deoand 09.07.13, 12:51 wiadomosci.onet.pl/kraj/metro-egipt-bez-piramid,1,5557961,wiadomosc.html Stary , młody , niemowlak czy noworodek - hej pod wodę marsz - no to w przyszłości będziemy mieli szambo nurków bez liku ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Hej kto Polak to pod wodę marsz ! 10.07.13, 15:30 Coś tak mało nurków - pochowali się pod wodą czy co ? Tylko nie rzucajcie w Arabów kamieniami z dachu hotelu bo was zlinczują jak jakiś młodych wyrostków co to rzucali w ludzi . Już nie rzucają . Swoją droga to niezła przygoda być tak w środku demonstracji w Egipcie - lepsze niż być w środku miedzy kibolami Legii i Wisły . ale jakoś stałe nicki egiptomaniaków - janan , kasia , cairo , last sunset , wojtek -nurek pochowały sie gdzieś w Polszcze czy tak zawzięcie nurkuja , że cos ich na powierzchni wcale prawie nie słychac ... a może juz są na placu Tahir czy tam u brodatych przed koszarami Gwardii Egipskiej czy jak jej tam . Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Cóż za kpina i ironia!Nudzi Ci się,czy co? 10.07.13, 16:17 Nie pochowali się.Sytuacja jest nieprzewidywalna i zaskakująca w Egipcie.Choć jakoś sam nigdy do egiptomaniaków się nie zaliczałem,a często byłem nawet tępiony,no to wymieniony w tak dostojnym gronie mam chęc w ten sam sposób odpowiedzieć. Dobrze,że się nie wypowiadają.Sytuacja zaskoczyła i przerosła.Każda wypowiedz to jakby drażnienie tych co wykupili wczasy i teraz drżą co robić i dostają trzęsiawki.Po co im jeszcze dogryzać!?Miriam akurat niewymieniona tutaj jedzie lub już tam jest.Sam wróciłem ponad miesiąc temu.A Ty uważasz,że już powinienem jechać!?Czekam na okazje.Jak się trafi,to pojadę.A jeszcze jakbyś tak kasy nieco podesłał,to nawet jutro.Odkąd to Ty taki zmartwiony nurkami!?To nie Twoja jakby domena.Dalej niż po kolana dowody nie wchodzisz.Poza tym pod woda rewolucji nie ma.Nawet rekiny nurków raczej nie atakują,tylko predzej tych z rurką lub takich jak Ty zauroczonych kąpielami 10m od klifu, co lubią się taplać i szamotać w wodzie.Sam napisałem kilka uspokajających postów,że w kurortach nic się póki co nie dzieje.Szkoda fakultetów,bo na manify czy rewolty ,no to tam nikt się nie wybiera.A nurkować można do woli jeszcze.Nie bądz tak zmartwiony losem nurków.Ci i tak pojadą.Jak nie do Egiptu,to gdzie indziej.Poza tym to tez nie Twoja działka.Nie wiesz jak jest pod wodą,nie widziałeś wszystkich odcieni błękitu,podwodnego życia czy falującego nieba nad głowa.Więc z czego wynika ta troska!?Przeca nie czujesz tego tematu.Kasia pewno już też nurkuje.Ale ona też nie egiptomaniaczka.Zresztą zmieniła kierunek jakby coś wyczaiła i jak nurkuje to jak Ty przykładowo.Albo lepiej.Bo przynajmniej pod bykami w Pampelunie.Reszta niech się broni sama przed ironią.Zresztą to nie twoja rozczochrana.No chyba,że tylko pogadać.Sam pilnie obserwuje sytuację.Nie teraz,bo brodaci jeszcze zaskoczeni klęska.Ale za trzy,cztery miesiące mogą się już dochować gotowców na męczenników i uderzyć w turystykę.Wiec zobaczymy jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Mam urlop ! 10.07.13, 16:56 Odkąd to Ty taki zmartwiony nurkami!?To nie Twoja jakby domena.Dalej niż po kolana dowody nie wchodzisz. Ja tam sie martwie o wszystkich z zasady . A o nurków w szczególności tak jak ateiści i GW martwia sie o ks. Lemańskiego i biednych katolików co to mogą swego parafialnego pasterza stracic . Do kolan woda to w tym całym Sharmie gdzie z brzu do kolan a z pomostu głebina a ja jestem pływak gruntowy i musze miec dno pod nogami . O miriam rzeczywiscie zapomniałem to fakt - pewnie gdzies tam nurkuje ona . Tez chce spokoju i życzę aby mieli wspaniały odpoczynek szczególnie ci co to pierwszy lub drugi raz na urlop w scisle określonym terminie - otych martwię się szczególnie i nie zazdroszczę stresu a ci co to do egiptu 100 raz jak z Warszawy do Tłuszcza to niech sie troche postresuja - nie zaszkodzi im to - może za 101 razem pojada gdzie indziej ? a najważniejsze , że ja nie wiem za kim być czy za demokratycznie wybranym prezydentem , którego obalili w ramach przewrotu wojskowego czy za armią i tłumem z placu Tahir ? Ale Żydzi tym Arabom namieszali w łepetynach , że teraz ich główne zajęcie to bić się sami z sobą vide Syria i teraz - Egipt . A ja na razie nad Baltic Sea !!! Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Mam urlop ! 10.07.13, 18:07 No to się tak zbytnio nie zamartwiaj.Potem tylko z tego frasunku migreny, albo jakaś obręcz na głowę ratuje.Będzie jak Alla(ch) pozwoli.Choć z wyjazdem do Egiptu teraz dla tych bardzo strachliwych,no to jest problem.Pismaki i wyobrażnia podpowiada różne rzeczy.Szczególnie jak pierwszy raz,bez umięjetności zachowania się lub z rodziną.To nie Ty stary wyjadacz w temacie Arabów i podróży,że wiesz gdzie nie iść instynktownie.To przychodzi z czasem i obyciem.Póki co w kurortach nie ma co panikować.Te obstawione potrójnym pierścieniem z lotniskami łacznie.Ja tam nie mam dylematy z brodatymi.Choćby nawet demokratycznie wybrał ich Archanioł Gabriel,ze św.Piotrem i Rydzykiem na dokładkę.Mam jednoznaczne zdanie o nich od dawna i ono się nie zmieni.Jestem po stronie świadomych i młodych protestujących Egipcjan którym brodaci za pomocą "sterowanej z meczetów demokracji",ukradli rewolucję.Skądś my to znamy.No nie!? Smiać mi się chciało jak przeczytałem gdzieś tutaj,ze taki nasz "turysta" ma pogratulować zmiany władzy Egipcjanom na dobry początek.I to jakieś pismaki durnie wymyślili.Nic gorszego.Lepiej zamilknąć.Nigdy nie wiadomo z kim się rozmawia i co taki ma za pazuchą.Po co to komu!?Oni są podzieleni praktycznie pół na pół.Więc durnoctwo niesamowite.Ale co tu Tobie będę wykładał.Przeżyłeś Kadafiego i Alego o innych świętych tureckich,o których nie wspomnę,więc pewno byś gratulacji nie złożył.Ale trochę mi zal tych co teraz i kupili na first minute.Trzeba jechać i tyle,no bo kasa przepadnie i siedzieć w głębinach basenu,barku, czy tam morza.Fakultety w stronę Jordanii czy Izraela też są.Drogi gęsto obstawione co kawałek jak byłem.A teraz tym bardziej.Powodzenia w łowieniu sinic w podnoszeniu temperatury Baltic Sea o.Było już lepiej Chorwację.Taniej,cieplej i co najwyżej jeżowca w stopę można złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Mam urlop ! 10.07.13, 18:56 O mnie się nie martw. Sama umiem o siebie zadbać. Za 2,5 tyg. się okazę. Inszalla... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Cóż za kpina i ironia!Nudzi Ci się,czy co? 10.07.13, 19:54 No jeszcze nie nurkuje... kilka dni mi zostało. Ale jak już będę to pewnie w jacuzzi na dachu hotelu. Generalnie to bardziej na zwiedzanie się nastawiam niż nurkowanie.. A wam widze cos się nudzi albo na miejscu usiedzieć nie możecie bo was coś nosi po kątach :PP Bo mnie to już z lekka nosi bo pomału zaczynam się pakować :DD i sruu do Catalunii byki przeganiać :P Adios Amigos.. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Cóż za kpina i ironia!Nudzi Ci się,czy co? 10.07.13, 21:12 No to pod te byki,zdjąłem z mojego fotoforum te fotkę z krową z Izraela.Twoje powinny być lepsze jak przywieziesz,bo byki jednak bardziej narwane jak nie przymierzając ta co siedziała na tej krowie.Ale trzeba by Ci do tej Pampeluny jednak.W Katalonii z bykami kiepsko. Nurkować nie lubisz,do Egiptu pewno teraz masz pietra i nie zapowiada się,że zmienisz zdanie.A ja tam pojadę jak tylko się trafi okazja.Powinno być takich dużo w jesieni,bo z tej połowy turystów co są,ubędzie jeszcze więcej.Wiec last i sruu.Będzie lużno i hołubią bardzo tych nielicznych.Muszę być teraz chwilowo bardzo grzeczny z powodu szlabanu i mam jakiś czas spokój z pakowaniem i podróżą.Powodzenia!Choć zanoisi sie tam na jakąś rewoltę.Bo jeśli Ty jedziesz no to...wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Cóż za kpina i ironia!Nudzi Ci się,czy co? 10.07.13, 22:28 W Catalunyi byki są zabronione ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Cóż za kpina i ironia!Nudzi Ci się,czy co? 10.07.13, 22:42 EEE to szkoda... Ale tak czy siak zamierzam dobrze się bawić ;) O'lee! Odpowiedz Link Zgłoś
wp2013 Re: do Deo 10.07.13, 19:49 Myślę że derduch założył im kaganiec , skrócił smycz i dlatego siedzą cichuteńko.wp2007 Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela100 Re: Hej kto Polak to pod wodę marsz ! 10.07.13, 18:52 Jak Egipt przetrwa to wrzesień pod wodę marsz.:) Odpowiedz Link Zgłoś