Dodaj do ulubionych

Taksówki hurghada

09.04.12, 21:24
Witam,
Wybieramy się niedługo do Hurghady.
Czy ktoś może napisać aktualne ceny taksówek dla np. 5 km ?
Przelądałem forum ale większość postów o Taxi jest już stara.
Obserwuj wątek
    • sloneczko55555 Re: Taksówki hurghada 09.04.12, 21:28
      W lutym za dojazd z hotelu bravo ( to chyba na obrzeżach :D) za 8 osób zapłaciliśmy 8$ ,jechaliśmy z 10/15 min :)
      • syka7 Re: Taksówki hurghada 09.04.12, 21:53
        Alfa leila wa leila 10 euro za 3 os tam i spowrotem ;)
        • vicehrabiadebragelone Re: Taksówki hurghada 09.04.12, 22:09
          Ja z Alf Leila wa Leila do centrum Hurgady(15-17km) płaciłem w grudniu 5 $ w jedną stronę raz udało mi sie przejechać za 4$ ale to już wyśróbowana cena:)Lepiej jest łapać taxi na trasie niż spod postoju hoteloewego(taniej)
          • cairo7 Re: Taksówki hurghada 09.04.12, 22:18
            Taxi-przez całą HRG nie moze byc drozsze niz 5$.Wiadomo cene ustalamy przed startem.Płacimy po wyjściu.Wszelkie krzyki,że cos nie tak traktujemy obojętnie...chyba ,że mamy fantazje i moc jest z nami -to spuszczamy bandycie powietrze z kół.
            • gladi3 Re: Taksówki hurghada 10.04.12, 15:23
              Zapewne bedziesz korzystac z taxi z hotelu do centrum wiec najlepiej spytac rezydenta na 1 spotkaniu ile moze kosztowac taki kurs,oczywiscie najlepiej miec drobne odliczone co do ceny bo taksiarze to mega oszusty,stalowe nerwy,ceny ustalac przed wejsciem do taxi.
    • elbarto Re: Taksówki hurghada 10.04.12, 00:00
      Przejazd przez caaaaałą Hurghadę (z hotelu Iberotel Aquamarine do dzielnicy Dahar) to max 5 dolarów (za jakieś 20 km). Oczywiście, w trakcie targowania taksówkarz 3 razy zemdleje, ale jak już dobijemy targu i będzie nas wiózł to zaproponuje, że jak chcemy za taką samą cenę wrócić, to może na nas poczekać 2 godziny w umówionym miejscu.
    • czarna.zesa Re: Taksówki hurghada 11.04.12, 16:25
      w lutym 2012 - 10$ z hotelu Lilaland do centrum Hurgady i z powrotem w 5 osób.
      • babusha Re: Taksówki hurghada 12.04.12, 09:26
        Kwiecień Alf Leila Wa Leila 10 $ w dwie strony 4 os. Kierowca wysadził nas w charakterystycznym miejscu [czytaj sklep kumpla :)] i o umówionej godzinie czekał na Nas - zostawił swój numer na wypadek gdybyśmy byli wcześniej bądź chcieli przedłużyć pobyt na Sakkali. Byliśmy wcześniej koleś ze sklepu zadzwonił do taksówkarza i przyjechał za 5 min.
        • wojtek37k Re: Taksówki hurghada 12.04.12, 16:09
          No to taksówki chyba strasznie podróżały w krótkim czasie , taki wniosek się nasuwa po przeczytaniu niektórych postów . Czemu przy cenie za taxi podajecie ilość osób ??? Czyżby się zmieniło i taksówka liczy za osoby , a nie za kurs , przecież ilość osób nie ma znaczenia . Czemu taksówkarzy rozbestwiacie i płacicie euro , czy dolarami . Zawsze płaciłem za taksówkę między 10 a 25 le w zależności od odległości , nigdy nie miała znaczenia ilość osób . Za kurs do z Safaga Road , to główna droga , przy której są hotel Albatros , Aqua Blu , Aladdyn itd do centrum przy Village Road , to okolice hotelu Sindbad płaciłem po 10 le , dojazd z tego samego miejsca do Sakali to 15 le , a do Dahar w zależności od jego części 20-25 le , to i tak było 2-3 razy więcej niż wskazywał taksometr . Radzę wiecej asertywności przy ustalaniu ceny z góry i gdyby coś odpuścić sobie jednego , czy drugiego taksówkarza ..... poczekać na takiego co się zgodzi , w zasadzie nigdy mi się taka rzecz nie przytrafiła , bo taksówkarz jak widział , że tracę definitywnie zainteresowanie jego osobą , to po kilkudziesięciu sekundach przystawał na cenę przy której się upierałem .
          Nie bójcie się targować i róbcie to z przekonaniem ;)
          • white_swan Re: Taksówki hurghada 12.04.12, 20:05
            wojtek37k napisał:

> No to taksówki chyba strasznie podróżały w krótkim czasie , taki wniosek się na
            > suwa po przeczytaniu niektórych postów . Czemu przy cenie za taxi podajecie ilo
            > ść osób ??? Czyżby się zmieniło i taksówka liczy za osoby , a nie za kurs , prz
            > ecież ilość osób nie ma znaczenia . Czemu taksówkarzy rozbestwiacie i płacicie
            > euro , czy dolarami . Zawsze płaciłem za taksówkę między 10 a 25 le w zależnośc
            > i od odległości , nigdy nie miała znaczenia ilość osób . Za kurs do z Safaga R
            > oad , to główna droga , przy której są hotel Albatros , Aqua Blu , Aladdyn itd
            > do centrum przy Village Road , to okolice hotelu Sindbad płaciłem po 10 le , do
            > jazd z tego samego miejsca do Sakali to 15 le , a do Dahar w zależności od jego
            > części 20-25 le , to i tak było 2-3 razy więcej niż wskazywał taksometr . Radz
            > ę wiecej asertywności przy ustalaniu ceny z góry i gdyby coś odpuścić sobie jed
            > nego , czy drugiego taksówkarza ..... poczekać na takiego co się zgodzi , w zas
            > adzie nigdy mi się taka rzecz nie przytrafiła , bo taksówkarz jak widział , że
            > tracę definitywnie zainteresowanie jego osobą , to po kilkudziesięciu sekundach
            > przystawał na cenę przy której się upierałem .
            > Nie bójcie się targować i róbcie to z przekonaniem ;)

Dokładnie, taksówki nie 'podrożały' . Przynajmniej nie zauważyłam tego przez ostatnie dwa lata . Kwestia targowania. Najwięcej płace za kurs na dahar, czyli jakies 25 le. Raz mi się nie chciało targować, i za kurs do sakkali zapłaciłam 20 le.
            Niezależnie od ilości osób.
            • gosiaczka Re: Taksówki hurghada 12.04.12, 21:29
              Witam....pod koniec stycznia będąc w Hurghadzie z pod Hotelu Empire do Sakkli pod sklep Cleopatra....tam i spowrotem za 20Le. czyli po 10Le w każdą strone :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka