Dodaj do ulubionych

Moja strona ślubna

06.09.09, 18:09
Postanowiłam jakoś kreatywnie spożytkować popołudnie i zrobiłam nam
stronę ślubną. smile Już od dawna nosiłam się z takim zamiarem ale żaden
Polski serwis nie dawał tego co ja chcę, mówie to z przykrością bo
fajnie by było jakby polskie strony dorównywały zagranicznym.
W każdym razie to nasza strona ślubna -
paulaimiko.projectwedding.com/
Założona na serwerze projectweding.com który polecam do tworzenia
stron, musiałam co prawda znaleźć szablon z polską czcionką i czas
jest ze strefy amerykańskiej chyba ale to szczegóły.
Prosze powiedzcie co sądzicie i przede wszystkim czy coś jeszcze
dodać, zmienić itd. Nigdy czegoś takiego nie tworzyłam więc nie wiem.
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:11
      Nie wiem czemu nie wszedł link - nasza stona ślubna
      • julkaniejulia Re: Moja strona ślubna 10.03.10, 12:03
        jestem pod wrażeniem, jesteś grafikiem????
        • zia86 Re: Moja strona ślubna 10.03.10, 13:01
          Niestety nie. smile Strona jest robiona na serwisie do tego przeznaczonym
          ja tylko trochę tam dodałam od siebie.
          • 1luna1 Re: Moja strona ślubna 10.03.10, 13:04
            ZIA, o ile mnie pamięć nie myli miałaś być teraz w szkole. Co to za
            wagary? wink
            Pozdrawiam smile
    • fuksiowy Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:18
      Zia, Ty naprawdę masz maaaaasę czasu wolnego wink wink wink
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:40
        No przecież mówiłam, że chora jestem. smile A to i tak i tak trzeba było
        zrobić. Dołączymy linka do zaproszenia żeby goście mieli w jednym
        miejscu info wszystkie. A jak ci się podoba??
        • oldbride Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:43
          Bardzo fajna sprawasmile)Jeśli jako nowa na forum mogę się
          wypowiedziećsmileChyba też sobie taką zrobię...choć trochę boje się
          zapeszyć...no i czas , czaas niestety...ale może się zmobilizujesmile
          • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:46
            Oczywiście i witamy serdecznie. smile Aha oczywiście ten serwis jest
            całkowicie darmowy co mnie również miło zaskoczyło. smile
        • najta Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:51
          Zia, zanim pokażesz stronkę rodzinie, to zwróć uwagę na kilka błędów!
          Zakładka Ślub i wesele:
          Sakramentu udzieli nam ks. Mariusz który jest przyjacielem rodziny. (przed
          słowem "który" daj przecinek)
          Wszystkich którzy mieliby ochotę toważyszyć nam podczas ceromonii serdecznie
          zapraszamy! (Słowo towarzyszyć piszemy przez "rz")
          • najta Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:53
            Zakładka Witajcie
            A wszystkich którzy trafili tutaj przypadkowo zachęcamy do zaznajomienia się z
            naszą historią (przed słowem zachęcamy daj przecinek)
            • najta Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:55
              Zakładka Nasz historia
              Pan Młody odmówił na razie napisania tej części naszej historii. Powiedział, że napiszę później a dlaczego dowiem się w swoim czasie. (nie pisz "napiszę" tylko napisze)
              • najta Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:57
                Wybacz Zia, że się tak czepiam big_grin ale wydaje mi się, że nie wypada robić takiej
                stronki z błędami, bo wstyd przed gośćmi będzie!!! big_grin Daj to komuś jeszcze do
                przeczytania, niech pomoże Ci wyeliminować wszystkie błędy. Ja podałam te, które
                na szybko zauważyłam smile
                • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:59
                  Ależ oczywiście czepiaj się. smile Ja sprawdzałam to w wordzie ale jak
                  widać nie wyłapał wszystkiego. Strona świeżutko po zrobieniu trafiła na
                  forum dlatego zdarzają się błędy. A ogólnie się podoba?
                  • stworzenje Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 16:09
                    zia86 napisała:

> Ależ oczywiście czepiaj się. smile Ja sprawdzałam to w wordzie ale jak
                    > widać nie wyłapał wszystkiego. Strona świeżutko po zrobieniu trafiła na
                    > forum dlatego zdarzają się błędy. A ogólnie się podoba?

ogólnie tak, ale a mnie razi to "and" i inne po angielsku wtrącenia,jakoś tak
                    sztucznie i na siłę. Zrób czysto polską stronę, przecież to nie jest strona
                    międzynarodowa,jakiejś firmy co ma kontrachentów na świecie, tudzież nie jest to
                    związek osób z dwóch państw.
                    P.S. Rozwaliło mnie jak widziałam w internecie film-czołówkę gdzie oczywiście
                    walnięte było "and" między imionami- ah jak powiało zachodem haha,a potem
                    wydarzenia pierdyknięte przez "ż" big_grin
                    • emily_valentine Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 16:12
                      stworzenje napisała:

> P.S. Rozwaliło mnie jak widziałam w internecie film-czołówkę gdzie
                      oczywiście
                      > walnięte było "and" między imionami- ah jak powiało zachodem
                      haha,a potem
                      > wydarzenia pierdyknięte przez "ż" big_grin

hehe, dobre big_grin
                    • stworzenje szablon 07.09.09, 16:14
                      stworzenje napisała:

> ogólnie tak, ale a mnie razi to "and" i inne po angielsku wtrącenia,jakoś tak
                      > sztucznie i na siłę. Zrób czysto polską stronę, przecież to nie jest strona
                      > międzynarodowa,jakiejś firmy co ma kontrachentów na świecie, tudzież

aAAa już przeczytałam niżej, że to niestety szablon, a wpisz Wasze imiona
                      jeszcze raz na tej zakładce Witajcie po polsku z "i" i super będzie spójnie smile.
                      • zia86 Re: szablon 07.09.09, 16:17
                        No właśnie. smile Dobry pomysł, dodam imiona z i. smile
                        • stworzenje Re: szablon 07.09.09, 16:20
                          zia86 napisała:

> No właśnie. smile Dobry pomysł, dodam imiona z i. smile

no i dobrze też, że dziewczyny piszą o znakach interpunkcyjnych itd. dokładnie
                          jak się samemu coś robi to się czasem nie widzi,a jak ktoś rzuci świeżym okiem
                          to wyłapie na chłodno błędy.
                    • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 16:15
                      Nie da się zmienić tego and. Strona jest na amerykańskim
                      serwerze i tylko takie są tam szablony dostępne. Co się dało to
                      przetłumaczyłam, ale szablonu nie da się przetłumaczyć. A żaden polski
                      serwer nie daje mi tylu opcji co tamten, sprawdziłam wszystkie
                      dostępne.
          • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 18:56
            Dziękuje bardzo. smile Właśnie dlatego prosiłam o opinie bo samemu ciężko
            wyłapać wszystko, np. błędy.
    • agatita82 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 19:48
      Stronka bardzo fajna. Faktycznie zdarzają się literówki i błędy ort.
      Nie pamiętam teraz gdzie dokładnie. Drażni mnie jednak nadmiar
      uśmieszków...
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 19:50
        Ogranicze. smile
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 19:57
        Masz racje ilość uśmieszków była bardzo duża. Ale ja tak mam, że jak
        się z czegoś ciesze a ciesze się prawie cały czas to wale te uśmieszki
        gdzie się da. tongue_out Ale już prawie wszystkie usunęłam.
        • fuksiowy Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 21:02
          Zia,
          Ja nie jestem zwolenniczką takich stron itd więc nei będę się zachwycać bo nie
          czuję chyba tego co Ty. Ale mam sugestię. Przeczytaj na spokojnie wszystko to co
          tam napisałaś po względem stylistycznym. Bo wg mnie napisałaś te teksty na łapu
          capu i efekt jest również taki.

I wywal ten infantylny wierszyk do gości, w dodatku wielką czcionką pisany. Nie
          macie po 15 lat. Po prostu napisz, że nie macie listy prezentów, a najbardziej
          ucieszycie się z pieniędzy.
          • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:23
            Dziękuje za rady. smile Co do wierszyka to ja wolałam napisać 'prozą'
            ale mojemu narzeczonemu się bardziej wierszyk podoba. smile Ja akurat
            nie jestem przeciwniczką wierszyków na zaproszeniach. A ten mi się od
            zawsze podobał bo jest taki nienarzucający się i mówiący, że będzie
            fajnie. smile Co do stylistyki to po części mam specyficzny styl pisania
            który widać dopiero w dłuższych formach.
            A z czcionką na wierszyku coś się stało i się za nic zmienić nie
            chce. tongue_out
            A powiedz dlaczego ogólnie nie jesteś zwolenniczką takich stron?
    • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 19:49
      Dodałam dział aktualności, rozdzieliłam naszą historie i młodą pare bo
      się jako jedno strasznie długie zrobiło. Myślałam też o dodaniu danych
      do gps'u ale nie wiem skąd je wziąć.
      Co myślicie?
      • sajolina Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:26
        A możesz zmienić słowo "and" na "i"? Bo całą stonę masz po polsku i to jedno
        słówko angielskie, jak dla mnie, brzmi pretensjonalnie trochę.
        • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:45
          Nie mogę właśnie, jak zauważyłaś w dacie też jest July zamiast lipiec.
          Strona jest na amerykańskim serwerze i szablon jest od nich. Wszystko
          reszte można sobie indywidualnie dostosować więc po prostu
          przetłumaczyłam ale tego nie mogę zmienić.
          • sajolina Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:19
            Szkoda, ale trudnosmile
    • ni24 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:33
      wow zia extra!!!!!smilesmilesmile
      PS.ty zes naprawde rude dziewczesmile!!! super strona mi sie bardzo podobawinksmile

aha a wlasnie mialam cie zapytac w ktorym kosciele bierzesz slub??
      ( w krakowie???)po mapmce jakos nie udalo mi sie dotrzec
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:43
        Tak kościół w Krakowie. smile Św. Józefa na Podgórzu. smile Jam dziewczę
        ciemnobrązowe i rudy i blond to farbowane kolory. ;P Ale mój N mówi, że
        rudy to nie kolor to charakter i dla niego i tak zawsze jestem ruda. tongue_out
        • nerri Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:47
          Coś z tym rudym charakterem jest,bo mój też twierdzi,że dla niego
          zawsze będę ruda bo rudy mam charaktertongue_out

Tylko ja mam w lecie rude kosmyki w naturalnych włosach...aż taaka
          ruda jak Ty nigdy nie byłamwink
    • ni24 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:43
      ech zia ja to ciapa jestem przeokrutnasmilesmile kosciol sw Jozefa no taksmile
      Cudowny, same plusy(duzy, piekny, dogodny dojazd, nie w tlocznym miejscu)-akurat
      bylam tam na slubie 2 tyg temusmile
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:46
        Prawde mówiąc to u nas zadecydowało to, że mój narzeczony chciał po
        prostu wielki gotycki kościół a potem wyszły inne jego plusy. tongue_out A jak
        na ślubie? Bo słyszałam, że jest tam siostra która gra na organach i
        fałszuje...
        • ni24 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 22:52
          wiesz co nie wiem kto gral/spiewał bo nie widzialam -tylko
          slyszalamsmileheheh(napewno jakas kobitka ale czy siostra???hmm nie wiem)...ale wg
          mojego N organy(w sensie jakosci instrumentu ze tak to ujme) tam sa
          cudowne(zachwycal sie cala msze) co do spiewu "kobitki-siostry" jak dla mnie
          moze rzeczywiscie czasem....zafalszowala ale nie bylo jakos tragiczniesmile
          napewno jesli chodzi o wnetrze kosciol robi wrazenie, pozatym ceremonie
          prowadzil jakis tamtejszy mlody ksiadz, bardzo ladniesmile wszystkim sie pododbalo
          • anka.g1 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 23:49
            Strona bardzo fajna i ładna. To co zwróciło moją uwagę to fakt, ze będziemy miały podobny układ zawodów w malżeństwie, bo ja też studiuję prawo a mój narzeczony historię smile
            • zia86 Re: Moja strona ślubna 06.09.09, 23:52
              No popatrz. smile Mój ma pomysł na firmę związaną ze swoją specjalnością
              ale nie mogę powiedzieć jaki, żeby za dużo osób nie zrobiło tego
              samego. A ja chce zostać notariuszem. smile A jak jest u was?
              • malenka691 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:11
                Zia ja co prawda też za takimi stronami nie przepadam z wielu
                względów ,jak już to tutaj ktoś powiedział, aczkolwiek Ciebie jak
                wiemy takie rzeczy kręcą więc myślę że jak popracujesz nad stroną to
                może z tego wyjsc coś fajnego smile..tylko nie pisz ciągle PM mi
                powiedział, PM się oświadczył, PM do mnie zadzwonił...bo to tak
                jakby to jakiś obcy człowiek dla Ciebie byłsmile,takie odniosłam
                wrażenie czytając,a to w końcu Twój facet ukochany chybasmile.

No i zazdroszcze że masz na to wszystko tyle czasu ,bo mi na
                wszystko czasu brak niestetysad
                • najta Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:19
                  >>..tylko nie pisz ciągle PM mi
                  > powiedział, PM się oświadczył, PM do mnie zadzwonił...bo to tak
                  > jakby to jakiś obcy człowiek dla Ciebie byłsmile<<

O to to! Mnie też to jakoś nie pasowało. lepiej, jak wstawisz tu imię
                  narzeczonego. Przecież on na razie nie jest panem młodym, będzie nim w dniu
                  ślubu. A goście zajrzą na stronę wcześniej. No i rzeczywiście wkrada się tu
                  wrażenie obcości...
                • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:19
                  Forma oczywiście zamierzona ale jeśli razi to poprawie. smile
                  Aha i teraz odkryłam, że można zamówić sobie całą kolekcje w sensie
                  zaproszenia, winietki itd. w stylu strony ślubnej. Więc kto tu jest
                  szajbnięty? tongue_out
                  • kochanka_janka Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 12:58
                    kosmos
                    • emily_valentine Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 14:01
                      Dopisłam się smile

A jak będą jeszcze komentarze do wpisów to będzie jeszcze lepiej wink
                      • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 14:43
                        Niestety nie da się takiej opcji dodać. I już ide zobaczyć co
                        napisałaś. smile
                    • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 14:40
                      Mam to odbierać w jako negatyw czy pozytyw?
              • ni24 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:13
                > samego. A ja chce zostać notariuszem. smile
                oj... zia slyszalam(od osoby rowniez studiujacej prawo) ze w krakowie (i nie
                tylko) notariuszem to mozna zostac dopiero jak ktos...umrze i miejsce
                zwolnismilesmilesmile...strasznie "zamkniety"..no ale ja sie moze nie znam bo ja nie
                "prawnikowa"
                • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:17
                  Teraz jest otwarcie zawodów prawniczych. smile Jednak to prawda raczej
                  trzeba mieć znajomości, nie do samego dostania się na aplikacje czy
                  odbycie jej, bo to reguluje ustawa ale żeby założyć sobie własną
                  kancelarie to już tak.
                  • sajolina Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:24
                    Z tego co ja się orientuję, samorząd notarialny jest najbardziej hermetyczny ze
                    wszystkich, czyli najtrudniej jest zostać pełnoprawnym pranikiem tej specjalności.

I Zia nie masz racji - znajomości są najbardziej przydatne właśnie do odbycia
                    aplikacji, a do otwacia własnej kancelarii (każdej, nie tylko notarialnej)
                    potrzebne są przede wszystkim pieniądze i to dużesmile
                    • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:34
                      Masz racje. Zresztą im się nie dziwie, też nie chciałabym konkurencji.
                      Teoretycznie w ustawie jest, że student który zdał egzamin na aplikacje
                      musi tą aplikacje odbyć, więc jeśli nie znajdzie patrona to chyba izba,
                      w tym wypadku notarialna powinna go gdzieś podrzucić. tongue_out No ale
                      powiedzmy po prostu, że zdaje sobie z tego wszystkiego sprawę i jestem
                      przygotowana na to co będzie po dostaniu się(oby choć ułatwili od tego
                      roku egzamin) na aplikacje. smile
                    • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:36
                      A powiedz którą ty droge zawodową obrałaś, bo wydaje mi się, że
                      pisałaś, że jesteś po studiach? smile
                      • sajolina Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:51
                        Mnie czeka w tym roku 19 września i aplikacja adwokacka.

Izba owszem ma obowiązek znaleźć Ci patrona, jeżeli sama go nie znajdziesz, przy
                        czym ten "znaleziony" może nie być specjalnie zachwycony faktem, że oto został
                        patronem i jakiś smarkacz będzie mu się kręcił po kancelarii. Można po prostu
                        kiepsko trafić.

Co więcej, patron może Ci płacić, ale nie musismile stąd znam przypadki, gdzie
                        ludzie zarabiają 300zł/mies i muszą z własnej kieszeni pokrywać koszty dojazdów
                        do sądów w innym mieście, albo w ogóle nic nie zarabiają, albo PŁACĄ patronowi
                        za możliwość odbywania aplikacji. Sporo kancelarii zatrudnia też aplikantów na
                        czarnobig_grin albo płacą Ci w rzeczywsitości jedną kwotę, a na umowie masz mniejszą
                        kwotę i mniejsze składki sa za Ciebie odprowadzane do ZUSsmile Urocze nieprawdaż? I
                        nikt nie podskakuje, bo zawsze można trafić gorzej, a trafić lepiej jest ciężko,
                        zwłaszcza ze względu na to "otworzenie zawodów" - aplikantów jest więcej niż
                        rynek jest wstanie wchłonąć, po prostu nie ma aż tylu kancelariismile Więc
                        aplikanci godzą sie na nieludzkie wręcz warunki, byleby tylko się gdzieś
                        zahaczyć i liznąć zawodu.

Właśnie dlatego "plecy" są nadal ważne.
                        • zoselin1987 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:56
                          a kierunek jak był tak nadal jest prestiżowy,a ponadto tak bardzo oblegany wink
                          • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:38
                            Kierunek tak ale aplikacje już nie tak bardzo. wink Na aplikacje
                            notarialną było niecałe 1500 osób zgłoszonych. Według ubiegłorocznych
                            danych zdało 25% czyli 375 osób, to nie jest dużo w skali kraju.
                            Sajolina to w takim razie trzymam kciuki i życzę powodzenia. smile
                            • sajolina Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 11:42
                              Bo rok temu testy były trudne, więc kupa osób, które nie zdały w tamtym roku,
                              spróbuje w tymsmile i jeśli testy będą łatwiejsze to......smile
                  • zoselin1987 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:25
                    Jeśli o mnie chodzi. Generalnie też nie przepadam za tego typu sprawami < blog
                    par itp> wink jakoś nie w moim stylu.Ale tak ogólnie to oprócz pojawiających się
                    błędów różnego rodzaju to chyba jest ok smile Super,że masz chęci coś takiego
                    robić. I właśnie. Czas wink ja pomimo,że nie pracuję to cholera zawsze mam mnóstwo
                    rzeczy do zrobienia wink
                    • zoselin1987 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 01:29

https://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-12491.png
    • maybeasia Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:25
      Z punktu widzenia osoby, ktora takowa strone miala, to bardzo mi sie
      twoja podoba. Wszystko luzno i zabawnie smile
      Pomysl tylko, czy na pewno chcesz, zeby wszystkie ciocie itd.
      czytaly o twoich wyglupach w lozku, z wtedy jeszcze, kolega. Mnie to
      nie razi, ale starsze pokolenie (ktore byc moze i tak nie zajrzy do
      internetu), moze to inaczej odebrac.
      A co do detali, to moze zmien nazwe zakladki "Z punktu widzenia PM"
      na "wersja PM" w 'nasza historia.'
      I jeszcze jedno- wydaje mi sie, ze powinnas poczekac z publikacja
      tej strony twoim gosciom do czasu 'save the dates.' Ja wlasnie
      napisalam na dole kartek adres internetowy strony slubnej. Do tego
      czasu na pewno jeszcze zmienisz wiele detali i niepotrzebnie sie
      ludziom pomiesza w glowach.
      Ale poza tym to super pomysl!
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 00:30
        Wiesz nasi goście to przeważnie ludzie młodzi nasi znajomi i
        przyjaciele. Mało jest ciotek które mogłyby tam zajrzeć. tongue_out Wygłupy w
        łóżku to żadne zbereźne rzeczy, to był pokój przechodni a w mieszkaniu
        było dużo ludzi. Chodziło mi o bitwe na poduszki, jakieś siłowanie się
        na niby i takie rzeczy. wink Dobry pomysł, żeby umieścić je na save the
        date będę je rozdawać w przyszłym roku. smile Na razie dostęp macie wy no
        i mój narzeczony i druhny. smile Wprowadze wszystkie zmiany już jutro bo
        dzisiaj mi się nie chcę. tongue_out
        • monikapers Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 01:02
          ja tez gratuluje pomyslu i od dzis bede uwazna czytelniczka, teraz jednak
          zalecam wieksza starannosc, a przede wszystkim prace nad umieszczanymi tam
          fotkami smile
    • k.l2 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 01:06
      Najbardziej razi mnie zdanie,ze ksiadz bedzie wam udzielal
      sakramentu. Nie ksiadz, ale wy sobie nawzajem.
      Gości którzy będą nocować w hotelu zapraszamy na poranne śniadanie ze
      świeżo upieczonymi małżonkami.
      Będzie czas żeby ochłonąć i porozmawiać o wydarzeniach ubiegłej nocy

Brakuje przecinkow przed "ktorzy" i "zeby". W innych dzialach
      rowniez, nie bede wszystkiego tu wypisywac. Radze poprosic kogos
      bardziej zorientowanego w interpunkcji o sprawdzenie.

Jestem za zmiana "and" na "i".

Strona mnie nie zachwyca (graficznie i pod wzgedem tresci), ale masz
      sporo czasu na jej dopieszczenie. Pomysl pozytywny ze wzgledu na
      pozyteczne dla gosci informacje.
      • monikapers Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 01:10
        oj, ogladam i nie moge juz, nie macie lepszych zdjec?
    • nati.82 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 08:51
      Strona jest nudna, mdła i bez wyrazu. Zdjęcia oklepane. Wpisy... cóż... banalne:
      ani śmieszne, ani ciekawe. O błędach ortograficznych, stylistycznych i
      literówkach już ci wszystko napisano.
    • nocarka Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 09:21
      Zia, powiedz, że Twój ślubny na konwenty jeszcze jeździ i na Falkon w Lublinie w
      listopadzie się stawi big_grin Swój człowiek! A Ty, były rudzielcu, śliczna jesteś big_grin

Gratulacje wink
      • emily_valentine Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:22
        Fajny pomysł z tą stronką smile
        Ale czeka Cię jeszcze duuuużo pracy, aby ją dopracować na takim
        poziomie jak wesele.

Co do kalki strony amerykańskiej, to czy nie lepiej by było wykupić
        własną domenę, np. www.paulaimikołaj.pl ?
        Ta strona mogła by Wam służyć dłużej niż tylko do wesela smile

• abeath Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:16
      Raczej jestem cichym obserwatorem tego forum, ale pozwole sobie zauważyć to, co dziewczyny napisały już wcześniej. Prawie w ogole nie używasz przecinków wink Ta strona to wasza wizytówka, warto dopieścić ją pod każdym szczegółem.

Mała złośliwość: akty notarialne zapewne nie mogą stać na bakier z interpunkcją.
      • lapwing123 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:50
        zia, ja nauczycielka, więc zaraz Cię zamorduję za te błędy!smile

zaczęłam od nasza historia. bierz się do roboty.

1) przecinki. przed "który", "że" oraz inne wtrącenia zdań w jednym zdaniu
        oddziel przecinkami
        2) w międzyczasie- razem pisane
        3) zaręczyny- ja chcę, pod fonatannę,

ogólnie jest ok. podoba mi się historia. chociaż ja nie opisywałabym tego, że PM
        odprowadził Cię do domu, bo nie mogłaś utrzymać pionu...pomiń może to?

• zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:55
          Ja przecinki ogólnie zjadam, wiem, że mają być przed 'że' i tyle. tongue_out A
          wcześniej wszędzie wstawiałam ę na końcu i wszyscy na mnie krzyczeli i
          teraz przestałam. Czyli ze skrajności w skrajność. tongue_out
        • stworzenje Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 16:16
          lapwing123 napisała:

> zia, ja nauczycielka, więc zaraz Cię zamorduję za te błędy!smile
          >
          > zaczęłam od nasza historia. bierz się do roboty.
          >

nie wiem,ale mimo,że napisałam wyżej,że strona ładna od strony grafiki,to sama
          jednak nie jestem fanką takich stron,a po huk cały świat ma wszystko
          widzieć,wiedzieć itd. Wolę kameralniej smile.
          • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 16:21
            Ja jestem bardzo otwarta itd. więc mi to nie przeszkadza. smile Wiecie, że
            ja dużo mówię różnych osobistych rzeczy, nawet tutaj. tongue_out Cały świat
            może się dowiedzieć o naszej miłości, a co. tongue_out
    • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:33
      Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie i propozycje. smile
      Monika nie mamy innych zdjęć. wink Te są z wakacji, robione komórką
      albo normalną cyfrówką bez obróbki. Ale jeśli uważasz, że są nie
      dobre to jak wrócimy na stałe to Krakowa poprosze znajomego o jakąś
      małą sesje. wink
      Co do tego nieszczęsnego 'and', nie da się go zmienić bo taki jest
      szablon i w każdym szablonie też jest 'and'.
      Strona poleci zaraz do edytora jak tylko mój edytor w postaci mojej
      głównej druhny się obudzi. smile Jak to dobrze mieć znajomych już po
      studiach. tongue_out
      Emily ja ogólnie się nie znam na projektowaniu stron, liznełam troche
      html'a ale nie na tyle, żeby napisać strone od początku do końca
      samemu. Potrzebuje jakiegoś serwisu w którym mogę to zrobić i ten
      jest niezły. Poza tym jest za darmo. wink
      • fuksiowy Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:50
        Zia, o tych zdjęciach też miałam CI napisać. Zanim pokażesz stronę gościom zmień
        zdjęcia. Te są raz że fatalnej jakości, a dwa wg mnie takie chaotyczne i
        bałaganiarskie.

Wybierz zdjęcia dobrej jakości i przepuść przez jakiś program, tak żeby
        wszystkie coś łączyło, ramka, sepia, czarno biały, nie wiem co tam lubisz. Ale
        nadaj jakiegoś charakteru tym fotkom.

A wracając do Twojego pytania. Ja nie lubię takich stron bo nie mam potrzeby
        pokazywania ludziom aż tak dużo. Ci co nas znają i są blisko przecież i tak
        wiedzą wszystko. Ale każdy ma inne potrzeby.

Skoro masz czas to szlifuj stronkę. Bo jeszcze dużo przed Tobą smile
        • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 10:53
          A mogłabyś jakiś taki prosty w obsłudze program polecić?
          • fuksiowy Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 11:04
            picassa googla. Najprostszy, darmowy ale i najmniej funkcji. Ale sepia zrobisz,
            na czarno białe przerobisz, trochę się pobawisz.
            Taki amatorski to też Photofiltre (też bezpłatny o ile się nie mylę).

Jak więcej się chcesz pobawić to photoshop najlepszy. Ale to już drogi program.
            Z jedno czy dwa zdjęcia mogę Ci w nim przerobić, ale na więcej nie mam czasu,
            niestety
            • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 11:16
              Dzięki za propozycje, to bardzo miło z twojej strony ale nie mamy tak
              fajnych zdjęć, żeby warto było aż tyle nad nimi siedzieć. smile Ściągne to
              co mówiłaś spróbuje coś z tych wyczarować a jak tylko wróce do Krakowa
              to wezmę moje kochanie do fotografa. tongue_out
              • fuksiowy Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 11:23
                Z tych nie wyczarujesz wiele. Serio. Zróbcie sobie zdjęcia aparatem nie komórką.

POnadto nie wierze, że nie macie zdjęć z wakacji czy weekendów. Na pewno coś
                znajdziesz.
                • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 11:42
                  No mamy zdjęcie z open'era które jest na stronie głównej, zdjęcia z
                  Kazimierza to te gdzie jest Para Młoda i tyle. wink One były robione
                  aparatem. wink
                  • emily_valentine Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 11:46
                    A można dodawać komentarze do tekstów?
                    plizzzzz.....
                    • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 11:56
                      Można się wpisać w księdze gości. Innej opcji niestety nie ma. wink
                      • emily_valentine Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 12:07
                        Ale ta księga jest niewidoczna dla gości?!
                        Czy może ja się mylę?
                        • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 12:09
                          Jasne, że jest widoczna. Przedostatnia zakładka, przed kontaktem.
                          Księ
                          ga
                          , prosze. smile
                          • najta Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 15:48
                            Zia, jak to?!?! Nie masz innych Waszych zdjęć? Nie mogę w to uwierzyć
                            • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 16:07
                              No nie mam. tongue_out My nawet 1.5 roku parą nie jesteśmy. tongue_out Jak się bliżej
                              poznawaliśmy to mnie akurat ukradli aparat(taki śliczny, zielony Sony)
                              no a potem to byliśmy w siebie zbyt zapatrzeni żeby zdjęcia robić.
                              Dopiero na te wakacje dorobiliśmy się aparatu i mamy kilka fotek. wink
    • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 15:47
      Troche próbowałam zawalczyć z tymi zdjęciami ale chyba to niewiele
      dało. Poza tym strona poszła do edytora. A co myślicie dziewczyny o
      szablonie? Bo mam jeszcze dużo innych do wyboru, zostawić taki? Dać
      bardziej stonowany, albo bardziej rozbudowany, kolorowy?
      • najta Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 16:39
        To może poróbcie sobie jeszcze jakieś zdjęcia. I może w miejscu, gdzie
        przedstawiacie siebie, warto dać zdjęcia w podobnym stylu? Czyli robione w tym
        samym miejscu, podobnie skadrowane?

Ja bym generalnie w całej stronce szła w stronę prostoty i klasyki. Ale ja to ja big_grin
        • monikapers Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 20:43
          zia, nie chodzi o to CZY i JAKIEGO koloru masz aparat tylko o to, ze dziwne jest
          to, ze nie macie wspolnych zdjec, a zaplanowaliscie slub...
          i tak pomyslalam, znacie sie nieco ponad rok, macie po 23 lata, nie mieszkacie
          razem, ojojoj, co z tym malzenstwem...
          czy to nie za szybko?
          dlaczego wlasciwie?
          tak sie zamartwilam jakos...

jesli bedzie takie, jak ta strona... sad
          • najta Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:02
            No, mają jeszcze 2 lata przygotowań przed sobą big_grin A co do zdjęć, to dziwne. A
            znajomi Wam Zia zdjęć żadnych nigdy nie zrobili? No niemożliwe po prostu. Ale
            przez 2 lata na pewno jakieś nowe zdjęcia będziecie mieć, wtedy je wstawisz. Na
            razie zadbaj o stronę tekstową portalu.
            • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:06
              Obiecuje że zdjęcia się pojawią w tym tygodniu a co do strony tekstowej
              to się betuje cały czas, ale moja druhna ma problemy z internetem więc
              to troche potrwa.
          • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:02
            Napisałam, bo on był taki śliczny a zielony to mój ulubiony kolor i
            bardzo mi go szkoda było. wink Znamy się 2 lata a jesteśmy ze sobą
            nieco ponad rok. smile I mieszkamy razem od samego początku. big_grin Układa
            nam się świetnie więc nie przewiduje jakiś większych niespodzianek.
            No i oboje się dość "wyszaleliśmy". Poza tym w dniu ślubu będziemy
            mieć 25 lat i ponad 3 lata będziemy razem. smile
            A co ci się jeszcze w naszej stronie nie podoba?
            Z tymi zdjęciami to rzeczywiście dziwne ale zauważyłam, że w tej
            paczce nie ma tradycji robienia zdjęć a ja się jeszcze nie dorobiłam
            nowego aparatu. tongue_out
            • sajolina Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:29
              Znamy się 2 lata a jesteśmy ze sobą
              > nieco ponad rok. smile I mieszkamy razem od samego początku.
              - A mogę z
              ciekawości zapytać jak do tego doszło tzn do wspólnego mieszkania od razu?
              byliście współlokatorami?
          • lapwing123 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:07
            monika oni mieszkają razem. smile a Mikołaj chyba młodszy nawet jest. życzmy im
            szczęścia. fakt. na razie mają sielankę. zia jest w moim wieku, z tym, że ja już
            mam bagaż doświadczeń. razem z mężem jesteśmy ponad 7 lat. jednak na ślub
            czekaliśmy aż obydwoje będziemy mgr. poznaliśmy się w szczęściu i chorobie. zia
            chyba tylko w szczęściu,ale może całe życie tak będzie- tego się trzymajmy

zia zna siebie doskonale i wie, że prawdziwe życie przyjdzie kiedyś. niech się
            cieszy tym co ma teraz. pobiorą się i chyba nadal będą na utrzymaniu rodziców.
            • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:10
              Dokładnie. Przewidujemy szczęście do końca życia, ale jeśli "prawdziwe
              życie" będzie nam chciało zachwiać te plany to mamy dla niego
              odpowiednią broń. tongue_out I po ślubie nadal będziemy na utrzymaniu rodziców,
              dopóki mój narzeczony nie rozkręci firmy. Jak on powiedział, kochanie
              jak już będę twoim mężem, to cię będę spokojnie utrzymywał, jak ty
              sobie będziesz robiła te swoje aplikacje. tongue_out
          • fuksiowy Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:28
            Monikapers, coraz częściej myślę, że czytasz w moich myślach.
          • ni24 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:29
            >znacie sie nieco ponad rok, macie po 23 lata

>nie mieszkacie
            > razem, ojojoj, co z tym malzenstwem...

zaraz zaraz a uwazacie ze co posiadanie wielu wspolnych zdjec jest wyznacznikiem
            zwiazku...albo ze zna sie kogos rok czy dwa to juz sie jest gorszym niz ci co sa
            ze soba od podstawowki???
            moze nie wszystkim bylo dane zrealizowac tzw. "idelany (wg niektorych-ja sie do
            nich nie zaliczam) plan"-
            1.stac sie para w polowie studiow
            2.zareczyc po roku
            3.pobrac pod koniec studiow.
            jedni wiedza od razu ze to to i nie potzrebuja 7lat razemsmilesmile
            ps a jakim sie jets mgr w wieku 23 lat...ja slyszalam o licencjacie ale o 23mgr
            niesmilesmile jesli jestem w blezdie prosze o wyjasnieniesmile
            • lapwing123 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:31
              jak się jest mgr w wieku 23 lat? normalniesmile ja czuję się oksmile
              • lapwing123 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:32
                lapwing123 napisała:

> jak się jest mgr w wieku 23 lat? normalniesmile ja czuję się oksmile

no dobra zaspokoję Twoją ciekawośćsmile ludzie wyjątkowo zdolni przeskakują klasy w
                szkole smile))
                • ni24 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:36
                  jak się jest mgr w wieku 23 lat? normalniesmile ja czuję się oksmile
                  heheheh smilesmilesmile ok moja ciekawosc zaspokojona juz nie wnikamsmile!!!
                  • lapwing123 do ni24 08.09.09, 09:42
                    to był żart z tym, że czuję się normalniesmile
                    nie obrażaj się smile)
                    • ni24 Re: do ni24 08.09.09, 20:12
                      no cos ty smilesmile ja sie tak latwo nie obrazam hehehesmilesmile a nawet jak juz to zaraz
                      zapominam i sie "od-brazam"smile heheheh.
            • ni24 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:33
              z tym mgr to bylo lapwing nie do monikipsmilesmilesmile
            • sajolina Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:34
              Hehe, moi rodzice wzięli ślub równo po 4 miesiącach od pierwszego spotkania. I
              wcale nie z powodu wpadkismile

Ale rekord pobili moi dziadkowie - 2 TYGODNIE!! też bez wpadki, ślub w
              absolutnej tajemnicy, jedynym świadkiem był brat babcismile

Tak, więc Zia nie daj się negatywnym myślom jakby co. Da sięsmile Z resztą już
              bardziej współcześnie, moi znajomi zaręczyli się po 9 mcach i to bez wspólnego
              mieszkania (też nie było wpadki). Ślub za rok.
              • najta Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:48
                O Zia, wstawiłaś nowe zdjęcia! Fajne (mówię o tych w zakładce Młoda para) smile

Jeśli mogę coś jeszcze zasugerować, to wyjustowałabym wszędzie tekst. Będzie to
                dużo lepiej wyglądało, nie tak chaotycznie.
                • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 22:13
                  Wyjustowałam, musiałam wklejać do worda i potem znowu przeklejać. Nie
                  wiem czy to dużo dało, bo ja nie widze różnicy. tongue_out
              • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:49
                Ja się nie zniechęcam. smile Uważam, że po prostu się idealnie dobraliśmy
                i nie potrzebujemy dłużej tego sprawdzać. Każdy ma swój plan na życie.
                Ale doceniam troskę. smile
          • kochanka_janka Re: Moja strona ślubna 09.09.09, 12:08
            monikapers napisał:

> zia, nie chodzi o to CZY i JAKIEGO koloru masz aparat tylko o to, ze dziwne jes
            > t
            > to, ze nie macie wspolnych zdjec, a zaplanowaliscie slub...
            > i tak pomyslalam, znacie sie nieco ponad rok, macie po 23 lata, nie mieszkacie
            > razem, ojojoj, co z tym malzenstwem...
            > czy to nie za szybko?

jak dla mnie to tez jest jakis kosmos. tak naprawde 1,5 roku to jest pikus.
            zdaje sie, ze wtedy jeszcze dziala tzw. chemiawink a juz najbardziej rozwalilo
            mnie jak przeczytalam, ze po slubie zamierzaja byc jeszcze na utrzymaniu
            rodzicow... poczatkowo myslalam, ze posty zia to jakas podpucha....
    • nerri Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 21:59
      Średnio dopracowana ta stronkasmile

Pozatym...można zrobić lepszą na polskim portaluwink

Brak możliwości komentowania wpisów,możliwość tylko w księdze
      gości...eeeeee,ja nie jestem zachwyconatongue_out
      Co tam jest takiego super,że akurat tu stronę ślubną zdecydowałaś
      się robić?

Ps. Nie jestem zwolennikiem stronek tego typu ale chłopię mnie
      namawia i chyba niedługo się złamiętongue_out
      • monikapers Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 22:04
        zia, teraz dopiero doczytalam
        dlaczego przemilczals fakt, ze Wasze zareczyny odbyly sie w centrum handlowym
        galerii krakowskiej, ktora /tu info dla tych spoza naszego miasta/ miesci sie
        obok hotelu Andels tuz przy dworcowych peronach...
        teraz juz rozumiem i od dzis nie wyobrazam sobie innego miejsca na Wasze slubne
        przyjecie, jak tylko i wylacznie Andels
        z racji sentymentalnej lokalizacji oczywiscie

a moze kupicie sobie apartament, ten obok andelsa i galerii? ponoc sa jeszcze
        wolne, to bylobyc cos

o tym, zebyscie zaczeli oboje pracowac na PKP nie wspominam, to bylaby
        sentymentalna przesada..
        smile
        • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 22:10
          Jej naprawde tego nigdzie nie napisałam? To przeoczenie. tongue_out I tak
          bardzo nam się te mieszkania podobają w Angel City to się chyba nazywa,
          jeśli zdecydujemy się kupować mieszkanie to pierwsze uderzymy tam. wink
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 22:12
        Nerri powiedz gdzie można zrobić lepszą na polskich portalach bo mnie
        się nie udało znaleźć? Albo nie można dodawać zdjęć obiektów gdzie
        odbędzie się ślub i wesele, albo szablony są straszne, ogólnie żadnego
        portalu nie udało mi się znaleźć polskiego.
        • nerri Re: Moja strona ślubna 07.09.09, 22:21
          Jako,że nie jestem zwolennikiem stron tego typu to dokładnie Ci nie
          powiemwink Męża zapytam on sie lepiej orientuje bo robił kiedyś
          stronywink Ale jutro bo śpiwink

A to musi być strona na ślubnym portalu? Odpowiednie zakładki możesz
          zrobić wszędziewink
          Przecież można zrobić stronę na jakimkolwiek serwerze,a nawet jak
          radził Ci ktoś wyżej wykupić swoją domenę.
          • lapwing123 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 09:46
            zia. ty naprawdę popadasz ze skrajności w skrajność. czemu wszystkie wasze
            zdjęcia są cz-b.?smile
            daj to na głównej w kolorze. teraz jakoś smutno.
            pozostałe ok. ale na głównej dałabym kolor.
            • zia86 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 10:19
              No ale wszystkie miały być w jednym stylu. To ja już nie wiem. tongue_out
              Zrobię kolorowe na stronie głównej jak mówisz, że za smutno.
              • des4 żalosne 08.09.09, 11:02
                kumple narzeczonego mają pewnie spory ubaw z twojej globalnej
                aktywności w zakresie trąbienia o slubie komu się tylko da...

tylko wspólczuć chłopakowi...
                • zia86 Re: żalosne 08.09.09, 11:28
                  Mój narzeczony 'trąbi' o tym ślubie tak samo, a nasi kumple nie mogą
                  się go doczekać i wymyślają różne atrakcje które moglibyśmy zrobić.
                  Jeden wymyślił coś takiego, że powiedział, że jak to znajdę to on może
                  za to zapłacić nawet. tongue_out
                  • des4 cała Polska czeka na film z nocy poślubnej 08.09.09, 12:02
                    DivX, dla posiadaczy słabszych łączy może być też wersja wmv...

po slubie na stronce można też umiescić arkusz kalkulacyjny z
                    zestawieniem otrzymanych kwot

no oczywiście w strategicznych punktach zamontować kamerki online
                    aby świat mial podglą na przygotowania weselne i bajowe życie
                    nowożeńców...

setki postów, obecność na forum non-stop...realizujesz swoje
                    ekshibicjonistyczne inklinacje cioteczko???
                    • zia86 Re: cała Polska czeka na film z nocy poślubnej 08.09.09, 12:43
                      Wydaje mi się, że to ty masz problem ze sobą. tongue_out I dlaczego nazywasz
                      mnie cioteczką? Po ślubie będzie relacja i zdjęcia i tylko tyle, tak
                      jak większość dziewczyn, mam zamiar podzielić się swoim szczęściem.
                      Nie wolno mi pisać dużej ilości postów? Nie wynika to z żadnego
                      ekshibicjonistycznego podejścia, choć przyznaje, że lubie rozmawiać i
                      nie ma dla mnie tematów tabu, tylko z tego, że mam masę wolnego
                      czasu. Są wakacje, jestem w domu rodzinnym, który jest na
                      przedmieściach, swoją paczkę zostawiłam w Krakowie i narzeczonego
                      też, więc naprawdę nie mam co robić i mogę sobie siedzieć tutaj. wink
                      • des4 Re: cała Polska czeka na film z nocy poślubnej 08.09.09, 14:13
                        cioteczka, cala Polska czeka na online..twój slub będzie
                        wydarzreniem sezonu...
                        • zia86 Re: cała Polska czeka na film z nocy poślubnej 08.09.09, 14:20
                          Przepraszam, ale czy ty potrafisz normalnie dyskutować? Jaki dokładnie
                          masz problem z moją osobą? Możesz podać jakieś argumenty?
                • kochanka_janka Re: żalosne 09.09.09, 12:19
                  des4 napisał:

> kumple narzeczonego mają pewnie spory ubaw z twojej globalnej
                  > aktywności w zakresie trąbienia o slubie komu się tylko da...
                  >
                  > tylko wspólczuć chłopakowi...

cos w tym jest... albo im po jakims czasie ow zapal przejdzie albo stana sie
                  calkiem monotematyczni...
                  fajnie, ze zia ma aktualnie wielka zajawke, ale nie rozumiem robienia z tego az
                  takiego cyrku na forum...
                  my np. nie potrzebujemy 2 lat przygotowan... zareczylismy sie w lipcu tego roku,
                  a slub bierzemy niebawem - pod koniec pazdziernika smile liczy sie przede wszystkim
                  ow fakt, a cala otoczka jest sprawa drugorzedna...
                  • zia86 Re: żalosne 26.09.09, 13:10
                    To, że się udzielam dużo na forum ślubnym które jest przecież do tego
                    przeznaczone nie znaczy, że taką samą aktywność podejmuję w
                    normalnych rozmowach. Ten temat się przewija w naszych rozmowach z
                    przyjaciółmi ale przeważnie to oni go zaczynają i nie jest go aż tak
                    dużo. smile Oni też mają frajdę, bo to pierwszy ślub z naszej paczki,
                    poza tym w klimatach które i im odpowiadają. wink A z narzeczonym
                    rozmawiamy w ogóle dużo a temat ślubu przewija się często, jednak
                    przeważnie też mój narzeczony go zaczyna. Np. mówi, że on też chcę
                    pozaglądać w kokardki(powiedzenie wzięło się od forumowego, że nie
                    chcę żeby ktoś nam w kokardki zaglądał), ostatnio jak oglądałam
                    suknie to sam się przysiadł i chętnie doradzał i wybrzydzał(!), jemu
                    to też sprawia wielką przyjemność ale ja mu dawkuje informacje żeby
                    go nie przeciążyć. wink
              • najta Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 11:07
                Zia, wyjustowany tekst wyglada zdecydowanie lepiej smile
                • najta Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 11:54
                  Zia, znalazłam kilka przykładów stron ślubnych w polskiej wersji. Wydają mi się
                  ładniejsze i radośniejsze. Kolor, tło robią swoje. Może popatrzysz?
                  link 1
                  link 2

I proszę na mnie nie krzyczeć, że jakieś linki podaję big_grin Chodzi mi o
                  wizualizacje, pomysły.
                  • zia86 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 11:57
                    Bardzo fajnie. smile Takie radosne szablony też tam mam, mogę zmienić
                    jeśli ten jest za mało radosny. tongue_out
                    • kr_ka_11 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 12:15
                      no ale nie o same szablony - radosne czy jakies inne chodzi - tylko o to czy to
                      w miare po "polskiemu" jest. naprawde Cie nie razi to Paula "and" Mikolaj? bo
                      dla mnie to troche zmiszne jest i wcale nie z klasa, wrecz przeciwnie, zwlaszcza
                      jak jest alternatywa. jak powiesz, ze tak chcesz i ze juz nie masz ochoty tego
                      zmieniac to zrozumiem.. tylko wg mnie jak jest opcja zrobic tak, zeby to mialo
                      rece i nogi, to moze warto skorzystac?
                      • zia86 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 12:45
                        Sprawdzę ten serwis i zobaczymy a na razie zmienię szablon na motylki.
                        ;P Mnie się tamten serwis podoba a to and tak bardzo nie razi. wink
                        • monikapers Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 14:18
                          slub.kj29.pl/
                          polecam, blog bez popisow, z dystansem i uczuciem
                          malo slow duzo tresci
                          • zia86 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 14:28
                            Ja wole jednak stronę i zakładki. wink Ale blog bardzo ładny i ta
                            biedronka słodka. wink A gdzie widzisz popisy u nas? tongue_out
                            • monikapers Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 16:02
                              ejej Zia, czytasz miedzy wierszami, o popisach nie bylo do Was, Twoja strona
                              jest wrecz zbyt skromna.
                              ja tez wole tradycyjna strone z menu
      • zoselin1987 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 17:37
        To,że nie jesteście ze sobą 10 lat wcale mnie nie bulwersuje smile i nie uważam,że
        trzeba być ze sobą długo,żeby dopiero móc stwierdzić,że to TEN.
        Mi np też nie było dane poznać w liceum swojego przyszłego męża.Powiedzmy,że
        trafiałam < wybierałam?> kompletnych idiotów.Naprawdę.Z kolei moja druhenka
        rozstała się ze swoim chłopakiem po 7 latach bycia ze sobą. Zresztą tam dużo
        miłości nie było.Także nie ma chyba reguły.
        Ale zia! To,że nie macie ze sobą zdjęć to już mnie dziwi winkI nie tłumacz się
        ukradzionym aparatem,bo to nie przejdzie.
        • zia86 Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 18:26
          Na swoje usprawiedliwienie mogę dodać, że swoich zdjęć mam multum. tongue_out
          Oprócz tego, że nie mieliśmy aparatu a nasza paczka jest "niezdjęciowa"
          to jeszcze mój narzeczony nie lubi do zdjęć pozować, ale nadrobimy to.
          smile
          • caprichito Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 19:34
            zia,

nie myslalas, zeby dodac na strone tak jak ktos sugerowal zakladke
            Blog? Moglibyscie pisac na biezaco co juz zalatwiliscie itd. Tylko
            nie tak jak tutaj nad jakimi kolorami przewodnimi sie zastanawiasz
            czy jakie dekoracje tylko juz konkretne decyzje. Mozesz dac tego
            linka znajomym i rodzinie i beda sobie czytac.
            Moja przyjaciolka ze swoim przyszlym mezem prowadzili takiego bloga
            i to bylo bardzo fajne. Mi sie fajnie czytalo.
            • monikapers Re: Moja strona ślubna 08.09.09, 20:47
              zia, a co to znaczy: "temat przewodni: wesele w stylu modern"?
              • des4 Re: Moja strona ślubna 09.09.09, 11:18
                takie aby cała Polska była pod wrażeniem...

i w ogole wszystko ma być trendi dżezi i kul...
    • nocarka Re: Moja strona ślubna 26.09.09, 12:34
      zia, teraz dopiero zbaczyłam, kiedy się zaręczyliście big_grin ja też 1 stycznia 2009
      roku big_grin big_grin big_grin i w górach i w łóżku, po tym jak wyspaliśmy się po sylwestrze nie
      mogliśmy w nocy spać i gadaliśmy sobie. I nagle... pytanie. A w sumie: "Oj
      cicho, bo ja bym Cię wreszcie chciał zapytać, czy zostaniesz moją żoną..." big_grin
      • zia86 Re: Moja strona ślubna 26.09.09, 13:05
        No prosze. smile Jak słodko! big_grin A to już były takie oficjalne zaręczyny z
        pierścionkiem, czy tak jak u nas tylko słowne? wink
        • nocarka Re: Moja strona ślubna 26.09.09, 14:06
          Na razie słowne, a że mój to maniak asg i militariów to powiedział, że dostanę
          zaręczynową replikę broni i pierścionek...z granatem tongue_out Ale nic z tego, chcę
          normalny, z białego złota z czymś białym (diament, cyrkonia, cokolwiek byle
          jasne, no względnie z szafirem) a replika może być dodatkowo big_grin Na pierścionek
          zaczekam jeszcz, na razie nie ogłaszaliśmy tego prawie nikomu więc będzie jak
          damy znać rodzinom smile
    • inka323f Re: Moja strona ślubna 26.09.09, 13:40
      Fajny pomysl. Sami mamy strone slubna, ale w formie bloga. Tez bezplatny, a
      wszystko mozesz w nim personalizowac i nie musisz uzywac szablonu. Mysmy na
      uzyli blogspot.com / blogger.com, ktory dziala tez z picasa i gmailem.
      • behemotka2 Re: Moja strona ślubna 18.12.09, 22:33
        Kurcze chciałam wejść i zobaczyć, bo mnie twoje wątki zaciekawiły, ale chce hasła sad
        • mrau84 Re: Moja strona ślubna 18.12.09, 23:04
          witam mam pytanie bo stronka bardzo mi się z zewnątrz podoba ale pyta się mnie o
          hasło uncertain możesz podać??
          • zia86 Re: Moja strona ślubna 18.12.09, 23:24
            Poszły hasła, ale od razu mówię, że strona jest robiona amatorsko,
            będziemy mieć od kolegi taką profesjonalną(z naszym logo) i z
            profesjonalnymi zdjęciami ale to dopiero za jakiś czas, bo na razie nie
            ma sensu wykupować domeny. smile
            • k.l2 Re: Moja strona ślubna 19.12.09, 01:00
              ZIA!!!!!!

Po co zalozylas haslo skoro podajesz je na kazde zyczenie????

Byc moze mrau84 i behemotka2 sa porzadnymi ludzmi, ale jak dla mnie
              logiczne byloby nie podawac hasla osobom nieznanym.. (zauwazylas,ze w
              przypadku mrau84 byl to jej pierwszy w ogole wpis na forum gazety, a
              w przypadku behemotki pierwszy na slubnym?).

Jasne, to nie moja sprawa,ale ...
        • zia86 Re: Moja strona ślubna 18.12.09, 23:20
          Niestety zablokowałam ponieważ była afera z danymi a tam były nasze
          zdjęcia. Wyślę wam hasło na gazetowego. smile
          • derenka Re: Moja strona ślubna 19.12.09, 11:04
            ale ja nie mam maila na gazetowego sad a chetnie obejrze , to moze na moj mail
            derenka@o2.pl
            • na_szpilkach Re: Moja strona ślubna 19.12.09, 11:15
              a ja na gazetowego jeśli można smile
              • lili-2008 ja też poproszę o hasło na gazetowego n/t 19.12.09, 12:14
                • martina.15 Re: ja też poproszę o hasło na gazetowego n/t 19.12.09, 12:45
                  ja tez prosze.
                  mysle ze to nie przez zdjecia poszly dane tylko przez maila narzeczonego
                  imie.nazwisko@ no prosze cie jak dajecie takie podpowiedzi to potem czegos sie
                  boisz?
                • ciukrulka Re: ja też poproszę o hasło na maila 19.12.09, 17:29
                  hania-88@o2.pl gazetowego chyba nie mam
    • derenka Re: Moja strona ślubna 19.12.09, 11:02
      zia, a jakie haslo trzeba wpisac, zeby wejsc?
      • mamavinca A ja numer PIN poprosze :) 19.12.09, 15:02

• joanka-r Re: A ja numer PIN poprosze :) 19.12.09, 20:51
          Ja poproszę PIN mamy i numer konta wraz ze stanem owegosmile
          • kitka20061 Mogę prosić hasło? 19.12.09, 23:22
            na gazetowego?
            • arwena84 Re: Mogę prosić hasło? 20.12.09, 23:27
              Ja też poproszę na maila gazetowego. :]
    • zia86 Re: Moja strona ślubna 19.12.09, 14:04
      Ja przeglądałam polskie serwisy i po prostu nie podobały mi się
      narzędzia, jak znalazłam jeden fajny serwis to nie można było dodawać
      zdjęć, inny był fajny ale szablony miał fatalne.

Wyślę wam dziewczyny hasło ale pamiętajcie, że ta strona nie jest
      profesjonalna, będziemy mieć inną, taką normalną dopasowaną do nas.
      • bettyann Re: Moja strona ślubna 21.12.09, 15:31
        to ja tez poprosze o haslo
        beata.w@wp.pl
        dziekuje
      • tollkirsche Re: Moja strona ślubna 23.12.09, 12:41
        To i ja poproszę na gazetowego, jestem zaintrygowana, o co tyle szumu wink
        • bettyann Re: Moja strona ślubna 23.12.09, 14:07
          Zia, czemu jeszcze nie dostalam... sad
          • zia86 Re: Moja strona ślubna 23.12.09, 14:09
            Musiało mi się nie wysłać. Już poszło. smile
            • kitka20061 Re: A ja? 23.12.09, 15:29
              Ja też zgłaszam reklamację, bo też nie dostałam.
              Dla przypomnienia: mój email gazetowy kitka20061@gazeta.pl smile
              • zia86 Re: A ja? 23.12.09, 15:34
                Strona jest odblokowana. Można swobodnie wchodzić.
                • pumkaa Re: A ja? 10.03.10, 01:41
                  mogę prosić o hasło? che8@op.pl
      • martina.15 Re: Moja strona ślubna 23.12.09, 16:01
        nie to zeby cos, jestem zapalona blogowiczka ale nie chce zmieniac mojego
        zyciowego bloga na slubnego to tez sobie zrobilam strone tam. nie obraz sie, co?
        tongue_out ja sie nie bede dzielic za bardzo adresem tongue_out
        • delphine_delphine Re: ja też poproszę o hasło na maila 10.03.10, 08:37
          Zia, to i mi podeślij hasło - weszłam na stronę i pierwsze wrażenie
          bardzo fajne, chętnie obejrzę resztę big_grin

delphine@o2.pl
          • zia86 Re: ja też poproszę o hasło na maila 10.03.10, 09:51
            Poszło. smile
            Ale muszę powiedzieć, że około wakacji kiedy będziemy po sesji
            narzeczeńskiej oraz po nagrywaniu trailera chcemy uruchomić już taką
            porządną stronę, nie na serwisie jakimś tylko zaprojektowaną
            indywidualnie dla nas. smile To jest na razie taka próbka.
            • adynka Re: ja też poproszę o hasło na maila 10.03.10, 11:51
              Niemam hasla i nie moge obejrzec sad
              https://www.przewodnikmp.pl/img-
250920100560.png
              • onlydear Re: ja też poproszę o hasło na maila 10.03.10, 14:02
                no ja niestety rowniez nie moge wejsc na strone bo nie znam hasla...
                • alunia.87 Re: ja też poproszę o hasło na maila 10.03.10, 15:58
                  poproszę o hasło, chętnie przejrzę stronę.

A ja zapraszam na naszą stronę - z polskiego serwisu -
                  www.alaiblazej.pobieramysie.pl
            • laluz11 Re: ja też poproszę o hasło na maila 10.03.10, 22:14
              Zia,poslij na gazetowegosmile
              • next_exit Re: ja też poproszę o hasło na maila 12.03.10, 17:45
                ja rownież poproszę na gazetowego- podczytuję Twoje watki, chociaz sie nie
                udzielamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka