aannkkaa1970 09.04.13, 21:50 Mam pytanie-czy jeśli baaardzo bym chciała pokój z widokiem to wybrać taką opcję i dopłacić (około 600pln do dwójki) czy da radę na miejscu? Wybieram się do Taby około 8.05.jeszcze nie wybrałam hotelu :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damcar Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 09.04.13, 23:32 w sharm znajomi doplacili za tydzien 70$ za takowy pokój - oczywiście trzeba sie wykłócić bo niechętnie dają Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 08:05 ja za banknot w paszporcie dostalam taki pokoj jak chcialam. Nie bylo zadnego problemu. Bylam rok wczesniej w tym hotelu i po prostu chcialam pokoj usytuowany identycznie jak poprzednio. Recepcjonista sprawdził jaki nr mailam wczesniej, dodal ze przykro mu ale ten sam jest zajety i dal mi dwa nr dalej, ktory byl odzwierciedleniem mojego wczesniejszego. To zalezy na kogo sie trafi ... Ja teraz juz wiem, ze nie warto doplacac za lepsze pokoje tu na miejscu po 600 czy 1000 zl, jak tak na miejscu za taki placi sie max 50-60 USD. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiolegiptomanka Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 09:01 Na miejscu prowadzą mnie do pokoju,jak mi się podoba zostaję,a jak chcę lepszy idę do recepcji i daję 20 -30 dol i dostaję super pokój.To tak działa w Egipcie póki co..... Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 12:22 Nie wie wszystkich hotelach pieniądze w paszporcie załatwiają sprawe. Mogą Ci nawet wstydu narobić. W albatros palace czy Steigenberger (HRG) pieniądze z paszportu wyjmują i z komentarzem oddają. Tam jest oficjalny cennik. Jeżeli ktoś jest po raz kolejny, to pokój z widokiem na morze już czeka. Zwykle też nie czeka się do rozpoczęcia doby hotelowej. Odpowiedz Link Zgłoś
garwena Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 12:40 W dobrych hotelach w szczycie sezonu są bardzo małe szanse na załatwienie pokoju z widokiem na morze za pieniądze w paszporcie, bo najczęściej takie pokoje są zajęte przez tych co za nie po prostu zapłacili. Ale gdy poza sezonem jest małe obłożenie hotelu to można próbować, chociaż też nie zawsze się to uda, to raczej loteria i zależy na kogo się akurat trafi z obsługi. Jak bardzo ci zależy na pokoju z widokiem na może i chcesz mieć pewność, że taki dostaniesz to raczej nie warto ryzykować tylko za niego zapłacić, na miejscu może się uda, a może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dariusznow Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 12:56 a ja proponuję wpierw zastanowić się czy warto? ile czasu spędza się w hotelowym pokoju? może wieczorem na balkonie jakaś kawka albo drink... za dnia przeważnie napawamy się widokiem morza, a wieczory ma mieście lub w barze, a w pokoju przeważnie tylko się śpi a nie kontempluje widoki ale to moje zdanie choć z zamianą pokoju nie mialem problemów i grosza za to nie placiłem Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 14:26 fakt, zależy pewnie kiedy się leci. Ja do Egiptu latam zimą, więc mnie ten problem nie dotyczy. Zimą nie ma tylu turystów i pokoje w połowie wolne. Pokój dostałam taki jaki chciałam. Odpowiedz Link Zgłoś
patrischa Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 14:27 no i latam do dobrych hoteli. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk-555 Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 15:24 white_swan wiesz może jaki jest cennik dopłaty do widoku na morze w Steigenberger Al Dau Beach? Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 17:50 eryk-555 napisała: > white_swan wiesz może jaki jest cennik dopłaty do widoku na morze w Steigenberg > er Al Dau Beach? Nie pamiętam dokładnie, bo tam też liczy się rodzaj pokoju z widokiem na morze. Jest wersja deluxe, ellite ,spa itp. Ja płaciłam od razu w Polsce. W recepcji jest cennik, może to było 100$ do wersji podstawowej ? Nie chce Cię w błąd w prowadzac. Ale pamiętam, że i tak wychodziło mniej niż wykupienie pokoju z widokiem na morze w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
aannkkaa1970 Re: pokój z widokiem na morze załatwiać na miejsc 10.04.13, 17:58 A jak się zachować w takim no mariocie (oczywiście jeśli chodzi o załatwianie pokoku w widokiem) Odpowiedz Link Zgłoś
edd.y Pokój z widokiem na morze 10.04.13, 18:08 Marriott to szanowana i powazna amerykanska siec hotelowa i nie toleruje zadnego wkładania niczego do paszportu. Masz opcje albo wykupić pokoj z widokiem na morze przy rezerwacji albo wybrać taki i doplacic na miejscu. www.marriott.com/reservation/rateListMenu.mi Odpowiedz Link Zgłoś
eryk-555 Re: Pokój z widokiem na morze 10.04.13, 18:54 Wylatuje w lipcu pokój mam standard.Podobno w Steigenberger Al Dau Beach 90% pokoii ma widok na morze.Jeśli będę w pozostałych 10% to dopłacę. W Albatros Palace chcieli za 14 dni 140$ dopłaty.Wiem,że tam trzeba się handlować więc powiedziałem 100$ i recepcjonista bardzo szybko się zgodzi.Potem dowiedziałem się,że można było wytargować 80$ za pokój.Może w Steigenberger Al Dau Beach też się da. white_swan ponieważ byłaś w tym hotelu możesz napisać jakieś porady ,sugestię odnośnie Steigenbergera? Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Pokój z widokiem na morze 10.04.13, 20:04 white_swan ponieważ byłaś w tym hotelu możesz napisać jakieś porady ,sugestię > odnośnie Steigenbergera? Hotel luksusowy, wszystko na wysokim poziomie i troche nadęty personel. Uważają się za lepszych bo pracuja w TAKIM hotelu. Troche taka sztywna atmosfera była. Jak przyszłam pierwszego wieczoru na kolacje, to przez chwile zastanawialam sie czy przypadkiem nie wrócić się po wieczorową suknie ;) Ale na nic narzekać nie mogłam. Okolica zagospodarowana. Byłam raz, więcej nie pojade. Zawsze z podkulonym ogonem wracam do albatros palace :) Odpowiedz Link Zgłoś