Dodaj do ulubionych

Chcę mieszkać w Egipcie!

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 16:16
I pracować .Może ktoś mi pomoże ? Formalności jakie muszę załatwić żeby tam
mieszkać, jak znależć pracę .Czy jest to w ogóle realne?
Dzięki za ewentualną pomoc.
Mój e-mail : drivertruck@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Mark

Obserwuj wątek
    • Gość: Zuza Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 21.10.04, 18:00
      Witaj,
      ja wyslalam wlasne oferty do kilkunastu baz nurkowych i po 2 tygodniach
      dostalam maila z oferta pracy. Moze to jest metoda ....
      Pozdrawiam
      • Gość: Mark Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.04, 18:25
        Jeśli możesz podać jakieś adresy na priv ? :)
        Dzięki
        Pozdrawiam
        Mark
    • Gość: pułkownik zUbek Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 19:48
      Nie widzę przeciwskazań!
    • Gość: Sonia Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: 62.135.35.* 23.10.04, 13:02
      a jakie masz kwalifikacje
      • Gość: zainteresowana!! Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 13:10
        to może ja - wyższe ekonomiczne, doświadczenie w pracy w agencji reklamowej (4
        lata), zakochana w historii Egiptu, angielski srednio zaawansowany - pracuje
        nad tym powaznie, troszku arabskiego - tez postaram sie popracowac nad tym. lat
        27.i chyba duza łatwośc nawiazywania kontaktów;)
      • Gość: Mark Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 09:29
        W turystyce raczej żadne :(. Myślałem o pracy nie związanej , przynajmniej aż
        tak bezpośrednio z turystyką.Chyba kierowca Tir + mechanik nie ma tam za
        dużych szans :( + komputer.Ale mogę robić wszystko :) .Nawet zamiatać. :)
        Pozdrawiam
        • corrina_f1 Re: Chcę mieszkać w Egipcie! 24.10.04, 11:49
          Ja mogłabym sprztątać w Delfinarium w Sharm. Za darmo !! :)
          • kacpere Re: Chcę mieszkać w Egipcie! 25.10.04, 10:59
            Za taką robotę to ja bym nawet coś dopłacił...
            • corrina_f1 Re: Chcę mieszkać w Egipcie! 25.10.04, 11:12
              Właściwie to ja też !! :))
            • Gość: efka To jakiś obłęd IP: 81.219.144.* 25.10.04, 11:13
              Co za głupoty wypisujecie! A potem dziwicie się, że to forum umiera...
              • corrina_f1 Re: To jakiś obłęd 25.10.04, 11:57
                Co uważasz za głupotę ? To, że ktoś chce pracować w Egipcie, czy to, że ktoś
                kocha delfiny i mógłby im poświęcić życie za darmo byle tylko móc z nimi
                obcować ?
                Ja nie widzię ani w jednym, ani w drugim żadnego obłedu. Ludzie miewają pasje i
                jeśli mają szanse je realizować, to są szczęśliwi.

pozdrawiam
                • Gość: Aśk@ Re: To jakiś obłęd IP: 213.77.27.* 25.10.04, 12:33
                  Corrina wrociłas juz z Tunezji i jak wrażenia? Zawiodłaś się, czy wręcz
                  przeciwnie . Pozdrawiam
                  • corrina_f1 Do Asi (OT) 25.10.04, 13:04
                    ASiu, przymierzam się do porównania Egiptu z Tunezją w formie jakiegoś
                    zestawienia, ale chwilowo nawał parcy po powrocie, więc dopiero w wolnej chwili.
                    No i lepiej nie zmieniać głównego tematu, bo zaraz komuś się oberwie ;)

pzdr
                    Kasia
                    • Gość: Snatch Re: Do Asi (OT) IP: *.acn.waw.pl 24.11.04, 19:58
                      To napisz jeszcze gdzie są fajniejsi kolesie w Egipcie czy w Tunezji bo nie wiem gdzie szukać miłości swojego życia a czytając Ci można sporo się nauczyć.
                • Gość: efka Re: To jakiś obłęd IP: 81.219.144.* 25.10.04, 18:39
                  Ja rozumiem, że można pojechać do Egiptu na wakacje raz, góra dwa razy.
                  Rozumiem, że są tam fantastyczne zabytki - bo to jest poza dyskusją.
                  Ale morze i plaże, jak też krajobrazy nie umywają się do greckich czy włoskich.
                  A kultura i jakość życia codziennego?
                  I chcieć w tym dziadostwie i brudzie zostać na dłużej?
                  Żyć tam i pracować nawet za darmo?
                  Bo lubię delfiny????
                  Tego nie pojmuję... dlatego się dziwię. I tyle.
                  • kacpere Re: To jakiś obłęd 26.10.04, 15:13
                    No to czas najwyższy się przestać dziwić!!!
                    Pozdrawiam,
                    Kacper
    • dlaczegodlatego Re: Chcę mieszkać w Egipcie! 25.10.04, 11:20
      Myślisz, że warto? W tym arabskim syfie długo nie wytrzymasz. Słońce wcale
      nie zrekompensuje Ci poczucia awersji. No chyba jesteś "zakochany" (jeszcze)
      w tej "kulturze", to może dasz radę.
      A pensje pewnie są arabskie.
      • Gość: Mark Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.04, 16:12
        Nie zrozumiesz mnie :( niestety.
        Ale Corrina, Pc Maniak i inni -tak.
        Ja mówię całkowicie poważnie.Dowolna praca .
        Pozdrawiam
        Mark
        • egipcjanka15 Re: Chcę mieszkać w Egipcie! 26.10.04, 16:32
          A jak tam z jezykami obcymi?
          Oprocz pracy w biurze podrozy (a tego, jak napisales, nie bierzesz pod uwage;
          zreszta tam tez pewne specyficzne kwalifikacje i papiery potrzebne) zostaja
          centra nurkowe. Ale do tego trzeba miec co najmniej licencje divemastera.
          Chyba, ze masz rezerwe gotowki, przyjedziesz, najpierw nauczysz sie nurkowac, a
          potem dopiero sie zatrudnisz.
          Mozna jeszcze pracowac w hotelach w recepcji albo jako guest relation, ale to
          raczej kobiety. No i jezyki potrzebne, sam angielski raczej nie wystarczy;
          trzeba by jeszcze wloski albo rosyjski.
          Mechanikow paru dobrych to by sie w Egipcie przydalo, ale watpie czy znajdziesz
          prace w takim charakterze ;-)
          • Gość: antek Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.neting.com.pl 27.10.04, 09:52
            egipcjanko!, jesli chodzi o prace wlasnie w turystyce tak jak pisalas w
            hotelach-ja znam biegle niemiecki i komunikatywnie angielski.powiedz mi jak sie
            do tego zabrac?jak to u nich wyglada z zatrudnianiem obcokrajowcow?jak mozesz
            odezwij sie do mnie na maila: marek9996@gazeta.pl mialbym jeszcze pare
            pytan.pozdrawiam
          • Gość: inez Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 10:39
            czesc, podciagam watek : ) ja tez, ja tez chce, ale potrzebne mi sa informacje.
            Mam doswiadczenie w turystyce (grupy incentive) kilka razy w Egipcie : ) ale
            nie tylko, biegle niemiecki, dobry angielski, troche rosyjski i wloski. Moze
            jest ktos kto mi cos poradzi ? czekam
      • Gość: Asia Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: 213.212.203.* 06.12.04, 23:47
        mieszkam w egipcie i pracuje tak na marginesie mam pensje polska po
        przeliczeniu srednia krajowa wiec nie tak najgorzej , plus morze i slonce :D
    • Gość: Stiwi To nie takie głupie! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:35
      Z tym mieszkaniem w Egipcie. A postawmy sie np w sytuacji ludzi, którzy
      obracają dolarami i trochę ich mają. Aktualnie dolar spada i spada i spadków
      końca nie widać, w obecnej chwili w przeciągu nie takiego długiego znowu
      okresu, niektórzy stracili 70-80gr na dolarze, co przy kwotach rzęczu
      kilkadziesiąt tysięcy dolarów jest sporą stratą. A pytanie ile jeszcze stracić
      mogą? :-)

Zatem chwilowa (a może i stała) emigracja nie wygląda tak głupio, biorąc pod
      uwagę, że niezależnie czy u nas dolar kosztował 4.10pln, czy jak aktualnie
      3.20, tam wciąż kurs trzyma się 6.16 funtów za 1USD...
      • jedrek77 Re: To nie takie głupie! :-) 24.11.04, 12:43
        Gość portalu: Stiwi napisał(a):

> Z tym mieszkaniem w Egipcie. A postawmy sie np w sytuacji ludzi, którzy
        > obracają dolarami i trochę ich mają. Aktualnie dolar spada i spada i spadków
        > końca nie widać, w obecnej chwili w przeciągu nie takiego długiego znowu
        > okresu, niektórzy stracili 70-80gr na dolarze, co przy kwotach rzęczu
        > kilkadziesiąt tysięcy dolarów jest sporą stratą. A pytanie ile jeszcze
        stracić
        > mogą? :-)
        >
        > Zatem chwilowa (a może i stała) emigracja nie wygląda tak głupio, biorąc pod
        > uwagę, że niezależnie czy u nas dolar kosztował 4.10pln, czy jak aktualnie
        > 3.20, tam wciąż kurs trzyma się 6.16 funtów za 1USD...

tylko, że tam dolarów nie kupisz. Jak masz ten ich szmelc i nie wydasz to może
        co najwyżej wiesz co z nim zrobić ;)
        • Gość: Stiwi Re: To nie takie głupie! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:54
          Przecież nie chodzi o kupowanie, tylko o życie tam, finansowo na dolarach
          znacznie lepiej wyszedłbym tam aktualnie niż w Polsce.

Trzeba chyba kupić w El Gounie jakieś mieszkanie i wynająć :-) Ktoś zna stronkę
          z aktualnymi nieruchomościami w tych rejonach? (poza hurghada.pl...)
          • dunia77 Re: To nie takie głupie! :-) 25.11.04, 15:31
            Jest cale mnostwo stron, jesli nie musi byc po polsku, to pogugluj po - el
            gouna "real estate" - lub - el gouna immobilien
      • Gość: inez Re: To nie takie głupie! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 12:43
        Stiwi, nie mam kilkudziesięciu tysięcy dolarów : ) tu chodzi o coś zupełnie
        innego : ) Więc prosze pomóżcie
    • Gość: daga Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.11.04, 14:35
      czesc jezeli chcesz nabyc mieszkanie w egipcie to ja i moj maz mamy takie na
      sprzedaz jezeli jestes zainteresowany to napisz dagny-g@o2.pl pozdrawiam
    • Gość: Voy Re: Chcę mieszkać w Egipcie! IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 16:34
      heh, przemyśl za i przeciw zanim podejmiesz decyzję. Piękny kraj, ciekawy, ale
      nie żyje się tam jak w raju...:)

Voy
      (po dwóch latach w Egipcie)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka