tigra_1 20.10.11, 17:33 Gdzie w Pruszkowie jest punkt ksero i ile kosztuje takie ksero 1 strony A4 czarnobiałe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika3411 Re: Ksero 20.10.11, 18:30 Jest w wypożyczalni filmów na osiedlu Staszica, przy pętli autobusowej. Na ul. Prusa mniej więcej naprzeciwko Rossmanna. Ile kosztuje - pojęcia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: Ksero 20.10.11, 20:19 Na ul. Prusa są (były?) co najmniej dwa punkty - jeden w parterowym domu na odcinku między Kraszewskiego a Kościelną, a drugi - w kamienicy niemal dokładnie naprzeciwko, po drugiej stronie ulicy. O cenach również nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Ksero 20.10.11, 20:29 Ten w drewnianym domku ma najszerszy i najbardziej kompetentny wachlarz usług z zakresu poligrafii, laminowania i oprawiania prac. Prowadzi też sprzedaż materiałów biurowych i rozmaitych druków (bloczki) Dawniej korzystałem często i było to po około 30 groszy za cz-b A4. Potem chyba o parę groszy podrożało przez podwyżkę VAT. Dodam jeszcze, że można przynosić materiały na nośnikach elektronicznych (karta pamięci, pendrive) ale lepiej już jako JPG-i a nie dokumenty pdf bo za te ostatnie jest jeszcze troszkę drożej. . Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Ksero 20.10.11, 22:32 Leo o co chodzi z tymi jpg-ami i pdf-ami? pamiętam jak kiedyś orzystałem z tego punktu w celu druku plików dwg, to byławyższa szkoła jazdy dla obsługi, więc sam obsługiwałem sprzęt, z pdf-ami sobie jakoś radzili. aktualnie punkty xero to przeżytek, za 300 zł kupisz już nienajgorszy kombajn: drukarka, skaner, xero formatu A4 (lipe sprzedają nawet za 99 zł), a za niecały 1000 zł można dostać dobry kombajn Brothera obsługujący format A3. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Ksero 20.10.11, 22:52 Chodzi o to, że prawdopodobnie cennik różnicuje te pliki. Zresztą to nie tylko tutaj bo latem będąc na wakacjach daleko stąd, też robiłem odbitki z pewnych tekstów i okazało się, że tekst odbijany z oryginału papierowego albo z "pędraka" ale zapisany jako jpg czyli "obrazek" kosztował 30 gr za sztukę a jako dokument 35 gr. Przykładowo mając tekst tylko jako pdf taniej wychodziło zamówić nie 20 szt po 35 groszy tylko ten pierwszy za 35 i potraktować go jako oryginał a potem z niego zwykłe xero po 30 groszy. Oczywiście miało to znaczenie jedynie przy dużej ilości odbitek. Zresztą nie wiem, czy ta zasada obowiązuje wszędzie. . Odpowiedz Link Zgłoś