Dodaj do ulubionych

...kurioza... ;-)...

• s.monte.z.uma ...kolano nie/polityczne... 09.07.18, 08:26
      czyli: ...kolano zwykłe, pospolite...

Psychiatryk w wojsku
      vod.pl/programy-onetu/reportaze-onetu-psychiatryk-w-wojsku/tpq94x3

...i kolano niezwykłe...

iałem ostre zakażenie kolana, niebezpieczną bakterią, stąd to błyskawiczne przyjęcie do szpitala. To się może zdarzyć każdemu i każdy by został przyjęty w takim trybie - uważa prezes PiS. Jak dodaje, przechodzi "ciężką kurację antybiotykową", która wpływa na jego samopoczucie. Pięć razy w tygodniu udaje się też na rehabilitację

wiadomosci.onet.pl/kraj/jaroslaw-kaczynski-nie-lamiemy-konstytucji-to-jest-bezczelne-klamstwo/nc2qj5k

...czyli: kolano pospolite vs. kolano niepospolite... a w tle RzeczPospolita... na kolanach?...
    • s.monte.z.uma ...wynaleziono samolot!... ;-)... 15.07.18, 22:39
      ...kolejny raz... :-)))...

Opener Inc., amerykańska firma, której udziałowcem jest Larry Page, współzałożyciel wyszukiwarki Google, zaprezentowała prototyp jednoosobowego "latającego samochodu". Będzie go można prowadzić bez licencji lotniczej

next.gazeta.pl/next/7,151243,23675131,przyszlosc-lotnictwa-zaczyna-sie-dzis-firma-wspolzalozyciela.html#BoxBizImg
      • bruner4 Re: ...wynaleziono samolot!... ;-)... 18.07.18, 18:42
        No, wreszcie coś ciekawego...
    • s.monte.z.uma ...sądowo-narodowe... 18.07.18, 13:39
      ...czyli: narodowcy kopiący fotografa KOD "narażeni na utratę życia"... bo fotograf był za twardy?!...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23686603,narodowcy-kopali-fotografa-kod-teraz-on-uslyszal-zarzut-o-narazenie.html#BoxNewsLinkImg&a=167&c=96
    • s.monte.z.uma ...27 tysięcy za minutę... 17.08.18, 08:44
      ...a czemu nie na Polach Mokotowskich... albo w sali tronowej... a siedzenie - na parkiecie...

...Zgromadzenia Narodowego, które odbyło się w wynajętym namiocie na dziedzińcu Zamku Królewskiego... według wyjaśnień organizatorów... czyli nowy, lepszy (...?...) obyczaj nowej władzy... tłumaczenie jak z bajki o królewiczu i żabie... no, ale skoro premier Morawiecki niedawno spotkał się z rolnikami w stodole (...a może to była obora?...) i nawet owcom nakazano - na ten czas - milczenie... hmmm... a jeśli będzie spotkanie władzy z obywatelami w sprawie kanalizacji, to gdzie się odbędzie?... no, gdzie?... :-)...

"Ze względu na temat orędzia prezydenta i doniosłą 550-rocznicę Parlamentaryzmu Rzeczypospolitej najtrafniejszym miejscem obrad Zgromadzenia Narodowego był Zamek Królewski w Warszawie" - czytamy w piśmie zaadresowanym do posła. Kancelaria Sejmu tłumaczy, że umowa obejmowała nie tylko udostępnienie namiotu, ale także "realizację całego szeregu usług związanych z organizacją obrad Zgromadzenia Narodowego"...

wiadomosci.onet.pl/kraj/wynajecie-namiotu-przez-sejm-kancelaria-odpowiada-krzysztofowi-brejzie/hj0195f
    • s.monte.z.uma ...psie kuriozum... ;-)... 22.08.18, 13:19
      ...czyli - po co kraść psa ze schroniska... ?...

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,zosia-z-palucha-odnaleziona-brjest-cala-i-zdrowa,269044.html
    • s.monte.z.uma ...biografie... ;-)... 28.08.18, 23:25
      W stoczni odsłonią tablicę braci Kaczyńskich

...W piątek w Stoczni Gdańskiej odsłonięta zostanie tablica pamiątkowa im. Lecha i Jarosława Kaczyńskich, którzy, jak napisano na oficjalnym zaproszeniu "przebywali w hali nr 26 w czasie strajku w 1988 r."... "Lech Wałęsa. "Brzmi dumnie: 'Przebywali w hali'"... :-)))...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23836028,w-stoczni-pojawi-sie-tablica-jaroslawa-i-lecha-kaczynskich.html#Z_BoxNewsImg&a=167&c=96

ps.: ...znacie? "Tu Wielki Wódz Kim Ir Sen siedział i czytał książkę"... nie znacie?... poznajcie...

wiadomosci.wp.pl/dzien-slonca-w-korei-polnocnej-6078971279696513g/7
      • empi Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 07:59
        "Jarosław wiecznie żywy", to nas czeka?
        pzdr.
      • empi Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 08:21
        Mróz był okrutny i śniegiem wiało,
        Mama mu niosła ciepłe kakao,
        On w szafie siedział, bibułę czytał,
        Na generała zębami zgrzytał.

Jechały "suki", jechały tanki,
        Mama mu z kawą nosiła dzbanki,
        On się do walki wielkiej szykował,
        Więc pistolecik swój przygotował.

Strategię tworzył i kreślił plany,
        Wiedział, że wielkie nadchodzą zmiany,
        Czytał i pisał, pisał i czytał,
        Czasami mamę o coś zapytał.

W zarysach tworzył grupy oporu,
        Pochodnie ściągał aż z Ekwadoru,
        Tworzył nocami i tworzył dniami,
        Mama chodziła z naleśnikami,

Niosła banany i czekoladę,
        I z rodzynkami pyszną roladę.
        Niosła mu szynkę, niosła kiełbasę
        I lukrowaną przepyszną masę.

Mama mówiła : - Nie wierz nikomu
        Więc on ulotki rozrzucał w domu
        Okna zasłonił, zamek zasunął
        I na tapczanie walczył z komuną

Jarka nie wzięli do internatu
        Całą więc sławę zawdzięcza bratu
        A że podobni do siebie byli
        Wielu do dzisiaj ich z sobą myli

Jarek domowe przyjął zadanie
        Czołgi rozstawił se na tapczanie
        Sam stanął z prawej, z lewej - wiadomo
        Naprzeciw Jarka stanęło ZOMO

Rozpoczął starcie wznosząc okrzyki
        Mama zabrała mu żołnierzyki
        Ale spokojnie, jest na to rada
        Kiedyś tę walkę IPN zbada.

autora nie znam
        pzdr.
        • s.monte.z.uma Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 09:23
          ...prawda - aż boli...
      • s.monte.z.uma Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 13:10
        ...a jednak, nie "przebywali w hali"... to gdzie byli?!... i co teraz?!... ... ... :-)))...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23836865,wiemy-jak-wyglada-tablica-upamietniajaca-braci-kaczynskich.html#Z_Czolka3Img
        • s.monte.z.uma Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 13:20
          ...a jeśli nie przebywali, to jak/gdzie strajkowali?... a jeśli ktoś nie jest zatrudniony w konkretnym zakładzie, to może strajkować, czy tylko demonstrować?... no - ale - jeśli nie przebywali, to gdzie demonstrowali?... rany boskie, ale się porobiło... przydałby się ten inżynier z filmu Poszukiwany, poszukiwana, który wziął ręką jezioro i przestawił je w inne miejsce...

Na tablicy nie pojawi się słowo "przebywali", tak jak wiele osób wnioskowało z zaproszenia, a "strajkowali"...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23836865,wiemy-jak-wyglada-tablica-upamietniajaca-braci-kaczynskich.html#Z_Czolka3Img
          • bruner4 Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 15:29
            Ale on nawet o tej tablicy nie wiedział i podobnie jak Lenin jest przeciwnikiem wazeliniarstwa.
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,23837466,mazurek-jaroslaw-kaczynski-nie-wiedzial-o-tablicy-ze-swoim.html
            Ciekawe że nasz obecny premier był na odsłonięciu , niedawno też był na otwarciu obwodnicy Puław (akurat z jej budową miał niewiele wspólnego), on nie ma innych , ważniejszych rzeczy do roboty?
            • empi Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 16:09
              > on nie ma innych , ważniejszych rzeczy do roboty?
              w tej chwili nie ma :). Takie imprezy i ich szczegółowy przebieg są z dużym wyprzedzeniem planowane, zwłaszcza jeśli dotyczy to PiS :). Jego podwładni znają upodobania prezesa co do swojej osoby i chętnie się podlizują :).
              pzdr.
            • s.monte.z.uma Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 18:35
              > Ale on nawet o tej tablicy nie wiedział i podobnie jak Lenin jest przeciwnikiem wazeliniarstwa.

...skąd wiesz?... próbowałeś (...wazeliniarstwa...), czy sugerujesz, że prezes nie wie, co się wokół dzieje... już nie wie, czy całe jego życie to jedna wielka ułuda?!... co by to nie było, tym gorzej dla nas - a przynajmniej dla mnie... wolę mieć do czynienia z ludźmi umysłowo "ogarniętymi"... wolę nie płacić ceny czyjejś niezborności... umysłowej zwłaszcza...
              • s.monte.z.uma Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 18:37
                ...zresztą - gdybyś miał rację, to ta tablica - z nakazu prezesa - w ogóle nie zawisłaby...
                • s.monte.z.uma Re: ...biografie... ;-)... 29.08.18, 18:45
                  ...z powodu braku zgody prezesa PiS tablica pamiątkowa nie zostanie odsłonięta 31 sierpnia...

...a po 31 sierpnia?...

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23838259,tablica-w-stoczni-gdanskiej-miala-upamietnic-udzial-kaczynskich.html#Z_BoxNewsLinkImg&a=167&c=96
    • s.monte.z.uma ...kuriozum nie/pamięci... ;-)... 01.09.18, 21:15
      ...czyli Polska przegrywa z Kozidrak, jak 50 staruszków do 40 tysięcy nadziei przyszłości ... bez/zamiast komentarza... :///...

teksciory.interia.pl/przeboje-socjalizmu-to-idzie-mlodosc-tekst-piosenki,t,657861.html

Msza, złożenie wieńców i zapalenie zniczy pod Pomnikiem Nieznanego Żołnierza, odegranie melodii „Cisza” - Lublin nie zapomniał o 79. rocznicy agresji Niemiec hitlerowskich na Polskę. Główne uroczystości odbyły się na placu Litewskim...

kurierlubelski.pl/rocznica-wybuchu-ii-wojny-swiatowej-w-lublinie-rowniez-oddano-czesc-poleglym-zdjecia/ar/13458976

Około 40 tys. osób, jak podają organizatorzy, bawiło się w piątkowy wieczór na koncercie Bajm na placu Zamkowym w Lublinie...

kurierlubelski.pl/koncert-bajm-w-lublinie-plac-zamkowy-nie-widzial-takich-tlumow-zdjecia-wideo/ar/13458326
    • s.monte.z.uma ...szkolne podwójne... 06.09.18, 10:35
      ...a biorąc pod uwagę talent autora notatki - potrójne... rany boskie!...

Monkinie (woj. podlaskie). Podlaska kurator oświaty nakazała otwarcie szkoły w Monkiniach na Suwalszczyźnie. Placówka decyzją wójt gminy Nowinki od początku roku szkolnego jest zamknięta, bo brakuje kadry nauczycielskiej oraz dyrektora . Rodzice z dziećmi codziennie czekają przed drzwiami. które dziś również mimo decyzji kurator oświaty nadal były zamknięte. - Dyrektor powinna się wytłumaczyć - twierdzą zgodnie...

www.dziennikwschodni.pl/kraj-swiat/dzieci-pod-drzwiami-szkola-zamknieta-dyrektor-powinna-sie-wytlumaczyc,n,1000226154.html
    • s.monte.z.uma ...kuriozum seksu... 26.09.18, 20:07
      ...czyli seks i Pachnidło wg Maleńczuka... i te szczęki... :-)))...

O Jarosławie Kaczyńskim
      'Od dziecka chciałem być symbolem seksu, ale zawsze mnie ktoś wyprzedza. Jest to, niestety, Jarosław Kaczyński. Ile ja wydaję na garnitury! On pelerynkę zakłada i ma od razu 5 milionów wejść. Dłuższy czas zastanawiałem się, jak to jest możliwe, że to nie ja, a Jarosław Kaczyński jest symbolem seksu w tym kraju, ale potem zobaczyłem, jak on stoi na tym swoim podniesionku i wszyscy dookoła wołają: Jarosław! Jarosław! A on stoi i tak bezwiednie porusza szczęką: Jarosław... Jarosław... Jarosław... I tak się zastanawiałem, czy to on powtarza za nimi, czy to oni powtarzają za nim. On ma jakiś tajemniczy wpływ na ludzi, że oni go pożądają. To jest po prostu Pachnidło. I dlatego ja nie mogę zostać symbolem seksu. Ale może, jak będę miał 68 lat, tak jak on, to wtedy zostanę.'..

wyborcza.pl/10,158533,23970504,maciej-malenczuk-jak-to-mozliwe-ze-jaroslaw-kaczynski-jest.html
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 12.08.19, 09:17
      ...taki tekst wśród dzisiejszych, przedziwnych doniesień prasowych, to kuriozum nad kuriozami... taki zakonnik w dzisiejszych czasach to kuriozum jeszcze większe... a taii kapucyn - to autentyczny "cud Boży"... :-)))... przytula dziecko - a nie pedofil...
      Misjonarz ocalił życie noworodka, służąc za "ludzki inkubator" i własnym ciepłem ogrzewając potrzebujące ratunku dziecko. W środkowoafrykańskim szpitalu, w którym brat Maciej Jabłoński pełni posługę, brakuje sprzętu medycznego, w tym właśnie inkubatorów. Chłopiec otrzymał imię Cud Boży Maciej...
      www.tvn24.pl/misjonarz-ocalil-noworodka-ogrzewajac-go-wlasnym-cialem,959235,s.html
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 13.08.19, 12:07
      ...a oto kolejne, dzisiejsze kuriozum dotyczące: drzew, pierwszej i drugiej kategorii, a take - działalności lubelskiego ratusza? ... więc powtórzę: o borze! (...to taki las - zapożyczone...) bez uśmiechów, chyba że - politowania...
      ps.: ...odsyłam do wątku o pierwszej i drugiej kategorii (wypowiedź z godziny 11.57)...
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 28.08.19, 21:41
      ...jesteśmy znowu pierwsi!!!... znowu? ... a znowu... ...o borze! (...to taki las - zapożyczone...)...
      Bywali - nie tylko w PRL, ale też w II RP i w innych dyktaturach - dyspozycyjni wobec rządu sędziowie świadomie wydający oczywiście niesprawiedliwe wyroki.
      Bywali - choćby w Ameryce, Włoszech i w różnych innych krajach - sędziowie wysługujący się gangom. Ale "gang sędziów" - co brzmi jak oksymoron - to, jak się wydaje, całkiem nowy koncept i oryginalny pisowski wkład w światowe dzieje sądownictwa...

...rany boskie!... nie lepiej byłoby - w tej konkurencji - wlec się w ogonie peletonu?!...
      opinie.wp.pl/zakowski-polska-na-glowie-opinia-6416647638066817a
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 30.11.20, 10:36
      ...podobno - wg posła ekipy rządzącej - jesteśmy narodem krezusów...
      www.tysol.pl/a57387-100-zlotych-oplaty-za-wejscie-do-galerii-handlowej-Zaskakujacy-pomysl-posla-PiS
      ...i wspomnień czar... :-)))...
      www.plotek.pl/plotek/56,79592,13520387,niesiolowski-nie-maja-chleba-to-niech-jedza-szczaw-internauci.html
      ...i pytanie retoryczne: a jeśli niedoszły klijent ma tylko dychę w kieszeni, a szczaw śnieg przysypał?... ... ...
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 02.12.20, 22:29
      ...znowu "jesteźmy najlepsi"... Do kogo należy "Mann"? Polskie Radio chce zastrzec nazwę audycji z jego nazwiskiem ... :-)))))))...
      wyborcza.pl/7,75398,26566183,do-kogo-nalezy-mann-polskie-radio-chce-zastrzec-nazwe-audycji.html#S.main_topic-K.C-B.1-L.2.duzy
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 04.12.20, 11:06
      ...z mądrości ludowych władzy naszej... czyli ...nie wisz czasem, głupia Franiu, kto ci pulpę zjadł... czyli Nowe przepisy GIS w żłobkach i przedszkolach. Dzieci mogą przyjść, chociaż domownicy mają kwarantannę...
      kurierlubelski.pl/nowe-przepisy-gis-w-zlobkach-i-przedszkolach-dzieci-moga-przyjsc-chociaz-domownicy-maja-kwarantanne/ar/c1-15325004
      ...już widzę samotnie maszerujące ulicami koziego grodu rzesze niemowlaków (...oczami wyobraźni widzę...)... bo przecież przebywający na kwaranrannie domownicy nie mogą tej kwarantanny ouścić, nawet wyprowadzając psa "na sikanie"... a inne osoby - nie mogą mieć kontaktu z osobami przebywającymi na kwarantannie (...pod groźbą gigantycznych kar nakładanych - ostatnio - przez tenże sanepid...)... to ja mam pytanie: ...czy dzieci żłobkowe i przedszkolne przebywające w lokalu - miejscu kwarantanny - nie są na kwarantannie?... i czy one są ludźmi, czy stoją poniżej zwierząt domowych i np. szczurów?... czy przeznaczono je do wytępienia?... czy może przyczyna jest bardziej prozaiczna: odebranie rodzicom zasiłków opiekuńczych... ???... RANY BOSKIE... !!!... ruchy paralityka przy ruchach "naszej władzy ukochanej" to taniec na lodzie... ... ...
      p.: ...a wiecie co to pulpa... ???...
      • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 06.12.20, 12:29
        ...pulpa... w znaczeniu innym niż obiegowe, u mnie w domu bywa jako fusier, na Lubelszczyźnie znana jako lamieszka lub lemieszka... przez złośliwych zawana "świńskim jedzeniem"... :)))... do mojego domu zawitała, wraz z nazwą "fusier", dzięki przodkowi, który wrócił z niewoli niemieckiej w czasie II wojny światowej... ... ...
        pl.wikipedia.org/wiki/Pulpa
        • empi Re: ...kurioza... ;-)... 06.12.20, 13:10
          To zwykła psiocha :)

pzdr
          • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 06.12.20, 22:20
            ...niezbadane są wyroki niebios... i drogi zawiłe... ale - ponieważ, jak piszą, to danie biedoty - zapiszcie sobie liczne przepisy... bez kiełbaski i żurku...kto wie, co nam zgotuje los...znaczy władza nasz ukochana...
            www.google.com/search?q=fusier+przepi&oq=fusier+przepi&aqs=chrome..69i57j0.16235j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
          • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 07.12.20, 22:11
            ...a zamiast kiełbaski i żurku do psiochy dostaniemy trybunę... trybunę (...dla...) ludu.... znowu... ... ... pierwszy sekretarz już jest... wrócą pegeery???...
            gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/8036864,polska-press-pkn-orlen-daniel-obajtek-zarzad-fuzja-przejecie-media.html
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 14.12.20, 22:46
      ...kuriozum piekarniczo-matematyczne... czyli kto nie potrafi "zliczyć do trzech"... ???... czyli mąka samorosnąca, ale jeszcze nie samopiekąca... :)))...
      bułeczki lub bajgle z dwóch składników...
      haps.pl/Haps/7,167251,26587473,ekspresowe-bajgle-lub-buleczki-z-dwoch-skladnikow-przepis-dietetyczki.html#s=BoxOpImg8
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 19.12.20, 22:51
      ...jeszcze niedawno norma... teraz kuriozum... czyli Boże Narodzenie... żal?... żal... ... ... ale - wszystkiego najlepszego... ... ...
      lehardi.org/2012/12/26/boze-narodzenie-26-xii/
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 02.02.21, 22:09
      ...tylko z pozoru kuriozum... a tak naprawdę - oczywista oczywistość:
      ...- Dzisiaj składam do inspektoratu ZUS w Gdyni wniosek o dopłatę do świadczenia 500+ w imieniu mojej małoletniej córki Ingi - powiedział poseł Lewicy, Marek Rutka. Jak dodał, w związku z wyrokiem Trybunału Konstytucyjnego ws. aborcji domaga się dopłaty za dziewięć miesięcy ciąży, bo - jak twierdzą sędziowie - "byt człowieka zaczyna się z chwilą poczęcia"...
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26749246,posel-chce-doplaty-z-500-za-okres-gdy-jego-corka-byla-dzieckiem.html#do_w=46&do_v=142&do_a=288&s=BoxNewsImg1
      ...:-)))... ... ...
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 08.02.21, 15:30
      ...kuriozum zimowe... czyli ogólnopolski lament śnieżny... a przecież zimy u nas śnieżne bywają... Lublin w okowach…
      lehardi.org/2018/02/23/lublin-w-okowach/
      ...i tylko sani przez konie ciągniętych brak na ulicach... żal...
      • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 08.02.21, 21:48
        ...a przecież sanie ciągnięte przez konie są eko... może wrócą?... oby... i produkują nawóz, też eko... :)...
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 05.03.21, 13:37
      ...kuriozum patologiczne... czyli Poseł Marek Suski uważa, że gorszy niż III wojna światowa byłby powrót PO do władzy...
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26853253,suski-zbudujemy-ten-most-chyba-ze-bedzie-iii-wojna-swiatowa.html#do_w=46&do_v=142&do_a=286&s=BoxNewsImg7
      ...a wypowiedź "posła suskiego" dziwnie zbiegła się z okrągłą rocznicą (1941 r.) wprowadzenia Volkslisty na ziemiach polskich anektowanych przez III Rzeszę... ... ...
      ...mój borze (...to taki las - zapożyczone...)... ... ...
      • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 07.03.21, 21:54
        ...a z czym wiążą się wojny , które przetaczały się przez polskie ziemie, a z czym kolaboracja ?... wybieram pokój ... "panie pośle"... ... ...
        lehardi.org/?s=kolaboranci
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 20.03.21, 08:39
      ...RANY BOSKIE!!!... i MÓJ BORZE (...to taki las - zapożyczone...)... ... ...
      ...Borys Budka, przewodniczący Platformy Obywatelskiej: Ludzie mi mówią: "Kaczyński robi tyle błędów, a wy tego nie wykorzystujecie?!". Ale co my możemy?...
      wyborcza.pl/magazyn/7,124059,26897890,borys-budka-sorry-ale-nie-jestem-rewolucjonista-wygramy-wybory.html#weekend#S.W-K.C-B.3-L.1.maly
      ps.: No co ja ci zrobiłem?... ... ...
      www.google.com/search?q=no+co+ja+ci+zrobi%C5%82em+tekst&oq=no+co+ja+ci&aqs=chrome.2.0i355j46j0j69i57j0i22i30l3j69i60.14671j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 10.04.21, 21:15
      ...nareszcie!... zasługa "władzy naszej kochanej"... na polu literatury, czyli - zasługa tym większa... czyli przypomnienie zapomnianego autora czasów sanacji... :-)))... i postaci przezeń opisanej... czyli: Tadeusz Dołęga-Mostowicz, Kariera Nikodema Dyzmy... zasługa tym większa, że współcześnie bohater zwielokrotniony...
      pl.wikipedia.org/wiki/Kariera_Nikodema_Dyzmy
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 22.04.21, 21:16
      ...no to prokurator na prezydenta... !!!... no to ...prokuratura do ratusza... !!!... :
      )))... :)))... :)))... ... ...
      www.dziennikwschodni.pl/lublin/plac-i-placz-nowe-stawki-za-smieci,n,1000287761.html
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 25.06.21, 08:55
      ...kolejne kuriozum... nie pierwsze, ale - zdecydowanie, wśród dotychczasowych - wiedzie prym...
      Radny Pitucha na sesji: W porównaniu z Galerią Labirynt disco polo to sztuka wysokich lotów...

lublin.wyborcza.pl/lublin/7,48724,27248833,fundacja-chciala-wstrzymania-finansowania-instytucji-popierajacych.html#s=BoxLoLuImg3

ps.: ...czyli wielka radość w domu Gucia: Gucio gumę ma do żucia... ... ...
    • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 30.06.21, 22:46
      ...kuriozum miejskiej "nowoczesności"... czyli ...jajecznica na betonie...
      wiadomosci.wp.pl/malopolska-usmazyl-jajecznice-na-plycie-rynku-w-krzeszowicach-6656209266768416a
      ...a w Kozim Grodzie, przed klasztorem kapucynów, jak onegdaj podawała prasa, specjalne siedziska (...oczywista oczywistość - z betonu...) dla seniorów... hmmm... ...smażeni seniorzy???... ... ... proponuję ustanowienie specjalnej nagrody dla pomysłodawców: dożywotni przywilej/obowiązek zasiadania na onych - betonowych - siedziskach... w sezonie letnim... codziennie... najlepiej w samo południe... :)))... ... ...
      • s.monte.z.uma Re: ...kurioza... ;-)... 02.07.21, 22:43
        ...Beton, beton i pot. Oto najbardziej gorące miasta w Polsce. Ugotujesz się, jeśli tam pojedziesz...
        ...Lublin – plac Litewski... ... na piątym miejscu!!!...
        spidersweb.pl/2021/06/betonoza-w-polsce-najgoretsze-miasta.html
        ...Lublin ostatnio zawsze pierwszy... a tu?... jak to tak - dopiero na piątym miejscu???... uwierzyć trudno... ... ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka