Dodaj do ulubionych

ranking pieluch

21.03.11, 08:55
Jako że ciekawskie ze mnie zwierzę postanowiłam przetestować różne marki "pampersów". Oryginał wiadomo - super. Kupiłam Babydream w Rossmannie - ciut mniej chłonne od oryginału i sztywniejsze ale ok. Dada z Biedronki też ciut mniej chłonne i sztywniejsze ale do tego nie profilowane więc najgorsze. Szczelność boczna wszystkich trzech identyczna. Planuję jeszcze próbować pampków z Lidla (jak mała podrośnie bo nie mają małych), z Tesco, Happy od Belli i może Huggies.
Są jeszcze jakieś marki o których nie wiem?? No i podstawowe pytanie - jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • buzka25 Re: ranking pieluch 21.03.11, 09:23
      miałam dady -koszmar, teraz slyszałam ze sa juz nowsze, ciensze, ze niby praiwe to samo co pampers oryginal, ja kupuje pampersay oryginal juz od 4 lat i jestem zadowolona i chyba nawet nie zmienie newer!!!, chyba ze braknie rozmiarówkiwink
      • to_wlasnie_cala_ja Re: ranking pieluch 21.03.11, 09:31
        moja córa a raczej jej szanowny tyłek tolerował tylko huggisy nie mam pojęcia czemu po każdych innych miała czerwoną wysypkę.
        Później odkryłam jeszcze pieluchomajtki z pampersa i one były bombowe kiedy uczyła sie chodzic w lecie - tylko że one są chyba droższe nie pamiętam już
    • prigi Re: ranking pieluch 21.03.11, 09:42
      u mnie wygrały pampersy. po Huggisach mała miała wysypkęsmile inne były dla mnie za sztywne i takie jakieś plastykowe
    • karra-mia Re: ranking pieluch 21.03.11, 09:43
      używam w sumie teraz tylko rossmannowskich. Pasuje mi cena i same pieluchysmile
    • aniuta75 Re: ranking pieluch 21.03.11, 09:45
      Moje obydwa lidlowe były smile. Znaczy na początku to starszak Pampersy a młoda Huggiesy. A potem Lidl smile.
      • opium74 Re: ranking pieluch 21.03.11, 10:08
        jako pierwsze używałam Belli bo miały wycięcie na pępek i znacznie lepiej radziły sobie z wczesnoniemowlęcymi płynnimi kupkami od oryginalnych pampersów.
        Pampersy to chyb a od 3+ zaczełam używać.
        Po Belli były Huggies. Jak młody zaczął się przemieszczać samodzienie to Pampersy były bezkonkurencyjne - w miedzyczasie próbowałam Dady, Rossman, Lidl itd i zawsze wracałam do pampków.
        Pieluchomajtki Pampersa mi się nie podobały - jakieś takie grube uncertain
        • cudko1 Re: ranking pieluch 21.03.11, 10:23
          hehe jakieś arystokratyczne tyłki mają wasze małe tongue_out

moja bo pampersach miała wysypkę, i czerowny tyłek,

praktycznie przez cały czas rządziły hugissy, raz tatuś buc coby zaoszczedzić suspicious kupił młodej z rossmana - koszmar całe opakowanie poszło won,
          potem przeszłam na teskowe - i do dziś żałuje ze tak późno - tyleee kasy bym zaoszczędziła tongue_out a są rewelacyjne - oczywiście w ocenie nie arytokratycznego tyłka mojej młodej wink
    • jkk74 Re: ranking pieluch 21.03.11, 10:51
      ja dla swoich starszych używałam tescowych - najpierw tych fioletowych a potem białych (mowa o kolorze opakowania wink)
      dla starszych dzieci są ok - używaliśmy od ok 7-8 mca życia...
      na początku najlepiej sprawdziły się hugissy te najmniejsze... potem też hugissy i jakieś inne - ale nie pamiętam firmy, potem właśnie tescowe...
      oryginalne pampersy jakoś nigdy nam nie leżały... teraz też zużyłam niecałą małą paczkę tych najmniejszych... kilka ostatnich sztuk oddałam córce do zabawy bo młody w nich przecieka smile
    • dragica Re: ranking pieluch 21.03.11, 11:02
      Pampers active baby-najlepsze,raz w polsce koryzstalam z biedronkowych-niezle,huges-katastrofa,sleep and play-przeciekaja.
    • karolina17w Re: ranking pieluch 21.03.11, 11:09
      Więc u nas to tak:
      - do około 5-6 m-ca były Pampersy, jak dla mnie mało chłonne
      - potem Dada - chłonne ale twarde
      - potem Happy - jak dla mnie rewelacyjne, najlepsze jakie mogą być
      - te z Lidla - zarówno Toujours(czy jakoś tak) i Softino są fajne - te 2 mają większą rozmiarówkę są fajne, miękkie i chłonne
      - Huggies były najgorsze - odparzenie na całej powierzchni skóry pod pieluszką.

Na chwilę obecną (syn ma 20 m-cy) - na dzień używam tych z Lidla, ale Softinio, Toujours są za małe. Na noc używam Happy, bo te z Lidla jak syn nosi za długo (np. całą noc) powodują odparzenia.

Aha, teraz testuje na noc Pampers Sleep&Play - jakieś takie miękkie niż Happy, ale dopiero 2 noc je miał więc zobaczymy. No i na dzień - na próbę kupiłam te nowe Dada Premium - wyglądem są baaardzo podobne do Pampersów Care i nic więcej nie powiem na ich temat bo dopiero dziś pierwsza pieluszka założona a syn u niańki jest, wieczorem zobaczymy smile
    • magiczna_marta Re: ranking pieluch 21.03.11, 11:30
      Szczerze powiedziawszy to tam gdzie jestem tam kupuję, ja może mało wybredna jestem ale jakoś żadne mi do tej pory rażąco nie podpadły.
    • slimakpokazrogi Re: ranking pieluch 21.03.11, 12:03

a mi oprócz pampersów, których nie kupuję, bo drogie, najbardziej pasują Dady biedronkowe. Tylko, ze ja ich uzywam od kiedy młody skończył rok , a teraz to i tak tylko na noc. Jeszcze nie miałam tych nowych, ale na pewno wypróbuję.
    • jowita771 Re: ranking pieluch 21.03.11, 12:09
      Ja używałam pampersów. Próbowałam różnych i w sumie różnic dla dziecka dużych nie było, ale na pampersach najlepiej wychodziła finansowo, bo bardziej chłonne, a inne musiałam zmieniać często.
      Raz kolega męża kupił nam do przetestowania paczkę tescowych. Nie podeszły nam ze względu na taśmę klejącą zamiast rzepa - po kąpieli mogłam zapomnieć, że takimi rękami od oliwki zapnę to cholerstwo, bo już taśma nie działała. Poza tym, córka sikała jakoś bokami i wszystko, co zaoszczędziłabym kupując tańsze pieluchy, musiałabym wydać na proszek, bo ubranka były do zmiany po każdym sikaniu.
    • w_miare_normalna Re: ranking pieluch 21.03.11, 12:19
      To, że pieluchy pampers są drogie, nie znaczy, że dobre smile
      Moja córka na pampersy była uczulona także używałam je może jakieś 3 tygodnie.
      Pózniej używałam huggiesy, ale troszke za drogo mi się wydawało, zresztą mała miała wtedy rewolucje żołądka, więc opakowanie miałam może na 10 dni. Potem używałam długo happy. I z nich byłam najbardziej zadowolona, bo cenowo było bym powiedziała dobrze, a le trzeba było po nie jezdzić do Auchan czyli hektar. No i jak młoda skończyła rok to zaczęłam używać DADA z biedronki i one mi najbardziej przypasiły. Pózniej już jak młoda zaczęła wołać i robiła tylko w nocy to kupowałm w rossmanie babydream bo można kupić paczkowane (2 sztuki za 1.99 smile
      Mama Roksany, ur. 16/06/2008 .
      • jowita771 Re: ranking pieluch 22.03.11, 06:40
        > To, że pieluchy pampers są drogie, nie znaczy, że dobre smile

Zgadzam się. Ale z drugiej strony - to, że Twoja córka była na nie uczulona, nie znaczy, że są złe wink
    • zuzanka79 Re: ranking pieluch 21.03.11, 12:37
      A ja kupuję te, na które akurat promocja jest i wychodzą najtaniej za sztukę. Bo jeszcze mnie nie pogięło by kasę razem z gównem do kosza wywalać big_grin
      Na szczęście Marysi, a raczej jej dupce, jest wszystko jedno do czego leje wink
    • wronka30 Re: ranking pieluch 21.03.11, 12:48
      U mnie tylko Pampersy. Testowlam duzo innych i kazde wypadly blado: grube, sztywne armaty.
    • arachnela Re: ranking pieluch 21.03.11, 13:50
      Ja używam różnych w zależności od tego czy na noc, czy na chwilę czy na wyjście.
      - pampers active baby - chyba najlepsze ale ostatnio jest na nie bardzo mało promocji a paczka za 55 zł to jest dla mnie kosmiczna cena
      - pampers sleep and play - niezłe, cienkie ale przy nasikaniu zwisają do kolan, w stosunku do ceny ok
      - pampers premium - jakość jak active, dobre przy biegunce bo wsiąkają, ale drogie
      - huggies - nie lubię tych ściągaczy na plecach, no i paski na biodrach tak sztywne, że przecinają skórę dziecku
      - dada - kiedyś były za sztywne i grube ale te nowe premium są super, prawie jak pampers active no i cena super
      - rossmann - za sztywne
      - bella - za drogie na taką jakość, sztywne i grube
    • mme_marsupilami Re: ranking pieluch 21.03.11, 15:31
      Dla malucha polecalabym wylacznie Pampersy, dla starszego dziecka dziewczyny z innych forow chwalily Tesco w fioletowym opakowaniu (nie w niebieskim !!!) i z Lidla jakies (nazwy nie pamietam, ale probowalam i byly fajne). Beznadziejne okazaly sie Huggiesy, choc moj chlop mowil, ze super. Dla starszaka ok 1,5 r + wystarcza zwykle z Carrefour - kiepsko chlona, robia sie ciezkie i Mlodemu jest cholernie niewygodnie czyli terapia behawioralna pozegnania z pielucha. Na noc pieluchomajtki tez supermarketowe.
    • princy-mincy Re: ranking pieluch 21.03.11, 16:30
      pampersy 1 byly ok
      pampersy 2 porazka, wszystko wyciekalo
      dada 2- chlonne ale sztywne okropnie, mloda miala podraznieznia w pachwinach od sciagaczy
      huggies 2,3 i teraz 4-super! kupujemy na promocjach, zeby jak najtaniej wychodzilo (ostatnio najlepsze byly w Biedronie, w kartonach)
    • anna_sla Re: ranking pieluch 21.03.11, 20:52
      ja moją córkę wychowałam na bezimiennych pieluszkach, dostępnych wyłącznie w mini-hurtach (takie małe sklepiki). Obecnie nie widuję ich nawet tam (były najtańsze, takie wielkie paki). Były najlepsze, bo mojej nie pasowały ani huggies ani pampers nie wspominając też o cenie. Natomiast chłopcom kilka przetestowałam, akceptowali wiele marek (z biedronki, z rossmana, z lidla) oprócz huggies, ale wychowałam ich na bella happy, ponieważ kupowałam je hurtowo w wielkim kartonie i wychodziło mi to najtaniej.
    • pszczolaasia Re: ranking pieluch 21.03.11, 21:08
      moje dziecka na poczatku pampery na zmiane z rossmanowskimi. i rossmanowskie byly ok do rozmiaru 4. potem dady i lidlowskie. obydwa udane. pampery w tym rozmiarze moje uczulaja.
    • deela Re: ranking pieluch 22.03.11, 02:56
      jak dla mnie to pampersy prócz najmniejszego rozmiaru to okropne dziadostwo, ptróbowałam juz wszystkiego i najlepsze są dada z biedronki (nie wiem jak te nowe bo jakoś teraz mi biedronka nie po drodze) Tescowe (ale tw w zielonej paczce a nie w biało niebieskiej bo to jakiś koszmar jest) i rossmanowe
      a te durne pampy - większe rozmiary - to mnie o zawał ostatnio mało nie przyprawiły, wchodze do młodych - kurde jakąś chemią jedzie! BOZE ALE CZYM? nie rozpoznaju, ja pierdziele dorwały się do mojej chemii domowej? ale JAK JAK? przecież nie miały szans, mam ją zawsze w polu widzenia na dole! jezus moje kosmetyki O BOZE ZEZARŁY PŁYN DO MYCIA PAZNOKCI! nie to nie ten zapach, czizus ale co to za smród! stan kosmetyków - ok, stan chemii - ok, lecę do garażu (zawsze zamknięty przed nimi) boże dorwały się do jakiej budowlanki! jakiś klejów, jezus maria zeżarły klej do terakoty! ale jak się tam dostały? nie dostały się przecież! o boże o boże o boże ale co tak śmierdzi - no ja pierdolę te cholerne pampy tak jebią! kurwa zabiję chłopa, że zamiast porządnych pieluch kupił to dziadostwoooooooooooooooo
    • mamamadzia_4 Re: ranking pieluch 22.03.11, 03:22
      potwierdzam - pampersy śmierdzą okropnie - u nas i młody i młoda mieli od nich czerwone tyłki, a wypróbowałam i zwykłe, i nowe w białych paczkach premium i sleep&play - drogie i żadna rewelacja, przy młodym sprawdziły się Happy w cenie do niedawna rewelacyjne i choć troszkę grubsze niż pampersy to nigdy nie zdarzył się żaden czerwony tyłek czy przeciek, nawet przy "przepełnieniu na maxa"wink Huggies zawsze przeciekły lub poszły "sikiem bocznym", DADA są teraz tak cieniutkie jak pampersy, cena do przyjęcia i używam ich teraz w rozmiarze 4 i tak już zostanie - sucho, wygodnie i miło, i dla kieszeni mamci też ok smile
    • lula_p Re: ranking pieluch 22.03.11, 11:05
      używalam w zasadzie tylko pampersów, najpierw active baby, potem sleep & play. Wszystkie inne wydawały mi się sztywne. Chociaż młodemu chyba było wszystko jedno, po żadnych nie miał uczuleń ani odparzeń

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka