to rozumiem prosiłaś zakładając wątek. Co do dekoracji aut. Podzielam zdanie Emily. Stare samochody są fajne, ale ja nie przygniatałabym ich dekoracją. A już na pewno nie dekorowałabym przedniej maski auta. Delikatne akcenty przy klamkach i będzie miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 14:34 Nie wiem czy mi się marzy na pewno taka, bo jestem dopiero co na etapie poszukiwań. Ale nie twierdzę,że mi się nie podoba. Owszem, jeśli dodałam zdjęcia i założyłam wątek to o opinie prosiłam- i z krytyką także się liczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do fuksiowy 28.08.09, 14:09 fuksiowy napisała: > mnie trąci tandetą i kiczem. Ale to moje zdanie a ja jestem cięta na > amerykańskie kicze ściągane do Polski. oj tak też jestem temu na nie... Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: do fuksiowy 28.08.09, 14:11 stworzenje napisała: > fuksiowy napisała: > > > mnie trąci tandetą i kiczem. Ale to moje zdanie a ja jestem cięta na > > amerykańskie kicze ściągane do Polski. > > > oj tak też jestem temu na nie... Ty stworzenje się już nie odzywaj lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: do fuksiowy 28.08.09, 14:12 zoselin1987 napisała: > stworzenje napisała: > > > fuksiowy napisała: > > > > > mnie trąci tandetą i kiczem. Ale to moje zdanie a ja jestem cięta n > a > > > amerykańskie kicze ściągane do Polski. > > > > > > oj tak też jestem temu na nie... > > Ty stworzenje się już nie odzywaj lepiej dobra,dobra już siedzę cicho . Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: do fuksiowy 28.08.09, 14:18 Lepiej zajmij się czytaniem maila ;P Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: do fuksiowy 28.08.09, 14:26 Mnie się nic nie podoba. Ani samochody, ani dekoracja kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: emily 28.08.09, 14:35 emily_valentine napisała: > Mnie się nic nie podoba. Ani samochody, ani dekoracja kościoła. Ma prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: emily 28.08.09, 15:29 Zose, nie bierz za bardzo tego do siebie co napisałam. Do ślubu masz jeszcze szmat czasu. Na pewno gust Ci się "zmieni" kilkukrotnie Ale pamiętaj, że pierwsze wybory są zawsze najlepsze. Tego się trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: emily 28.08.09, 15:40 Spoko spoko dobrze jest. Każdy ma prawo wyrazić tutaj swoją opinię, byle w kulturalny sposób Masz rację. Pewnie mi się jeszcze sporo zmieni co do dekoracji. Chociaż racja. Podobnie jak ' pierwsza myśl zawsze najlepsza' Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: do fuksiowy 28.08.09, 14:50 zoselin1987 napisała: > Lepiej zajmij się czytaniem maila ;P taaaa i już odpisałam . Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: moje inspiracje na chwilę obecną 28.08.09, 13:58 bo te krzesła mi się kojarzą z pupami amerykańskich druhen ozdobionymi wielkimi kokardami od amerykańskich weselnych sukienek z bufami a poza tym jakoś mi różowy kolor do kościoła nie pasuje, zwłaszcza takiego w starym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: moje inspiracje na chwilę obecną 30.08.09, 19:38 Zoselin , Witam bo sie chyba wczesniej z forum nie znalysmy Przygladam sie twoim inspiracjom i niektore mi sie podobaja inne nie, jednak najbardziej brakuje mi spojnosci stylu. Wartoby znalezc jakis wspolny punkt odniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 30.08.09, 19:42 witam, ja dopiero przyłączam się do tego grona a co Ci się ga_lapagos nie podoba i podoba? hmm brak spójności stylu mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
groszek-5 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 30.08.09, 19:56 Szczegolnie podobaja mi sie te stojaki ze swiecami.Bardzo ladnie to wyglada. Natomiast ten bialy baldakim przy samym wejsciu-absolutnie. Tez jestem przeciwnikiem,aby swiadkowie siedzieli dokladnie za plecami MP. Krzesla swidkow powinny stac na boku tak,aby mloda para byla widoczna dla gosci a szczegolnie dla fotografa inaczej to wszyscy beda ogladac plecy swiadkow a nie MP. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: moje inspiracje na chwilę obecną 30.08.09, 19:57 Z tego co wkleiłaś podoba mi się tylko ta pierwsza dekoracja kościoła, z tymi kulami. Ale do niewielkiej ilości kościołów pasuje i raczej w takim nowoczesnym stylu. Oprócz tego brama straszna i te pokrowce też. Tandeta i kicz. Abstrahując już od tego jak te pokrowce wyglądają to nie pasują do tego kościoła. Ogólnie nie jestem przeciwna pokrowcom ale muszą być ładne, dobrze zrobione i dopasowane. Autka też ładne ale też muszą trzymać się stylu. Poza tym mnie wybito auta retro z głowy, większość nie ma klimy i bardzo często się psują. Nie obrażaj się za mocne słowa one naprawde pomagają. Przychodząc tutaj prawie pół roku temu miałam głowe nabitą pomysłami i jedynie słuszny plan na wesele. Dziewczyny zjechały mnie wtedy bardzo, ale przez to dojrzałam w organizacji ślubu. Ja wiem, że na początku chce się mieć wszystko na hurra i wszystko się podoba. Jednak trzeba zachować umiar, elegancje i jednolitość stylu. Nie obrażaj się na krytyke. Jeśli naprawde coś jest twoim/waszym marzeniem to się go trzymaj. Mówie ci, ja w pewnym momencie zaczełam tak wariować, że przychodziły mi do głowy tak "genialne" pomysły szczudlarzy przebranych za aniołki sypiący płatki róż na PM. Jednak rozsądek(głównie dziewczyn) zwyciężył i teraz moje wesele zaczyna przypominać spójną całość, przypominało by już wcześniej i lepiej ale całą koncepcje poprzednią trafiło. Także spokój i przemyśl jaki chcesz mieć styl wesela, jaki motyw przewodni itd. i do tego na spokojnie wszystko dopasowywuj. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: moje inspiracje na chwilę obecną 30.08.09, 20:49 Z dekoracji kosciola podobaja mi sie swieczniki stojace, ktore stylem pasuja do garbusa, to tradycyjny, prosty styl, w ktorym kazdemu do twarzy. Natomiast te wstegi w kosciele i ozdobione, blyszczace krzesla moga sie ladnie prezentowac ale nie pasuja moim zdaniem do koncepcji "starego" auta. Osobiscie lubie bardzo udekorowane koscioly , Galapagos ma tendencjedo przesady, ale wszystko musi isc w parze Moim zdaniem powinnas isc torem dekoracji kwiatowej lub materialowej ale nie mieszac i znalezc wlasnie swoj styl slubny Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 do galapagos 30.08.09, 20:57 ta dekoracja bardzo mi się podoba,więc z niej naprawdę nie zamierzam rezygnować. U mnie w mieście <na tylu ślubach na ilu byłam>zawsze było to samo. A to jest coś zupełnie innego. to może podsunęłybyście jakieś pomysły jak ładnie można byłoby 'przystroić' krzesła. Wiem,że wiele z Was powie,że nie ma takiej potrzeby,ale dla mnie wtedy jest jakoś tak 'łyso' Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 do zia86 30.08.09, 20:54 > Abstrahując już od tego jak te pokrowce wyglądają to nie pasują do > tego kościoła. Ogólnie nie jestem przeciwna pokrowcom ale muszą być > ładne, dobrze zrobione i dopasowane. Ale kościół ze zdjęcia to nie nasz kościół > Autka też ładne ale też muszą trzymać się stylu. Poza tym mnie wybito > auta retro z głowy, większość nie ma klimy i bardzo często się psują. > > Nie obrażaj się za mocne słowa one naprawde pomagają. Przychodząc > tutaj prawie pół roku temu miałam głowe nabitą pomysłami i jedynie > słuszny plan na wesele. Dziewczyny zjechały mnie wtedy bardzo, ale > przez to dojrzałam w organizacji ślubu. Ja wiem, że na początku chce > się mieć wszystko na hurra i wszystko się podoba. Jednak trzeba > zachować umiar, elegancje i jednolitość stylu. Nie obrażaj się na > krytyke. Jeśli naprawde coś jest twoim/waszym marzeniem to się go > trzymaj. Mówie ci, ja w pewnym momencie zaczełam tak wariować, że > przychodziły mi do głowy tak "genialne" pomysły szczudlarzy > przebranych za aniołki sypiący płatki róż na PM. Jednak > rozsądek(głównie dziewczyn) zwyciężył i teraz moje wesele zaczyna > przypominać spójną całość, przypominało by już wcześniej i lepiej ale > całą koncepcje poprzednią trafiło. > Także spokój i przemyśl jaki chcesz mieć styl wesela, jaki motyw > przewodni itd. i do tego na spokojnie wszystko dopasowywuj. Oczywiście,że się nie obrażam. jestem otwarta na słowa krytyki byle były one przekazane w sposób kulturalny. Dziękuję za rady. Mam nadzieję,że samych tandetnych i kiczowatych pomysłów nie mam i że wystarczy niejako tak jak mówisz zastanowić się nad koncepcją,aby wszystko komponowało się ładnie i tworzyło ładną całość Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: do zia86 30.08.09, 21:02 Ja wiem, ale chodziło mi, że do tego stylu kościoła. A powiedz jaki macie kościół i sale, bo raczej do tego przeważnie się dobiera styl a nie do szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: do zia86 30.08.09, 21:09 nie powiem Ci zia86,bo tak jak pisałam jeszcze nie wybraliśmy sali. co do kościoła. O ile nie będzie przeszkód to jest to kościół barokowy. Pełno złoceń,bogaty. Odpowiedz Link Zgłoś