milena.rl jak diament wśród tandety lśnić 23.04.07, 14:22 Jeden z niewielu normalnych ludzi w polityce, razi go odzieranie ludzi z godności (ostatnio tak modne i "politycznie poprawne") i za to zbiera cięgi. Facet ma kasę, coś w życiu osiągnął i właśnie tacy powinni iść do polityki. Przynajmniej wiadomo, że nie lezie tam dla koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: jak diament wśród tandety lśnić 23.04.07, 14:26 oczywiście diament ale nie zapominajmy kto ów diament szlifował, jak wiec czytamy: "Od czerwca do września 2005 r. odpowiadałem w Regionalnym Sztabie PO w Lublinie za kontakty z mediami i marketing. Szczególnie opiekowałem się liderami list PO w obu okręgach województwa lubelskiego - Januszem Palikotem i Stanisławem Żmijanem. Obaj weszli do Sejmu, w tym pierwszy z nich z wynikiem blisko 27 tysięcy głosów." - rezultatem owej opieki jest więc dzisiejszy diament Palikot: poseł, etc. ale kto szlifował nie napisze niech bedzie zagadka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz K. Rokita popiera PiS, bo Rokita jest za "tarczą" ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 23.04.07, 14:36 Ten rząd koalicyjny ma tylko jedną sprawę do wykonania, on ma zainstalować "Tarczę" i doporawadzić do zimnej wojny w Europie. Rokita ma takie same zadanie i on to wykona. Po tej "zabawie" PiS upadnie , Rokita weźmie władzę jako pozorny przeciwnik PiS-u i będzie realizował polecenia sponsorów dalej , wolny od zarzutów , że to on tą "tarczę" zainstalował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Rokita popiera PiS, bo Rokita jest za "tarczą IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 23.04.07, 16:29 Jak się okazuje niewielu ludzi interesuje się polityką , większosć traktuje ją jako kronikę towarzyską. Efekty tylko bywają przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Dorobił się na wódce i winie - też polityk !!!. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:51 Każdy by się dorobił ale nie każdy chciałby się dorabiać na wódce i winie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Panie Palikot! Rzuć PO precz! IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 14:50 Zakładaj partię liberalną, wolnościową. Są niezagospodarowane zasoby młodych, wykształconych, ambitnych ludzi, którzy chcą tworzyć czysto liberalny ruch, czy to w Młodych Demokratach, czy w Młodym Centrum, Forum Liberalnym, organizacjach studenckich i innych NGO kipiących energią i chcących zmian, niegodzących się kategorycznie z paradygmatami, metodami i językiem panującym w polityce. Wczorajszy sukces wyborczy UDF we Francji powinien dać do myślenia. Nie da się ani jak PD z lewicą, nie można też być w PO z prawicą. Uda się. Ca ira! Pologne de toutes nos forces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. V. Proletariusze wszystkich krajów łączcie się ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 14:53 Oto nowe hasło Palikota. Zatoczył okrąg, wrócił do komuchów z sld i sdpl i pzpr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy IP: *.icpnet.pl 23.04.07, 15:10 liberałem a socjalistą to świadczy to o twoich wyjątkowo słabych zdolnościach poznawczych. Świat nie kończy się na granicach twojego postrzegania. Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak oj tak ta róznica jest znacząca 23.04.07, 15:18 np. ja jestem socjalistą a Palikot chyba liberałem - róznicę chyba widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnosc Re: Panie Palikot! Rzuć PO precz! IP: 84.203.168.* 23.04.07, 18:19 Macie moj glos! I pewnie kilkudziesieciu moich znajomych. Tylko zalozcie wreszcie ta partie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Panie Palikot! Rzuć PO precz! IP: *.ptim.net.pl 23.04.07, 19:24 To jest coś o czym marzę od dawna - czysto liberalna Partia bez taniego populizmu, udawanego katolicyzmu, całej tradycyjno wolnościowej narośli - liczy się tylko tu i teraz praca dla przyszłych pokoleń - młodzi dla młodych. TAKIEJ PARTII POTRZEBA POLSCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Palikotyzm reanimowany cz. 5 23.04.07, 14:59 cierpię bo nikt nie chce sobie podyskutować ze mną na temat Palikota... nie mniej z całego wywiadu zostały jeszcze ważne wątki które być może zachęcą kogoś do podjecia polemiki? a wiec immunitet posłanki Ostrowskiej palikot pisze: "Albo sprawa posłanki Małgorzaty Ostrowskiej, która jeszcze nie jest skazana, być może będzie oskarżona, a już chce się ją aresztować, czyli wywołać cały syndrom poniżania. Dzisiaj w Polsce mamy domniemanie winy. To jest straszne." hmm i co i wzruszamy się losem biednej ponizanej posłanki... oj jaka biedna bidulka ale o co chodzi nie wiadomo... cóz pomogę nieco: www.polityka.pomorskie.pl/POSLOWIE/ostrowska_o_niej.htm lub jak kto woli link taki: pl.wikipedia.org/wiki/Ma%C5%82gorzata_Ostrowska_(polityk) w jej to obronie staje dzielny rycerz Palikot... z pewnością uchylanie immunitetu jest wywoływaniem syndromu poniżania, tak wszak ponizano również senatora Stokłosę, Jakubowską, wreszcie i Pęczaka - to sa ofiary systemu ich chyba Palikot też będzie bronił, wymagałaby tego konsekwencja tylko czy starczy odwagi? koleją wspomniana przez Palikota osoba jest słynny kardiochirurg Mirosław G. - hmm mozna by powiedzieć oto słusznie staje Palikot w obronie prześladowanego lecz jak się dokładnie wczytamy to postać owa służy jedynie jako pretekst do wyrażenia opinni o niejakim Ziobrze: " Jeśli więc zastosować logikę ministra sprawiedliwości, można powiedzieć, że Zbigniew Ziobro jest zabójcą i doprowadził do śmierci wielu ludzi w Polsce w imię walki z korupcją." no cóż tego już pochwalić nie wypada bo to wyglada na czysto instrumentalne traktowanie owego kardiochirurga... wychodzi na to bowiem ze własnie w jego obronie Palikot wdział koszulkę z napisami: "Jestem z SLD" i "Jestem Gejem" (swoją drogą czy kardiochirurg jestgejem lub moze jest z SLD - bo jakoś ciężko mi odnaleźć związek jakiś... ech no może to wzbudzi polemikę chociaż co? bo już mi się wyczerpuje tematyka (mimo iż wywiad był na wiecej niż pół strony...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slezor Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 IP: 212.182.127.* 23.04.07, 17:30 Leniak... dziwisz się, ze nikt Ci nie odpisuje. Z tego co widzę to spędzasz całą masę czasu przed komputerem emocjonując się strasznie dzisiejszym wywiadem z Palikotem. Już wszyscy wiedzą, że to co robi, mówi, to czego nie robi, to czego nie zrobi bardzo Ci się nie podoba... Odpisuję tylko dlatego, że nikt inny tego nie chce zrobić - zresztą nie dziwię się. Większość ludzi nie dyskutuje z ludźmi, którzy w ich mniemaniu są fanatykami. Co do posłanki Ostrowskiej - to kto chociaż w minimalnym stopniu interesuje się polityką w Polsce to wie o co chodzi. Zgadzam się z Palikotem, że domniemanie winy jest straszne, tym bardziej na wysokich stanowiskach. Jeżeli zastosujemy praktykę stosowaną w ostatnim czasie, to uznajmy ja za winną i zamknijmy kręcąc przy okazji świetne Pis-reality-show. I chyba nie rozumiesz gestu solidarności z tą osobą. Palikot nie broni jej, tylko broni obowiązującego prawa i broni domniemania niewinności, a porównanie jej z Jakubowską czy innymi byłymi działaczami SLD będzie uzasadnione jeżeli ktoś prokuratura rzeczywiście jej udowodni stawiane zarzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 23.04.07, 18:30 hmm fanatyzm mówisz no cóż jak sobie uważasz... nie mniej co do Ostrowskiej nic jej prokurator nie udowodni ponieważ immunitet będzie ja chronił w ten własnie sposób że wszelakie udowadnianie czegokolwiek będzie niemozliwe... tak własnie bowiem działa immunitet co łatwo dosyć sobie sprawdzić... co do domniemania winy to zaskakuje mnie stwierdzenie iż jest ono straszne SZCZEGÓLNIE na wysokich stanowiskach - moim zdaniem jest straszne zawsze... emocjonuję sie istotnie - głównie zbiegiem dwu rzeczy górnolotności haseł i marnosci poczynań, czymś co w moim odczuciu jest błazenadą i picem na wodę uwazam przy tym że istotnie przydałby się ktoś kto wezwałby do opamiętania, nawet grzesznik taki jak Palikot (podaję wszak przykłady jego grzechów, których jakoś nie negujesz), byleby było to szczere wezwanie a nie jedynie pusty gest marketingowy, nie hucpa i hapening, lecz cos za czym mozna sie bedzie opowiedzieć... ale jak do czorta mozna sie opowiedzieć za kimś kto pietnuje własne wady lecz wyłacznie u innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pali Koty Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 IP: *.telnet.krakow.pl 23.04.07, 21:07 Popieram calkowicie. Niejaki Leniak z uporem maniaka nastukal chyba z polowe wszystkich wypowiedzi w tym watku i wszystkie z mocna checia ujawnienia jakiejs straszliwej "prawdy" o Palikocie. A prawda jest taka, ze koniunkturalna, czy nie, ta wypowiedz jest pierwsza od dawna wypowiedzia, ktora czytam z podziwem dla odwagi wypowiadajacego. Bo nie odkrywa on zadnej Ameryki, ale jest wysoko postawionym politykiem, ktory wprost mowi to co czuja ludzie, ktorzy jeszcze nie wyjechali z tego kraju i bardzo im brakuje wsrod rzadzacych nie prawa i sprawiedliwosci, ale chociazby zwyklej ludzkiej przyzwoitosci. I naprawde jest to jedna z nielicznych informacji o politykach od wielu lat, po przeczytaniu ktorej zwyklego polskiego podatnika nie zalewa krew, nie chce mu sie smiac (przez lzy bezsilnosci) z piekielka politycznego kabaretu. Niestety nawet takie wypowiedzi musza miec swoich Leniakow... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Palikotyzm reanimowany cz. 5 24.04.07, 13:31 ha muszą mieć swoich Leniaków powiadasz... owszem mają, tak się akurat składa ze mają... pierwsza od dawna wypowiedź powiadasz a ja Ci coś przypomnę - partia rządząca obecnie nazywa się przekornie (z dzisiejszej perspektywy) Prawo i Sprawiedliwość, doszła ona do władzy pod hasłami ukrucenia nepotyzmu i kolesiostwa SLD, ograniczenia rozpasanego bezprawia, naprawy wymiaru sprawiedliwości, solidaryzmu społecznego, itd. itp. - szczytne to były hasła (ktoś zaprzeczy że szczytne?) lecz realizacji się nie doczekały wręcz odwrotnie... ów pozorny soteryzm widzę również w hasłach które dziś głosi Palikot, widzę też to samo zagrożenie z jakim zetkneliśmy się już wielokrotnie a mianowicie że diagnozy stanu nawet słuszne służa jedynie zdobyciu władzy... w przypadku Palikota wydaje mi sie to potwierdzać jego działalność świerzutka zupełnie... nie mniej nie bede Ci bronił ulegać zapałowi ani rozczarowaniu, nawet dać sie oczarować palikotowi możesz Twoja broszka... prawda o Palikocie piszesz ale ja nie wiem jaka jest prawda o Palikocie, ja polemizuję z tym iż jego wypowiedzi sa cenne, szczere lub choćby tylko przydatne... polemizuję bo mnie z tego kabaretu nie chce sie smiać, mnie krew zalewa na widzianą tu przeze mnie dwulicowość... na dostrzeganą hipokryzję... hmm i chyba tyle co Ci może przyczepiony Leniak napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.magma-net.pl 23.04.07, 15:25 Zrobił z siebie pośmiewisko właśnie dlatego aby zwrócić na siebie uwagę i móc wygłosić swoje postulaty, bo bez spektakularnych akcji niky nie chciałby go wysłuchać. Ja gorąco popieram jego aktywność, jakkolwiek tani i mało wyrafinowany (ale za to skuteczny w swej dobitności) był występ z t-shirtami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.wroclaw.mm.pl 23.04.07, 15:26 Brawa dla posła Palikota, inni powinni brać przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi111 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 15:34 Nie powinieneś komentować wypowiedzi, których nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 15:57 ha rozpisałem sie już aż za bardzo i wszystkie ale chyba swe wyłożyłem... hmm ale skoro nikt nie polemizuje to pomyslałem sobie że wyjdę jednak Palikotowi na przeciw a nuż ma szczere intencje (choć to liberał)... i coś zacytuję moim zdaniem ciekawego: "Do polityka Kto ty jesteś, człowieku Zbrodniarz, czy bohater? Ty, którego do czynu Wychowała noc Oto starca i dziecka W ręku dzierżysz los I twarz twoja zakryta Jak Golem nad światem Kto ty jesteś, człowieku? Czy obrócisz w popioły Miasto czy ojczyznę? Stój! Zadrżyj w sercu swoim Nie umywaj rąk Nie oddawaj wyroku Niespełnionym dziejom Twoja jest waga I twój jest miecz Ty ponad ludzką troską Gniewem i nadzieją Ocalasz albo gubisz Pospolitą rzecz Ciemność nadchodzi... Gwarne miasta i pola Kopalnie, okręty Na twojej dłoni ludzkiej Jakże ludzkiej Patrz: linia twego życia Tędy będzie szła Trzykroć błogosławiony Po trzykroć przeklęty Władco dobra lub zła Władco dobra, albo władco zła Kto ty jesteś, człowieku?" Miłosz oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Rokita wyjatkowo mial racje o Palikocie 23.04.07, 16:05 Rzadko zgadzam sie z Rokita, ale kiedy kpil z "inetligencji" Palikota, to niestety mial racje calkowita. Wystarczalo obejrzec ostatni "Teraz My". To co tam pokazal ten "polityk" bylo zatrwazajace. Mial trudnosci z budowaniem najprostszych zdan, a jak juz je zbudowal to byly na poziomie kilkuletniego dziecka. W jaki sposob czlowiek o takim poziomie inteligencji dorobil sie takich pieniedzy, to naprawde frapujace. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe :D 23.04.07, 16:22 marek10004 napisał: > Rzadko zgadzam sie z Rokita, ale kiedy kpil z "inetligencji" Palikota, to > niestety mial racje calkowita. Wystarczalo obejrzec ostatni "Teraz My". > To co tam pokazal ten "polityk" bylo zatrwazajace. Mial trudnosci z budowaniem > najprostszych zdan, a jak juz je zbudowal to byly na poziomie kilkuletniego > dziecka. W jaki sposob czlowiek o takim poziomie inteligencji dorobil sie > takich pieniedzy, to naprawde frapujace. musi byc rzeczywiscie glupi, skoro bo biznesu poszedl z PAN-u ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura56 Re: Rokita wyjatkowo mial racje o Palikocie IP: 83.238.201.* 23.04.07, 18:55 O to to musisz spytać jego oficera prowadzącego. Może on coś więcej wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Palikot to pośród błota pierścień ze szczerego zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:27 złota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cooloo W końcu w PO ktoś przemówił językiem normalności.. IP: 83.18.131.* 23.04.07, 17:03 bez słownictwa, zwrotów i ideii zapożyczonych od narodowych socjalistów i narodowych katolików, przypomniał, że w demokratycznym Państwie Polskim są OBYWATELE, że demokracja, wolność i prawa człowieka są uniwersalne. że żyjemy w Państwie, które powinno być zgodnie z Konstytucją neutralne światopoglądowo i jednakowo traktować wszystkich OBYWATELI , szanować ich prawa do wolności sumienia, wyznania i wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejlmi Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.core.dodo.com.au 23.04.07, 17:04 brawo panie posle,jestem z panem! Trzymam kciuk! Odpowiedz Link Zgłoś
morwa01 Leniak aby rozmawiać o kimś to on musi coś znaczyć 23.04.07, 17:09 po co dyskutować o Palikocie, pośmiewisku sejmu i polityków. nic nie znaczy nikt sie z nim nie liczy to musi szokować. TA AUTOKREACJA NIC MU NIE POMOŻE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jego43 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.warlock.pl 23.04.07, 17:13 Podoba mi się ta wypowiedź. Pan Palikot jest człowiekiem z charakterem i wie co mówi, broniąc podstawowych wartości demokratycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 17:29 "Jestem Zydem jestem gejem" Na miejscu Żydów można by się obrazić na takiego matoła. A może koleś następnym razem założy koszulkę: "Jestem Murzynem, lubię seks oralny" Albo "Jestem Indianinem, podniecają mnie bieliźniane fetysze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 18:57 Janisz Plikot na swoich kozulkach prawdę napisał. Powiniemn dodać jeszcze: byłem agentem SB, donosiłem, nie znam się na biznesie, wystarczy ,ze zna się mój oficer prowadzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysinan Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:02 Jakie posmiewisko? Takich ludzi w naszym kraju brakuje.Mimo,że jestem członkiem - szarym PiS, akceptuję takie zachowania i wręcz je popieram.U nas nie ma mowy o żadnej dyskusji.Wolność, Prawo, Sprawidliwość. Za dużo w Polsce konserwatyzmu,kleryklizmu,populizmu i nacjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka N i e p o w a ż n y człowiek - miota się od OZON-u 23.04.07, 18:03 i promocji formacji konserwatywnej po błazenadę quasi liberalną, która z powaznym liberalizmem nie ma nic wspólnego. Chce zaistnieć za wszelką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:14 a ja uważam, że ludzie przyzwyczaili się do tej całej błazenady i przekrętów sejmowych i jak ktoś wychodzi z ciekawą inicjatywą i mądrze mówi to mu się niewierzy. i dlatego tak w kraju mamy. a Palikot reprezentuje to PO, na które ja głosowałam. Nie na PiSoPOdobną partię, z której to Rokita zrobił pośmiewisko zachowując się jak dziecko. Gdyby ludzie potrafili trzymać się swoich poglądów to by było dobrze, a Palikot się trzyma o ile ktokolwiek z krzyczących tu osób interesuje się polityką na tyle, że zna polityków i partie zanim robi się o nich głośno w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolnosc Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 84.203.168.* 23.04.07, 18:15 Palikot na prezydenta! Serio mowie. Zacznie sie wreszcie konkret, a nie pierdzenie w stolki i szukanie wrogow. Z radoscia powitalbym na stanowisku prezydenta czlowieka sukcesu, z wizja przyszlosci, a nie smutnego zakompleksionego urzedasa. Inicjatywa w rece obywateli - tego nam trzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:00 Palikot już raz miał okazję zostać prezydentem . Lublina. W zamian za to mamy figuranta - pajaca i pedała ŁĄtkę sprawującego realną władzę. ŁĄtka na Pierwszą Damę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Ziemiański Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.2.110.* 23.04.07, 20:16 Gość portalu: kura56 napisał(a): > Palikot już raz miał okazję zostać prezydentem . Lublina. W zamian za to mamy > figuranta - pajaca i pedała ŁĄtkę sprawującego realną władzę. ŁĄtka na > Pierwszą Damę! Przeczytałem ostatni post bo wielu wcześniejszych czytac mi się nie chciało. Przytaczam go tylko dlatego ze zamiast operować argumentami, posługuje się inwektywami. Cytuję: figurant, pajac, pedał, ŁĄtka !!?. Duża część o ile nie większość postów wygląda bardzo podobnie. Może zamiast zaśmiecać forum lepiej popisać na płocie, jest szansa na większy odbiór społeczny i ew. grzywnę. Teraz poważniej. Bardzo dużo z tego co mówi Palikot jest prawdą. PO nie jest prawdziwą opozycją - jest antyPiSem. Wystraszyli się nawet swoich korzeni czyli liberalizmu. Kto cokolwiek rozumie, wie co się pod tym pojęciem kryje. Tymczasem dali sobie "przyprawić gębę" i nie potrafią sie odnaleźć. Kto jest katolikiem powinien stosować na co dzień przykazania a nie obnosić się z tym w mediach. Pozbawianie "komuchów", "pederastów", "żydów" "TW", "OZI" itp. itd. praw do istnienia jest zaprzeczeniem demokracji. Demokracja w moim pojęciu polega na poszanowaniu praw mniejszośći a nie na narzucaniu praw mniejszośći przez większość. Wyobraźmy sobie sytuację w której dochodzi do władzy partia ogłaszająca że ci którzy w latach 2001 - 2009 byli członkami PiS, LPR, Samoobrony mają złożyć oświadczenia że "nie szkodzili" RP. Mamy obraz obecnej lustracji. PO zaproponowała jeszcze więcej - otworzyć archiwa, niech wszystko będzie jawne. Prezecież to jest jawne naruszenie podstawowych praw ludzkich ! Przykro to pisać ale przed 1989 było lepiej - wiadomo było kto rządzi i za stan spraw w Polsce odpowiada. Teraz dorwała się do władzy ekipa która nie liczy się z opinia publiczną i forsuje swoje pomysły bez względu na skutki jakie przynoszą. Na dodatek krytyka odbierana jest jako atak na "reformy moralno- polityczne". Brałem udział w manifestacji 68 (Kraków), strajki 80 i 81 grudzień (Manifest Lipcowy), 1988 (Manifest Lipcowy). Chodziło mi o Polskę w której każdy człowiek będzie u siebie w domu a przestępcy będą karani stosownie do popełnionej winy z możliwością poprawy i rehabilitacji. MAMY CHORY USTRÓJ KTÓRY SKAZUJE LUDZI BEZ UDOWODNIENIA WINY ZA CZYNY KTÓRE PRZESTĘPSTWAMI NIGDY NIE BYŁY A MINISTER SPRAWIEDLIWOŚCI ORZEKA O WINIE ZANIM PROKURATURA ZBIERZE STOSOWNE DOWODY KTÓRE ZOSTANA ZWERYFIKOWANE PRZEZ NIEZAWISŁY SĄD. Opozycja, głównie PO bąka coś półgębkiem o łamaniu prawa zamiast krzyczeć głośno o skandalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.ptim.net.pl 23.04.07, 19:15 Gdyby takich palikotów było w PO więcej głosowałbym na Platformę ale poniważ więcej w niej Tuska i Rokity mój głos oddam na LID i wcale się tego nie wstydze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:19 A ja się nie dziwę ,ze Palikot zaczyna się podobać wyborcom komuchów. Jeszcze nie tak dawno temu pozował na konserwatystę. W rzeczywistości, ten gośc w ogóle nie ma żadnych perzekonań, prócz tych które w danej chwili są mu wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Palikot ma rację IP: *.brig.cable.ntl.com 23.04.07, 19:17 Tuska łatwo wystraszyć, on tylko patrzy na słupki sondaży. Palikot przynajmniej mówi prosto z mostu co myśli. I ma rację: Kaczyński skłócił wszystkich ze wszystkimi, PiS gra na najniższych uczuciach ludzkich: zawiści, nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura56 Re: Palikot ma rację IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:22 Problem polega na tym ,ze to czym myśli Plikot inni ludzie wykorzystują w celach np. prokreacji. Powinno być: mówi to co mu ślina na język przyniesie. Przecież cała Pollska już się z nas śmieje przez niego. Wyborcy komuchów są zachwyceni, normalni ludzie, pukają się w czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Palikot ma rację IP: *.ptim.net.pl 23.04.07, 19:30 normalni ludzie to twoim zdaniem te buraczyska które wybrały kaczorowato - kartoflana klikę - pytam retorycvznie bo znam odpowiedz. Kura mały mózg ma za to duży berecik moherowy. Trzymaj sie go oboma łapkami to niedługo sie obudzisz na białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura56 Re: Palikot ma rację IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:34 Ja głosowałam na PO. Ludzie , z którymi rozmawiam pytają mnie czy my na Lubelszczyźnie już wstydzimy się za Palikota, też głosowali na PO. Te głosy zostały oddane zanim ty nawróciłeś się z Kurczuka na LID. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 19:32 Coraz bardziej widoczne jest odchodzenie PO od liberalizmu do konserwatyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 Co do Ziobry,Palikot ma świętą racje ! 23.04.07, 19:49 Ziobro jest winien śmierci wielu ludzi, którzy przez idiotyzmy Ziobry, nie załapali sie na przeszczepy... Odpowiedz Link Zgłoś
rydz78 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 19:50 Nie po drodze z tym poslem,a jednak gratuluję indywidualnoscii, logicznego podejscia do meritum sprawy.Jesli w skostnialej i cuchnącej juz partii wiecęj jest takich-Po stanie na wlasnych nogach.Ale w cieniu krzyza i patronki p[arlamentarnej trudno o takie nogi.Wielu i od wielu kadencji pod opiekunczymi skrzydelkami ziemskich ambasadorow Boga zmienia fotele poselskie na senatorskie i bryluje sypiąc frazesami śmierdzącymi stęchlizną i judaszowskimi obiecankami bez pokrycia.Zawodowi politekierami uczynił ich kosciol,a robotnicy z Solidarnosci"wyniesli do wladzy i blogoslawił ich papiez.Tacy to pozyją.Dla nich nie ważne czy Polska biedna ,czy bogata,ale najwazniejsze by była katolicka przepojona rusyfobią i wewnętrznymi rozachunkami na tle komuchow,zydow i wyemigiwanych ukladow.Swinie koryta nie opuszczą. gdy nazrą do syta robią kupy,a smród unosi się po kraju .Obywatele wąchaja go placac coraz większe podatki z ktorych za miast dla starcow hojna reka rozdaje sie dotacje dla "biednych kosciółkow i fundacji katolickich. Szkoda słow.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura56 Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: 83.238.201.* 23.04.07, 19:57 Szanownym przedmówcom przypominam,ze Janusz Palikot jest blisko zaprzyjaźniony z arcybiskupem Życińskim. Łączy ich wiele. Od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 20:13 Nie powinien się do tego przyznawać. To straszna wpadka z jego strony. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Prędzej mnie wyrzucą, niż ustąpię 23.04.07, 20:22 następny "postępowy" kandydat na męczenika... czyżby polmos zaczął mu przypiekac zadnią część ciała? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś