wojtek374 10.08.12, 22:44 Zrobię zdjęcia na weselu za 150 zł. kontakt i szczegóły: nagranie1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Fotograf na wesele IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 23:30 hahahahahaha za 150 zł. jestem bardzo ciekawa jakości tych zdjęć?i ciekawe za taką cenę ile ich zrobisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Fotograf na wesele IP: *.play-internet.pl 11.08.12, 00:54 Szkoda że tak późno się pojawiłeś kolego. Już zaliczkę zostawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 09:11 Ktoś jedzie po bandzie :D. Ciekawe czy starczy mu na podatek :D. Jeśli chodzi o nieobrobione zdjęcia na płycie i nie trzeba daleko dojeżdżać to cena jest normalna. Jakoś trzeba wejść w rynek i zrobić portfolio. Chyba ukradnę pomysł kolegi i też zacznę tak robić :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go sc Re: Fotograf na wesele IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 10:31 to ja też tak zrobię. a co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.12, 23:18 i w taki właśnie sposób zjeżdżają ceny. Dzięki wam tam mało zarabiamy, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phi-lozof Re: Fotograf na wesele IP: *.tktelekom.pl 12.08.12, 08:38 > i w taki właśnie sposób zjeżdżają ceny. Dzięki wam tam mało zarabiamy, dziękuję nie przesadzaj mało zarabiasz bo nie wyróżniasz się na tle konkurencji jak cena jest jedynym wyznacznikiem to każdy ma równe szanse: partacz, rzemieślnik i artysta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Green Re: Fotograf na wesele IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 23:37 A ten photoshop to chociaż z licencją? ech i właśnie tym się różnią profesjonalni fotografowie, od tych co uważają się za profesjonalnych. Ten co uważa się za profesjonalnego zrobi zdjęcia takie jak Ty kompaktem, i niby będą dobre, ten prawdziwie profesjonalny musi zainwestować w sprzęt 30-40-50 tys. (tak naprawdę górnej granicy nie ma), wykupić licencję na photoshopa itd. a różnicę zobaczą Ci co mają jakieś pojęcie... Za dużo festynu, a dobrych fotografów na palcach jednej ręki można zliczyć w ciechanowie i okolicach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 10:38 Nie przesadzaj nie trzeba nosić ze sobą całej skrzynki słoików żeby zrobić dobre zdjęcia. Zestawem za 6000 można obcykać taką imprezę bez szkody dla jakości obrazu a jedynie może trochę będzie trudniej. PS to jest potrzebny do naprawy nie do końca ostrych zdjęć, błędów balansu, robienia B&W, sepii czy wieśniackich trików z kolorowymi kwiatkami na czarno białej fotce. Po 1 jeśli się zrobi dobre zdjęcia to PS nie jest potrzebny a po drugie można obróbkę zrobić w wielu innych programach na przykład Gimpie który jest trudniejszy ale jest za całkowitą darmochę i można uzyskać identyczny efekt. Kupując aparat dostajesz program do wywoływania cyfrowego negatywu RAW i jeśli ktoś nie potrafi zrobić dobrych jpg może tym wyrzeźbić cuda. Obróbka to takie magiczne słowo wytrych które powoduje, że płacisz więcej a i tak 90% zdjęć idzie bez obróbki :D. Każdy z tak zwanych dobrych fotografów ma 5 lub 7 zastępców i na imprezę nie pojawia się osobiście tylko płacisz za robotę ucznia jak za mistrza. To lepiej dać uczniowie połowę :D. Oczywiście, ze nie zrobi takich zdjęć jak Pan Kamil ale nie każdego na Fotokalinę stać i wszystkich wesel sam nie obskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 10:49 czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego zniknął mój post w którym radziłam by zdjęcia robić sobie samemu? czyżby moderator miał jakiegoś fotografa w rodzinie i moja wypowiedź okazała się niewygodna??? Zaczynam coraz bardziej utwierdzać się w przekonaniu że wszystko co się na tym forum pojawia jest moderowane tak jak się to komuś podoba..................... ŻAL ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.12, 21:45 kto tu pisze - można sobie samemu robić zdjęcia... no to rób sobie dalej i patataj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumping Re: Fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 00:02 a ja za piataka zrobie 2 zdjecia i dam na dyskietce Jak juz podajesz cene to podaj za co dokladnie jest ow cena. I tak na marginesie - masz prace? Placa Ci za nia? Jesli tak to innym rynku nie psuj - wg zasady nie czyn drugiemu co Tobie niemile. Niefajnie by bylo jakby ktos w twojej branzy narzucił dumpingowe ceny prawda? I tak na marginesie - jesli chcesz to robic nie tylko teraz, ale i pozniej, to taki dumping da Ci predzej czy pozniej sakramencko w kosc. A jak nie wiesz czym jest dumping to wikipedia zaprasza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Fotograf na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 00:48 A wiesz co to jest letnia promocja? To sobie w encyklopedii poczytaj :D. Na ten poziom który reprezentuje większość "specjalistów" nieskażonych nawet marnym kursem fotografii to 200 złotych za 10 godzin pracy jest dużo. Trochę tych specy widziałem i sprzęt z supermarketu to jest normalka więc pisanie o inwestycji kilkadzziesiąt tysięcy w aparat i obiektyw jest sporo na wyrost. Może i ktoś tam ma taki sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś