Dodaj do ulubionych

STATYW.....BRAĆ CZY NIE??

IP: 83.238.70.* 25.05.05, 10:07
Mam do Was pytanko, czy jest sens brać statyw do aparatu, mam na myśli
lotnisko, czy bez problemu będę mógł go zabrać do samolotu. Jeśli chodzi o
wykorzystanie w Egipcie to też powidzcie czy wykorzystaliście go?! Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: STATYW.....BRAĆ CZY NIE?? IP: 195.136.98.* 25.05.05, 10:36
      Wszystko zależy od tego jakie zdjecia robisz (no i jakim aparatem). Jeśli
      chcesz zrobić zdjecia nocne to statyw raczej przydatny (choć można sobie
      poradzić szukając naturalnych podpórek - murków itd, ale wtedy prawie nie masz
      kontroli nad kadrem). Drugie zastosowanie statywu to zdjęcia całej rodziny (lub
      grupy wyjeżdżającej) - jak dla mnie bardzo ważne zastosowanie, bo nie lubię
      swojej lustrzanki dawać obcym do łapy... Ja statyw zabrałam, przewiozłam go w
      bagażu głównym i sporo z niego korzystałam. A czy Ty z niego korzystasz zależy
      tylko od Ciebie.
      • Gość: m_kop Re: STATYW.....BRAĆ CZY NIE?? IP: 83.238.70.* 26.05.05, 07:31
        tak na pewno zabiorę, tylko nie wiedziałem czy na lotnisku nie będzie
        problemów, mam kodaka 7590, z którego jestem bardzo zadowolony! pozdrawiam
    • atamanek Nie brac 26.05.05, 15:24
      Witam :)

Z doswiadczenia kilku wyjazdow do Egiptu moge stwierdzic, ze spokojnie obejsc
      sie mozna bez statywu. Chyba,z e jestes zaawansowanym amatorem z nastawieniem
      na nocne zdjecia zabytkow czy egipskiego rozgwiezdzonego nieba;)
      • Gość: m_kop Re: Nie brac IP: 83.238.70.* 30.05.05, 08:05
        PO OBEJRZENIU TYCH ZDJĘĆ NIE BIORE STATYWU... CZY WSZYSKIE FOTKI SĄ TWOJEGO
        AUTORSTWA? PIĘKNE MUSZĘ PRZYZNAĆ
        • pc_maniac Re: Nie brac 30.05.05, 10:50
          Potwierdzam - nie ma sensu brać.
          W niektórych zabytkach marzy im się, by od właściciela statywu wysępić jakieś
          horendalne opłaty za używanie statywu pod pretekstem, że jak ze statywem, to
          profesjonalne fotografowanie i potrzebny papierek ze zgodą ministerstwa.

Sam również robiłem foty bez statywu na tzw. podpórkę, czyli opierając aparat o
          stałą powierzchnię. Dodam dla zainteresowanych, że 100% zdjęć było robionych
          bez użycia lampy błyskowej, która jedynie zakłamuje widok.

=================================================
          Pierwsza kolekcja zdjęć z Egiptu - obejrzało 446 938 osób

Druga kolekcja zdjęć z Egiptu
          • Gość: Ania Nieprawda IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.06.05, 18:41
            Ja wzięłam jako bagaż podręczny (bo do torby mi się nie zmieścił) i nie było
            żadnych problemów na lotnisku. Statyw bardzo się przydał żeby zrobić wspólne
            zdjęcia. Tylko w jednej ze świątyń zabroniono mi go używać, więc schowałam do
            plecaka.
            Pozdrawiam
            Ania
            • Gość: Kasia_Kg Re: Nieprawda IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 02.06.05, 20:37
              BRAĆ! Nam się bardzo przydał do wieczornych zdjęć i zachodów słońca no i
              zabytków oczywiście. Nie było żadnego problemu z przewiezeniem. Zapakowany był
              w bagażu głównym. Następnym razem także weźmiemy:)
              • Gość: ja Re: Nieprawda IP: 83.238.70.* 03.06.05, 10:46
                biorę!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka