Dodaj do ulubionych

Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum

11.06.11, 16:13
Witam,
Jak w temacie szukam hotelu, który spełniłby moje wymagania.
Mianowicie szukam hotelu blisko centum - Sakkala myślę, że do ok. 1,5 km ale może znajdować się też ściśle w centrum -
Musi posiadać rafę koralową i oczywiście szukam all inclusive od ***+ (trzy i pół gwiazdkowego) i może być oczywiście więcej tylko do kwoty od ok. 2300 zł za taką cenę jestem świadoma, że tylko last minute, ale to dla mnie nie problem.
Może ktoś był w takim hotelu i poradzi?
Z góry baardzo dziękuję
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mrozikulus Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 11.06.11, 16:43
      a czemu w centrum ?
      • amy93 Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 11.06.11, 16:56
        Myślę, że to retoryczne pytanie, ale odpowiem ;)
        Po to aby nie płacić codziennie za taksówke, aby móc spokojnie wrócić do hotelu, po prostu aby mieć blisko, blisko atrakcje, restauracje, puby, cluby.
        • janusz.amir Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 20.06.11, 10:40
          Nie stać Cię na busika za 50gr??
    • merciii88 Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 12.06.11, 16:03
      Jeśli chodzi o ścisłe centrum to polecam Hotel SeaGull (4*) lub Minamark (3*, dla mniej wymagających osób). Rafy bez rewelacji, ale tak jest w całym centrum. Coś za coś ;)
    • xxx3anahi3xxx Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 12.06.11, 21:00
      w te wakacje wybieram sie do Romy 17.06 , ceny od około 1800zł z sun fun , mysle ze warto sprawdzić . Hotel w samym centrum z dostepem do plazy , ale nie wiem co z rafą.
      • amy93 Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 18.06.11, 11:54
        Tak, czytałam już o hotelach wyżej wymienionych i brakuje im rafy, znalazłam Bella Vista, jak się wczyta bardziej to ludzie piszą, że jest rafa, tylko teraz mam problem z terminami ale to jest ten hotel ktorego szukalam, w centrum :)
        Dziękuję za odpowiedzi
        • deoand Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 18.06.11, 12:21
          W samym centrum to See Gull jest najlepszy
    • emi28 Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 19.06.11, 21:40
      polecam sea gull.rafy brak, ale kiedy chodziłam codziennie o 7 rano popływac była masa niezwyklych ryb. pózniej mniej, odpływały wystraszone tłumem, ale troche tez było.

Leonard Jakub 20.12.2000
      Antonina Maria 19.10.2008
      • amy93 Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 20.06.11, 00:14
        Czytaałam też już o SeaGull, właśnie nie ma rafy, która jest dla mnie ważna... w Centrum zresztą ciężko znaleźć, ale Bella Vista widziałam, że ma ;)
        • x20xev Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 20.06.11, 10:23
          amy93 napisała:

> Czytaałam też już o SeaGull, właśnie nie ma rafy, która jest dla mnie ważna...
          > w Centrum zresztą ciężko znaleźć, ale Bella Vista widziałam, że ma ;)
          Może szału z rafą w Bella Vista nie ma, ale jest co pooglądać. Ja w tym roku będę ja oglądał już trzeci raz :). A hotel szczerze polecam.
          • deoand Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 20.06.11, 11:08
            Do janusza amira ... Pewno każdego stać na 50 groszy na busika albo i na dolara też ale hotel w centrum - sam byłem w Romie ma tę przewagę nad tymi gdzieś w szczerym polu biały krzyż , że po wyjściu z hotelu po kolacji , po godz. 20 -stej z reguły, gdy już zaczyna się lekko ściemniać wchodzisz w wir miasta i ludzi - knajpki , sklepy i kawiarnie i dyskoteki -wszystko tuż tuż . A jak masz dojechać z zadupia to po prostu zwykłe lenistwo i ci się nie chce - i co.... siedzisz w hotelu i pijesz wódę przywiezioną z Polski !!!

ale każdemu wg upodobania !
            • amy93 Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 24.06.11, 12:42
              No czasem to nie 50 groszy a więcej, zresztą sam czas jaki zajmuje dojazd...
              Ja byłam w Sharm el Sheik i rafa przepiękna - bo nie byłam w centrum - no ale dojazd z 20 minut taxi.
              Poza tym jestem młoda, jadę z rodziną i mojej mamie byłoby ciężko wpuścić mnie do taksówki z arabem, ogólnie taka samotna podróż 30 minutowa w taxówce to byłby dla niej horror.
              Mogłabym nawet mieć z 3 km do centrum, aby móc spacerkiem spokojnie dotrzeć, ale ta bella vista mimo, że bardzo blisko centrum to ma jakąś tam farę, poza tym można przejechać się kilka razy gdzieś indziej zobaczyć rafę. Z tym pisakiem to chodzi o to, że się wchodzi do wody i nie ma co się robić, pływasz raz w jedną, w drugą, to się robi nudne a taką rafę oglądać to nawet siedzisz po 2 godziny w wodzie a mija jak 20 minut, mam nadzieję, że ta rafa jednak nie taka zła, hm?
              • julcia_bleble Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 27.06.11, 22:37
                A ja chcialam sie zapytac bywalcow Bella Vista czy jest to miejsce takie bardziej dla emerytow czy wrecz odwrotnie. Jest to hotel chyba kameralny... a czy mozna go porownac do Empire Beach hotel Resort???
                • x20xev Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 06.07.11, 12:34
                  julcia_bleble napisała:

> A ja chcialam sie zapytac bywalcow Bella Vista czy jest to miejsce takie bardzi
                  > ej dla emerytow czy wrecz odwrotnie. Jest to hotel chyba kameralny... a czy moz
                  > na go porownac do Empire Beach hotel Resort???

A czym się różni hotel dla emerytów od hotelu dla nie emerytów?
                  • travelmax Re: Hotel Hurghada-Sakkala-Rafa-Centrum 07.07.11, 19:52
                    Hotel dla emerytów to taki w którym po kolacji wszyscy idą spać, a nie dla emerytów to taki w którym po kolacji zaczyna się impreza - często do rana, w tym roku zaliczam sea gulla tam takie imprezki to codziennośc.
                    • adas.rs do amy93 09.07.11, 10:37
                      polecam hotel Arabella azur , rafa jak na hurghade rewelacja i do centrum blisko :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka