olla123 03.06.05, 13:48 mam zabrać z Polski czy kupić na miejscu. Ile to kosztuje i czym sie kierować przy wyborze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
commandodiver Re: maska i rurka???? 03.06.05, 14:22 Czesc Olu! racuje tutaj i moge kilku rad Ci udzielic. Po pierwsze na miejscu kupisz maske i rurke niemal w kazdym sklepie kosztuje to w granicach 40-60 LE (funtow Egipskich w tej chwili 1$ = 5.78 LE). Niestety jakosc tego sprzetu pozostawia duzo do zyczenia. moge Cie jednak zapewnic ze na jeden pobyt ten sprzet w zupelnosci Ci wystarczy.Mozesz tez skorzystac z oferowanych tu wycieczek po morzu czerwonym wlasnie pod katem nurkowania niekture biura zapewniaja sprzet w cenie imprezy inne karza sobie za to placic. Wypozyczenie kompletu ABC jest to koszt ok. 5 Euro. Jesli zdecydujesz sie na zakup maski w polsce zwruc szczegulna uwage na pare szczegolow. Dobra maska musi miec hartowane szkla. Czyli napis Tempered na szybce. Musi bys wykonana z miekkiego silikonu ktory nie zasztywniwje po paru miesiacach. Musi lezec na twarzy jak nalesnik ;-) Jrsli przylozysz ja do twarzy bez paska na glowie i wciagniesz powietrze nosem maska powinna sie przyssac jak pijawka nie moze przepuszczac powietrza. I ostatnia istotna sprawa nie kupuj maski z duza komora powietrzna to znaczy maska nie powinna byc zbyt duza. Taka maske trudniej oczyscic z wody, bardziej pracuje pod cisnieniem i stawia wiekszy opur pod woda. Nie daj sobie wcisnac maski panoramicznej lub z zaworem ulatwiajacym oczyszczanie z wody. One sa bez sensu. A teraz decyzja co zrobic nalerzy do Ciebie. :-) mam nadzieje ze pomoglem. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: maska i rurka???? IP: *.itpp.pl 05.06.05, 08:10 "niekture, karza, zwruc, szczegulna, opur, nalerzy" ....czy my jeszcze rozmawiamy po polsku???? czy "rezydenci" pokonczyli tylko 3 klasy szkoly podstawowej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: maska i rurka???? IP: 83.238.70.* 05.06.05, 10:33 ale wytłumaczył fachowo...co Ty chcesz nie każdy musi być dobry z ortografii jak ja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: maska i rurka???? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:30 mnie interesuje temat i za to dzięki a nie ortografia, to nie forum dot. języka Odpowiedz Link Zgłoś