Dodaj do ulubionych

Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię

• milena.rl jak diament wśród tandety lśnić 23.04.07, 14:22
      Jeden z niewielu normalnych ludzi w polityce, razi go odzieranie ludzi z
      godności (ostatnio tak modne i "politycznie poprawne") i za to zbiera cięgi.
      Facet ma kasę, coś w życiu osiągnął i właśnie tacy powinni iść do polityki.
      Przynajmniej wiadomo, że nie lezie tam dla koryta.
      • leniak Re: jak diament wśród tandety lśnić 23.04.07, 14:26
        oczywiście diament ale nie zapominajmy kto ów diament szlifował, jak wiec
        czytamy: "Od czerwca do września 2005 r. odpowiadałem w Regionalnym Sztabie PO
        w Lublinie za kontakty z mediami i marketing. Szczególnie opiekowałem się
        liderami list PO w obu okręgach województwa lubelskiego - Januszem Palikotem i
        Stanisławem Żmijanem. Obaj weszli do Sejmu, w tym pierwszy z nich z wynikiem
        blisko 27 tysięcy głosów." - rezultatem owej opieki jest więc dzisiejszy
        diament Palikot: poseł, etc.
        ale kto szlifował nie napisze niech bedzie zagadka :-)
    • Gość: Janusz K. Rokita popiera PiS, bo Rokita jest za "tarczą" ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 23.04.07, 14:36
      Ten rząd koalicyjny ma tylko jedną sprawę do wykonania, on ma
      zainstalować "Tarczę" i doporawadzić do zimnej wojny w Europie.
      Rokita ma takie same zadanie i on to wykona. Po tej "zabawie" PiS upadnie ,
      Rokita weźmie władzę jako pozorny przeciwnik PiS-u i będzie realizował
      polecenia sponsorów dalej , wolny od zarzutów , że to on tą "tarczę"
      zainstalował.
      • Gość: Ryszard Re: Rokita popiera PiS, bo Rokita jest za "tarczą IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 23.04.07, 16:29
        Jak się okazuje niewielu ludzi interesuje się polityką , większosć traktuje ją
        jako kronikę towarzyską. Efekty tylko bywają przerażające.
    • ps10 przygłup od taniego wina 23.04.07, 14:49
      • Gość: Ella Dorobił się na wódce i winie - też polityk !!!. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:51
        Każdy by się dorobił ale nie każdy chciałby się dorabiać na wódce i winie.
      • Gość: miki trzeba było nie pić i nie kupować... IP: 83.18.131.* 23.04.07, 17:06
    • Gość: liberał Panie Palikot! Rzuć PO precz! IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 14:50
      Zakładaj partię liberalną, wolnościową. Są niezagospodarowane zasoby młodych,
      wykształconych, ambitnych ludzi, którzy chcą tworzyć czysto liberalny ruch, czy
      to w Młodych Demokratach, czy w Młodym Centrum, Forum Liberalnym, organizacjach
      studenckich i innych NGO kipiących energią i chcących zmian, niegodzących się
      kategorycznie z paradygmatami, metodami i językiem panującym w polityce.
      Wczorajszy sukces wyborczy UDF we Francji powinien dać do myślenia. Nie da się
      ani jak PD z lewicą, nie można też być w PO z prawicą. Uda się. Ca ira! Pologne
      de toutes nos forces.
      • Gość: F. V. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:53
        Oto nowe hasło Palikota.
        Zatoczył okrąg, wrócił do komuchów z sld i sdpl i pzpr.
        • Gość: liberał Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 15:10
          liberałem a socjalistą to świadczy to o twoich wyjątkowo słabych zdolnościach
          poznawczych. Świat nie kończy się na granicach twojego postrzegania.
          Współczuję.
          • leniak oj tak ta róznica jest znacząca 23.04.07, 15:18
            np. ja jestem socjalistą a Palikot chyba liberałem - róznicę chyba widać...
      • Gość: wolnosc Re: Panie Palikot! Rzuć PO precz! IP: 84.203.168.* 23.04.07, 18:19
        Macie moj glos! I pewnie kilkudziesieciu moich znajomych. Tylko zalozcie
        wreszcie ta partie!!!
      • Gość: jerry Re: Panie Palikot! Rzuć PO precz! IP: *.ptim.net.pl 23.04.07, 19:24
        To jest coś o czym marzę od dawna - czysto liberalna Partia bez taniego
        populizmu, udawanego katolicyzmu, całej tradycyjno wolnościowej narośli - liczy
        się tylko tu i teraz praca dla przyszłych pokoleń - młodzi dla młodych. TAKIEJ
        PARTII POTRZEBA POLSCE!!!!
    • leniak Palikotyzm reanimowany cz. 5 23.04.07, 14:59
      cierpię bo nikt nie chce sobie podyskutować ze mną na temat Palikota...
      nie mniej z całego wywiadu zostały jeszcze ważne wątki które być może zachęcą
      kogoś do podjecia polemiki?
      a wiec immunitet posłanki Ostrowskiej palikot pisze: "Albo sprawa posłanki
      Małgorzaty Ostrowskiej, która jeszcze nie jest skazana, być może będzie
      oskarżona, a już chce się ją aresztować, czyli wywołać cały syndrom poniżania.
      Dzisiaj w Polsce mamy domniemanie winy. To jest straszne." hmm i co i wzruszamy
      się losem biednej ponizanej posłanki... oj jaka biedna bidulka ale o co chodzi
      nie wiadomo... cóz pomogę nieco:
      www.polityka.pomorskie.pl/POSLOWIE/ostrowska_o_niej.htm lub jak kto woli
      link taki:
      pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82gorzata_Ostrowska_(polityk)
      w jej to obronie staje dzielny rycerz Palikot...
      z pewnością uchylanie immunitetu jest wywoływaniem syndromu poniżania, tak
      wszak ponizano również senatora Stokłosę, Jakubowską, wreszcie i Pęczaka - to
      sa ofiary systemu ich chyba Palikot też będzie bronił, wymagałaby tego
      konsekwencja tylko czy starczy odwagi?
      koleją wspomniana przez Palikota osoba jest słynny kardiochirurg Mirosław G. -
      hmm mozna by powiedzieć oto słusznie staje Palikot w obronie prześladowanego
      lecz jak się dokładnie wczytamy to postać owa służy jedynie jako pretekst do
      wyrażenia opinni o niejakim Ziobrze: " Jeśli więc zastosować logikę ministra
      sprawiedliwości, można powiedzieć, że Zbigniew Ziobro jest zabójcą i
      doprowadził do śmierci wielu ludzi w Polsce w imię walki z korupcją." no cóż
      tego już pochwalić nie wypada bo to wyglada na czysto instrumentalne
      traktowanie owego kardiochirurga... wychodzi na to bowiem ze własnie w jego
      obronie Palikot wdział koszulkę z napisami: "Jestem z SLD" i "Jestem Gejem"
      (swoją drogą czy kardiochirurg jestgejem lub moze jest z SLD - bo jakoś ciężko
      mi odnaleźć związek jakiś...
      ech no może to wzbudzi polemikę chociaż co?
      bo już mi się wyczerpuje tematyka (mimo iż wywiad był na wiecej niż pół
      strony...)
      • Gość: slezor Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 IP: 212.182.127.* 23.04.07, 17:30

Leniak...
        dziwisz się, ze nikt Ci nie odpisuje. Z tego co widzę to spędzasz całą masę
        czasu przed komputerem emocjonując się strasznie dzisiejszym wywiadem z
        Palikotem. Już wszyscy wiedzą, że to co robi, mówi, to czego nie robi, to czego
        nie zrobi bardzo Ci się nie podoba... Odpisuję tylko dlatego, że nikt inny tego
        nie chce zrobić - zresztą nie dziwię się. Większość ludzi nie dyskutuje z
        ludźmi, którzy w ich mniemaniu są fanatykami.
        Co do posłanki Ostrowskiej - to kto chociaż w minimalnym stopniu interesuje się
        polityką w Polsce to wie o co chodzi. Zgadzam się z Palikotem, że domniemanie
        winy jest straszne, tym bardziej na wysokich stanowiskach. Jeżeli zastosujemy
        praktykę stosowaną w ostatnim czasie, to uznajmy ja za winną i zamknijmy kręcąc
        przy okazji świetne Pis-reality-show.
        I chyba nie rozumiesz gestu solidarności z tą osobą. Palikot nie broni jej,
        tylko broni obowiązującego prawa i broni domniemania niewinności, a porównanie
        jej z Jakubowską czy innymi byłymi działaczami SLD będzie uzasadnione jeżeli
        ktoś prokuratura rzeczywiście jej udowodni stawiane zarzuty.
        • leniak Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 23.04.07, 18:30
          hmm fanatyzm mówisz no cóż jak sobie uważasz...
          nie mniej co do Ostrowskiej nic jej prokurator nie udowodni ponieważ immunitet
          będzie ja chronił w ten własnie sposób że wszelakie udowadnianie czegokolwiek
          będzie niemozliwe... tak własnie bowiem działa immunitet co łatwo dosyć sobie
          sprawdzić...
          co do domniemania winy to zaskakuje mnie stwierdzenie iż jest ono straszne
          SZCZEGÓLNIE na wysokich stanowiskach - moim zdaniem jest straszne zawsze...
          emocjonuję sie istotnie - głównie zbiegiem dwu rzeczy górnolotności haseł i
          marnosci poczynań, czymś co w moim odczuciu jest błazenadą i picem na wodę
          uwazam przy tym że istotnie przydałby się ktoś kto wezwałby do opamiętania,
          nawet grzesznik taki jak Palikot (podaję wszak przykłady jego grzechów, których
          jakoś nie negujesz), byleby było to szczere wezwanie a nie jedynie pusty gest
          marketingowy, nie hucpa i hapening, lecz cos za czym mozna sie bedzie
          opowiedzieć... ale jak do czorta mozna sie opowiedzieć za kimś kto pietnuje
          własne wady lecz wyłacznie u innych?
        • Gość: Pali Koty Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 IP: *.telnet.krakow.pl 23.04.07, 21:07
          Popieram calkowicie. Niejaki Leniak z uporem maniaka nastukal chyba z polowe
          wszystkich wypowiedzi w tym watku i wszystkie z mocna checia ujawnienia jakiejs
          straszliwej "prawdy" o Palikocie.

A prawda jest taka, ze koniunkturalna, czy nie, ta wypowiedz jest pierwsza od
          dawna wypowiedzia, ktora czytam z podziwem dla odwagi wypowiadajacego. Bo nie
          odkrywa on zadnej Ameryki, ale jest wysoko postawionym politykiem, ktory wprost
          mowi to co czuja ludzie, ktorzy jeszcze nie wyjechali z tego kraju i bardzo im
          brakuje wsrod rzadzacych nie prawa i sprawiedliwosci, ale chociazby zwyklej
          ludzkiej przyzwoitosci.

I naprawde jest to jedna z nielicznych informacji o politykach od wielu lat, po
          przeczytaniu ktorej zwyklego polskiego podatnika nie zalewa krew, nie chce mu
          sie smiac (przez lzy bezsilnosci) z piekielka politycznego kabaretu.

Niestety nawet takie wypowiedzi musza miec swoich Leniakow...
          • leniak Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 24.04.07, 13:31
            ha muszą mieć swoich Leniaków powiadasz... owszem mają, tak się akurat składa
            ze mają...
            pierwsza od dawna wypowiedź powiadasz a ja Ci coś przypomnę - partia rządząca
            obecnie nazywa się przekornie (z dzisiejszej perspektywy) Prawo i
            Sprawiedliwość, doszła ona do władzy pod hasłami ukrucenia nepotyzmu i
            kolesiostwa SLD, ograniczenia rozpasanego bezprawia, naprawy wymiaru
            sprawiedliwości, solidaryzmu społecznego, itd. itp. - szczytne to były hasła
            (ktoś zaprzeczy że szczytne?) lecz realizacji się nie doczekały wręcz
            odwrotnie...
            ów pozorny soteryzm widzę również w hasłach które dziś głosi Palikot, widzę
            też to samo zagrożenie z jakim zetkneliśmy się już wielokrotnie a mianowicie że
            diagnozy stanu nawet słuszne służa jedynie zdobyciu władzy... w przypadku
            Palikota wydaje mi sie to potwierdzać jego działalność świerzutka zupełnie...
            nie mniej nie bede Ci bronił ulegać zapałowi ani rozczarowaniu, nawet dać sie
            oczarować palikotowi możesz Twoja broszka... prawda o Palikocie piszesz ale ja
            nie wiem jaka jest prawda o Palikocie, ja polemizuję z tym iż jego wypowiedzi
            sa cenne, szczere lub choćby tylko przydatne...
            polemizuję bo mnie z tego kabaretu nie chce sie smiać, mnie krew zalewa na
            widzianą tu przeze mnie dwulicowość... na dostrzeganą hipokryzję...
            hmm i chyba tyle co Ci może przyczepiony Leniak napisać...
    • Gość: darek Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.magma-net.pl 23.04.07, 15:25
      Zrobił z siebie pośmiewisko właśnie dlatego aby zwrócić na siebie uwagę i móc wygłosić swoje postulaty, bo bez spektakularnych akcji niky nie chciałby go wysłuchać. Ja gorąco popieram jego aktywność, jakkolwiek tani i mało wyrafinowany (ale za to skuteczny w swej dobitności) był występ z t-shirtami
    • Gość: Wiesław Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.wroclaw.mm.pl 23.04.07, 15:26
      Brawa dla posła Palikota, inni powinni brać przykład.
    • zibi111 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 15:34
      Nie powinieneś komentować wypowiedzi, których nie rozumiesz.
    • xyzpawel Tak trzymać, to jest jedyny sensowny kierunek PO. 23.04.07, 15:42
    • leniak Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 15:57
      ha rozpisałem sie już aż za bardzo i wszystkie ale chyba swe wyłożyłem...
      hmm ale skoro nikt nie polemizuje to pomyslałem sobie że wyjdę jednak
      Palikotowi na przeciw a nuż ma szczere intencje (choć to liberał)...
      i coś zacytuję moim zdaniem ciekawego:
      "Do polityka
      Kto ty jesteś, człowieku
      Zbrodniarz, czy bohater?
      Ty, którego do czynu
      Wychowała noc
      Oto starca i dziecka
      W ręku dzierżysz los
      I twarz twoja zakryta
      Jak Golem nad światem
      Kto ty jesteś, człowieku?

Czy obrócisz w popioły
      Miasto czy ojczyznę?
      Stój! Zadrżyj w sercu swoim
      Nie umywaj rąk
      Nie oddawaj wyroku
      Niespełnionym dziejom
      Twoja jest waga
      I twój jest miecz

Ty ponad ludzką troską
      Gniewem i nadzieją
      Ocalasz albo gubisz
      Pospolitą rzecz
      Ciemność nadchodzi...

Gwarne miasta i pola
      Kopalnie, okręty
      Na twojej dłoni ludzkiej
      Jakże ludzkiej
      Patrz: linia twego życia
      Tędy będzie szła

Trzykroć błogosławiony
      Po trzykroć przeklęty
      Władco dobra lub zła
      Władco dobra, albo władco zła
      Kto ty jesteś, człowieku?"
      Miłosz oczywiście...
      • marek10004 Rokita wyjatkowo mial racje o Palikocie 23.04.07, 16:05
        Rzadko zgadzam sie z Rokita, ale kiedy kpil z "inetligencji" Palikota, to
        niestety mial racje calkowita. Wystarczalo obejrzec ostatni "Teraz My".
        To co tam pokazal ten "polityk" bylo zatrwazajace. Mial trudnosci z budowaniem
        najprostszych zdan, a jak juz je zbudowal to byly na poziomie kilkuletniego
        dziecka. W jaki sposob czlowiek o takim poziomie inteligencji dorobil sie
        takich pieniedzy, to naprawde frapujace.
        • zalozylam_nowe :D 23.04.07, 16:22
          marek10004 napisał:

> Rzadko zgadzam sie z Rokita, ale kiedy kpil z "inetligencji" Palikota, to
          > niestety mial racje calkowita. Wystarczalo obejrzec ostatni "Teraz My".
          > To co tam pokazal ten "polityk" bylo zatrwazajace. Mial trudnosci z
          budowaniem
          > najprostszych zdan, a jak juz je zbudowal to byly na poziomie kilkuletniego
          > dziecka. W jaki sposob czlowiek o takim poziomie inteligencji dorobil sie
          > takich pieniedzy, to naprawde frapujace.

musi byc rzeczywiscie glupi, skoro bo biznesu poszedl z PAN-u ;)))))
        • Gość: kura56 Re: Rokita wyjatkowo mial racje o Palikocie IP: 83.238.201.* 23.04.07, 18:55
          O to to musisz spytać jego oficera prowadzącego. Może on coś więcej wie.
    • Gość: aaa Palikot to pośród błota pierścień ze szczerego zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:27
      złota
    • Gość: cooloo W końcu w PO ktoś przemówił językiem normalności.. IP: 83.18.131.* 23.04.07, 17:03
      bez słownictwa, zwrotów i ideii zapożyczonych od narodowych socjalistów i
      narodowych katolików, przypomniał, że w demokratycznym Państwie Polskim są
      OBYWATELE, że demokracja, wolność i prawa człowieka są uniwersalne.
      że żyjemy w Państwie, które powinno być zgodnie z Konstytucją neutralne
      światopoglądowo i jednakowo traktować wszystkich OBYWATELI , szanować ich prawa
      do wolności sumienia, wyznania i wypowiedzi.
    • Gość: mejlmi Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.core.dodo.com.au 23.04.07, 17:04
      brawo panie posle,jestem z panem! Trzymam kciuk!
    • morwa01 Leniak aby rozmawiać o kimś to on musi coś znaczyć 23.04.07, 17:09
      po co dyskutować o Palikocie, pośmiewisku sejmu i polityków. nic nie znaczy
      nikt sie z nim nie liczy to musi szokować. TA AUTOKREACJA NIC MU NIE POMOŻE
    • Gość: jego43 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.warlock.pl 23.04.07, 17:13
      Podoba mi się ta wypowiedź. Pan Palikot jest człowiekiem z charakterem i wie co
      mówi, broniąc podstawowych wartości demokratycznych.
    • tom1003 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 17:29
      "Jestem Zydem jestem gejem"
      Na miejscu Żydów można by się obrazić na takiego matoła.

A może koleś następnym razem założy koszulkę:
      "Jestem Murzynem, lubię seks oralny"

Albo
      "Jestem Indianinem, podniecają mnie bieliźniane fetysze"
      • Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 18:57
        Janisz Plikot na swoich kozulkach prawdę napisał. Powiniemn dodać jeszcze:
        byłem agentem SB, donosiłem, nie znam się na biznesie, wystarczy ,ze zna się
        mój oficer prowadzący.
    • Gość: krysinan Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:02
      Jakie posmiewisko? Takich ludzi w naszym kraju brakuje.Mimo,że jestem
      członkiem - szarym PiS, akceptuję takie zachowania i wręcz je popieram.U nas
      nie ma mowy o żadnej dyskusji.Wolność, Prawo, Sprawidliwość. Za dużo w Polsce
      konserwatyzmu,kleryklizmu,populizmu i nacjonalizmu.
    • roztoka N i e p o w a ż n y człowiek - miota się od OZON-u 23.04.07, 18:03
      i promocji formacji konserwatywnej po błazenadę quasi liberalną, która z
      powaznym liberalizmem nie ma nic wspólnego. Chce zaistnieć za wszelką cenę.
    • Gość: meg Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:14
      a ja uważam, że ludzie przyzwyczaili się do tej całej błazenady i przekrętów
      sejmowych i jak ktoś wychodzi z ciekawą inicjatywą i mądrze mówi to mu się
      niewierzy. i dlatego tak w kraju mamy. a Palikot reprezentuje to PO, na które
      ja głosowałam. Nie na PiSoPOdobną partię, z której to Rokita zrobił pośmiewisko
      zachowując się jak dziecko. Gdyby ludzie potrafili trzymać się swoich poglądów
      to by było dobrze, a Palikot się trzyma o ile ktokolwiek z krzyczących tu osób
      interesuje się polityką na tyle, że zna polityków i partie zanim robi się o
      nich głośno w mediach.
    • Gość: wolnosc Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 84.203.168.* 23.04.07, 18:15
      Palikot na prezydenta! Serio mowie. Zacznie sie wreszcie konkret, a nie
      pierdzenie w stolki i szukanie wrogow. Z radoscia powitalbym na stanowisku
      prezydenta czlowieka sukcesu, z wizja przyszlosci, a nie smutnego
      zakompleksionego urzedasa. Inicjatywa w rece obywateli - tego nam trzeba!
      • Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:00
        Palikot już raz miał okazję zostać prezydentem . Lublina. W zamian za to mamy
        figuranta - pajaca i pedała ŁĄtkę sprawującego realną władzę. ŁĄtka na
        Pierwszą Damę!
        • Gość: Stefan Ziemiański Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.2.110.* 23.04.07, 20:16
          Gość portalu: kura56 napisał(a):

> Palikot już raz miał okazję zostać prezydentem . Lublina. W zamian za to mamy
          > figuranta - pajaca i pedała ŁĄtkę sprawującego realną władzę. ŁĄtka na
          > Pierwszą Damę!
          Przeczytałem ostatni post bo wielu wcześniejszych czytac mi się nie chciało.
          Przytaczam go tylko dlatego ze zamiast operować argumentami, posługuje się
          inwektywami. Cytuję: figurant, pajac, pedał, ŁĄtka !!?. Duża część o ile nie
          większość postów wygląda bardzo podobnie. Może zamiast zaśmiecać forum lepiej
          popisać na płocie, jest szansa na większy odbiór społeczny i ew. grzywnę.

Teraz poważniej. Bardzo dużo z tego co mówi Palikot jest prawdą. PO nie jest
          prawdziwą opozycją - jest antyPiSem. Wystraszyli się nawet swoich korzeni czyli
          liberalizmu. Kto cokolwiek rozumie, wie co się pod tym pojęciem kryje.
          Tymczasem dali sobie "przyprawić gębę" i nie potrafią sie odnaleźć. Kto jest
          katolikiem powinien stosować na co dzień przykazania a nie obnosić się z tym w
          mediach. Pozbawianie "komuchów", "pederastów", "żydów" "TW", "OZI" itp. itd.
          praw do istnienia jest zaprzeczeniem demokracji. Demokracja w moim pojęciu
          polega na poszanowaniu praw mniejszośći a nie na narzucaniu praw mniejszośći
          przez większość. Wyobraźmy sobie sytuację w której dochodzi do władzy partia
          ogłaszająca że ci którzy w latach 2001 - 2009 byli członkami PiS, LPR,
          Samoobrony mają złożyć oświadczenia że "nie szkodzili" RP. Mamy obraz obecnej
          lustracji. PO zaproponowała jeszcze więcej - otworzyć archiwa, niech wszystko
          będzie jawne. Prezecież to jest jawne naruszenie podstawowych praw ludzkich !
          Przykro to pisać ale przed 1989 było lepiej - wiadomo było kto rządzi i za stan
          spraw w Polsce odpowiada. Teraz dorwała się do władzy ekipa która nie liczy się
          z opinia publiczną i forsuje swoje pomysły bez względu na skutki jakie
          przynoszą. Na dodatek krytyka odbierana jest jako atak na "reformy moralno-
          polityczne". Brałem udział w manifestacji 68 (Kraków), strajki 80 i 81 grudzień
          (Manifest Lipcowy), 1988 (Manifest Lipcowy). Chodziło mi o Polskę w której
          każdy człowiek będzie u siebie w domu a przestępcy będą karani stosownie do
          popełnionej winy z możliwością poprawy i rehabilitacji. MAMY CHORY USTRÓJ KTÓRY
          SKAZUJE LUDZI BEZ UDOWODNIENIA WINY ZA CZYNY KTÓRE PRZESTĘPSTWAMI NIGDY NIE
          BYŁY A MINISTER SPRAWIEDLIWOŚCI ORZEKA O WINIE ZANIM PROKURATURA ZBIERZE
          STOSOWNE DOWODY KTÓRE ZOSTANA ZWERYFIKOWANE PRZEZ NIEZAWISŁY SĄD. Opozycja,
          głównie PO bąka coś półgębkiem o łamaniu prawa zamiast krzyczeć głośno o
          skandalu.

• Gość: jerry Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.ptim.net.pl 23.04.07, 19:15
      Gdyby takich palikotów było w PO więcej głosowałbym na Platformę ale poniważ
      więcej w niej Tuska i Rokity mój głos oddam na LID i wcale się tego nie wstydze.
      • Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:19
        A ja się nie dziwę ,ze Palikot zaczyna się podobać wyborcom komuchów. Jeszcze
        nie tak dawno temu pozował na konserwatystę. W rzeczywistości, ten gośc w ogóle
        nie ma żadnych perzekonań, prócz tych które w danej chwili są mu wygodne.
    • Gość: Wojtek Palikot ma rację IP: *.brig.cable.ntl.com 23.04.07, 19:17
      Tuska łatwo wystraszyć, on tylko patrzy na słupki sondaży. Palikot przynajmniej
      mówi prosto z mostu co myśli. I ma rację: Kaczyński skłócił wszystkich ze
      wszystkimi, PiS gra na najniższych uczuciach ludzkich: zawiści, nienawisci.
      • Gość: kura56 Re: Palikot ma rację IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:22
        Problem polega na tym ,ze to czym myśli Plikot inni ludzie wykorzystują w
        celach np. prokreacji. Powinno być: mówi to co mu ślina na język przyniesie.
        Przecież cała Pollska już się z nas śmieje przez niego. Wyborcy komuchów są
        zachwyceni, normalni ludzie, pukają się w czoło.
        • Gość: jerry Re: Palikot ma rację IP: *.ptim.net.pl 23.04.07, 19:30
          normalni ludzie to twoim zdaniem te buraczyska które wybrały kaczorowato -
          kartoflana klikę - pytam retorycvznie bo znam odpowiedz. Kura mały mózg ma za to
          duży berecik moherowy. Trzymaj sie go oboma łapkami to niedługo sie obudzisz na
          białorusi.
          • Gość: kura56 Re: Palikot ma rację IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:34
            Ja głosowałam na PO. Ludzie , z którymi rozmawiam pytają mnie czy my na
            Lubelszczyźnie już wstydzimy się za Palikota, też głosowali na PO. Te głosy
            zostały oddane zanim ty nawróciłeś się z Kurczuka na LID.
    • allspice Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 19:32
      Coraz bardziej widoczne jest odchodzenie PO od liberalizmu do konserwatyzmu.
      • prezertation1 Co do Ziobry,Palikot ma świętą racje ! 23.04.07, 19:49
        Ziobro jest winien śmierci wielu ludzi, którzy przez idiotyzmy Ziobry, nie
        załapali sie na przeszczepy...
    • rydz78 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 19:50
      Nie po drodze z tym poslem,a jednak gratuluję indywidualnoscii, logicznego
      podejscia do meritum sprawy.Jesli w skostnialej i cuchnącej juz partii
      wiecęj jest takich-Po stanie na wlasnych nogach.Ale w cieniu krzyza i
      patronki p[arlamentarnej trudno o takie nogi.Wielu i od wielu kadencji pod
      opiekunczymi skrzydelkami ziemskich ambasadorow Boga zmienia fotele poselskie
      na senatorskie i bryluje sypiąc frazesami śmierdzącymi stęchlizną i
      judaszowskimi obiecankami bez pokrycia.Zawodowi politekierami uczynił ich
      kosciol,a robotnicy z Solidarnosci"wyniesli do wladzy i blogoslawił ich
      papiez.Tacy to pozyją.Dla nich nie ważne czy Polska biedna ,czy bogata,ale
      najwazniejsze by była katolicka przepojona rusyfobią i wewnętrznymi
      rozachunkami na tle komuchow,zydow i wyemigiwanych ukladow.Swinie koryta nie
      opuszczą. gdy nazrą do syta robią kupy,a smród unosi się po kraju .Obywatele
      wąchaja go placac coraz większe podatki z ktorych za miast dla starcow hojna
      reka rozdaje sie dotacje dla "biednych kosciółkow i fundacji katolickich.
      Szkoda słow.Amen
      • Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:57
        Szanownym przedmówcom przypominam,ze Janusz Palikot jest blisko zaprzyjaźniony
        z arcybiskupem Życińskim. Łączy ich wiele. Od lat.
        • Gość: Patriota Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 20:13
          Nie powinien się do tego przyznawać. To straszna wpadka z jego strony.
    • losiu4 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 20:22
      następny "postępowy" kandydat na męczenika... czyżby polmos zaczął mu
      przypiekac zadnią część ciała?

Pozdrawiam

Losiu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka