Dodaj do ulubionych

El palacio

01.03.07, 10:42
Witam serdecznie...

Lecę z żoną (32-31) do tego hotelu 16 marca z Wrocławia.
Czy ktoś jedzie w tym terminie?
Chętnie porozmawiam...
Obserwuj wątek
    • derduch Re: El palacio 01.03.07, 10:55
      Jesli możesz to zmień hotel. Kiedyś był to przereklamowany moloch, obecnie stał
      się po prostu syfem. Niedawno odebrano mu gwiazdkę...
      • pawel_bielsko Re: El palacio 01.03.07, 17:07
        Obiekt jest za ogromny, jak na hotel. Lepiej zmien hotel. nawet sobie wle nie wyobrazac, co tam jest gdy rzuca obiadoklacje :))
        • agness121 Re: El palacio 01.03.07, 17:54
          Lekka przesada. Fakt hotel duży, mała plaża, ale jest ok.
          • janusz.amir Re: El palacio 01.03.07, 18:12
            To nie przesada. Gorszego syfu nie ma w Hurghadzie.
            • amon-re Re: El palacio 02.03.07, 10:47
              janusz.amir napisał:

> To nie przesada. Gorszego syfu nie ma w Hurghadzie.
              No mnie mało wódki zawsze nalawali w barach - zwykle nie starczało do
              następnego źródełka ;-) Żeby mieć fajny stolik w restauracji musiałem wysłać
              żonę na randkę z szefem tejże restauracji. Poza tym mi się podobało - ale z
              drugiej strony mnie się zawsze podoba już po 3-cim napotkanym gołym biuście
              więc nie jestem obiektywny :-)))))
              • fajnymarianek Re: El palacio 02.03.07, 11:10
                A kiedy byliście w tym hotelu?
                Ja też tam byłem w roku 2002 i wtedy bardzo mi się podobało.
                Czyżby aż tak się zmieniło?
                Co takiego się tam wyrabia?
                • amon-re Re: El palacio 02.03.07, 12:02
                  fajnymarianek napisał:

> A kiedy byliście w tym hotelu?
                  > Ja też tam byłem w roku 2002 i wtedy bardzo mi się podobało.
                  > Czyżby aż tak się zmieniło?
                  > Co takiego się tam wyrabia?
                  Ja w marcu 2005 :-)
                  • fajnymarianek Re: El palacio 02.03.07, 12:40
                    I jak wrażenia?
                    Polecił byś pobyt tam? A jak z pogodą - można się kompać? Nie wiało za bardzo?
                    Pozdrawiam...
                    • fajnymarianek Re: El palacio 02.03.07, 12:42
                      jak widać mam taż problemy z ortografią...
                      Sorki
                  • derduch Re: El palacio 02.03.07, 12:50
                    amon-re napisał:

> Ja w marcu 2005 :-)

A ja w lutym 2005, jak zwykle i we wszystkim jesteś krok za mną :-)
                    • agness121 Re: El palacio 02.03.07, 13:12
                      Ej...zman gorszy syf...np. Sea View....:)
                      • janusz.amir Re: El palacio 02.03.07, 14:10
                        Ale my tu piszemy o hotelach ,a Sea View to jest raczej poza kategorią.... no bo
                        nie wiem jak to coś nazwać. Parszywa okolica, same budowy, czyli przedsionek
                        Daharu i nic w okolicy. To już wolę El Palacio.
                        No co DERDUCH! Mam rację!
                        A w Palacio byłem w kwietniu 2005 z Ecco i zdania nie zmienię. SYF!!!
                        Janusz
                        • derduch Re: El palacio 02.03.07, 14:20
                          Ma racje. Jest jeszcze Paradiana Laguna, padaka totalna.
                          Janusz, w innym watku coś zasugerowałem...
                          • fajnymarianek Re: El palacio 02.03.07, 14:47
                            Super...
                            Wiem już gdzie nie jechać.
                            A może ktoś powie GDZIE JECHAC!!!!!!!!
                            • sruba29 Re: El palacio 02.03.07, 16:01
                              Byliśmy razem z mężem w El Palacio w styczniu tego roku. Polecam gorąco ten
                              hotel jest naprawdę super. Nie rozumiem tych beznadziejnych opinii na jego
                              temat. Pokoje super, jedzenia pod dostatkiem, fajne animacje, obsługa super...
                              wszystko na plus. Polecam, bo naprawdę warto i dodam, że nie był to nasz
                              pierwszy pobyt w Egipcie więc mamy porównanie z innymi hotelami.
                              • derduch Re: El palacio 02.03.07, 16:26
                                1. Brak plaży, na 2500 osób ledwie 15-20 metrów.
                                2. Na wspomniana ilość gości JEDNA restauracja, notoryczna walka o stoliki,
                                sztućce, jedzenie.
                                3. Codzienny brak leżaków i ręczników. Lezaki im dalej od budynku głonego tym
                                bardziej brudne i połamane. Ręczniki to szmaty dziurawe.
                                3. Obsługa najgorsza ze wszystkich miejsc gdzie byłem, nie tylko w Egipcie ale i
                                na świecie. Napiwki nie pomagały.
                                Położenie hotelu to kompletny wygwizdów, wszedzie daleko.

Jeżeli się ze mną nie zgadzasz to prosze też w punktach, będzie jaśniej.
                                Wiesz że ostatnio anulowano im jedną gwiazdke?

Napisz z jakimi hotelami porównujesz Palacio, chyba z Ambasadorem? :-)
                                • sruba29 Re: El palacio 02.03.07, 20:48
                                  W zupełności się nie zgadzam.
                                  1. Jest wystarczająco dużo miejsca na plaży jak również po odydwu stronach
                                  laguny, przy basenie oraz za lewym skrzydłem hotelu.
                                  2. Jedna restauracja w zupełności wystarczy. Przez tyle godzin wydawane są
                                  posiłki, że każdy chodzi o której mu się tylko podoba. Dostęp do jedzenia w
                                  każdym miejscu w restauracji. Nawet na zawnątrz jest dużo stolików.
                                  3. Jeżeli chodzi o leżaki to nie ma najmniejszego kłopotu. Dostępne są o każdej
                                  porze dnia. A za mały napiwek dają nowiutkie ręczniki, a nie jakieś dziurawe.
                                  4. Obsługa bardzo miła, zawsze się znajdzie ktoś kto działa na uzębienie. Jednak
                                  bardzo są mili i wszyscy nadskakują i się bardzo starają.
                                  5. W hotelu tym nie da się nudzić, a odległość od tego hałasu w centrum jest
                                  idealna.
                                  6. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do tego hotelu to powinien jeździć tylko do
                                  hotelu w Dubaju może zaspokoi jego gusta.
                                  • derduch Re: El palacio 02.03.07, 21:22
                                    1. Plaża ma 15-20 metrów, nie kłam.
                                    2. Jedna restauracja nie wystarczy na 2500 osób, w zwykłym hotelu 4* tej
                                    wielkości są co najmniej dwie
                                    3. Chcesz fotke rozwalających się leżaków i porwanych ręczników?
                                    4. Starają sie? Nie żartuj, to lenie i pasożyty. W normalnym hotelu kelner
                                    dostawał od nas 5-10$ i cały wieczór ganiał jak szalony, tu nie było sensu dawać
                                    5. Idealna odlegość? To mnie rozbiło!! Całkowity wypizdów!

Nie napisałaś z którym hotelem masz porównanie.
                                    Byłem w Sea Gull, Aladdin i kilku innych, żadnemu z nich Palacio do piet nie
                                    dorasta, nawet 3/4 gwiazdkowa Aida Verdi była lepsza.

Z tym dubajem to jak widze złośliwość.
                                    • aziza_kama Re: El palacio 02.03.07, 21:40
                                      Derduch, miej na względzie to, że każdy ma inne preferencje. Co się jednemu
                                      podoba, to drugiemu niekoniecznie. Mnie się w Palacio też nie podobało, zresztą
                                      pisałam o tym w jakimś wątku nie tak dawno, ale może ktoś był np. w styczniu
                                      czy w lutym, kiedy było małe obłożenie, w dodatku mało korzystał z plaży bo
                                      przez większość czasu jeździł na fakultety i jego wrażenia są inne? Ja też np.
                                      jak czytam zachwyty niektórych osób nad takimi hotelami jak Bella Vista (byłam,
                                      widziałam) czy Empire (widziałam tylko z zewnątrz... brrr! za nic tam bym nie
                                      pojechała) a jednak wielu osobom się podoba i wracajawręcz zachwyceni - i to
                                      nie tylko ci, którzy byli w Egipcie po raz pierwszy.
                                      Jak się komuś w Palacio (czy w innych) podoba, nie ma sprawy, ma prawo do swego
                                      zdania.
                                • jolanta.gaj Re: El palacio 03.03.07, 09:29
                                  Absolutnie zgadzam się z w/w.
                                  Byłam tam w kwietni 2005. Moloch z przewagą Rosjan. Hałas od rana do 24.
                                  Namolni pokojowi. W katalogach wygląda super, ale naprawdę nie polecam. Ale
                                  niektórzy lubją takie klimaty więc nic nam do tego.
                                  Za to jeśli ktoś chce odpocząć to proponuję Menaville w Safadze. Do Hrg (ok 60
                                  km) można dojechać busem za kilka LE. Przepiękna plaża i świetna obsługa.
                                  W tym roku znowu tam lecę. Za miesiąc i w lipcu.
                                  Polecam stronę "podróże", gdzie jest wątek "zdjęcia hoteli w Egipcie" oraz
                                  chyba na www.wakacje.pl są opinie turystów o hotelach.
                                  • sruba29 Re: El palacio 03.03.07, 10:36
                                    Opinie ludzi na egipt.pl mówią same za siebie. Większość jest pozytywna. Polacy,
                                    którzy byli na miejscu też byli bardzo zadowoleni. Cóż każdy ma inny gust i
                                    wymagania, ale to normalne. Młodzi ludzie wracający z Menaville mówii, że to
                                    totalne odludzie. Więc dla aktywnych polecam El Palacio, a dla ceniących spokój
                                    Menaville. Pozdrawiam...
    • czerwona123 Re: El palacio 03.03.07, 11:18
      cóż...
      Hotel zmniejszył standart...podejrzewam iż przez Rosjan...
      Stał się takim dużym molochem...
      No cóż kiedyś był ładny,fajny,ale teraz....
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka