Dodaj do ulubionych

maska i rurka????

03.06.05, 13:48
mam zabrać z Polski czy kupić na miejscu. Ile to kosztuje i czym sie kierować
przy wyborze?
Obserwuj wątek
    • commandodiver Re: maska i rurka???? 03.06.05, 14:22
      Czesc Olu! racuje tutaj i moge kilku rad Ci udzielic. Po pierwsze na miejscu
      kupisz maske i rurke niemal w kazdym sklepie kosztuje to w granicach 40-60 LE
      (funtow Egipskich w tej chwili 1$ = 5.78 LE). Niestety jakosc tego sprzetu
      pozostawia duzo do zyczenia.
      moge Cie jednak zapewnic ze na jeden pobyt ten sprzet w zupelnosci Ci
      wystarczy.Mozesz tez skorzystac z oferowanych tu wycieczek po morzu czerwonym
      wlasnie pod katem nurkowania niekture biura zapewniaja sprzet w cenie imprezy
      inne karza sobie za to placic. Wypozyczenie kompletu ABC jest to koszt ok. 5
      Euro.
      Jesli zdecydujesz sie na zakup maski w polsce zwruc szczegulna uwage na pare
      szczegolow. Dobra maska musi miec hartowane szkla. Czyli napis Tempered na
      szybce. Musi bys wykonana z miekkiego silikonu ktory nie zasztywniwje po paru
      miesiacach. Musi lezec na twarzy jak nalesnik ;-) Jrsli przylozysz ja do twarzy
      bez paska na glowie i wciagniesz powietrze nosem maska powinna sie przyssac jak
      pijawka nie moze przepuszczac powietrza. I ostatnia istotna sprawa nie kupuj
      maski z duza komora powietrzna to znaczy maska nie powinna byc zbyt duza. Taka
      maske trudniej oczyscic z wody, bardziej pracuje pod cisnieniem i stawia
      wiekszy opur pod woda. Nie daj sobie wcisnac maski panoramicznej lub z zaworem
      ulatwiajacym oczyszczanie z wody. One sa bez sensu.
      A teraz decyzja co zrobic nalerzy do Ciebie. :-) mam nadzieje ze pomoglem.
      Pa
      • Gość: pikus Re: maska i rurka???? IP: *.itpp.pl 05.06.05, 08:10
        "niekture, karza, zwruc, szczegulna, opur, nalerzy"
        ....czy my jeszcze rozmawiamy po polsku???? czy "rezydenci" pokonczyli tylko 3
        klasy szkoly podstawowej???
        • Gość: eryk Re: maska i rurka???? IP: 83.238.70.* 05.06.05, 10:33
          ale wytłumaczył fachowo...co Ty chcesz nie każdy musi być dobry z ortografii jak
          ja!!!
          • Gość: mk Re: maska i rurka???? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 14:30
            mnie interesuje temat i za to dzięki a nie ortografia, to nie forum dot. języka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka