daff 23.07.03, 21:47 No więć sprawa ma się tak :) Szukam biblijnych imion w języku Hebrajskim. Dawid, Abraham itd. Czy znacie jakieś strony www, macie to gdzieś czy co kolwiek?:) Był bym wdzięczny za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Super DJ Heniu Re: Hebrajski IP: *.freeway.pl / 172.16.0.* 23.07.03, 22:16 daff napisał: > No więć sprawa ma się tak :) > Szukam biblijnych imion w języku Hebrajskim. Dawid, Abraham itd. > Czy znacie jakieś strony www, macie to gdzieś czy co kolwiek?:) Adam, Ewa, Anna, Maria, Józef itd. - wystarczy wziąć książkę telefoniczną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Hebrajski IP: *.lublin.mm.pl 23.07.03, 22:17 Albo otworzyc Stary Testament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Hebrajski IP: 217.97.175.* 23.07.03, 22:29 pl.wikipedia.org/wiki/Imiona_hebrajskie www.midrasz.home.pl/2000/wrz/wrz00_1.html :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
daff Re: Hebrajski 24.07.03, 00:19 Dobra. Może nie wyraziłem się jasno... spróbuję jeszcze raz :) Chodzi mi o pisownie tych imion języku hebrajskim. Pisane alfabetem hebrajskim. Teraz mam nadzieję że nikt mnie nie odeśle do książki adresowej czy artykułu o Noem :P :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojsze Re: Hebrajski IP: *.vip / 192.168.0.* / 62.233.189.* 24.07.03, 00:52 daff napisał: > Dobra. Może nie wyraziłem się jasno... spróbuję jeszcze raz :) > Chodzi mi o pisownie tych imion języku hebrajskim. Pisane alfabetem hebrajskim. > > Teraz mam nadzieję że nikt mnie nie odeśle do książki adresowej czy artykułu o > Noem :P :) שלמ, מם אם לורגק בם? ם בם ' זשדשגזן קבים גזן בן מנם חש דשצ חוז מןק 'ןרצ פטאשדז רשז ם אם רשז ם אשצאם צטדךדןז קזק לאםד או בםד פםצםזק? מןק צשאשןקח צםזך'ןםדב חלשחש ןגזק דפשב גםנרשמםב םזןקנךקץ אם פןדשךקצ חש חשרזשנקל פשדשרזקר ררועןקח לךשדט .דשחםמשרךלמש לצןםדן'ןק צם'ןק חוז גםנרשמםבץץ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisia Re: Hebrajski IP: 217.97.175.* 24.07.03, 05:29 Masz racje Mosze - nie dosc, ze nie wyraza sie jasno swoich potrzeb, jest za leniwy zeby zobaczyc co pisza o Noem, to jeszcze na dodatek jakis malo uprzejmy. Ale juz tak na niego nie wymyslaj... Kazdemu sie zdarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Hebrajski 24.07.03, 12:04 Gość portalu: wisia napisała: > Masz racje Mosze - nie dosc, ze nie wyraza sie jasno swoich potrzeb, jest za > leniwy zeby zobaczyc co pisza o Noem, to jeszcze na dodatek jakis malo > uprzejmy. Ale juz tak na niego nie wymyslaj... Kazdemu sie zdarzy... szczegolnie ten tekst w czwartym wersie od dolu... malocenzuralny;)) spokojnie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperoni78 Re: Hebrajski 24.07.03, 12:58 Zgorszyłem się... Jak tak można?? Do bliźniego?? Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Hebrajski 24.07.03, 13:09 pepperoni78 napisał: > Zgorszyłem się... Jak tak można?? Do bliźniego?? jak do siebie samego;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Hebrajski IP: *.lublin.mm.pl 24.07.03, 13:33 Mojsze, nie kompromituj mnie!!!!! Przez pół roku uczyłam sie hebrajskiego i z twojej wypowiedzie zrozumiłama tylko " szalom":-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mojsze Re: Hebrajski IP: *.vip / 192.168.0.* / 62.233.189.* 24.07.03, 15:10 Gość portalu: ryża małpa napisał(a): > Mojsze, nie kompromituj mnie!!!!! Przez pół roku uczyłam sie hebrajskiego i z > twojej wypowiedzie zrozumiłama tylko " szalom":-(((( hyhy i oto chodzi, moze da Ci to zapedu do dalszej intensywniejszej nauki?:) ken jehi' racon' Odpowiedz Link Zgłoś