diving39 15.09.09, 22:58 pytanie do zawansowanych Turystek -tów w jakiej cenie można załatwić bilety czarterowe do Egiptu na październik dajcie namiary pozdro i czekam na porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasneniebo Re: Tanie bilety do Egiptu 15.09.09, 23:12 Witam, mam taka propozycję, może się przyda www.alfastar.pl/oferta,Last%20minute/id_imprezy,52202/Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diving39 Re: Tanie bilety do Egiptu 15.09.09, 23:48 diving39 napisał: > jasne niebo zadna rewelacja ja znalazłem za ok 1000zł ale musze jeszcze dopytac czy to wszystkie koszty ale dzieki za info zawsze człowiek mądrzejszy pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
free-limonka Re: Tanie bilety do Egiptu 16.09.09, 06:39 diving39 daj namiary na te bilety...też jestem zainteresowana...;) Odpowiedz Link Zgłoś
diving39 Re: Tanie bilety do Egiptu 19.09.09, 15:25 free-limonka napisała: > diving39 daj namiary na te bilety...też jestem zainteresowana...;) na 30 09 do 07 10 są jeszcze bilety za 598 zł w dwie strony w-wa SHARM W-WA Odpowiedz Link Zgłoś
goodthings Re: Do diving39 Tanie bilety do Egiptu 19.09.09, 20:52 diving39 napisał: > free-limonka napisała: > diving39 daj namiary na te bilety...też jestem zainteresowana...;) > na 30 09 do 07 10 są jeszcze bilety za 598 zł w dwie strony w-wa SHARM W-WA Czy mogę wiedzieć z jakiego biura jest taka cena? Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanka212 Re: Tanie bilety do Egiptu 16.09.09, 19:40 tu masz linka do strony z tanimi biletami jeszcze sa na pazdziernik tansze niz gdziekolwiek www.bilety.eccoholiday.com/?page=1&dest=Egipt+-+Hurghada&month=&od_Day=16&od_Month=09&od_Year=2009&do_Day=23&do_Mont h=09&do_Year=2010&flight_type2=2&flight_type1=1&flight_type3=3&flight _type4=4&search=Szukaj+po%B3acze%F1 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
goodthings Re: Tanie bilety do Sharm 16.09.09, 22:55 A ja wybieram się do Sharm w listopadzie, może ktoś mi pomoże znaleźć tanie połączenie. Z tego co widzę Hurgada jest bardziej popularna, niż Sharm. Tak nawiasem mówiąc muszę się dostać do Kairu lub Alexandrii, ale jak zobaczyłam jakie są ceny przelotów rejsowych, to włosy mi dęba stanęły, tak wiec chce lecieć do Sharm, a stamtąd czeka mnie ok. 11 godzin jazdy do Tanty. Ale cóż począć jak nie ma się kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomek8311 Re: Tanie bilety do Sharm 17.09.09, 13:04 sprawdz czech airlines - ja kupilam bilet na grudzien na trasie kair-warszawa-kair za ok 1200 zl Odpowiedz Link Zgłoś
goodthings Re: DO ZIOMEK8311 Tanie bilety do Sharm lub Kairu 17.09.09, 18:13 ziomek8311 napisałeś Kair-Warszawa-Kair, a co z Warszawa - Kair - Warszawa? Nie bardzo wiem jak to rozumieć. To znaczy, że na stałe jesteś w Kairze i wpadasz do Warszawy a potem wracasz do Kairu? Prawdę powiedziawszy spędziłam dzisiaj 4 godziny w biurze podróżny i jest lipa jak cholera. Wszystkie czartery w granicach 1400-1600 zł. Od skurczybyka pieniędzy. Nie wiem co mam zrobić. Sprawdzali też przeloty liniowe i też dupa. Przesiadki, przesiadki, przesiadki.... czekanie kilka godzin na lotnisku, którego nie znam i to mnie najbardziej przeraża. Drugi wariant to bardzo krótki czas do następnego samolotu i to jest dopiero jazda..... co będzie jak samolot będzie miał opóźnienie i się nie wyrobię. Ja zwyczajnie się boję. Zastanawia mnie skąd są takie rozbieżności cenowe między Sharm a Hurghadą? Do Hurghady za 900 zł można polecieć, nawet za 600 zł. W końcu do jasnej cholery leją to samo paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomek8311 Re: DO ZIOMEK8311 Tanie bilety do Sharm lub Kair 17.09.09, 23:36 reguralne linie lotnicze czech airlines maja teraz promocje na trasie warszawa - kair-warszawa (przesiadka w Pradze) czas oczekiwania to 1,5 godziny a w druga strone 55 min. Czasu jest wystarczajaco aby przejsc z jednego terminala na drugi a jezeli cos sie stanie i nie zdazysz to musza cie wyslac nastepnym lotem.Nie ma sytuacji ze jak nie zdazysz to jestes zostawiona sama sobie.... ja akurat lece w druga strone. zabukowalam bilet miesiac temu na grudzin i cena byla bardzo atrakcyjan ok 1200-1300 zl jak na regularlne linie to rewelacja. Oczywiscie ze czarterami jest czasami taniej ale nie kazdy moze latac. Moja odpowiedz byla glownie skierowana do osoby ktora pytala o loty do Kairu. Tam nie lataja czartery a reguralne linie sa bardzo, bardzo drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
ziomek8311 Re: DO ZIOMEK8311 Tanie bilety do Sharm lub Kair 17.09.09, 23:39 przepraszam cos mi sie pomylilo, myslalam ze to ktos inny pyta o Kair... a to byl Twoj post Odpowiedz Link Zgłoś
goodthings Re: DO ZIOMEK8311 Tanie bilety do Sharm lub Kair 18.09.09, 11:03 Tak to był mój post, nie ma problema ;-). Znalazłam lot do kairu na listopad, liniami o których pisałeś, za 1484 zł tyle, że w Pradze 6 godzin czekania na następny samolot. Cena ta nie jest atrakcyjna w porównaniu do czarterów, ale przemyślę sprawę. Cała ta akcja może mieć plusy dlatego, że zaoszczędzę sobie 12 godzinnej jazdy z Sharm do Tanty. Ziomek, powiedzmi mi, czy lotnisko w Kairze jest gigantyczne, przepraszam za to głupie pytanie, ale na prawdę nie jestem "specjalnie światowa". Czy łatwo się tam odnależć? Odpowiedz Link Zgłoś
jasneniebo Re: DO ZIOMEK8311 Tanie bilety do Sharm lub Kair 18.09.09, 11:31 Lotnisko w Kairze jest gigantyczne, zwłaszcza,że na loty krajowe tj. na terenie Egiptu zmieniasz terminal, przewożą busami( nie daj się naciągnąć na taksówkę - busy są bezpłatne), jeśli lecisz nocą wygląda trochę dziwnie.Generalnie koniec języka za przewodnika i dasz radę,pamiętaj o kolejce przy zakupie wizy i przygotuj sobie odpowiednią kwotę, lepiej załatwić wizę w Polsce jedna kolejka mniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: doodthings;) 19.09.09, 21:43 sory, że się wtrącam i zadaje głupie pytanie ale czy przemierzasz taki kawał drogi,lot to nic ale sama 12 godz w egipskim autobusie do faceta? odważna jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
diving39 Re: doodthings;) 20.09.09, 07:03 przecież to nie facet tylko habibi to wszystko wyjaśnia Odpowiedz Link Zgłoś
goodthings Re: doodthings;) 20.09.09, 19:08 saretta napisała: > sory, że się wtrącam i zadaje głupie pytanie ale czy przemierzasz > taki kawał drogi,lot to nic ale sama 12 godz w egipskim autobusie do > faceta? odważna jesteś Nie wiem czy jechałaś egipskim autokarem, pewnie nie... nie różni się niczym od polskiego, ludzie tylko o ciemnej karnacji i nikt nie gryzie.Jest kontrola w autokarze przy wyjeździe z Synaju. Wsiada mundurowy, prosi o paszport i sprawdza czy masz wizę, a tak naprawdę to interesuje go czy byłaś w Izraelu , czy nie. Jeśli nie to nie ma najmniejszego problemu. Nie ma się czego bać. Tak jadę do mojego męża, a nie habisia. Mam nadzieję, że diving39 nie czuje się zawiedziona, a tak ogólnie diving39 to g...o cie kochana obchodzi do kogo jadę, to nie jest przedmiotem tego wątku, wiec nie rób tu bałaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
saretta Re: doodthings;) 21.09.09, 09:20 masz rację, nigdy nie jechałam dlatego tak spytałam z czystej ciekawości, pieczatkę izraelską mam ale na szczęście teraz wymieniam paszport więc jak niespodziewanie zdaży mi się taka podróż to bez strachu;)dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
na_be Re: Tanie bilety do Sharm 28.09.09, 10:46 Byłam w Sharm, jest fajniej według mnie niż w Hurghadzie, bo mnie to wszystko jest zniszczone (przez turystykę), byłam z Alfa Star, możesz obejrzeć zdjęcia jeśli masz ochotę... Odpowiedz Link Zgłoś
lotka-1 Re: Tanie bilety do Egiptu 28.09.09, 21:54 Egipt... piękna sprawa. Bardzo polecam. Co do biura to polecam Alfa star albo tiu. Chociaż to pierwsze chyba jednak ma ciekawszą ofertę. Odpowiedz Link Zgłoś