Dodaj do ulubionych

Uzdolnione dziecko

21.05.06, 17:36
Zastanawiam się w jaki sposób mogę pomóc uzdolnionemu dziecku. Dziweczynka ma
11 lat, gra na pianinie, świetnie tańczy i śpiewa, interesuje się aktorstwem,
bierze udział w konkutrsach recytatorskich. Chciałabym w jakiś sposób rozwijać
jej zdolności. Czy w Lublinie jest takie miejsce gdzie zdolne dzieci mogą
pogłębiać swoje pasje? Nie zależy mi na tym, żeby zrobić z niej gwiazdę.
Chciałabym tylko aby spędzała wolny czas w sposób przyjemny i rozwijający.
Może jakies ognisko taneczne, czy kółko teatralne? Z góry dziękuję za rady i
pomysły!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Uzdolnione dziecko IP: *.chello.pl 21.05.06, 18:47
      Dom Kultury przy Grodzkiej - b. duża oferta. Polecam
    • betika28 Re: Uzdolnione dziecko 24.02.14, 13:44
      Pomoc dla córki w rozwijaniu talentu

[youtube]www.youtube.com/watch?v=U-dJLXYXYWM[/youtube]Poszukuje wsparcia i pomocy finansowej dla dziecka które jest uzdolnione tanecznie ma już osiągnięcia w tej dziedzinie. Niestety oboje z mężem mamy zbyt małe środki żeby wspierać dalszy rozwój talentu córki. Nasza córka Asia ma 13 lat i tańczy od ok. 1,5 roku w szkole tańca towarzyskiego "Promenada" Ełk. Ma już za sobą pierwsze sukcesy kilka złotych medali i puchar zdobyty w ogólnopolskim turnieju tańca o puchar prezesa spółdzielni mieszkaniowej w Augustowie (08.12.2013). Niestety ja obecnie jestem osobą bezrobotną pracuje tylko mąż, zarabia ok. 1200 zł. Mamy jeszcze starszego syna uzdolnionego z kolei w sporcie głównie piłka nożna. Nie jesteśmy w stanie na chwilę obecną sprostać wymaganiom finansowym aby nasza córka mogła nadal rozwijać swój talent taneczny. Ubiór, wyjazdy na turnieje, czy obozy taneczne a nawet comiesięczne opłaty za szkołę tańca przewyższają nasz budżet domowy i nie jesteśmy w stanie nawet zapłacić zaległości w szkole. Zwracamy sie z gorącą prośbą do ludzi dobrej woli którzy byliby nam w stanie choć okresowo pomóc dopóki nasza sytuacja się nie poprawi. Jest to dla nas na dzień dzisiejszy priorytet bo nasze dzieci są dla nas najważniejsze a wiemy i widzimy że każdy talent potrzebuje rozwijania żeby osiągnąć to co najważniejsze czyli spełnienie marzeń przez nasze dzieci. Jeszcze raz bardzo prosimy o zainteresowanie i pomoc. Z tanecznym pozdrowieniem Asia i rodzice. tel. 519459214 odpowiem na wszelkie pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka