Dodaj do ulubionych

Pokoje w titanicu beach z sun fan

23.10.10, 16:15
Jak wygląda sprawa z zakwaterowaniem rodziny z dwójką dzieci czy faktycznie jedno z nich śpi z rodzicami, prosze o wyczerpującą odpowiedż .
Obserwuj wątek
    • cmaciek2 Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 26.10.10, 20:13
      Proszę o odpowiedż na moje pytanie czy titaniu beach w pokoju standartowym 2+2 jedno dziecko śpi z rodzicami .Jak się ma sprawa z tymi łóżkami .Czy ktoś może mi wyjaśnić.
      • mila9910 Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 27.10.10, 07:06
        Byłam w tym hotelu z jednym dzieckiem i była dostawka...Na jednej z wycieczek poznaliśmy małżeństwo z dójką chłopaków 14 i 16 lat i oni narzekali na brak drugiej dostawki i mały pokój. W zależności od wielkości pokoju dostawka jest podwójna, łóżka też są duże, to jakoś to można przetrwać...
    • kasian00 Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 27.10.10, 09:09
      Przecież możecie sobie sami na miejscu załatwić zmianę pokoju na większy.
      • 13inka Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 27.10.10, 09:38
        wg mnie przypadek i biuro tu nie ma nic do rzeczy, my (2 os) dostaliśmy na dzień dobry pokój 4 osobowy z 4 osobnymi łóżkami, nasi rodzice we 2 podobnie dostali pokój rodzinny (nomen omen) bo innych akurat wolnych nie było i tyle...
        za 2-3 dni jak się zwolniły pokoje my zamieniliśmy swój na mniejszy taki jak chcieliśmy, także się nie przejmuj, jak dojedziecie to zobaczycie i najwyżej zmienisz na inny
    • platynka.iw Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 30.10.10, 18:52
      Wlasnie wrocilam z tego hotelu. Bylismy z dziecmi 10 i 3 lata. Nie bylo juz pokoi rodzinnych (2+2) wiec kupilismy jeszcze w Polsce pokoj 2 osobowy + 2 dostawki. Oczywioscie na miejscu okazalo sie, ze nic nie jest przygotowane. Walczylam godzine by nam dostarczyli 2 dostawki. Efekt? Pokoj wygladal jak jakas noclegownia. Lozko kolo lozka i zero miejsca. Nie polecam.
      Iw
      • cmaciek2 Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 02.11.10, 17:20
        Dzięki za podpowiedzi, nie wiem czy z sun fun jedno z dzieci śpi z rodzicami. Może są tam duże łóżka i jest możliwość ulokowania dziecka ale za to się nie płaci takiej kasy.Nadal chodzi o pokój standartowy.
        • sledz_jeziorowy Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 02.11.10, 19:07
          Pokoje standardowe mają dwa pojedyncze łóżka plus sofę jako dostawkę. Wszystkie te łóżka mają co najmniej 130cm szerokości. U nas dzieci spały osobno, my razem na pojedynczym łózku i choć jesteśmy wysocy - naprawdę nie było problemu. To szerokość niezłej wersalki, w domu śpimy na zwykłym, podwójnym łóżku, które ma też taką szerokość, stąd nam to nie przeszkadzało. Próbowałam interweniować w sprawie czwartego łóżka czy zamiany pokoju na większy, ale oczywiście biuro zaplaciło za najtańsze pokoje, poza tym w hotelu był komplet. Mając przed sobą perspektywę dostawienia kolejnej sofy i zrobienia z pokoju noclegowni ze skakaniem po łózkach do balkonu, wybraliśmy spanie razem. To była tylko taka lekka walka "dla zasady".
          Tak naprawdę narzekać mogą jedynie ci, którzy w domu mają wybitnie szerokie podwójne łóżka i przywykli do dwóch kołder (chcieli dać nam jeszcze jedną, ale dwie kołdry na takim łózku to też niewygoda).
          Tu tak naprawdę bęcki powinny dostać biura, które sprzedają czterem osobom pokój 2 + 1, a tych pokoi jest w hotelu jednak większość. Samo życie.
          Reasumując - spokojnie się daje w takim pokoju wytrzymać, naprawdę. A etyka biur to już insza inszość.
          Będziecie zadowoleni, bez obaw.
          • cmaciek2 Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 03.11.10, 17:22
            Dzięki za szybką odpowiedż, troche jestem spokokojny myśle że po atrakcjach przez dzień nie będziemy czuć troche nie wygód w nocy.
            • bravo494 Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 03.11.10, 21:41
              nie wiem jakie pokoje ci biuro wykupilo ale Titanic ma u siebie apartamenty rodzinne i sklada sie to z dwoch pokoji w ktorym pierwszy jest przechodni ale sa tam dwa lozka i dalej wchodzisz do normalnego pokoju pojedynczego. Apartamenty te znajduja sie tylko w prawym skrzydle hotelu i jak bedziesz szedl to maja okna wychodzaca na galerie prowadzaca wzdluz wejsc do nich, a po drugiej stronie normalnie okna na baseny. Warto w razie czego sie moze o te apartamenty upomniec.
              • angie76.pl Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 13.11.10, 14:33
                właśnie jestem po rezerwacji Titanic beach resort 4* z sun fun i gdzieś doczytałam że w pokojach 2+2 jedno dziecko śpi z rodzicami czy faktycznie to prawda? Problem w tym, że my nie jedziemy z maluchami tylko z 16 letna córką i 10 synem i nie wyobrażam sobie spania 2 tygodnie w tak dużym chłopem bo córka to już praktycznie pannica i za nia płacę jak za dorosłą.
                • cmaciek2 Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 13.11.10, 20:17
                  Prawdopodobnie tak jest ! W pokojach standartowych są dwa duże łóżka(130cm szerokości) oraz rozkładana kanapa tzw ,,dwójka" są też pokoje rodzinne gdzie są faktycznie cztery łóżka. Te wszystkie informacje udzieliła pani z biura konsultując z centralą sun&fun,ale może ktoś ma inne info z innego żródła a najlepiej od kogoś kto był w tej sytuacji.Bo ja też wybieram się z rodziną.
    • angie76.pl Re: Pokoje w titanicu beach z sun fan 14.11.10, 14:05
      tym "odkryciem" popsułam sobie cały weekend od jutra zaczynam działać. Muszą mi powiedzieć jak to jest naprawdę. Zaraz się okaże, że w samolocie też mam moje 9 letnie dziecko wziąć na kolana:). Spać z dzieckiem to mogę okazjonalnie u kogoś z rodziny jedną noc za free a nie za taką kasę. Nie może tak być, że sprzedają miejsce w pokoju którego de facto nie ma. Nigdy jeszcze mi się nie zdarzyło coś takiego. zawsze nasze dzieci miały dwa osobne łóżka nigdy nie były to jakieś sofy czy polówki tylko standardowe łózka hotelowe. Co więcej zawsze ta część dla dzieci była jakoś odgrodzona od rodziców a tu jak narazie perspektywa spania w jednym łóżku z dużym dzieckiem i to wcale nie za marną kasę. Na rezerwacji mam napisane pokój standardowy +2 dost. (child i adult). Nigdzie na mojej rezerwacji nie jest napisane że mam pokój 3 osobowy!
      • olianaa Angie 14.11.10, 14:21
        Angie - tu jest wątek o Titanic Beach, nie Titanic Resort, gdzie jedziesz. Dwa różne hotele w innych miejscach. Może zupełnie niepotrzebnie się denerwujesz, bo wiadomości tu zawarte Cię nie dotyczą. Zadaj pytanie w innym wątku albo skontaktuj sie bezpośrednio z hotelem, jeśli biuro nie potrafi odpowiedzieć jasno na pytanie.
        • aga-ltd Re: Angie 14.11.10, 16:25
          O co chodzi z tymi pokojami ? Zastanawiam się nad wyborem Tytanica Beach Spa & Aqua Park w Hurgadzie i wg Sun fanu ma on 5* a nie jak ktoś napisał 4* to może mówimy o innych hotelach?
          My chcemy jechać 2+2 (9i13 lat) to w pokoju 3 os to niezbyt fajnie gnieść się przez 2 tyg.w 4 os.
          Niech ktoś napisze jasno kto był w tym hotelu jak jest , prosimy uprzejmie!
          A jeszcze widziałam na zdjęciach jakieś mini domki pokryte strzechą z metrowym tarasem wprost do basemu dla mnie nie wygląda to fajnie wolałabym nie mieć tam pokoju, proszę napiszcie co to jest dzięki
        • cmaciek2 Re: Angie 14.11.10, 16:39
          Prawde mówiąc to w opisie sun&fun we wszystkich titanicach mają że z dwójki dzieci jedno śpi z rodzicami.
          • angie76.pl Re: Angie 14.11.10, 17:02
            zgadza się jade dokładnie do PrimaSol Titanic Beach Resort 4* ale nazewnictwo tych dwóch Titaniców jest bardzo mylace we wszystkich biurach i katalogach, mylą nawet opisy nazwy i zdjęcia. W każdym razie w opisie mojego na stronie sun fun jest ze w pokoju standard 2+2 hotel nie zapewnia drugiej dostawki i śpi sie z jednym dzieckiem.
            • aga-ltd Re: Angie 14.11.10, 17:49
              A kto był iwidział te domki ze strzechą co to jest bo nie podoba mi się to za bardzo
              • olianaa Re: Angie 14.11.10, 18:48
                Domki widziałam z zewnątrz, mają bezpośrednie wejście do basenu i oczywiście drugie od lądu. Fajna sprawa, ale rzecz jasna nie dadzą domku dla rodzin z dziećmi, podbnie jak pokoju w budynku głównym, gdzie jest zejście do basenu. Ze względów bezpieczeństwa. Ci, którzy w nich byli chwalili sobie. Są położone bezpośrednio przy aquaparku.
                • aga-ltd Re: Angie 15.11.10, 22:07
                  Olianaa, a jak plaża i morze twoim zdaniem?
                  • olianaa Re: Angie 15.11.10, 22:20
                    Wiesz, ja jestem człowiek, który sie cieszy z wakacji, więc mogę być nieobiektywna :-)
                    Z plaży nie korzystałam, bo po co, kiedy aquapark jest świetny - tak dla dzieci, jak dla dorosłych. Są tam leżaki, jest piach, ale taki egipski, hurgadzki, ubity dosyć. Morze ma spory odpływ, więc ci, którzy lubią się taplać od brzegu marudzą, bo jest płycizna, trzeba iść dobre 400metrów, żeby dotrzec do głębszej wody. Natomiast jest świetne, murowane hotelowe molo, którym dochodzisz do drabinek i hajda na małą rafkę. Ratownik na miejscu, mnóstwo rybek do oglądania. I znów maruderzy powiedzą, że molo ma jakieś 500 metrów. Masakra. Zanim dojdziesz trzykrotnie umierasz, bo w Egipcie się przecież nie chodzi :-D Nie, poważnie - fajnie jest, wróciłabym tam od razu. Ale pamiętaj, że to Titanic Beach, koło Aquamarine, nie koło Aladyna. Koło Aladyna (czy Alibaby, dla mnie jeden michał) to jest Titanic Resort, hotel czterogwiazdkowy, w drugiej linni brzegowej, bez plaży przy hotelu. Do plaży trzeba dojechac busikiem albo dymac na piechotę ładny kawałek. Tu masz plażę pod nosem. A wyguglaj sobie widok z satelity, pieknie widać każdy szczegół, molo, domki na wodzie, aquapark i tak dalej.
              • kasian00 Re: Angie 16.11.10, 08:46
                Byłam w titanic beach w październiku. Wejdź sobie na oceniacz lub na holidaycheck i tam nasz pełno opinii i zdjęć z tego hotelu. Jeśli wejdziesz na mapę to jest nie aktualna, bo część z titanic palace jest tam jeszcze w budowie. W tej chwili jest już otwarta i można z niej korzystać.
                • zenekbenek Re: Angie 16.11.10, 09:55
                  Co to ma za znaczenie jakie pokoje wykupi biuro podróży???Jeżeli ktos nie potrafi sobie w Egipcie załatwic pokoju takiego jaki mu najbardziej pasuje przy załozeniu ze nie ma overbooking w hotelu to musi byc naprawdę wielką ciapą. Akurat w Egipcie nie ma z tym zadnych problemów.
                  • cmaciek2 Re: Angie 16.11.10, 16:15
                    zenekbenek napisał:

> Co to ma za znaczenie jakie pokoje wykupi biuro podróży???Jeżeli ktos nie potra
                    > fi sobie w Egipcie załatwic pokoju takiego jaki mu najbardziej pasuje przy zał
                    > ozeniu ze nie ma overbooking w hotelu to musi byc naprawdę wielką ciapą. Akurat
                    > w Egipcie nie ma z tym zadnych problemów.
                    Akurat się wielce mylisz się przy pełnej obsadzie w sezonie jest ciężko czasami nie możliwe a prawde mówiąc to płace za pokój gdzie powinno być łóżka na cztery ososby a nie na trzy to jest oszczędność.I proszę wypowiadać się na temat wątku, kto był i opisze tzw pierwszej ręki a nie domysły.
                    • zenekbenek Re: Angie 16.11.10, 23:16
                      Panie cmaciek czy jak tam Ci. Dedukuję ze to pierwszy Twój wyjazd do Egiptu, inaczej nie robiłbyś z tego problemu. Ale polatasz kilka razy do kraju Faraonów i się nauczysz. Jezeli nie podobają się Tobie zwyczaje panujące w tym hotelu to radzę wybrac poprostu inny i po sprawie. Powinienes czytac ze zrozumieniem chyba ze nie znasz angielskiego i nie wiesz co to overbooking. To ja służę radą- jest to w prostych słowach pełne obłożenie hotelu i w tym przypadku jak zaznaczyłem w poprzednim poscie ciężko o zmianę pokoju ale wystarczy przyjśc następnego dnia 2-3 godzinki po 12 kiedy konczy się doba i nie ma zadnych trudności. Nie szukaj człowieku problemu tam gdzie go nie ma, albo...zostan w domu...
                      Pozdrawiam...i miłego pobytu w całkiem fajnym titanicu... :)
                      • angie76.pl Re: Angie 17.11.10, 09:14
                        witam cmaciek
                        Widzę, że tylko my mamy problem z tymi pokojami, ja co prawda w Titanicu Resort. Chodzi o to, że płacę za miejsce którego nie ma...Co innego gdybym to ja podjęła decyjzję: pognieździmy się dwa tygodnie ale mamy tanie wczasy, ale nie ja płacę za trzy dorosłe osoby i dziecko i chcę dla każdego miejsce do spania. Wiem, że za dolary w Egiptowie można wszystko ale nie na tym rzecz polega, żeby wczasy spędzać w recepcji hotelowej na wykłócaniu się o pokój.
                        • zenekbenek Re: Angie 17.11.10, 09:46
                          Angie, jezeli jedziesz z trzema osobami dorosłymi to wez sobie dwa pokoje obok siebie i masz luksus albo znajdz hotel który bardziej Ci odpowiada jezeli szkoda Ci kilkunastu dolcow. To jest Egipt i tak tam jest i tego nie zmienisz. Inna sprawa ze polskie prawo turystyczne jest niedoskonale, turoperatorzy moga sprzedawac i oferowac wszystko a kiedy na miejscu okazuje sie ze czegos nie ma, oddadza Ci kilka zl w konsekwencji Twojej reklamacji i to wszystko. Nie badz don kichotem i nie walcz z wiatrakami bo to nic nie da.
                          Pozdrawiam
                      • cmaciek2 Re: Angie 17.11.10, 16:31
                        Panie Zenku albo jak Ci tam.Mylisz się powtórnie że ja nie pierwszy raz jestem w Egipcie i właśnie nie spotkałem się żeby dla dwoje dorosłych i dwójke dzieci (10,13lat) zakwaterowano w pokoju dwuosobowym plus jedna dostawka. Wiem że są różne pokoje ale czemu ja mam się starać na miejscu jakby biuro nie mogło odrazu zarezerwować.A może ktoś był z tym biurem w tym hotelu i wyjaśnić tę sytuację z tymi dostawkami a nie wymądrzać się nie na temat wątku.
                        • zenekbenek Re: Angie 17.11.10, 17:02
                          Panie cmaciek, jezeli biuro sunfun nie oferuje takich pokoi to lataj pan z porzadnym turoperatorem a nie z dziadami. Nikt Ci nie kaze leciec z sf, w Polsce mamy juz od jakiegos czasu jakbys nie zauwazyl kapitalizm i wolna konkurencje.

Ludzie tacy jak Ty nieznajacy Egiptu kompletnie nie rozumieja ze to dziwny kraj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka