Dodaj do ulubionych

zdjecia pod woda

16.02.05, 20:54
hej czy ktos robil zdjecia pod woda jednorazowka kodaka,jak wychodza(czy
zdjecia robi sie z lampa czy bez)
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: zdjecia pod woda 16.02.05, 21:00
      Na przykład tak :
      www.pbase.com/corrina/image/26032086

Ta jednorazówka lampy nie miała, i nie sądzę aby jakikolwiek typowo jednorazowy
      aparat, który potem zostanie zniszczony w zakładzie taką posiadał. Aparaty
      jednorazowe mają filmy o większej czułości (conajmniej ISO 400) i można nimi
      robić zdjęcia do jakichś 10 m (w zalezności od modelu aparatu).
      Zastanów się czy nie warto zainwestować troszkę więcej i kupić prosty ale nie
      najgorszy wcale aparat który nie jest jednorazówką.
      Bardzo dużo zostało na tym forum powiedziane o aparacie m.in VIVATAR. Wpisz w
      wyszukiwarkę, na pewno dowiesz się dużo ciekawych i praktycznych rzezy :)

pzdr
      Kasia
      • corrina_f1 Re: zdjecia pod woda 16.02.05, 21:02
        tu masz jeszcze kilka fotek, nie pamiętam, jaki był to model kodaka, ale
        naprawdę najprostszy, kosztował z 50 zł

www.pbase.com/corrina/animals_of_egypt
        • scorpio1956 Re: zdjecia pod woda 16.02.05, 21:08
          Corrinka ma rację,ale aparat nazywa się VIVITAR Mariner (nie VIVATAR). Kosztuje
          60-80zł(z lampą błyskową) i ma te przewagę nad jednorazówkami,że jest
          wielorazowy. Kupowałem do niego,tu w Polsce filmy Fuji Superiol 800 i
          wychodziły zdjęcia jak ponizej.
          • corrina_f1 Re: zdjecia pod woda 16.02.05, 21:22
            Scorpio zawsze czujny :) Oczywiście literówka, to się zdarza po zbyt długim
            dniu w pracy..;)
            A zdjęcia Scorpio z tegoż aparatu były naprawdę super !:)
            pzdr
            Kasia
            • Gość: Minius Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły aparat IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 16.02.05, 21:29
              więc czy warto oszczędzać 9 zł? Myśmy kupili go za 59 zł (ma również lampę
              błyskową).
              • maciekr3 Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a 16.02.05, 21:46
                a gdzie mozna kupic taki aparat,mieszkam w duzej wsi tarnow i u nas nie ma
                chyba pytalem w paru sklepach o aparat do zdjec podwodnych,i nie ma zadnych
                tylko jednorazowki kodaka
                • Gość: Minius Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 16.02.05, 21:58
                  Ja kupiłem w sieci sklepów Foto- Joker, ale widziałem je również w TESCO i
                  Media Markt.
                  Niestety nie znam wcale Tarnowa, jednak, jeśli posiadasz dostęp do internetu (a
                  post na to wskazuje) to spróbuj znaleźć jakiś internetowy sklep wysyłkowy.

Można również spróbować na Allegro, jednak, zanim coś tam kupisz, sprawdź ile i
                  jakie towary dana osoba dotąd wcześniej sprzedała i odpuść sprzedawcó, którzy
                  mają mało pozytywnych opinii lub dorobili się ich na duperelach po kilka
                  złotych.
                • scorpio1956 Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a 16.02.05, 22:12
                  Np. :
                  www.fotokontrast.pl/shop.php?pid=399
                  albo:
                  www.fotoklik.pl/shop.php?pid=399
                  Bo w Twoim przypadku najłatwiej będzie kupić przez internet.Ten aparat czasami
                  można kupic w Media Markcie,widziałem tez w Tesco.
                  • zbeata70 Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a 17.02.05, 19:38
                    hej ja też przyłącze się do dyskusji jeśli można
                    Właśnie robię listę potrzebnych rzeczy przed wmarzonymi wakacjami i chyba
                    skreślę kodaka FUN AQUA SPORT a wpiszę Vivitar Mariner :-) Mam tylko jedno
                    pytanko - czy maksymalna głębokość 3 m jest wystarczająca na "upolowanie"
                    czegoś ciekawego ?
                    A tak w ogólę to chylę czoła przed waszą wiedzą i chęcią odpowiadania na
                    niekończące się pytania: jak, dlaczego i ile :-)
                    • scorpio1956 Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a 17.02.05, 20:09
                      Jasne,że jasne.Ja wiekszość zdjęć robiłem na takiej głębokości.Tam są najlepiej
                      oświetlone rafy,tam tez żerują fajne rybki.I jeszcze jedna rada.W Polsce
                      kupowałem krótkie filmy czyli 24klatki.W Sharmie je wywoływałem w Kodaku(tanio
                      i dobra jakość) I dzięki temu zabiegowi mogłem analizować m.in jakość zdjęć.A
                      poza tym będziesz miała duzo pustych klatek ,bo ryby niekoniecznie lubia sie do
                      zdjęć ustawiać,no chyba że trafisz na Napoleona.Ten to jest aktor.
                      W Vivitarze po zalożeniu filmu dokładnie przyłóż uszczelkę a szczelność
                      sprawdzaj,przed nurkowaniem, w umywalce.
                      Zbyszek
                      • Gość: Andro Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:13
                        Witam
                        Czy ktoś może mi powiedzieć do jakiej głębokości można robić zdjęcia aparatem
                        Vivitar Mariner i gdzie mogę znaleźć specyfikację dotyczącą tego aparatu oraz
                        jakiej kliszy używać tzn. z jaką czułością.
                        • zbeata70 Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a 18.02.05, 10:29
                          tym razem ja pomogę :-)
                          Obiektyw: Free fokus
                          Przewijanie filmu: Manualne w obie strony
                          Warunki atmosferyczne: Możliwość robienia zdjęć pod wodą do 3 m
                          Zasilanie: Jedna bateria AA
                          Inne: Redukcja efektu czerwonych oczu

a film to chyba tak jak pisał Scorpio 800-tka będzie najlepsza
                        • zbeata70 Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a 18.02.05, 10:33
                          jeszcze jedno
                          jest także droższa wersja tego aparatu Vivitar Cruise Cam i tam zdjęcia można
                          robić nawet do 15 m a opisy znajdziesz wstukując nazwę aparatu np. w google ;-)
                          www.fotostrada.pl/x_C_Dz__P2_154610056.html
                          • Gość: Andro Re: Vivitar Mariner może też służyć jako zwykły a IP: *.emmerson.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 13:12
                            Dzięki za info.
                            Pzdr. Andro
                          • Gość: TePe Re: Vivitar CruiseCam IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.02.05, 19:31
                            Moje doświadczenia z CruiseCam: POCZYTAJCIE instrukcję obsługi: pod wodą aparat
                            ma ostrość od 1.5m !.
                            Nurkowałem ze sprzętem, przymierzałem się długo do rybek....
                            Większość jest z profilu i z bliska :-) cóż, niestety, rozmazane....
                            a rafa w tle OK.
                            Można gdzieś dostać nasadkę szerokokątną zmniejszającą minimalną odległość -
                            polecam.

I jeszcze jedno - aparat jest wyważony na słodką wodę. w słonej strzelał do góry.
                            Spróbujcie znależć/zrobić przykręcany obciążnik. Ja z braku takowego
                            dowiązywałem klucz oczkowy :-)
                            • mk55 gdzie go kupić Vivitar CruiseCam 21.02.05, 14:13
                              szukałam w Wawie i w tesco i media markt, i nić nie ma, więc gdzie ostatnio
                              widzilieście ten aparacik? może macie jakieś wieści?bo nie chce kupować przez
                              inet jeśli to możliwe...prosze o pomoc
                              • mk55 Re: gdzie go kupić Vivitar CruiseCam 21.02.05, 14:49
                                dzowniłam do foto shop'ów i też nie ma, czy można go kupić tylko wysyłkowo????
                                • Gość: TePe Re: gdzie go kupić Vivitar CruiseCam IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.02.05, 08:11
                                  Na razie chyba tak - to towar sezonowy, niezbyt popularny w szerszych kręgach....
                                  Może przed wakacjami pojawi się wysyp.....

wyglada na to, że tu: www.efotos.pl/x_C_I__P_21410419-21410001.html
                                  jest z nasadką
                                • zbeata70 Re: gdzie go kupić Vivitar CruiseCam 22.02.05, 18:31
                                  pytałam o marinera (tańsza wersja) w Media Markt. Pan powiedział, że pojawiają
                                  się zwykle przed wakcjami.
                                  scorpio, jeśli tu zaglądniesz, miałeś jakieś problemy z ostrością ? Bo Twoje
                                  zdjęcia są super :-)
                                  • scorpio1956 Re: gdzie go kupić Vivitar CruiseCam 22.02.05, 19:00
                                    Jasne,że miałem problemy z ostrością.Robiłem pewne ujęcia za blisko(musi być
                                    min. 1,5m).Ryba nie chciała sie do zdjęcia ustawić,a że czas naswietlania jest
                                    dosyć długi to w momencie ruchu ryby tez zdjęcie nie wychodziło.No i mnie
                                    często kołysało. Nie chcę sie wymądrzać(też się dopiero uczę),ale najlepiej
                                    zdjęcia wychodziły rano,przy bocznym oświetleniu do głębokości 2m.Przy dużej
                                    fali woda nie jest tak idealnie kralowna,więc robiłem zdjęcia gdy było
                                    spokojnie.Aha, z Polski wziąłem kilka krótkich filmów(24kl.)i po
                                    każdej"sesji"czyli prawie codziennie latałem do laboratorium Kodaka i po
                                    wywołaniu(bardzo fajnie i tanio to robią)mogłem analizować swoje błędy. Żeby
                                    kilkanaście zdjęć względnie dobrych wyszło trzeba sie troche ich nacykać.
                                    Żałuję jedynie tego ,że w ostatni dzień,kiedy juz praktycznie byłem spakowany
                                    i aparatu do wody nie wziąłem to spotkałem ślicznego i olbrzymiego Napoleona.
                                    Ten się nadawał do całej sesji. Jest ciekawska rybą ,więc podpłynął pode mnie
                                    na 2m i z wszystkich stron mi sie wystawiał.Pewnie przyzwyczajony.Długo nie
                                    mogłem tego przeboleć-nie mam jego zdjęć. Ale w tym roku...
    • Gość: ČEŠI Re: zdjecia pod woda IP: *.kkcable.cz 19.02.05, 16:41
      NEJEZDĚTE S EXIMEM!!!TO JSOU NEJVĚTŠÍ PODVODNÍCI A NEJHORŠÍ CESTOVNÍ KANCELÁŘ V
      ČESKÉ REPUBLICE!!!!!DAJÍ VÁS DO JINÝCH HOTELŮ, NEŽ JSTE SI OBJEDNALI!!!

• Gość: ČEŠI Re: zdjecia pod woda IP: *.kkcable.cz 19.02.05, 18:47
      THE WORST TRAVEL AGENCY IS´EXIM TOUR´DONT CHOOSE THEM!!!!!
      • Gość: adam Re: zdjecia pod woda IP: 217.153.70.* 22.02.05, 12:19
        ja kupilem tu w polsce specjalna torbe za 150zl na wszystkie aparaty do 10 m i
        robilem fotki i filmy swoim cyfrakiem. aparat przezyl.:)))
        • splart Re: zdjecia pod woda 23.02.05, 21:50
          a gdzie ja kupiles???
          • Gość: adam Re: zdjecia pod woda IP: *.acn.waw.pl 23.02.05, 21:59
            www.sklep.sevenet.pl/95.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka