Dodaj do ulubionych

najlepszy program na Egipt

19.02.07, 16:40
Witam serdecznie!

Poszukuję biura podróży, które ma najbogatszą ofertę na objazdówkę po Egipcie. Polecano mi mimo wielu niepochlebnych opinii biuro Triada i objazdówkę autokarem 7+7. Podobno w programie jest Abydos Dendera Tel el Amarna. Czy to prawda, a może znają Państwo jeszcze inne biura podróży o bogatym probramie?
Obserwuj wątek
    • engeene Re: najlepszy program na Egipt 20.02.07, 14:55
      Egipt A-Z z Alfa Staru ma rozbudowany program, ale są tam też miejsca na
      wycieczki fakultatywne albo dni wolne podczas zwiedzania, co zawsze dobrze robi
      w podróży :)
      • deoand Re: najlepszy program na Egipt 21.02.07, 12:10
        Dokładnie tak jak piszesz ... w siedem dni zwiedzasz z Triada Egipt
        od Abu Simbell / fakultet / po Kair ....
        objazd bez zarzutu .. byłem to wiem ...

ale inne biura w ramach walki konkurencyjnej zaczęły dysponowac coraz
        lepszymi ofertami ...

przeanalizuj dokładnie ... zorientuj sie co do ceny ... pamietaj ,
        że musisz doliczyc koszt dolarów płaconych pilotowi na miejscu oraz
        koszt wycieczek fakultatywnych ...

w ofercie Triady koszt fakultetów w trakcie pobytu stacjonarnego przez
        kolejne 7 dni ... przecież nie bedziesz leżała tylko na plaży ...
        tez mozna oczywiście ... wybierz wersje pobytowa all czy HB ..
        ponoc jest jeszcze BB czyli tylko śniadania ??

wtedy dopiero wybierzesz najlepszą dla ciebie ofertę

przelicz wybierz i jedź Egipt naprawdę warto zobaczyć ....

pzdr deo
        • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 21.02.07, 15:37
          Ciężka sprawa. Mam przed sobą 11 katalogów różnych biur podróży. Drogą eliminacji ze względu na zbyt wysoką cenę, lub za zbyt ubogi program, pozostały Alfa Star, Rainbow Tours, Sigma Travel i myślę wciąż o tej Triadzie, tylko czy można im zaufać, czy te wszystkie wycieczki się odbędą, w ich programie na stronce tych obiektów, czyli np. Amarna, Abydos itd.. nie ma, nie pożucą mnie gdzieś na pustyni? Właściwie żadne z tych rozwiązań nie jest idealne, powinno się zorganizować wycieczkę indywidualną, samemu ułoźyć program podróży i jechać, ale w moim wypadku, przynajmniej na razie jest to nie wykonalne. No nic pomyślę jeszcze, podyskutuję, może coś wymyślę, byle szybko, bo większość terminów jest już zaklepana.
          • mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 21.02.07, 17:40
            tylko czy można i
            > m zaufać, czy te wszystkie wycieczki się odbędą, w ich programie na stronce tyc
            > h obiektów, czyli np. Amarna, Abydos itd.. nie ma, nie pożucą mnie gdzieś na pu
            > styni?

Tak, Triada slynie z tego ze zostawia turystow na pustynii...
            A tak na powaznie to faktycznie maja chyba najlepszy program.Bylem na tym i
            jestem bardzo zadowolony.Co do programow 7+7 to zawsze realizowali wszystkie
            jego punkty.

Inna kwestia sa hotele na trasie obajzdu...
            • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 09:07
              Oczywiście o pozostawieniu na pustyni, nie było na poważnie. Obawiałam się po prostu,że np. ze względu na jakieś opóźnienia itp. program może się w całości nie odbyć. Co do hoteli to jestem nastawiona na kiepskie lokum, zależy mi na zwiedzaniu. Muszę niebawem podjąć decyzję, więc wezmę dziś ich katalog, porównam programy poszczególnych biur, ceny i terminy i czas się zbliża na podjęcie decyzji. Faktycznie skargi na Triadę są wyłącznie na hotele, na samo zwiedzanie nie znalazłam złych opinii, więc może jednak.
              • mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 09:38
                Od strony organizacyjnej wszystko jak najbardziej gralo.Hotele na objezdzie
                faktycznie nie byly rewelacyjne ale zawsze mozna sobie to zrekompensowac
                lepszym lokum na pobycie.W przypadku lastow jednak najtaniej wychodzi Triada.
          • ewela_1977 Re: najlepszy program na Egipt 24.05.07, 22:50
            Witaj
            Ja jadę z Alfa Star, w kilku biurach orientowałam się odnośnie cen z traiday i Alfy. Ostatecznie oferta Alfy okazała się korzystniejsza i pod względem ceny jak i samej oferty - na objazdówce masz rejs więc nie tłuczesz się siedem dni w autokarze. Do wykupienia dodatkowo tylko Abu Simbel i światło i cień w Kairze. o ile pamietam to na statku jeden dzień wolny. W wersji od A do Z II jestes w Sharm el Shaikh i w Hurgadzie (jeden dzień z noclegiem) a później dalej w rejs, na końcu trzy dni znów Sharm.
            Czas pokarze jak bedzie :)
    • telegram29 Re: najlepszy program na Egipt 21.02.07, 15:47
      Zdecydowanie polecam wyprawę z RainbowTours "Wzdłuż Nilu". Szukaj relacji z
      mojej wycieczki na tym forum. Stosunek jakości do ceny jest zdecydowanie
      najbardziej korzystny!
      Fakultet do Abydos i Dendery się nie odbył, ale nie z winy biura, ale braku
      chętnych. W zamian zaproponowano jednak równie atrakcyjny fakultet (Madina
      Habu, Dajr al-Madina, Dolina Królowych). A do Amarny to już w ogóle mało kto
      dociera, niestety. Choć trzeba też szczerze przyznać, że poza fundamentami
      pałacu i nie najlepiej zachowanych grobowców niewiele więcej jest tam to
      zobaczenia...
      Pozdrawiam i życzę owocnych decyzji!
    • anik1000 Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 09:40
      Witam!
      Polecam Ci biuro Triada jeśli chodzi o Egipt. Byłam z nimi i jestem zadowolona,
      program został zrealizowany. Jesli chodzi o hotele to poprostu trzeba wybrac 4
      lub 5 gwaizdek i wtedy nie ma problemu ze cos jest nie tak.
    • wypady1 Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 13:29
      Witam
      Napewno kolejny raz zostane usuniety moj post ale mimo wszystko napisze go
      jeszcze raz, naprzekur wszystkim tym ktorzy lobbuja na rzecz biur podrozy!!!!!

Najlepszy plan na objazdowke to wyprawa na wlsna rękę!!!!!!!!!!!

• mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 14:25
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=57821778
      • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 14:50
        Jak najbardziej jestem za, też uważam, że na własną rękę jest najlepiej, ja doskonale wiem, co chciałabym zobaczyć, w jakim tempie itd...I jestem na 100% pewna, że taką podróż do Egiptu sobie za jakiś czas zorganizuję, ale jak narazie jestem zdana na biuro, bo jadę sama a samej nigdy bym się nie odważyła pojechać. Więc mimo mojej rozpaczy, bo wiem co będę wielkim łukiem z biurem omijać, to niestety inaczej w tym roku nie ma szans.
    • derduch Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 14:54
      Najlepszy program zwiedzania znajdziesz Tu:
      www.egipska-sahara.pl/
      Nikt chyba nie zaprzeczy...
      • mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 15:02
        Derduch, no ja wlasnie w innym watku o tym. Masz ochote jechac?
        • derduch Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 15:16
          Na taki wypadzik? Musiałbym pomysleś i Amonka zabrać
          • mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 16:25
            Pomysl, ja mam paru chetnych i spora ochote na ta Sahare.
            • deoand Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 20:12
              jak jestes sama to nie kombinuj ....

Triada 7 + 7 jest najbardziej optymalnym pomysłem ... a ponieważ nie
              musisz płacic za męża i dzieci to wybierz porządny hotel 5
              gwiazdkowy ....

pzdr deo
              • wp2007 Re: do deo 22.02.07, 20:22
                Deo PIJESZ do mnie?. WP2007
                • deoand Re: do deo 22.02.07, 21:55
                  nie rozumiem ... dlaczego niby ???????

piszę , że na początek do Egiptu trzeba jechac z jakims biurem podrózy a
                  nie samemu ... a jeszcze kobieta ....

w grupie to sobie można samemu zwiedzac dzikie kraje ale samej
                  kobiecie ... bez przesady

deo
                • derduch Re: do deo 23.02.07, 10:31
                  Napisałeś deo czyli pewnie ten śmieciarz do mnie fika, może sobie pisac, od roku
                  gdzieś jego wypocin nie widze, mam go w niewidocznych. Nawet mi nie może nic
                  powiedzieć bo i tak nie zobacze. Łajza.
              • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 22.02.07, 21:22
                Nie zamierzam oszczędzać, mam na wszystko odłożoną kasę, aby móc pojechać na każdy fakultet, wejść i robić zdjęcia gdzie się da i jeszcze jakieś pamiątki fajne zwieźć do domu. Właściwie już prawie decyzję podjęłam, jest jeszcze jedno pytanie, które chciałabym zadać. Planuję wyjazd w maju. Naczytałam się o tych wiatrach w Egipcie typu chamsin, że nawet jeżeli nie są w odczuciu dokuczliwe, to jest szaro, buro i wogóle paskudnie i że woda jest wówczas mętna, jak będę w np. hurgadzie no to chciałabym mieć przejżystą, fajną wodę, bez żadnych dodatkowych efektów. Bardzo proszę mi napisać jak jest w rzeczywistości.
                • zibibobi Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 09:45
                  Wiem, że najwięcej wypowiedzi (na tym forum przynajmniej) proponuje wyjazd z
                  Triadą 7+7. Nie mam nic przeciwko tej ofercie. Proponuję jednak abyś rozważyła
                  np. ofertę biura Rainbowtours "Wzdłuż Nilu".
                  • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 09:58
                    Brałam pod uwagę ofertę biura Rainbowtours, ale w biurze powiedziano mi, że nie ma w nim zwiedzania Karnaku, bez tego miejsca w ofercie nie pojadę. Aczkolwiek ofertę wybiorę sama przy Państwa pomocy, bo widzę, że w tych biurach nie bardzo mają pojęcie o wycieczkach, które proponują.
                    • anetka810 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 10:26
                      Witaj
                      Ja mam ten sam problem. Rozważam trzy oferty Sigmy, Alfa Staru i Logod Tour.
                      Miałam jeszcze ofertę Opal travel ale sie okazało że to wycieczka Alfy.
                      Najbogatsza jest oferta Logosu- chyba wszystko co mozliwe- bardzo mi sie podoba
                      cho najdroższa z nich ( przy czym oni maja na trasie ponoć niezłe hotele) maja
                      też niestety tylko niecałe dwa dni na nurkowania- tego też nie chcę sobie
                      odmówic - np. wyjazdu z fakultetu na wyspę Griffin. Dużo osób namawia na Alfę i
                      nie wiem czy się nie zdecyduje. Sigma ma niezły program. Najlepsze opinie mają
                      Logos i Sigma, Alfe niektórzy chwalą niektórzy nie ale triadę odradzam ja z
                      nimi nie byłam ale kilku z moich znajomych było i ani jedna opinia nie była
                      pozytywna. Zabawne to że np. jedni pojechali Libia i coś tam i rzeczywiście z
                      walizami musieli po pustyni latać 2 km. Pozdrawiam. Aneta
                      • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 11:07
                        Właśnie miałam się zdecydować albo na Triadę, albo Sigma z nią byli moi rodzice i znajomi i byli zadowoleni z programu, jak i przewodnika, podobno znakomity. Oprócz tego zamiast Hurgady wprowadziłi Szarmę, co też jest fajnie. Na początku terminy mieli dopiero od czerwca, ale wprowadzili kilka dni temu od 4 maja i chyba wówczas chciałabym jechać. Widziałam ofertę Logostour i oni głównie mają więcej zwiedzania na Synaju, jeżeli chodzi o sam Egipt, to właściwie, aż tak dużych różnic nie ma, a cenowo jest znaczna, około 4.300zł w Logosie a z Sigmą w maju (w ogóle w maju jest taniej) 2080zł + 200$, czyli ok. 2650zł, no wiadomo nie licząc fakultetów. A kiedy planujesz wyjazd?
                        • deoand Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 11:25
                          Hotele na objeździe nie są takie istotne ... i tak jesteś w nich
                          tylko parę godzin ... przeważnie są to hotele 3 * i nawet maja
                          basyny .. tyle , że rzadko sie z nich korzysta ... po prostu
                          człowiek jest zmęczony i ważniejszy jest kulturalny czysty prysznic -
                          niz basen ... i lulu bo o 4 rano fakultet do Abu simbel
                          absolutnie konieczny ,,, czyli wstawanie o 3 rano

pzdr deo
                        • mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 11:38
                          No nie wiem czy w maju jest najtaniej...patrzac na obecne promocje pewnie tak
                          ale generalnie najnizsze ceny na Egipt zaczynaja sie od lipca./choc te roznice
                          nie sa duze/ W Triadzie za 4* Trafa ten program kupisz w lascie za
                          ~2000zł /cena z wszystkimi oplatami/ + 120 USD na bilety itp. czyli calosc za
                          ok 2360zl.
                          • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 11:48
                            Jak teraz patrzę to Sigma w maju ma 13 dni, nie 15, więc zabierają jeden dzień w Aleksandrii i jeden w Szarm, to odpada, ewentualnie w październiku, ale wówczas licząc wszystkie fakultety itd i tak wypada ok. 3600zł, czyli niewiele drożej bo około 4200zł jest z Logosem i faktycznie jak spojżałam świeżym okiem na ten program to jest fajny. A proszę mi powiedzieć jak to jest z tym LastMinute, kiedy oni powiadamiają o tym wyjeździe, rozumiem, że dosłownie na dniach przed, kiedy się płaci?
                            • mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 12:16
                              Last w Triadzie zaczyna sie na miesiac przed wyjazdem, wiec bez pospiechu mozna
                              cos wybrac.Co do platnosci to przed uplywem 30 dni mozesz wplacic
                              zaliczke /chyba 40%/, jesli termin jest krotszy niz 30 dni to placisz calosc.
                              • deoand Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 12:31
                                a może zupełnie noewa koncepcja i ...

... rejs po Nilu z ewntualnym fakultetem do Kairu ??????????????????
                                • mariuszgr Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 12:45
                                  Bylem na tym objezdzie autokarem ale mysle o powtorce w postaci rejsu.W Kairze
                                  bylem kilka razy wiec wolalbym spedzic wiecej czasu w Luxorze.Gdyby jeszcze
                                  pobyt byl w Sharm...
    • piotr6911 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 13:48
      Ja wybieram sie do egiptu na majowy weekend. Wybrałem wyjazd z AlfaStar na dwa
      tygodnie + wycieczki. Poczytałem troche o problemach w wycieczkami
      organizowanymi przez pomniejsze biura
      (free4web.pl/3/2,63006,112006,5948048,0,Thread.html;jsessionid=C15B8B7D8F
      693848736C028E5D3E05FE) i dla tego wybrałem wyjazd ze sprawdzonym operatorem.
    • zibibobi Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 14:04
      Aleksandreta, nie załamuj mnie. Wykupiłem w Rainbowtours wycieczkę "Wzdłuż
      Nilu" i pytałem w ich biurze w centrali czy w Luksorze jest zwiedzanie Karnaku?
      uzyskałem odpowiedź, że tak! A więc nie wiem co jest grane? Może ktoś kto był z
      Raibowem w Egipcie wypowie się na ten temat. Czy jest zwiedzanie Karnaku i
      światyni luksorskiej?
      • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 14:45
        Dzwoniłam do dwóch różnych biur podróży, którzy są przedstawicielami Raibowtours (w Warszawie i Gdańsku) z tym zapytaniem, w jednym powiedzieli, że nie, jeszcze przy mnie sprawdzała i to potwierdziła, w kolejnym była znacznie mniej zorientowana i powiedziała "chyba nie". Właściwie to nie wierzę nikomu z biur podróży, bo jak po wielu dzwoniłam, to byłam przerażona ich zasobem wiedzy na temat imprez, które oferują. Ale ze względu na niepewność, na jakiś czas przestałam brać tą firmę pod uwagę, z drugiej strony wydaje się to dziwne, mają fajny program i nie było by w nim właściwie podstawy - Karnaku?
        • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 15:19
          Znalazłam katalog Rainbow Tours, przeczytałam dokładnie i nie ma konkretnie napisane, że w programie zwiedzanie Karnaku, czy świątyni luksorskiej, ale jest napisane zwiedzanie Luksoru, czyli starożytnych Teb i że były one sanktuarium bóstw: Amona, Mut i Chonsu, czyli skoro opisują to jest. Po prostu nigdy nie udam się do tych biur do których dzwoniłam.
          • anetka810 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 16:32
            Witajcie
            Mam zamiar jecha ale niestety dopiero- lipiec/sierpień. Dopiero wtedy mam urlop
            i mogę ruszyć się z Krakowa. Odnośnie biur i objazdówek. Od pewnego czasu
            śledzę wypowiedzi na forum dotyczące różnych biur i rzeczywiście z tych co
            robią objazd po Egipcie najlepsze są te ( a może najbezpieczniejsze) które
            wymieniłam. Ja sama nie wiem jeszcze z kim pojadę. Dzwoniłam tylko do tych biur
            aby upewnić się że terminy są. Zalezy mi na tym aby połaczyć jak najwięcej
            zwiedzania z mozliwością pooglądania rybek. Zdecydowanie najbogatszy jest ten
            program z Logostouru i tak nad nim cały czas dumam, choć nie jestem jeszce
            zdecydowana róznica w cenie jest jednak spora jednak to co musiałabym z Alfą
            nadrobić w fakultetach to w Logosie mam w wycieczce. Czytałam opinie z wyjazdu
            z Sigmą i z Alfą ale nie mogę nigdzie doprosić się aby ktoś opowiedział jak w
            Egipcie jest z Logosem. Nie wybrałabyś się lipiec/sierpień?
            • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 17:26
              Z Logos myślę, że nie ma zbyt wielkiego ryzyka, jest w czołówce najlepszych biur podróży. Jak pisałam wcześniej przeczytałam ponownie ich program i jest naprawdę ciekawy. Miałam jechać w maju, ale obawiam się, że będę musiała przełożyć to na wrzesień i całkiem możliwe, że wezmę pod uwagę właśnie Logosa, porównując np. z Sigmą w tym samym okresie, to doliczając wszystkie fakultety, które w Logosie są już w cenie i wiadomo, że się odbędą to wyliczyłam, że Sigma wychodzi 600zł mniej. Przy i tak ogromnej kwocie, to już nie robi wielkiej różnicy. Będę miała więcej czasu, żeby dozbierać kasę. Sama nie wiem, nie miałam pojęcia, że wybór biura podróży to taki problem, ofert setki, opinii różnego rodzaju miliony, mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie. Chciałabym pojechać jak najszybciej i fajnie było by mieć towarzystwo, bo jadę sama , ale obawiam się że temperatur w lipcu/sierpniu bym nie wytrzymała. Lubię ciepło, ale podejżewam, że temperatura koło 50 C i zwiedzanie w tym czasie, to ponad moje siły.
              Pozdrawiam
              • deoand Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 17:45
                o Logosie mało ... bo mało kto jeździ z tym biurem na objazdówke ..
                .. szczerze mówiąc pierwszy raz słysze o czymś takim ....

Sprawdzone firmy w objazdówkach to Triada Alfa Sigma ....

program masz w katalogu ... tak jest jak piszą ....

ani więcej ani mniej chyba że fakultet czyli płatny dodatkowo ...

pzdr
                • frestre Re: najlepszy program na Egipt 23.02.07, 19:58
                  7 + 7 proponuję rejs po Nilu i Hurghada. Byliśmy w 2005 w maju. Było cudnie.
                  Choć i w maju w Asuanie było ok. 50 stopni ciepła :)) Jeśli bym mogła już teraz
                  bym wybrała się w taka samą podróż....raz jeszcze i jeszcze...aha z Triadą
                  • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 25.02.07, 18:57
                    Mam jeszcze jedno pytanie, niewłaściwy wątek, ale ktoś mi może udzieli informacji, jak w tym roku we wrześniu/październiku wypada ramadan. Czytałam na forum i w internecie na różnych stronkach i znalazłam conajmniej trzy różne daty, jedna że od 12.09 inna, że od 21.09, a jeszcze inna, że dopiero na początku października. Bardzo proszę o odpowiedź.
                    • iberia.pl Re: najlepszy program na Egipt 05.05.07, 23:08
                      no zgadza sie, rozne strony roznie podaja:
                      "Ramadan in 2007 will start on Thursday, the 13th of September and will
                      continue for 30 days until Friday, the 12th of October", na podstawie:
                      www.when-is.com/ramadan-2007.asp

albo:

12.09 do 11.10.
                      www.submission.org/about-R.html
                      lub :
                      13.09 do 12.10.
                      pl.wikipedia.org/wiki/Ramadan
                      i badz tu czlowieku madry.
    • ann606 Re: najlepszy program na Egipt 25.02.07, 19:47
      Polecam wyjazdy do Egiptu z ALfaStar. Naprawde maja wszystko swietnie
      zorganizowane.
      • aeki Re: najlepszy program na Egipt 25.02.07, 20:19
        nikt nie był :( ???

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=57892626
    • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 27.02.07, 12:12
      A więc decyzja podjęta. Ze względu na to, że Sigma wprowadziła do programu Medinat Habu, Deir el Medina i świątynię w Denderze, jak również można dokupić górę Mojżesza, klasztor św. Katarzyny i dla osób które mają więcej czasu 1 dniową wycieczkę do Jerozolimy, więc wybrałam to biuro. I tak to nie będzie moja ostatnia wizyta w tym kraju, jak zbiorę odpowiednich uczestników, zamierzam w przyszłości wybrać się do Egiptu indywidualnie i zobaczyć to co naprawdę bym chciała. Zbyt wiele fantastycznych relacji z takich wypraw się na forum naczytałam, by z tego w przyszłości nie skorzystać. Jak na razie to tyle. Po powrocie opiszę, czy było warto. Pozdrawiam i dziękuję.
      • deoand Re: najlepszy program na Egipt 27.02.07, 12:21
        To ty jedziesz do Sharmu ????????????

ciekawe ile te wycieczki musza kosztowac ....

gdzie Rzym gdzie Krym ....

to ty chcesz zobaczyc starożytny Egipt czy Synaj z góra Mojrzesza i

Izrael ....

Cos mi pomotałas totalnie ... ale jak wrócisz to napisz o tej
        Jerozolimie , ponieważ też tam mam zamiar się wybrac
        • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 27.02.07, 12:49
          Jest to normalny objazd po Egipcie z kilkoma dniami wypoczynku. Do tej pory wypoczynek był w Hurgadzie, teraz jest w Szarmie i na miejscu organizują te wypady na Synaj i do Jerozolimy. Będę musiała wybrać, albo jedną albo drugą, bo wypoczynku są tylko 2 dni, więc czasu na fakultety mało.
          • deoand Re: najlepszy program na Egipt 27.02.07, 12:58
            to ciekawa oferta .....jakby dwa w jednym ....ale to jest autokar
            czy jakas łaczona kombinacja autokar + samolot czy wodolot +
            autokar ...

w każdym razie dośc interesująco wygląda ...

miłego pobytu
            • aleksandreta1 Re: najlepszy program na Egipt 01.03.07, 11:33
              Po Egipcie to standartowe przemieszczanie się, czyli statek, autokar, pociąg, potem do Szarm el Sheikh promem, a tam na miejscu to nie wiem jak wygląda ten wypad do Jerozolimy, lub do klasztoru Sw. Katarzyny, jeszcze się nie dowiadywałam dokładnie, tylko to będą krótkie wyprawy, ale jak mogę chociaż na dzień wpaść do Jerozolimy to fajnie. Jednak wyjazd przełożyłam na wrzesień, bo aby spokojnie uczestniczyć we wszystkich dodatkowych wycieczkach i jeszcze mieć pieniądze na pamiątki itp to muszę trochę kasy dozbierać. Początek września to będzie upał, no ale cóż zobaczę co to znaczy afrykańskie słońce.
    • franceska79 Re: najlepszy program na Egipt 06.03.07, 01:07
      ja jednak chyba wybiore rainbow tour,myslalam o triadzie,ale wypowiedzi co
      niektorych osob mnie coraz bardziej do triady zniechecaja....no moze jeszce
      ktos cos nam doradzi
      • monia19801 Re: najlepszy program na Egipt 06.03.07, 09:50
        byłam zadowolona z alfastar!
        • montana_belton Re: najlepszy program na Egipt 05.05.07, 18:45
          przyłącząm się do prośby i prosze wszystkich, którzy brali udział w takim
          wyjeździe o opinię. Szczególnie cenne będą dla mnie opinie odnoszące się do
          wyjazdu Triada Egipt HURGHADA 7+7 Rejs po Nil...u TRAF w opcji 4*/4*, wyjeżdżamy
          z mężem 27 lipca,ale po tych wszystkich negatywnych opiniach odnoście TRIADY już
          nie wiemy czego mamy się spodziewać .. :( Dlatego tez prosze o komentarze osoby
          uczestniczące w tej konkretnej imprezie a nie wszystich niezadowolonych z usług
          triady. Z góry dziękuje za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka